costi Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 O człowiek się nowych rzeczy uczy całe życie. Wytłumaczcie proszę. Pisaliście że HE tylko bo AP w 152-jce ma 100mm penetracji tylko? No ale...jakim czołgiem bym nie jeździł to ładuję samo AP bo He to conajwyżej mi artę przebije od tylca. Przecież to one zawsze mają najmniejszą penetrację ale większe obrażenia, a AP na odwrót. Dla mnie HE są zupełnie bezużyteczne. Gdzie jest mój błąd w rozumowaniu? HE nie musi przebić, żeby zadać obrażenia. A trollgun jest już na tyle mocny, że nawet po nerfie ma sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 (edytowane) Przeważnie HE mają śmieszną penetrację i śmieszne obrażenia (na tym poziomie) co powoduje śmieszny damage. A trollgun jest przeciwieństwem tego. Dodatkowo te 86 penetracji pozwala przebić resztę czołgów z tieru 5 i przy odrobinie szczęcia (tzn. przeciwnik będzie na tyle nieogarnięty, że pokaże bok czołgu lub wieży), że 8 tier pożegna się z połową życia. A co do eff ratingu: nie gram w plutonach, często jeżdżę bez sensu (byle zdobyć fraga, a chwilę potem zginąć), ostatnio zacząłem odkrywać 3 nowe drzewka odstawiając pozostałe, więc przyjemność z jazdy stockowymi czołgami i kiepską załogą znowu mnie dopadła. Po zainstalowaniu moda miałem 1210, teraz 1240. I win ratio skoczyło o 1%. A za świetnego gracza się nie uważam. Z drugiej strony 850 u kogoś też mnie nie razi. Z modów: jakiś celownik z czasem przeładowania (np. j1mb0), XVM (staty i zastępuje OTM), jakiś damage panel (tylko z wyświetlonymi otrzymanymi hitami lub taki jak w tle u mnie), zoom mod (aby zobaczyć co robi czołg po drugiej stronie domku). W sumie paczka Crabtr33 jest niezła na początek. I z niej usuwać zbędne rzeczy lub dodawać nowe. I bonus: Edytowane 14 Kwietnia 2012 przez tymej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 dziś miałem sytuację: walę z KW z trollguna do obcego KW który stoi blisko, bokiem z i ma 1% - ding dong - rykoszet :zonk: ... się uśmiałem :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 KV zachowuje sie bardzo dziwnie. Wczoraj przeciwnik w KV odbil mi tylem szlag z T30 z odleglosci ok 100m. I z tego co inni opowiadaja nie tylko my dwoje mamy takie klocki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 KW? Kinder niespodzianka - robi ding E-75, żeby zaraz potem zgarnąć szota od leoparda i wyzionąć ducha. Raz zdingowałem obiekt 704, raz T95. Cuda i dziwy. Przed chwilą straciłem ynterneta na parę minut zaraz po starcie bitwy. Zdążyłem się połączyć (na bitewnym budziku było 11m20s) i dojechać na jedną flankę. Nie strzeliłem ani razu, nie wykryłem niczego. Gdyby ktoś był ciekawy: Tyle dostaje T34 za sam udział w wygranej bitwie: Victory!Battle: Arctic Region 15 kwietnia 2012 10:58:51Vehicle: T34Experience received: 1 455 (x5 for the first victory each day)Credits received: 15 600Tylko expa żal :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Żal expa na premium tanku? Będziesz konwertował? Ja nawet się nie sile nim grać do czasu aż nie odkryje T110 bo T34 jest strasznie mułowaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 O szkoleniu załogi nie zapominaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Żal expa na premium tanku? Będziesz konwertował? Ja nawet się nie sile nim grać do czasu aż nie odkryje T110 bo T34 jest strasznie mułowaty. Jak będziesz robił trzeci skill, to zobaczysz jak zaczyna "szybko" iść powyżej 50%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) Możecie się zalogować do konta przez www? Chciałem wpisać kod na dzień premium, a wywala mi: "Server temporary unavailable. Please try again later." Co ciekawe podobny problem był, jak w czwartek próbowałem wpisać... @Trawienny I mi załapało... ale dopiero po kilkunastu próbach. Thx za sprawdzenie. Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez Dziobak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Jestem zalogowany. Wylogowalem sie i zalogowalem jeszcze raz bez problemu. I na FF 11.0 i na IE 9.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ja tak miałem na jednym kompie, dopiero z drugiego poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 U mnie też, ale f5 załatwił sprawę. Xp x5 będzie jeszcze tylko jutro, czy we wtorek też ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Czy ktos wybral skilla mentor dla dowodcy ? Bo niby mam w kilku miejscach ale nie widze by reszta zaczynala ich wyprzedadzac. Niby jeszcze krotko to mam , ale ten 1-2% przewagi juz powinno byc imho widac. U mnie też, ale f5 załatwił sprawę. Xp x5 będzie jeszcze tylko jutro, czy we wtorek też ? Jak zmiescisz sie w czasie miedzy wtorkiem 2 w nocy a 9 rano to powinno byc x5 jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Spokojnie, w pracy sobie pyknę rundkę, szkoda xp'a. :D Jak duzo daje silnik w IS/IS-3 ? 26k expa a moze byc ciezko wyrobic sie w czasie do patcha jak dopiero w IS-1 jestem, Chcesz do końca miecha wbić na is-4 ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Z tym końcem miesiąca to takie czcze gadanie. Overlord powiedział ogólnie, że na wiosnę. Tak samo wszyscy sikali, że 0.7.2 będzie w Lutym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ja własnie na dniach zakupuję IS-4 i się zastanawiam , czy zacząć nim grać, czy moze w patchu dostanę juz ze wszystkim odkrytym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Z tym końcem miesiąca to takie czcze gadanie. Overlord powiedział ogólnie, że na wiosnę. Tak samo wszyscy sikali, że 0.7.2 będzie w Lutym... T34 od T1 zgrindowalem w miesiac - a bylo to w listopadzie bo juz zaraz patch mial wchodzic :lol2: Od momentu otwarcia beta testow bede mial ok 3 tygodnie, wiec na razie robie - wczoraj zrobilem dzialo i wieze w IS-1 :D Is-3 na upartego moglbym miec we wtorek wieczorem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 O kurde to ciężko pracujecie chłopaki. :D Ja to się martwiłem, że do is nie dojdę w 2 tyg a brakuje mi 40k. ;> Czyli nie ma co liczyć na pacz na koniec miecha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ja własnie na dniach zakupuję IS-4 i się zastanawiam , czy zacząć nim grać, czy moze w patchu dostanę juz ze wszystkim odkrytym :) Skoro będzie przeniesiony do X tieru, to raczej zrobi się z niego elite niezależnie od tego co miałeś na nim odkryte. Dla mnie większym dylematem pozostaje załoga, przenieść tą z is 3 czy rekrutować nową na 75%... pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Z załoga tez mam dylemat :/ najgorsze ze jak sie ja przeniesie/przeszkoli, to nie można wrócić z nią na poprzednia. To ze trzeba ją przeszkolić to rozumiem, ale co amnezji dostają i zapominają jak poprzednim się jeździło ? Czy to ruskie pranie mózgu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Co do ryskoszetów z armat dużego kalibru - to może być tak jak z 75L70 i 88L56 na VK3601 , duży pocisk działa na dużo większą powierzchnię pancerza stąd czasami dingi , mniejsze armaty sobie jeszcze poradzą . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Skoro będzie przeniesiony do X tieru, to raczej zrobi się z niego elite niezależnie od tego co miałeś na nim odkryte. Dla mnie większym dylematem pozostaje załoga, przenieść tą z is 3 czy rekrutować nową na 75%... pzd Nie musi, vide E100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Mam dziś camper day. 20k expa dobite na M41. Jeszcze 36k i będzie M12. Miałem nadzieję że się wyrobie do końca specjału ale jednak chyba nie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Na koniec dnia piękna bitwa na PzIV :) Zwycięstwo! Bitwa: Bagno 15 kwietnia 2012 23:54:10 Czołg: PzKpfw IV Doświadczenia: 8 555 (x5 za pierwsze zwycięstwo każdego dnia) Kredytów: 37 198 Osiągnięcia w walce: Odznaka mistrzowska: As pancerny, Specjalista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Szaleństwo w rozmiarze mini :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Najlepsza bitwa dzisiejszego dnia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 t-127 to ostatnio mój ulubiony premium :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 A ja w koncu dobilem do Tiger II No i powiem tak... Lypaaaaaa W garazu stoja jeszcze Tiger i E-50 i jak mam byc szczery E-50 i Tiger II to jakas przepasc! Pierwsza 105 w tygrysku nieco ze wolniejsza niz z E-50 to jej celnosc wola o pomste do nieba. Przy tym gorsza przebijalnosc i obrazenia Jedyne co cieszy to to ze duzo ludzi na mnie dinga... Mam nadzieje ze E-75 jest jakis konkretniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sturmovik Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja własnie na dniach zakupuję IS-4 i się zastanawiam , czy zacząć nim grać, czy moze w patchu dostanę juz ze wszystkim odkrytym :) Będzie jak z M103 czyli to co masz na IS-4 będziesz miał nadal na IS-4 i na IS-8. Więcej w temacie LINK po rosyjsku..... Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez Sturmovik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 A ja w koncu dobilem do Tiger II No i powiem tak... Lypaaaaaa W garazu stoja jeszcze Tiger i E-50 i jak mam byc szczery E-50 i Tiger II to jakas przepasc! Pierwsza 105 w tygrysku nieco ze wolniejsza niz z E-50 to jej celnosc wola o pomste do nieba. Przy tym gorsza przebijalnosc i obrazenia E-50 i KT to musi być przepaść. W końcu jeden tier, 30km/h i 200hp różnicy na korzyść E-50... całkiem jakby panterę 2 do Tygrysa porównywać. Z pierwszym 105 jeździ się tylko do momentu zrobienia drugiego. Ja sobie je pominąłem, bo 88L71 było imo 10 razy lepsze na tym czołgu do momentu zrobienia 105L68. Teraz jestem na nie skazany przy 4502a (to jego topowe działo :lol: ) i stwierdzam że strasznie uczy celowania w weakspoty... co i tak często kończy się dingiem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...