Piotr_ Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Poważnie rozważam zakup radka 7970 ale już drugi dzień spędzam nad szukaniem nie referenta z odblokowaną regulacje napięć. Wiecie może czy ten Sappire jest odblokowany http://www.ceneo.pl/17909640 ? Jeśli nie, rozważam jeszcze referenta z podmianą chłodzenia ale za blisko to już ląduje gtx680 żeby się opłacało chyba że polecicie wydajne chłodzenie w rozsądnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagen Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Witam. Czy karta Powercolor Radeon HD 7950 3GB w cenie 1075zł jest dobrym wyborem? Niestety nie znalazłem żadnej recenzji tej grafiki. Nie planuję w najbliższym czasie bawić się w OC, ale zależy mi na jak najcichszej pracy komputera. Ma może ktoś z Was ten model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_ Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Witam. Czy karta Powercolor Radeon HD 7950 3GB w cenie 1075zł jest dobrym wyborem? Niestety nie znalazłem żadnej recenzji tej grafiki. Nie planuję w najbliższym czasie bawić się w OC, ale zależy mi na jak najcichszej pracy komputera. Ma może ktoś z Was ten model? Możesz się pochwalić gdzie ją wyrwałeś w takiej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 http://www.tani-sklep.pl/p/a/4039 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 TANI SKLEP :) Tani wyglad strony i pewnie tania gwarancja i w ogole wszystko tanie potem lament Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 W pixmanii jest tak różowo z gwarancją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Ja wymieniłem swojego 7970 wf3 oc na 7970 soc i plusy tej wymiany wyglądają tak: + programowa regulacja napięcia na gpu i mem + czarne pcb z backplatem + ładnie się podkręca + w idle chłodniejsza i cichsza + brak throttling-u - po zwiększeniu obrotów wentylatorów na maxa (około 11k) zagłuszają odkurzacz ale temperatura w load nie przekracza 43*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 W pixmanii jest tak różowo z gwarancją? Pixmania to ogólnoeuropejski gigant, nie zwinie się nagle po cichutku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Zapewne chodzi o to ze na gware trzeba wysylac do Francji, oczywiscie kurier D2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 po cichu sie nie zwinie ale z klientem za granica mogą grac w chu.. równo, a nasz przepisy i sąd konsumencki mają gdzieś, zreszta specjalnie sie opiniami negatywnymi nie przejmują, to fajny sklep jak kupujesz cep do młócenia, bo tam nie ma się co zepsuć, kupujesz elektronikę to tak jak byś brał od pasera niby cena fajn a ale o gwarancji zapomnij, zanim ci zrobią reklamacje, kupisz w miedzy czasie gdzie indziej żeby móc kompa używać, to gorzej jak z jak z rodzimymi przewalaczami bo taki jak przewiżie i ma sklep to mozesz go chociaz w ryj kompnac w razie czego a co do Francji pojedziesz sie kłócić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 (edytowane) Hehe, no moj szafirek 7950 wlasnie polecial do Francji na gware Nawet jak oddadza kase, czy wymienia karte, to i tak moj ostatni zakup u nich. Po zakupie tez sie czeka sporo zanim ta przesylka z centrali(Francja) dojdzie. A jakbym wiedzial ze taka jazda z gwara, napewno bym sie nie zdecydowal. Teraz to pozostanie mi sie tylko mailowo dopytywac gdzie moja karta. Dobrze ze chociaz mam numer listu z UPS Edytowane 25 Września 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Newegg TV: PowerColor DEVIL13 Radeon HD 7990 6GB Video Card Overview w/Benchmarks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 No jednak nie taka ta pixmania straszna jak ja maluja... Po ok 3 dniach dostalem (chyba nawet nie wyslali karty do producenta) info ze z przykroscia stwierdzaja ze moja karta padnieta, ale nie maja na stanie sapphire hd7950 950mhz i mam sobie wybrac cos z oferty sklepu :D No to juz w cenie starego 7950 jedzie do mnie nowy 7950 vapor-x i chlodzonko na procka CM hyper 412S, w sumie doplacilem jakies grosze (ok 30zl) zmienilem ver. 950mhz na vapor-x, a chlodzonko mam jakby za friko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 adamlop same dobre wieści :) pewnie mieli dzień dobroci dla polaczków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Akurat cala korespondencja byla po norwesku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 i stąd taka szybka "naprawa"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Naciaskalem troche na norweskie biuro obslugi klienta, a ci widocznie cisneli centrale pixmanii we Francji. Reklamacja trwala w sumie ok 3 dni od czasu jak otrzymali ode mnie przesylke. Troche sie balem bo karta w sumie byla stabilna w bf3 i 3dmark11 oraz wielu tytulach, a wysypywala sie tylko i wylacznie w crysisach i unigine heaven. Zrobilem troche zdjec ekranu, wydrukowale i wrzucilem do tego worka foliowego w ktorym jest karta. Calkiem mozliwe ze serwisant nawet jej nie odpalal. Jak probowalem odpalic na s775 (asus p5q turbo) to komp wogole nie chcial bootowac, moze to samo wyszlo w serwisie Co ciekawe wersja 950mhz (czarne pcb od 7970) jest chyba powoli wycofywana, moze znany byl jakis babol i Sapphire wymienia na poczekaniu. Edytowane 5 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) Wlasnie dzisiaj odebralem vapor-x i mam pytanko. Poprzedni sapphire mial na stale 950mhz, obecny vapor-x jest z biosem boost do 950mhz. Gpu-z pokazuje 950mhz/ ccc takze ma 950mhz, ale za cholere w zadnej aplikacji nie widzialem innej wartosci jak 850mhz... Probowalem katowac karte, ale nic ponad standard nie idzie, powerlimit ustawialem takze na +20. PS. Tak z ciekawosci dalem wszystkie suwaki na maxa ccc i bez problemu idzie 1100/1575, vgpu zablokowane Edytowane 11 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 Mała informacja ale ważna dla wszystkich którzy chcą wymienić chłodzenie w swojej karcie. Nie kupujcie Gelid ICY Vision-A mimo ze na stronie producent twierdzi ze jest kompatybilna z 7950/70 to tak na prawdę nie jest, ponieważ ma źle wywiercone otwory w mocowaniu. Do bezproblemowej instalacji potrzebne są otwory w pcb o rozstawie 54 mm a w icy są na 53,3 i trzeba na siłę wciskać co może spowodować uszkodzenie pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Gigabyte wypuścił nowy bios do hd7950 windforce3 - wersja F3, która ma zastępować F2 (F21 i F42 były do późniejszych wypustów, dlatego nie chodziły dobrze na kartach z F2). Bios ma boosta do 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Czy ktos z posiadaczy hd7950 vapor-x moglby mi zrobic kopie pierwszego biosu tego 850mhz za pomoca TRIXX'a, bo sie okazalo ze moja kopia zrobiona za pomoca GPU-Z nie dziala i dopiero BIOS2 zdumpowany za pomoca TRIXX udalo mi sie sukcesywnie wgrac na pozycje 1. Troche to w sumie dziwne ze karta nie przyjmuje biosow zrobionych za pomoca GPU-Z. Probowalem kilka razy zrobic kopie ale zadna nie dziala, dopiero kopia TRIXX mnie ratuje. Biosy z techpowerup tez sprawdzone, ale chyba kazdy dumpuje GPU-Z, bo zaden nie wstaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 adamlop VGPU mozesz podnies za pomoca najnowszego MSI Afterburner tylko w ustawieniach musisz wlaczyc Constant Voltage Ja tak zrobilem w MSI AB konfig dla gier gdzie bez Constant Voltage ni cholere noe szlo napiecia gpu dzwignac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 (edytowane) Wiem, juz to wykminilem. Siedze na 1100/1500 fan na AUTO. Zwiekszanie vgpu nic mi nie daje, a juz i tak VRM1 w okolicach 100st Dasz rade wstawic ten bios jako zalacznik do wiadomosci ? Tylko Trixxem please... Edytowane 17 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 adamlop To nie jest takie hop-siup obecnie moje karty chodza na 1170MHz przy czym moge ustawic je stabilnie tylko przy Power Limit na 17+ przy maxymalnym ustawieniu 20+ zaliczalem zwiechy grafy w 3DMarku11 i czasami w BF3 , przy Power Limit ponizej 16+ wlanczal sie Throtling daj znac gdzie Ci wrzucic te biosy , zrzucilem za pomoca trixxa 4.0.4 obydwa znaczy sie 850MHz i 950MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Mozesz tutaj podpiac do wiadomosci jako zalaczniki, potem mozna wykasowac. Tak od razu zapytam, jakies udane proby flashowania innymi biosami? No ja az tak dokladnie nie sprawdzalem z powerlimitem, ale przy +20 powyzej 1140 mam restart sterownika, ale vrm jak mowilem pod 100st dochodzi. Musze wrzucic jakis wentyl 140mm na bok budy Edytowane 18 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Odpusc sobie flashowanie kart z seri 79xx , brak specjalizowanego softu do edycji biosu ogolnie mnie zniechecil :/ biosy wyslane na maila oraz w zalaczniku 7950 Vapor-X bios.zip Edytowane 18 Października 2012 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Poszlo PW z emailem, ewentualnie jak tutaj uzyjesz pelnego edytora to mozna podpinac zalaczniki EDIT. Dzieki za biosy, ale niestety masz jakis starszy model i wywala mi BS, co ciekawe nawet w biosach sa podanne inne modele (rewizje?) chipow graficznych, juz pomijam fakt ze Twoj bios starszy, to akurat nie robi... Probowalem odinstalowac stery, zmienilem nawet z 12.9 na 12.8 ale dalej Blue... Moj to jest OLD, a twoj NEW Edytowane 18 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Mam pytanie dotyczące odczytów napięcia z gpu-z i afterburnera. Jeśli uruchomicie afterburnera i podbijecie napięcie na gpu do np 1,3 V to ile wam pokaże pod obciążeniem gpu-z ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 Jest vdroop w kartach 79xx jesli o to ci chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) Jak się sugerujesz softem to może takie cuda masz , na kartach graficznych nie występują vdropy, co najwyżej przy obciążeniu napięcie na gpu dosłownie o 1-3mv rośnie. Także miernik i sprawdzasz. Edytowane 19 Października 2012 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...