lukmek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Mnie E4300 będzie satysfakcjonował wtedy, gdy pod Infinity da 9*600Mhz na DS4. Nie śmiejcie się, cuda przecież się zdarzają, tylko że rzadko. Taki cud też się może zdarzyć. Co wy na to? Takie rzeczy to tylko w Erze :wink: 5.4GHz na powietrzu to nierealne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Mnie E4300 będzie satysfakcjonował wtedy, gdy pod Infinity da 9*600Mhz na DS4. Nie śmiejcie się, cuda przecież się zdarzają, tylko że rzadko. Taki cud też się może zdarzyć. Co wy na to? a moze da sie odblokowac mnoznik i bedzie 600x9mhz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Mi w zupełności starczy jak E4300 bedzie robił FSB 400 i na BOXie nie będzie się za bardzo grzał :) - od biedy kupi się Arctic cooling, bo na Scythe mi już chyba nie starczy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 nie wiem czy bylo ale wrzuce http://techreport.com/onearticle.x/11455 w II kwartale cena tego proca ma spasc do 113$ a to juz jest ciekawa propozycja poza tym ma sie pojawic E6320 z 4MB cache za 163$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkoz_so Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) 10-01-2007 c2d e4300 bedzie dostepny w sprzedazy w Polskich hurtowniach ...cena 683zł brutto mam potwierdzenie zamówienia irealizacji z pewnego sklepu na śląsku Edytowane 18 Grudnia 2006 przez arkoz_so Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Dlatego też C2D E4300 będzie opłacalnym zakupem dopiero w okresie wakacji gdy jego cena będzie oscylować w okolicach 450 PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 A ten E6320 z 4MB cache za 163$ ile może kosztować PLN? W przeliczniu wychodzi 471zł, ale wiadomo, że polskie realia oraz najróżniejsze podatki od podatków zawyżają cenę w Polsce. Myślicie że ostateczna cena tego proca w wakacje będzie w Polsce niższa od ~550zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 ja bym chcial e4320 ;) fsb 200 mnznik x9 i 4mb kaszy... w zasadzie to pierwsze slysze o tych exx20, ale fajny pomysl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 A ten E6320 z 4MB cache za 163$ ile może kosztować PLN? W przeliczniu wychodzi 471zł, ale wiadomo, że polskie realia oraz najróżniejsze podatki od podatków zawyżają cenę w Polsce. Myślicie że ostateczna cena tego proca w wakacje będzie w Polsce niższa od ~550zł? Tyle co E4300 na starcie czyli 600-650zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Tyle co E4300 na starcie czyli 600-650zł E4300 na starcie bedzie kosztował niewiele mniej niż E6300 http://www.comp.lublin.pl/price.rb?url2=C02 ale i tak będzie bardziej opłacalny ze względu na mnożnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 E4300 na starcie bedzie kosztował niewiele mniej niż E6300 http://www.comp.lublin.pl/price.rb?url2=C02 ale i tak będzie bardziej opłacalny ze względu na mnożnik Ale tu to już przesada :angry: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=35630 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ale tu to już przesada :angry: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=35630 To jest normalan cena. Niska cena sie bierze jedynie z przewalania towaru na 1% :) Na poczatku przez pierwsze dni, tygodnie taka bedzie cena, do czasu kiedy towar nie pokaze sie u innych dystrybutorów w konkurencyjnej normlanych cenie. Mysle ze pod koniec stycznia kupimy juz za 600-630zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Szykuje się fajny procek... Dręczy mnie tylko jedno pytanie, na jakim mobo owy proc powinien iść najwyżej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Szykuje się fajny procek... Dręczy mnie tylko jedno pytanie, na jakim mobo owy proc powinien iść najwyżej? Na razie pewnie standardowo - P5B dlx. Chociaż to zalezy o jakim "najwyżej" mówimy. Czy >3.6GHz czy >4.5GHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Interesuje mnie równo 4Ghz. P5B DLX powyżej 400FSB ma strap'a więc nie wiem czy to dobry wybór dla procesora z mnożnikiem x9... Zastanawiam się nad P5W64 WS PRO/P5WDG2 WS PRO a może DS4(ciekawe jak tam jest ze strapem?) Sory za OT ale niejako jest to związane z tym prockiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Interesuje mnie równo 4Ghz. P5B DLX powyżej 400FSB ma strap'a więc nie wiem czy to dobry wybór dla procesora z mnożnikiem x9... Zastanawiam się nad P5W64 WS PRO/P5WDG2 WS PRO a może DS4(ciekawe jak tam jest ze strapem?) Sory za OT ale niejako jest to związane z tym prockiem... Ale pytales sie na jakim mobo najprawdopodobniej pojdzie najwyzej, wiec pezwnie p5b dlx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 jesli sie okaze, ze kazda sztuka tego procka robi fsb 266 na def V chlodzona boxem (a najprawdopodobniej beda tak robic) to wtedy go kupuje, bo bedzie znacznie lepszy od e6300, a na c2d z 4mb bym zbieral pol roku :) miejmy tylko nadzieje, ze nie beda odpady produkcyjne od serii e6xxx, ktore nie robia 266, to opieprzyli na 200 i wciskaja ludziom. PS, kiedy intel ustala mnoznik dla konkretnej sztuki procka, od razu przy wytrawianiu z kafla, czy dopiero po wyprodukowaniu sprawdzaja ile dana sztuka robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 jesli sie okaze, ze kazda sztuka tego procka robi fsb 266 na def V chlodzona boxem (a najprawdopodobniej beda tak robic) to wtedy go kupuje...To chyba możesz już składać zamówienie, bo to by były po prostu jaja, gdyby nie robiły na fabrycznym napięciu zegarów E6600. Zdecydowana większość C2D robi na stockowym 1.325v koło 3GHz i podejrzewam, że i tu będzie podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 niby tak, ale to sie czesto zdarza, ze uklady, ktore nie robia def taktow sprzedaja jako nizsze modele - nie podkreci sie i koniec, a na gware nie oddasz, bo masz sprawnego kastrata, za ktorego zaplaciles. aczkolwiek, z tego co widac w necie tym razem bedzie inaczej i beda sie spokojnie krecic :) jakby kosztowal przy tym 500-550 to by sie z niego niezly hit zrobil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewt Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Znalazłem coś takiego: http://www.overclocking-masters.com/Test-du-E4300,ns197.htm Szczerze powiedziawszy 3.3GHz na napięcu 1.5V to żadna rewelacja. Co prawda ten procek to ES. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Znalazłem coś takiego: http://www.overclocking-masters.com/Test-du-E4300,ns197.htm Szczerze powiedziawszy 3.3GHz na napięcu 1.5V to żadna rewelacja. Co prawda ten procek to ES. no rzeczywiście nic ciekawego- miejmy nadzieje, że to tylko jedna taka sztuka... już szykuje zmiane E6600 na tego - oczywiście jeśli trafie jakąś dobrą sztukę :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Kolejny test E4300: http://xtreview.com/review161.htm. Pobór mocy w stresie niższy o 15W w porównaniu do E6300 i 3800+... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Juz sie nie moge doczekac :D E4300 na DI :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 no DEVILEK , czekam na benching... Jak ostro pójdzie to pewno kupie nowego kompa ;] P5B DLX/P5W64 + E43 + Crucial'e 667mhz + siakiś zasilacz + woda...mniam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Nie wiem czym sie tak podniecacie, E4300 mimo że ma 30mhz mniej w sumie duzo mniejsza wydajność na def. clock niż E6300, i OC nie jest jakieś specjalnie lepsze co prawda to wersja ES, zobaczymy, tyle tylko że ma mnożnik 9 co ułatwi oc na płytach które nie robią dużego fsb i żre mniej prądu, narazie takie jest moje zdanie, może potem sie coś zmieni :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Nie ma się co podniecać. Wchodzi nForce 650i, szykuje się knockout dla czegoś takieg jak P5B Dlx i inne teraz topowe modele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Nie wiem czym sie tak podniecacie, E4300 mimo że ma 30mhz mniej w sumie duzo mniejsza wydajność na def. clock niż E6300, i OC nie jest jakieś specjalnie lepsze co prawda to wersja ES, zobaczymy, tyle tylko że ma mnożnik 9 co ułatwi oc na płytach które nie robią dużego fsb i żre mniej prądu, narazie takie jest moje zdanie, może potem sie coś zmieni icon_razz2.gif Bo ma całe 2MB cache'u a nie tak jak E63/E64 4MB tylko ze 2MB wyłączone i powinien sie lepiej kręcić? Niech no tylko trafie P5W64 z FSB na poziomie 450 FSB... Edytowane 3 Stycznia 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Nie wiem czym sie tak podniecacie, E4300 mimo że ma 30mhz mniej w sumie duzo mniejsza wydajność na def. clock niż E6300, i OC nie jest jakieś specjalnie lepsze co prawda to wersja ES, zobaczymy, tyle tylko że ma mnożnik 9 co ułatwi oc na płytach które nie robią dużego fsb i żre mniej prądu, narazie takie jest moje zdanie, może potem sie coś zmieni :-P wlasnie to, ze ma mnmnozik 9 jest takie super..... a nie "tyle tylko", jest tanszy od e6300, a nie jest w niczym gorszy (bo co to komu robi ze na stock jest gorszy?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 No rzeczywiście niecałe 100zł tańszy :wink: Na to jego OC to ja narazie patrze z przymrużeniem oka bo to wersja ES, zobaczymy jak potem będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Jak do końca stycznia wyjdą te procki i bedą w cenie ponizej 600 zł to odrazu biore, zobaczymy co pokaze na biostarze tf ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...