Skocz do zawartości
Gość marantz5003

NVIDIA GeForce GTX 600 / Titan (Kepler) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Caleb, jak są testy z podkręconą kartą - dajcie na tych samych wykresach słupki stock i oc, bo inaczej to trzeba znowu 'tylko 3 razy klikac'.

W tej formie, w jakiej to jest teraz, jest to bardzo duża niedogodność.

Edytowane przez _KaszpiR_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caleb, jak są testy z podkręconą kartą - dajcie na tych samych wykresach słupki stock i oc, bo inaczej to trzeba znowu 'tylko 3 razy klikac'.

W tej formie, w jakiej to jest teraz, jest to bardzo duża niedogodność.

Spoko, dorzucę następnym razem wyniki z niepodkręconej karty (poza najbliższym artem o GPU, bo ten jest już skończony :>)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawdę za cene titana można sobie złożyć cały komputer dysponujący większą mocą GPU (7870 CFX) Dołączona grafika

O ile gra dobrze korzysta z CFX. Pojedyncze GPU to jednak co innego. Dla mnie to przerost formy nad treścią cały ten Titan. Fakt obliczeniowo wypada nieźle. Ale byłaby to niezła opcja zamiast GTX 690 gdyby nie cena. Zwłaszcza że przy GTX 680 i tak nie wypada tak dobrze. Za 2800-3000 zł można się zastanowić. Więcej to już gruba przesada. Wystarczy poczytać test na głównej.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Czy Crysis 3 pójdzie na moim komputerze? Jaki sprzęt wymagany będzie do płynnej rozgrywki? Co kupić, żeby Crysis 3 nie klatkował w przyzwoitych detalach? Podobne pytania od kilku dni zalewają nie tylko PurePC, ale również cały internet, bowiem premiera Crysis 3 nareszcie stała się faktem. Najnowsza produkcja studia CryTek i Electronic Arts, to wydarzenie mające ogromny wpływ na całą branżę, wszak NVIDIA nieprzypadkowo właśnie tego dnia wypuściła GeForce GTX Titan, jakiego test mogliście zobaczyć wczoraj na naszych łamach. Wymagania sprzętowe Crysis 3 stanowią zresztą gorący temat, dlatego przygotowaliśmy obszerne zestawienie 20 kart graficznych NVIDIA i AMD, które pozwoli odpowiedzieć na kilka nurtujących pytań. Wśród testowanych GPU znalazły się modele z niskiej, średniej i najwyższej półki cenowej, czyli możecie spodziewać się wyników HD 7770, HD 6870, GTX 560 Ti, GTX 660, HD 7850 oraz oczywiście GTX 680, HD 7970 i nawet GTX Titan. Testy przeprowadziliśmy w trzech ustawieniach na procesorach AMD i Intel, aby sprawdzić zależność pomiędzy wiodącymi platformami AM3+ oraz LGA 1155.

Jaki sprzęt do Crysis 3 - Test 20 kart graficznych AMD i NVIDIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caleb, kilka sugestii - może pokoloryzowac te wykresy na zielono dla nVidii i czerwono dla AMD?

Czemu nie ma gtx 690?

Wiem, wiem - własnie taki update będzie do wieczorka :> Już mi gały odmówiły posłuszeństwa, trzeba się przekimać.

GTX 690 utknęło w innej redakcji, jest 1 sztuka do testów na PL, sam rozumiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nVidia poleciała w kulki. Odgrzali kotleta. Każdy wie, że karta już od jakiegoś czasu była sprzedawana jako Tesla. Na śledziu nie było wyjść pod monitor (pewnie na PCB i tak były odpowiednie styki pod te wyjścia). nVidia obłowiła się na tej karcie sprzedając ją pod profesjonalne zastosowania, potem wymieniła śledzie i ... znowu się obławia na tym samym :P.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty pier.... Tesla ma zupełnie inne pcb i chłodzenie , jak można titana nazwać kotletem?

co nie zmienia faktu że jest kotletem z innym pcb ,chłodzeniem i nie zmienia to faktu że jest najwydajniejszym jednordzeniowym kotletem na ziemi, najlepszym rozwiązaniem było by przytoczenie fotek chipu tesli i titana, szukać mi się nie chce ale podejrzewam że mocno podobne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie każdy geforce to kotlet Dołączona grafika , ponieważ zarówno fermi jak keplery są sprzedawane jako quadro i tesle.

gt100 i 110 siedza w quadro i teslach , to samo gk104 , który siedzi w 660ti , 660 oem , 670 , 680 i 690.

Macie zajebisty tok rozumowania , póki co jeszcze nigdy w historii kart nv w quadro/teslach nie siedziały inne gpu jak geforce także kombinujcie dalej.

Edytowane przez sideband
  • Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test super, tylko szkoda że nigdzie nie uwzględniają konfiguracji SLI, 2x670 w crysis3 by mnie bardzo interesowało, ale pewnie nie masz takich możliwości by to sprawdzić?

Akurat 2x 670 nie miałem pod ręką, ale z SLI/CF radzi sobie dobrze (patrząc po leciwym HD 6990), więc wzrost wydajności powinien być znaczący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mam taki dylemat, co wybrać 690GTX, czy dokupić 670GTX. Bardziej realne jest dokupienie drugiej grafiki, mniej kasy. Jednak pobór prądu będzie większy jak w przypadku GTX690 i pewnie temperatury na AC będą bardzo wysokie, boje się throtlingu(czy jak się to tam pisze). Na WC s pewnością nie dam się namówić.

Po OC mam nadzieję przeskoczyć GTX690, czyli miec wydajność taką jak 680w SLI bez OC, czy się mylę?

Jeszcze gdybym chciał jednak GTX690 to wydaje mi się że jest to mało opłacalne, strata na sprzedaży i dozbieranie tak dużej kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sens pchania się w SLI na płycie Asrock P67 Extreme4 ? Na razie kupuje GTX 670 na dniach i myślę aby dokupić drugą za parę miesięcy. Duża strata będzie jak karty będą działać pod PCIe 2.0 x8 ? Bo w takim trybie karty w SLI działają na tej płycie. No i czy zasilacz BQ 750 W da radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sens pchania się w SLI na płycie Asrock P67 Extreme4 ? Na razie kupuje GTX 670 na dniach i myślę aby dokupić drugą za parę miesięcy. Duża strata będzie jak karty będą działać pod PCIe 2.0 x8 ? Bo w takim trybie karty w SLI działają na tej płycie. No i czy zasilacz BQ 750 W da radę.

Zmieniłeś zdanie? Dołączona grafika

Co do 2.0 vs 3.0 to na wykresie może tego być nie widać zawsze , ale na pewno 3.0 komfort grania na sli będzie lepszy , ale to musisz wtedy proca by mieć 3.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi