Skocz do zawartości
Gość Ludovic

Samochód do 25 000

Rekomendowane odpowiedzi

temat wisi od dwóch lat, a na mnie chyba przyszedł czas, żeby się rozstać z Roverem 214. Myślę, że kwota około 20k +/- 10%. Chciałbym coś z segmentu C, czyli trochę większe od Rovera - nie potrzebuje chyba większego jeszcze. Polecane jest Bravo, nadal się sprawdza? Oglądałem różne auta, od BMW e46, Focus, Cee'd, Leon i tym podobne. Jest coś teraz co się w miarę nie psuje i godne zakupu w takim segmencie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam taniego w eksploatacji i utrzymaniu samochodu. Tanie części i mała awaryjność. Przebiegi około 1 400 km miesięcznie, 80% miasto, 20% trasa. Auto dla kobiety, więc myślałem nad jakąś Corsą, Fiestą, Grande Punto/Bravo. Rocznik samochodu maksymalnie 2010. Diesel raczej odpada, myślę o benzynie + LPG. Cena do 25 000 zł.

Edytowane przez Kilokush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj micry. Genialne samochody jesli chodzi o bezawaryjnosc, super elastyczne mocne silniki i mala pala.

Nie wiem tylko czy dobrze znosza gaz.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie to chyba poliftowy Swift. Żona ma tego przed i złego słowa nie mogę powiedzieć. Auto po prostu nie do zdarcia. Silnik 1,3 na łańcuchu również niezniszczalny. Jedyny mankament to zużycie paliwa i elastyczność silnika. Żwawo poruszą się powyżej 3,5k. W okolicach 2k w zasadzie nic się nie dzieję. Może ten poliftowy 1,2 jest lepszy pod tym względem :) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jazda po mieście to pewnie z 8-9. Na trasie, autostrada to 7. Jak będziesz się spinał na jakiejś z ograniczeniem 90 to poniżej 6 po prostu nie zejdziesz. Auto w mieście może spalić mniej tylko ten silnik ma taką dynamikę, że przy niższych obrotach jest dramat. Ogólnie auto jest stworzone do miasta, bo opory jakie stwarza przy większych prędkościach są potworne i na piątce pod byle jaką górkę nie wjedziesz (tutaj skrzynia również nie pomaga).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 tys. na Integre Type R to i tak mało pomijam już to, że za te pieniądze można kupić coś co jest znacznie szybsze, daje więcej funu, nie ma wnętrza jak civic i jakoś wygląda.

Za 25 spokojnie dostaniesz:

- Audi S4 B5

- Volvo S60R

- BMW e39 z V8

- E46 330i

• Downvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 25 spokojnie dostaniesz:

- Audi S4 B5

- Volvo S60R

- BMW e39 z V8

- E46 330i

Sikłem. Zejdź na ziemię, jedynie E46 330i w sedanie i bieda wersji oraz E39 z małym V8 w bieda wersji MOŻE nie będzie skarbonką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi