.PaVLo. Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Wiesz, ja już mam LC i to zrobudowane, więc aż dziwnie było by nie zwodować kolejnej grafy, więc aspekt takiej możliwości jest również ważny dla mnie. Co do Gigabyte to faktycznie ma PCB od 680-ki, jednak nie jest wcale cichy no i ma ten nieszczęsny niebieski kolor co psuje mi wizualizację LC :). Dzięki za linka, obejrzę po meczu B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Heh mi się wierzyć niechce że niebędzie bloków dla Asusów ... przecież nawet setia na gtx 570/580 do DCU były specjalne ;) wiec wg. mnie wyjdą tylko później... gdzieś jeszcze widziałem strikte fotki rozbieranego chłodzenia ale niemoge znaleść... ale i tak na filmiku all co potrzebne widać :P [ja na dniach spodziewam sie przesyłki miedzyinnymi z 2 rodzajami radiatorów, może któreś będą pasować :P] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Bloki do DCII są ale nie ma nic o tym, czy pasują do nieco przeprojektowanych wersji TOP. Ja preferuję konstrukcje od EK a na ich stronie jest info odnośnie GTX670 DCII Top o treści: Sorry, we have no plans to make any waterblocks for this position. Thank you. :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Myślę też nad EVGA SC jednak z którym nie powinno być problemów bo jest na krótkim PCB jednak nie znalazłem info czy to na 100% referent oraz jego dostępność jest znikoma. Evka jest w referentem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Mam do was 2 pytania 1. Gram w rozdzielczości 1680x1050. Czy warto wymienić gtx 570 na 670? 2. Jeżeli do wymiany by doszło to czy mój aktualny zasilacz poradzi sobie z 670 czy trzeba będzie go wymienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Evka jest w referentem Dzięki za info. Mam do was 2 pytania 1. To zależy za ile sprzedasz 570-ke i czy jesteś w stanie dołożyć różnicę, ale generalnie warto 2. Bez problemu Ja obecnie wstrzymam się trochę i poczekam na karty Twin Froz od MSI, bo ciekawie się zapowiadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 NVIDIA DRIVERS 304.48 BETA Articles : New GeForce 304.48 Beta Driver Gets You Ready For Summer Gaming - GeForce NVIDIA DRIVERS 304.48BETA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 MSI GEFORCE GTX 670 Power Edition 2GB Overclocked Video Card Review | TweakTown.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Na to czekałem, w końcu jakieś konkrety na temat kMSI, oby szybko pojawiła się w sprzedaży bo jestem ciekaw jak wypadnie w porównaniu z Asusem DCII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Download The PLA DirectX 11 & PhysX Benchmark http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/benchmarks/PLA_Benchmark_525.zip 1920x1080 wszystko na maxa, vsync off Edytowane 20 Czerwca 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) MSI GeForce GTX 680 Lightning 2 GB Review | TechPowerUp.com MSI GeForce GTX 680 Lightning review | guru3d.com FIRTS 2 GHZ @ GPU - EVGA CLASSIFIED GTX 680! | Obr-Hardware.com Will Voltage Tuning for Kepler be Fixed Ever? About MSI GTX670 Power Edition triple voltage function. Our internal test, core voltage can support and adj. to higher then 1.175V even 1.3V. Support 670 PE version, please expect it! Edytowane 20 Czerwca 2012 przez ProBlackHawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 (...) 1920x1080 wszystko na maxa, vsync off A tak z ciekawości jak wypada w 1440x900? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 1920x1080 [all max, physx high] 1440x900[all max, physx high] Asus Gtx 670 Top [all def.] proc def Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Jak rozumiem AA na 8x? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) FXaa high było ustawione i tak zostawiłem ten parametr jak cos zaraz moge zrobić z AA 8x ... [MSAA ? czy CSAA? ] ciekawe co tu miał zaodrze244 ustawione... Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Shadoweye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Pisaliście, że wszystko na fula, to myślałem że AA też na max dany (8x) :) A ile bez Physx wychodzi? Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) To może ustawmy jakis "standard" by wszscy wg. jednych ustawie robili... [max to CSAA x16 :P lub Q CSAA x16] Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Shadoweye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) na takich ustawieniach zrobiłem pierwszy pomiar zrobiony po pierwszej pętli (patrz post 661) i "drugi" pomiar, wynik po 3 pętli 1440x900 ustawienia jak wyżej max AA ten test jest identyczny jak test w mafii 2, ogólnie to mi to wygląda na ten sam silnik (jeżeli się mylę proszę mnie sprostować). także ile zrobisz prób ile razy physx policzy że coś leci w inną stronę to będzie taki wynik :P jak widać różnica między 680 a 670 jest kosmetyczna. gdybym nie był w gorącej wodzie kompany i poczekał na kolejne karty z serii 6xx to oczywiście dzisiaj w życiu nie kupiłbym bym 680 tylko 670 gigashita SOC :D ale ja gtx680 kupiłem z pierwszego rzutu jaki był w polsce :lol2: :lol2: Edytowane 22 Czerwca 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 a gtx-660 kiedy? teraz 25tego, bo coś mi sie o uszy obiło czy dopiero na jesień? chciałbym cosik kupić no ale ileż można czekać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 mnie też się coś o oczy obiło :P że 25 ma być premiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 Raczej Lipiec/Sierpień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domas Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 Panowie potrzebuje się dowiedzieć co lepiej wypadnie w kwesti przyszłościowej czy SLI gtx 670 ( model asusa DUII) czy może podkręcona gtx 680 ( Zotac geforce gtx 680 amp! edition ) Bo 680'tka kosztuje 2.5tys . A za 3.2tys mam sli 670. Może ktoś znalazł testy tej karty ? Prosze o opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 (edytowane) 680 jest nie opłacalna przy tym jak nie wiele mniej wydajna jest 670. Oczywiście zdajesz sobie sprawę z wszelkich wad SLI? Edytowane 24 Czerwca 2012 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domas Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 no właśnie nie i liczyłem że ktoś mi to umiejętnie wyjaśni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 1. Większe obciążenie cpu - pojedyncza karta blokowana przez identyczny procesor wyświetli więcej fps niż SLI. 2. Sterowniki - nie każda gra poprawnie obsłuży SLI -> patrz punkt 1. 3. Mikroprzycięcia - opóźnienie, a raczej różnica w czasie renderowania poszczególnych klatek na obu kartach, objawia się tym, że fraps pokaże 45fps, a na oko będzie 20. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domas Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 a wielowątkowość procesora pozwoli zmniejszyć obciążenie? Czy to nie ma znaczenia? Co do 2 punktu to technologia idzie do przodu i twórcy gier coraz mocniej patrzą na sprawy typu SLI / Crossfire . A z opini na forum, forumowicze psiadający sli gtx 670 nie narzekali na mikroprzepięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Bo podobno Nvidia coś "zmajstrowała" i dość znacząco to zniwelowali ... Ja osobiście zrobie SLI z gtx 670 ale wtedy kiedy pojedyńcza karta będzie już niewystarczała :P czyli za 2 lata pewnie :P wg. mnie 670 > 680 bo jest 400 zl [średnio] tańsza a chyba wszystkie autorskie konstrukcje [jak Asus DCuII którego posiadam] jest wydajniejszy niż referenty 680 Procek do SLI to coś pokroju 2500k [z OC pewnie] lub jakaś I7 [9xx / 2600k+ ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Do gier wystarczy śmiało jeden podkręcony gtx 670. Masz wtedy wszystko max, full hd 60fps+. Chyba że jesteś maniakiem benchmarków albo grasz w rozdzielczości powyżej full hd ale wtedy może być problem bo gtx 670 ma tylko 2GB pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KawaiiPantsu Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Dokładnie przy wielu monitorach, czy 3d może nie wystarczyć ramu i nie ma znaczenia czy tych kart będziesz miał 2, 3 czy nawet 4, 2gb ramu na jednej karcie będzie 2ma gb ramu dla całości. Może mnie ktoś oświecić czy przypadku 690 z 4gb będzie to po 2gb na rdzeń czy całość układu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Bo podobno Nvidia coś "zmajstrowała" i dość znacząco to zniwelowali ... Ja osobiście zrobie SLI z gtx 670 ale wtedy kiedy pojedyńcza karta będzie już niewystarczała :P czyli za 2 lata pewnie :P wg. mnie 670 > 680 bo jest 400 zl [średnio] tańsza a chyba wszystkie autorskie konstrukcje [jak Asus DCuII którego posiadam] jest wydajniejszy niż referenty 680 Procek do SLI to coś pokroju 2500k [z OC pewnie] lub jakaś I7 [9xx / 2600k+ ] Jak jedna bedzie nie wystarczajaca to SLI bedzie do [gluteus maximus]. Teraz sie bawilem crossfire 2x6850 i gry gdzie nei wyciagasz 30 fps z jednej karty sa tak samo badziewne na dwoch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...