zaodrze244 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 aż za dużo porównajcie to sobie z moim wynikiem :P P10382 3DMarks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) Taka mała dygresja możecie (głównie Black) używać jakiś innych serwerów do upload'ów. Image to jakaś kompletna żenada i już dawno powinni spłynąć w klozecie. Można używać czegoś takiego jak Lysyn (chociaż istnieję mnóstwo alternatyw) link bezpośrednio do obrazka bez zbędnego <span style='color: red;'>[ciach!]</span>a :wink: BTW. Karta prezentuję się wyśmienicie :wink: Z overclockers ma się rozumieć? U mnie wynik physics na procu 5GHz 11,3k, więc coś tam ivy daję :) pzdr Edytowane 12 Maja 2012 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) aż za dużo porównajcie to sobie z moim wynikiem :P P10382 3DMarks hehe tyle prawie mam na mojej 670tce :) Taka mała dygresja możecie (głównie Black) używać jakiś innych serwerów do upload'ów. Image to jakaś kompletna żenada i już dawno powinni spłynąć w klozecie. Można używać czegoś takiego jak Lysyn (chociaż istnieję mnóstwo alternatyw) link bezpośrednio do obrazka bez zbędnego <span style='color: red;'>[ciach!]</span>a :wink: BTW. Karta prezentuję się wyśmienicie :wink: Z overclockers ma się rozumieć? U mnie wynik physics na procu 5GHz 11,3k, więc coś tam ivy daję :) pzdr Uzywalem zapodaj.pl, ale cos im sie popierniczylo i mi nie dziala, dlatego wrocilem do imageshack.Co proponujesz, bo mnie tez sie image nie podoba za bardzo? Tak z OCUK, tylko oni maja KFA2 w ofercie jak na razie. Edytowane 12 Maja 2012 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 GeForce GTX 660 is on the track, but ... ~ OBR-HARDWARE Uaa... jeśli taka cena faktycznie będzie, to chyba rozejrzę się jednak za 560ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (...) Uzywalem zapodaj.pl, ale cos im sie popierniczylo i mi nie dziala, dlatego wrocilem do imageshack.Co proponujesz, bo mnie tez sie image nie podoba za bardzo? (...) Ja używam TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting ale jak można zobaczyć Lysyn używa www.fotoload.pl i też wygląda ok :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroganin Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Ktoś mi może powiedzieć ile utrzymuje się ten "podatek od nowości" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashey_pl Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 A to zależy od dostępności wybranych modeli kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) hehe tyle prawie mam na mojej 670tce :) no i prawidłowo skoro karty są prawie identyczne :P masz nawet tak samo podkręcony gpu jak mój z tym że ja pamięci wykręciłem na trochę więcej, no i to nieszczęsne ht daje parę pktów extra :P ja wrzucam ostatnio zrzuty na minus.com całkiem przyzwoicie ta strona działa Edytowane 12 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 HT z pewnoscia daje pare pktow, ale u mnie chyba dochodzi do tego wyzszy boost.Przy tych taktach wynosi 1350 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) HT z pewnoscia daje pare pktow, ale u mnie chyba dochodzi do tego wyzszy boost.Przy tych taktach wynosi 1350 MHz. o w morde to faktycznie dużo. sprawdzałeś stabilność tego podkręcenia w gierach czy tylko w smarku?? Edytowane 12 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Powszechnie znane przysłowie rzecze, że co dwie głowy to nie jedna - podobnie sytuacja wygląda w świecie układów graficznych - więc pewnie dlatego producenci GPU regularnie serwują nam rozwiązania wieloprocesorowe. Konfiguracje wykorzystujące NVIDIA SLI oraz AMD CrossFireX w dzisiejszych czasach nie należą do rzadkości w komputerach entuzjastów, ale poniektórzy zamiast duetu woleliby jedną, naprawdę mocarną jednostkę. Wówczas warto zwrócić uwagę na oczywisty wariant - kupno karty graficznej z dwoma rdzeniami umieszczonymi na pojedynczej płytce drukowanej. Takim właśnie potworkiem jest GeForce GTX 690, będący w istocie połączeniem dwóch 28 nm układów GK104 znanych jako Kepler, a napędzających testowanego niedawno GeForce GTX 680 (LINK). Siłą rzeczy mamy zatem przed oczyma najmocniejszą kartę graficzną na świecie - istnego dominatora, którego pokonać może jedynie zapowiedziany na czerwiec Radeon HD 7990. GeForce GTX 690 to praktycznie GTX 680 SLI na jednym PCB - wydajny, piękny i zabójczo drogi... Powiedzcie, kiedy ostatnio widzieliście kartę graficzną za ponad 4000 złotych? Test GeForce GTX 690 - Najszybsza karta graficzna na świecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Jeżeli nie jesteście przekonani do wykresów, to moja sugestia jest taka, aby w miarę możliwości zrobić tabelki interaktywne, umożliwiając sortowanie według wybranego parametru. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Już o to wnosiłem. W obecnej formie czytanie tych tabelek sprawia ból. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 MSI GTX 670 (OC) | Techplanet.pl - 1557 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 w DDR2 też taniutko. 1580zł za Palita oraz 1600zł za EVGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nedudej Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 ja czekam na asusa z niereferencyjnym, po tym jak mnie morele troche wykiwało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashey_pl Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Ja już zamówiłem Gigusia 670 OC Windforcex3 i mam nadzieję, że się jutro już pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 a jaj mam kfa2 ex oc i kreci sie na prawde milo. Niemniej jednak jedzie do mnie asus dc II bo nie pasuje mi niebieskie PCB na tym KFA, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 w komputroniku sa jeszcze gigabyte'y, asusów wszędzie brak, w związku z tym tez wzialem GB :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 o w morde to faktycznie dużo. sprawdzałeś stabilność tego podkręcenia w gierach czy tylko w smarku?? W smarku, nie sadze,zeby w grach bylo stabilnie. al enie probowalem. Boost 1328 jednak idzie stabilnie w BF3 i smarkach, tazke trafila mi sie porzadna sztuka. Inni , nawet na tych samych kartach maja problem z 1250Mhz. Moja nawet ma wyzszego boosta od innych bo 1229 vs 1215. Niestety sprzedaje ja, i kupilem juz asusa.Wentyle na karcie dla mnie wydaja irytujacy odglos, jakby wysokiej czestotliwosci dziwek.Malo kto inny to slyszy, ale ja tak imnie to irytuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Kurcze w techplnacie pojawily sie asusy directCU 670 70 zł tansze niz Gigabyte z windforcem. Nie chodzi nawet o kase, ale jak myślicie które chłodzenie jest bardziej wydajne to od GB czy Asusa? Zamowienie w komputroniku moglbym jeszcze anulowac. Wczesniej mialem 470SOC gigabyte'a i musialem ja reklamowac bo...sie przegrzewala :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Chlodfzenie Gigabyte na 670tkach jest wychwalana i na parwde dobrze sie sprawuje.Na asusach jest ciszej, ale za to wieksze temperatury. Jelsi nie przeszkadza Ci niebieskie PCB bierz Gigusia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Zostane przy GB, komputronik napisał że dzisiaj powinna byc do odebrania u nich, mam nadzieję że tak będzie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Powiem tak, nie wiem czy ktora kolwiek karta z serii 6xx da rade pobic cisze Asusa - tego nie slychac nawet podczas grania czy benchowania, nic. Porownanie KFA2 i Asusa: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Kurcze w techplnacie pojawily sie asusy directCU 670 70 zł tansze niz Gigabyte z windforcem. Nie chodzi nawet o kase, ale jak myślicie które chłodzenie jest bardziej wydajne to od GB czy Asusa? Zamowienie w komputroniku moglbym jeszcze anulowac. Wczesniej mialem 470SOC gigabyte'a i musialem ja reklamowac bo...sie przegrzewala :). Potestowalaem juz tego Asusa DCU II i powiem tak. Chlodzneie jest nieslyszalne zarowno w idle jak i w stresie - bajka. Temeratury niestety przekraczaja 70 st C i dochodza do 72, jesli karta podkrecona do zegarow TOP to 74 st C. Takze WF3 ma wydajniejsze chlodzenie, ale za to glosniejsze. Niemniej jednak mozna uzyc ustawien wentylatorow custom w Asusie i wtdy mamy niezle polaczenie, super cicho i dosc chlodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 74stC to jest żaden problem dla karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Oczywiscie,ze nie jest, powiedzialbym nawet ,ze jest to malo. Jest jedno ale... do 69 st c karta nie zrzuca taktowania, a od 70 zaczyna juz to robic.Niewiele bo kilka MHzcow, ale jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) czekałem aż sam to napiszesz ale w końcu zapytam na ile udało Ci się asusa podkręcić? pisząc o ciszy jaką masz na myśli wartość RPM wentyli?? Edytowane 16 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) Na razie nie bawilem sie w wieksze OC, podkrecilem do watrosci TOP czyli 1058 na GPU - bez Boosta i lata ladnie. Wentyle lataja na 1700 rpm w stresie i przy tej szybbkosci ciezko je uslyszec, no chyba ,ze nie masz zadnych wentyli w budzie ;) Jedyna taka cicha karte mialem GTX580 z Zalmanem VF3000 skreconym na minimum. - mowa o stresie, bo w idle ten Asus jest cichszy. Wentyle w idle kreca sie na 10% tj 1100 rpm. Edytowane 16 Maja 2012 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 to podobnie jak mój gtx z arcticiem. gdybym sam nie stworzył profilu to karta w ogóle nie podnosiła obrotów ale przez co to sekcja zasilania się grzała za bardzo to ręcznie stworzyłem profil ciszy i chłodu. oczywiście w swoim kompie mam tych wentyli trochę ale komp z siebie wydaje jedynie szum powietrza a nie łomot szalejących wentyli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...