ilear Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Black zmien syga, ponoc zmieniales a tam dalej Asusu 480 :D Co do podpiecia monitora do dolnej - czasami nie stracisz wtedy sli w grach? Niewiem jak to jest w przypadku 2 monitorow, ale wszedzie czytalem, ze jak bym 3 chcial podpiac i grac na rozdzialce na 3, to wszystkie monitory do 1 karty musza byc podpiete. Ciekawi mnie jak jest z 2 wiec podepnij i sprawdz czy zagra wogole:) Druga sprawa o EVGA i RMA bym sie nie martwil, ani o tempy. Jak cokolwiek nie bedzie spelnialo specyfikacji karty - daja nowa karte bez szemrania:) Wybrales najlepsza firme jesli chodzi o gware w moim przekonaniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 To jak to jest z tymi tempami - ile bezpiecznie? tyle ile masz bez ruszania limitu, ale spokojnie 1.05V wystarczy bo skalowanie pozniej jest praktycznie zerowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Ja mam wrsje SC z 763 MHz na GPu na stocku, takze zmniejszac razcej napiecia nie bede. Mnie chodzilo raczej o temperature, jaka jest bezpieczna - zle sie moze wyrazilem. Napiecie wiem, ze max 1075v - czytalem Twoja recke i testy ;) Ilear - jak sie efka sprawuje - mowa o plycie? :) Ja swoja sprzedaje bo kupilem Sabertootha. Edytowane 10 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Nie masz się co martwić o temperaturę GPU - GTX480 przecież na 90 kilka stopni działa i nic się nie dzieje, prędzej chodzi tutaj o "gołe" okolice zasilania w referencyjnych konstrukcjach, które nie wiadomo ile wtedy podziałają. @ilear Co do wspaniałości EVGA osobiście nie jestem przekonany, miałem w życiu dwie rzeczy od nich (płytę i GTX295) i obie mi padły. Jak karta ma gwarancję sklepową czyli te 2 lata to i tak sklep sam w sobie wymienia kartę, a z serwisem EVGA ma to mało wspólnego (nasz znany i "lubiany", największy sklep komputerowy z nazwą zaczynającą się na K przez miesiąc gromadził karty EVGA, żeby je wysłać "gdzieś" do Azji). Co innego pewnie po zarejestrowaniu i na dalszej gwarancji producenta, tego nie przerabiałem (ale wątpliwe żeby ktokolwiek z udzielających się w tym wątku trzymał daną kartę ponad 2 lata). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) kazda karta ma felerne modele:) bardziej mi tu chodzilo o to ze evga ma oddzial w niemczech i w ciagu tygodnia, poltora idzie zalatwic RMA u nich bezposrednio. Mozna wlasnie wtedy olac takie sklepy jak K... :) @Blackwhite Nie denerwuj mnie :P juz miesiac czekam na rma dfi (wiadomo z jakiego powodu, naprawa bez serwisu firmy trwa dluzej) , ma wyjsc do mnie w tym tygodniu. Jako ze klient spoznil sie z platnoscia u mnie w firmie, evga kupuje dopiero w poniedzialek , choc juz dawno zamowiona :( Chcialbym sie juz poudzielac w tym topiku ale niestety evga 460 kupiona 2 tyg temu dalej siedzi w pudelku w oczekiwaniu na plyte :> Narazie jestem na skraju rozstroju nerwowego pracujac na lapku i 1 monitorze ;) Swoja droga zeby OT nie bylo zbyt duzego, moglbys Black sie pochwalic jakie OC uzyskales na tych SC kartach? jestem ciekaw jak sie one kreca:) a sam niemam jak sprawdzic (sic!) I jak z tym Sli w grach po podpieciu monitorow do 2 roznych kart? Edytowane 10 Listopada 2010 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 SLi z tego co pamiętam to od którychś sterów (jeśli to nieprawda to niech mnie ktoś poprawi :P ) działa normalnie przy podpiętych monitorach to dwóch kart. Wcześniej jak miałem 2x GTX260 to się tak nie dało - można było tylko do tej "górnej" podłączać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Swoja droga zeby OT nie bylo zbyt duzego, moglbys Black sie pochwalic jakie OC uzyskales na tych SC kartach? jestem ciekaw jak sie one kreca:) a sam niemam jak sprawdzic (sic!) Nie krcilem jeszce i chyba nie bede, bo na stocku lataja bardzo ladnei. Z wlaczonym phsyx w vantage mam ponad 29k, wszystkie gry smigaja az milo - wlacznie z Metro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 thx wozaq za info :) @Blackwhite No to dobre info bo wlasnie mysle nad SLI z tych 460 vs 6870 i 3xdelle 2209wa. Pytanie ktory zestaw bedzie wydajniejszy do grania w rozdzialce 5040x1050 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Jak chcesz uzywac 3 monitorow to lepiej CF z 6850 - nvidia raczej kiepsko daje rade w kilkoma display'ami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Na jednej karcie kiepsko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Heh dopiero teraz zauwazylem,ze napiecie GPU u mnie to 1025v na stocku - nie za duzo ?Moze obnizyc to, no chyba , ze EVGA wie co robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Black... obniz napiecie w afterburnerze do takiego momentu, zeby karta byla stabilna a napiecie jak najnizsze. Potem wrzucisz biosik i sie zrobi co trzeba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Ile jest na stock-0.963v? ustawilem na 0.975v i tempy sa takie same, wiec chyba zostawie tak jak jest fabrycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 1.025v to było domyślne napięcie na Gigabyte'ach moich o stockowych taktowaniach, także ja bym nic nie ruszał, w końcu sam mówiłeś, że są podkręcone fabrycznie. Podciągnij je na 800/4000, akurat Ci napięcia styknie spokojnie domyślnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Po konsultacji z Blackiem (kumpel sie rozumie :)) wklejam bios z karty: EVGA GTX 460 768 mb nr. biosu: 70.04.0B.00.66 800/1600/2000 - 1.012 volt. bios.rom pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Panowie, a jak tam najnowsze sterowniki 262.99? Ktoś testował je na 460'ątce? Czy szkoda sensu? ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Ja tam na stronie NV nie widze 262.99, ale maila dostalem o ich pojawieniu sie. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) NVIDIA DRIVERS 262.99 WHQL NVIDIA DRIVERS 262.99 WHQL Edytowane 10 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 OBSŁUGIWANE PRODUKTY GeForce 500 series: GTX 580 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Po zmianie pliczku na 4xx dziala i na serii 4xx 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izm Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Blackwhite:miałem również Evga gtx 460 1GB SC EE i w porównaniu do mojej drugiej karty zotac gtx 460 referat była znacznie głośniejsza i gorętsza(zależnie od gry ale podczas BC2 około 68 stopni przy wentylu 50% i zdjętym jednym boku od obudowy).Core Voltage default miałem na EVGA 1V a na drugiej Zotac mam 1.012V.Trochę się zawiodłem na tej EVGA więc sprzedałem,teraz jakbym brał od nich to tylko referata a nie External Exhaust. pz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Po zmianie pliczku na 4xx dziala i na serii 4xx Dokładnie, podmieniamy plik NV_DISP.INF w folderze z wypakowanym sterownikiem i można instalować. To jak, nikt nie testował? Mały ot: Nvidia odpaliła nową stronę ze wsparciem dla Geforce'ów, imho, dobry pomysł i wykonanie, choć to jeszcze beta - www.gefroce.com Edytowane 10 Listopada 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Ok znam odpowiedz na pytanie - Czy mozna podlaczyc monitor do drugiej karty w SLI - tak mozna i dziala.Jedno ale, monitor odpala sie dopiero pod windowsem, takze nie zobaczymy postu plyty ;) Nie wiem czy to moze uszkodzic karte czy tez nie - ale dzialac dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 A odnioslo to skutek w temperaturach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Zaden, dlatego wrocilem do normalnego podlaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Widział ktos,gdzieś testy podkręconego GTX460 vs podkręcony HD6850?Ja widziałem tylko cos MSI Radeon HD 6850 review"]takiego[/url] a interesuje mnie wydajność w grach obu kart po oc. Edit: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/37499-hd-6870-hd-6850-vs-gtx-460-1gb-overclocking-study.html Edytowane 11 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) na nvision jest Podkręcanie Edytowane 11 Listopada 2010 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Czy mój zasilacz poradzi sobie z GTX460 768mb w SLI??Jak myślicie? EVGA GeForce GTX 460 768MB SC SLI Video Card Review - Power Consumption - Legit Reviews Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Twoj zestawik wciagnie jakies 440-460W pod pelnym obciazeniem.Zasilacz do spokojnej pracy powinien miec zapas na okolo 20%. Rade dac i da, ale sie napoci troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Czy mój zasilacz poradzi sobie z GTX460 768mb w SLI??Jak myślicie? EVGA GeForce GTX 460 768MB SC SLI Video Card Review - Power Consumption - Legit Reviews To bedzie maximum dla tego zasilacza. Mysle, ze nalezy go zmienic na cos pokroju 700/800 wat. Zapas jak najbardziej wskazany. Twoj zasilacz nie jest zly, ale wedlug specyfikacji moze on wyciagnac: Przy dluzszej pracy zgrzeje sie i nie bedzie juz tak rozowo jak sie maluje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...