Skocz do zawartości
welyk

Intel Core 2 Duo E4300, 1.8ghz, 800fsb

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie E4300 będzie satysfakcjonował wtedy, gdy pod Infinity da 9*600Mhz na DS4.

Nie śmiejcie się, cuda przecież się zdarzają, tylko że rzadko. Taki cud też się może zdarzyć. Co wy na to?

Takie rzeczy to tylko w Erze :wink:

5.4GHz na powietrzu to nierealne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie E4300 będzie satysfakcjonował wtedy, gdy pod Infinity da 9*600Mhz na DS4.

Nie śmiejcie się, cuda przecież się zdarzają, tylko że rzadko. Taki cud też się może zdarzyć. Co wy na to?

a moze da sie odblokowac mnoznik i bedzie 600x9mhz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten E6320 z 4MB cache za 163$ ile może kosztować PLN? W przeliczniu wychodzi 471zł, ale wiadomo, że polskie realia oraz najróżniejsze podatki od podatków zawyżają cenę w Polsce. Myślicie że ostateczna cena tego proca w wakacje będzie w Polsce niższa od ~550zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten E6320 z 4MB cache za 163$ ile może kosztować PLN? W przeliczniu wychodzi 471zł, ale wiadomo, że polskie realia oraz najróżniejsze podatki od podatków zawyżają cenę w Polsce. Myślicie że ostateczna cena tego proca w wakacje będzie w Polsce niższa od ~550zł?

Tyle co E4300 na starcie czyli 600-650zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu to już przesada :angry:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=35630

To jest normalan cena. Niska cena sie bierze jedynie z przewalania towaru na 1% :)

Na poczatku przez pierwsze dni, tygodnie taka bedzie cena, do czasu kiedy towar nie pokaze sie u innych dystrybutorów w konkurencyjnej normlanych cenie. Mysle ze pod koniec stycznia kupimy juz za 600-630zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuje mnie równo 4Ghz. P5B DLX powyżej 400FSB ma strap'a więc nie wiem czy to dobry wybór dla procesora z mnożnikiem x9...

Zastanawiam się nad P5W64 WS PRO/P5WDG2 WS PRO a może DS4(ciekawe jak tam jest ze strapem?)

Sory za OT ale niejako jest to związane z tym prockiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuje mnie równo 4Ghz. P5B DLX powyżej 400FSB ma strap'a więc nie wiem czy to dobry wybór dla procesora z mnożnikiem x9...

Zastanawiam się nad P5W64 WS PRO/P5WDG2 WS PRO a może DS4(ciekawe jak tam jest ze strapem?)

Sory za OT ale niejako jest to związane z tym prockiem...

Ale pytales sie na jakim mobo najprawdopodobniej pojdzie najwyzej, wiec pezwnie p5b dlx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli sie okaze, ze kazda sztuka tego procka robi fsb 266 na def V chlodzona boxem (a najprawdopodobniej beda tak robic) to wtedy go kupuje, bo bedzie znacznie lepszy od e6300, a na c2d z 4mb bym zbieral pol roku :) miejmy tylko nadzieje, ze nie beda odpady produkcyjne od serii e6xxx, ktore nie robia 266, to opieprzyli na 200 i wciskaja ludziom.

PS, kiedy intel ustala mnoznik dla konkretnej sztuki procka, od razu przy wytrawianiu z kafla, czy dopiero po wyprodukowaniu sprawdzaja ile dana sztuka robi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli sie okaze, ze kazda sztuka tego procka robi fsb 266 na def V chlodzona boxem (a najprawdopodobniej beda tak robic) to wtedy go kupuje...

To chyba możesz już składać zamówienie, bo to by były po prostu jaja, gdyby nie robiły na fabrycznym napięciu zegarów E6600. Zdecydowana większość C2D robi na stockowym 1.325v koło 3GHz i podejrzewam, że i tu będzie podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby tak, ale to sie czesto zdarza, ze uklady, ktore nie robia def taktow sprzedaja jako nizsze modele - nie podkreci sie i koniec, a na gware nie oddasz, bo masz sprawnego kastrata, za ktorego zaplaciles. aczkolwiek, z tego co widac w necie tym razem bedzie inaczej i beda sie spokojnie krecic :) jakby kosztowal przy tym 500-550 to by sie z niego niezly hit zrobil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem coś takiego:

http://www.overclocking-masters.com/Test-du-E4300,ns197.htm

Szczerze powiedziawszy 3.3GHz na napięcu 1.5V to żadna rewelacja.

Co prawda ten procek to ES.

no rzeczywiście nic ciekawego- miejmy nadzieje, że to tylko jedna taka sztuka...

już szykuje zmiane E6600 na tego - oczywiście jeśli trafie jakąś dobrą sztukę :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czym sie tak podniecacie, E4300 mimo że ma 30mhz mniej w sumie duzo mniejsza wydajność na def. clock niż E6300, i OC nie jest jakieś specjalnie lepsze co prawda to wersja ES, zobaczymy, tyle tylko że ma mnożnik 9 co ułatwi oc na płytach które nie robią dużego fsb i żre mniej prądu, narazie takie jest moje zdanie, może potem sie coś zmieni :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czym sie tak podniecacie, E4300 mimo że ma 30mhz mniej w sumie duzo mniejsza wydajność na def. clock niż E6300, i OC nie jest jakieś specjalnie lepsze co prawda to wersja ES, zobaczymy, tyle tylko że ma mnożnik 9 co ułatwi oc na płytach które nie robią dużego fsb i żre mniej prądu, narazie takie jest moje zdanie, może potem sie coś zmieni icon_razz2.gif

Bo ma całe 2MB cache'u a nie tak jak E63/E64 4MB tylko ze 2MB wyłączone i powinien sie lepiej kręcić?

Niech no tylko trafie P5W64 z FSB na poziomie 450 FSB...

Edytowane przez KonradGT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czym sie tak podniecacie, E4300 mimo że ma 30mhz mniej w sumie duzo mniejsza wydajność na def. clock niż E6300, i OC nie jest jakieś specjalnie lepsze co prawda to wersja ES, zobaczymy, tyle tylko że ma mnożnik 9 co ułatwi oc na płytach które nie robią dużego fsb i żre mniej prądu, narazie takie jest moje zdanie, może potem sie coś zmieni :-P

wlasnie to, ze ma mnmnozik 9 jest takie super..... a nie "tyle tylko", jest tanszy od e6300, a nie jest w niczym gorszy (bo co to komu robi ze na stock jest gorszy?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi