Skocz do zawartości
narcyz

Kupujemy telefon komórkowy, czyli co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Wgrywajac oficjalny soft - nie.

Co więcej nawet jak twój operator nie udostępnił jeszcze aktualizacji, a takowa istnieje to wygrywając ją programem gwarancji oczywiście też nie tracisz.

Posted via Tapatalk @ Evo 3D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co byście polecili na handel przy przedłużaniu umowy w T-M? W taryfie 79,90 multimedialnej za 1zł mam Samsunga Galaxy Ace 2 i Sony Xperie J, z dopłacanych do 200zł chyba nic sensownego nie widzę.

Edit. A może ktoś przedłużał ostatnio abo w T-M, da się coś lepszego ugrać?

Edytowane przez Yog-Sothoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co byście polecili na handel przy przedłużaniu umowy w T-M? W taryfie 79,90 multimedialnej za 1zł mam Samsunga Galaxy Ace 2 i Sony Xperie J, z dopłacanych do 200zł chyba nic sensownego nie widzę.

Allegro prawdę ci powie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem tą sztukę:

http://allegro.pl/nokia-n8-16gb-12mpx-gw19-idealna-poznan-i3148393517.html

co o niej sądzicie, nie przepłaciłem trochę? na plus gwarancja 1,5 roku.

znajomy mi mówił, że jak się telefon zawiesi to trzeba cały rozkręcić aby wyciągnać baterię i traci się gwarancję, to chyba jakiś żart? :P

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomi mówili, że w Seicento mam dwucylindrowy silnik 700 ccm.

Zawiesił mi się raz czy dwa odkąd go mam, przytrzymałem kilka sekund przycisk "power", telefon się wyłączył, potem włączyłem. Ot i cała filozofia.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąłem Galaxy S3 mini niebieski także jak ktoś optuje to będzie na sprzedaż. W lepszej cenie mogą zaproponować LG L9 ale nikt nie wie kiedy będzie (czy w ogóle).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ściągnięcie simlocka kodem powoduje utratę gwarancji?

W tym przypadku nie powoduje. Ta metoda rozni sie od tej "oficjalnej" (kodu bezposrednio od operatora) tym, ze nikt Ci tego nie wpisze do gwarancji co serwisu autoryzowanego i tak nie interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy mi mówił, że jak się telefon zawiesi to trzeba cały rozkręcić aby wyciągnać baterię i traci się gwarancję, to chyba jakiś żart? Dołączona grafika

Co to za bullshit ? Każdy telefon z zabudowaną baterią ma jakąś metodę na reset. Np. Xperia Z (i inne Xperie) wystarczy przytrzymać klawisz podgłośnienia i wyłącznik i robi się fizyczny reset. Także ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

przymierzam się do zmiany leciwego SE W810i na smartfona. Będzie to mój pierwszy smartfon i dlatego do końca nie wiem czego oczekiwać.

W każdym razie, zrobiłem już wstępną selekcję i zdecydowany jestem na telefon firmy Nokia. Dlaczego akurat Nokia? Jeśli Cię to interesuje, to przeczytaj spoiler.

Ważnych jest dla mnie kilka czynników, ale najważniejsze są 3:

- w jakim stopniu producet jest etyczny i czy wazne są dla niego kwestie moralne związane z wytwarzaniem produktów

- czy i w jakim stopniu producent dąży do wyeliminowania konfliktowych minerałów ze swojego łańcucha dostaw (więcej o tym tutaj)

- stosunek cena / jakość

Najwięcej z tych warunków spełnia Nokia.

Jako, że temat ten nie jest miejscem na prowadzenie dyskusji na ten temat, wszelkie komentarze co do mojego wyboru proszę kierować na priva.

No i mam teraz małą zagwozdkę. Jaki model?

System operacyjny na chwilę obecną nie robi mi zbytnio, ale wolę nowoczesne rozwiązania, dlatego stawiam tutaj na WP8.

I teraz tak, albo Lumia 620 albo 820. Nie wiem czy warto dopłacać do L820. Macałem ją ostatnio w Saturnie i była przyjemna w obsłudze. Jednak widziałem w necie wiele negatywnych komentarzy odnośnie tego telefonu.

Z drugiej strony mamy L620, która otrzymuje zaskakująco dobre recenzje.

Jeśli miałbym kierować się designem to L820 wygrywa, ale L620 ma ponoć lepszy ekran.

Na allegro L620 można dorwać za ~700PLN, a L820 nawet za 1k.

Pomiędzy tymi telefonami można umieścić L720. Świeżynka jeszcze nie do kupienia w Polsce. Teoretycznie powinna być tańsza od L820. Nie chcę jednak czekać długo z zakupem. Chciałbym kupić go już w tym miesiącu, a L720 na horyzoncie nie widać.

Zatem, który model wybrać?

Pozdrawiam,

m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co więcej nawet jak twój operator nie udostępnił jeszcze aktualizacji, a takowa istnieje to wygrywając ją programem gwarancji oczywiście też nie tracisz.

Z tego co się orientuje to musiałbym wgrać JB na własne ryzyko.

Czy wiele tracę pozostając przy wersji 4.0.4 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się orientuje to musiałbym wgrać JB na własne ryzyko.

Czy wiele tracę pozostając przy wersji 4.0.4 ?

Musisz do tego odblokować bootloader, a wtedy jest śmierdząca sprawa z gwarancją. Co do JB - teoretycznie warto, bo ma tzw. project-butter, czyli powinien działać płynniej. Ale szczerze to nie zauważyłem różnicy, a przerabiałem przeróżne słuchawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam smartphona do wszystkiego, z naciskiem na dobrze działający GPS (Endomondo - amatorskie przejażdżki rowerem itp.)

Jako, że przy przedłużeniu umowy Orange nie oferuje nic ciekawego rozważam zakup za gotówkę.

Co w kwocie do ok. 1200 PLN polecacie?

Myślałem o Galaxy SIII - ciut dokładając.

Obecnie mam ZTE Blade - ogólnie spełnia moje wymagania, ale obudowa lekko pęknięta, czasami rozłącza połączenie. No i skosztować nowej technologi byłoby miło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zgłębieniu tematu zacząłem również rozważać LG 4XHD - jedt porównywalny z HTC One X i SGS3 a wyraźnie tańszy.

Jednak LG 4XHD wiąże się z migracją do Play i abonamentem 89 PLN (wtedy koszt tel to 100pln) - nigdzie indziej nie jest dostępny w dobrej cenie. Trochę to problem bo żona ma tel w T-mobile, rodzcice w Orange..

Uważacie, że warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanowne grono po dłuższej przerwie.

Muszę wymienić swojego smarkfona,bo mnie przy nim kiedyś krew zaleje(Huawei U8500).

Górna i nieprzekraczalna granica to 1000zł(używki nie wchodzą w grę).

Mój typ to Pentagram Monster,podoba mi się jego elektrownia i wygląd(nie wygląda jak podpaska mojej lepszej połówki) :)

IMHO bebechy też ma niekiepskie,ale czy android będzie na tym płynnie deptał ?

Gry mnie zupełnie nie interesują,tylko aplikacje do neta+nawigacja i rejestrator samochodowy(coś takiegoDołączona grafika

).

Co sądzicie o tym modelu,da radę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oho mam zaproszenie na premierę nowej mydelniczki od Samsunga i otwarcie salonu w Arkadii, ciekawe jak się tam będę komponował z BlackBerry :> W dodatku ostatnio sprzedałem nówkę SGS III mini i za ciut więcej kupiłem zestaw BB9900, jak dla mnie genialny telefon i nie żałuję że nie skusiłem się mimo wszystko na Androida.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co można dostać w cenie 200 - 300 z Androidem? Myślałem wstępnie nad ZTE Blade 3. Nada się? A może Motka Defy?

Przede wszystkim zależy mi na kilku aplikacjach, także np. aparat nie ma znaczenia.

PS. jakby miał QWERTY to byłoby jeszcze lepiej, ale nie jest konieczne.

Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi