Skocz do zawartości
Gość chaos`theory

GeForce GTX 560

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

pojawily sie w komputroniku cena, taka sobie jak zwykle poczekac trzeba te pare dni od premiery na chwile obecna wole dolozyc te 200-300 zl do 570

Ceny z komsosu, poza tym kart przecież nie ma.

Wg tego zapowiada się dużo lepiej - Cheapest GTX 560 Ti selling at €216

Do tego AMD obniżyło ceny, a dziś wychodzi nowy 6950, więc z czasem będzie ok.

Później na AnandTech ma być recka 6950, pewnie będzie porównanie z 560.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba Radeony zjadają teraz Geforce'y w segmencie mid/high. W cenie między gtx560 a 570 mamy Radka 6950, który odblokowuje się do 6970 i jest lepszy...

A tak bardzo chciałem kupić GTX560/570 no ale cenowo się to kompletnie nie opłaca ;)

Edit: No może trochę przesadziłem, 6950@6970 nie zawsze bije gtx'a 570 :)

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PhysX jest pisane sztucznie pod nVidię, więc nie widzę powodu, by wymagać od Radeonów jego obsługi.

Doskonale o tym wiem. Ciężko by to wymagać, ale uznać jako minus przy rozpatrywaniu zakupu nowej karty to jak najbardziej ;)

Też jestem zawiedziony 560tką. Nic nie mam do zarzucenia wydajności, bo każdy jej się spodziewał. Na minus idzie definitywnie pobór mocy i cena na dzień dzisiejszy.

W tej chwili to faktycznie lepiej dozbierać do GTX'a 570... ;)

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem panow z Redmont :huh:

Zamaist wypuscic karte za 850 zl i sprzedawac tysiacami, to upletli bicz sami na siebie :wacko:

Wut? z redmond to microsoft jest. W USA 560 jest za 250 dolcow czyli tanio jak barszcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet po odblokowaniu 6950 na 6970? ;)

Skoro w Crysis i Metro 2033 po OC ma taka sama wydajnosc jak 6970 to nie mam pytan, czy 6950 bedzie lepsza po odblokowaniu? ;)

Do tego nowe radki raczej sie odblokowywac nie beda.

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro w Crysis i Metro 2033 ma taka sama wydajnosc jak 6970 to nie mam pytan, czy 6950 bedzie lepsza po odblokowaniu? ;)

Do tego nowe radki raczej sie odblokowywac nie beda.

Ciekawe rzeczy mówisz....

Dołączona grafika

Podobnie wygląda DX11 w Metro

Teraz zobaczmy jakiś test z innego serwisu by było obiektywnie i Crysis'a:

Dołączona grafika

Ja nie wiem gdzie Ty widzisz taką samą wydajność :huh: szczególnie, że czasem 560tka ma problem dogonić Radzia 6870, a co dopiero 6950 :rolleyes:

No chyba, że mówisz o podkręconej do 1GHz :razz: Ale wtedy to też nie zawsze, czasem ma problem zrównać się z tym 6950 :wink:

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe rzeczy mówisz....

Ja nie wiem gdzie Ty widzisz taką samą wydajność :huh: szczególnie, że czasem 560tka ma problem dogonić Radzia 6870, a co dopiero 6950 :rolleyes:

No chyba, że mówisz o podkręconej do 1GHz :razz: Ale wtedy to też nie zawsze, czasem ma problem zrównać się z tym 6950 :wink:

Edytowalem posta (z reszta zanim ty napisales swojego) i wyraznie napisalem, ze po OC.

I nie pisalem o innych grach tylko o crysis i Metro - reszta nie wazna bo czy masz 60 czy 90 klatek to nie zrobi to zadnej roznicy w plynnosci ;)

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK w porządku, ale nie każda sztuka pójdzie na 1GHz ;) Te niereferencyjne mają pewnie podniesione napięcie na GPU, czego sami nie referentach łatwo zrobić nie możemy. A w cenie tych pierwszych b. blisko mamy gtx570...

No to pozostaje mi zagwozdka co wybrać - 560/570 czy też 6950(biorąc pod uwagę jeszcze możliwe mody). Grafikę i resztę bebechów będę zmieniał jak najszybciej, pewnie jeszcze w tym tygodniu.

Premiera 560tki tylko wprowadziła (dla mnie) jeszcze więcej wątpliwości :lol2:

Edit @Blackwhite: no właśnie każda złotówka się dla mnie liczy, a sprzętu znowu szybko wymieniać nie będę i stąd mam problem :) dlatego też i zastanawiam się czy warto do czegokolwiek dopłacać...

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepiej brać chyba w tej cenie GTX480, który sporo potaniał (wczoraj na Alledrogo patrzyłem, poniżej tysiaka można już wyrwać), a wydajnością nie odstaje (w końcu to to samo prawie co GTX570) - oczywiście pozostaje tylko sprawa głośności chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestudiowałem troche recenzji i jeśli cena będzie wynosić nie wiecej niz 830zł, to moze i kupie, bo narazie to zdecydowanie lepiej dołożyc do HD6950 2GB lub poczekac na 6950 1GB.HD6950 1024MB prawie zawsze jest wydajniejsze i mozna oczekiwać cen w okolicach 850zł.Z drugiej strony , to dopiero początek, wiec nie ma co sugerować sie cenami, które na pewno spadną wraz z wieksza dostępnością-tyczy sie to zarówno zielonych jak i czerwonych.Wiem jedno-na pewno czekają nas ciekawe przetasowania cenowe w najbliższych dwoch miesiącach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi