Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Samych hollywoodzkich produkcji nie znosze - niby.

Okazuje sie, ze baardzo czesto wracam do takich filmow jak LOTR, Gladiator, TROYA.

Sadze, ze 300 bedzie takim samym kąskiem dla mnie jak te pozostale.

malo ambitne kino ale swietnie sie oglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ghost Rider o moj Boze!! Co to w ogole bylo?? :| Denna gra aktorow, denna muzyka, strasznie rozny poziom FXow raz sa naprawde spoko innym razem wrecz denne jak reszta filmu (animacja Ghost Ridera). Sam scenariusz moze i nie glupi, ale wykonanie zalosne. Probuje dopatrzec sie plusow w tym filmie i o zgrozo jakos mi nie idzie :/ Mozna sobie ten film odpuscic, zobaczyc na DVD/Xvid/VCD albo cos. 4/10

Sorka!!

Jest jeden plus - Eva Mendes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak taki straszny ten Ghost Rider nie był, mnie się akurat jako tako spodobał :D

Jeśli chodzi o aktorkę to jonathan ma rację :D i Nicolas chyba tez przypakował B-)

Jedno co muszę zrobić to

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
kupić sobie ten komiks ale w wersji ang. wiecie może gdzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smokin Aces - dobry film, ale jak dla mnie za duza sieczka + dosyć zagmatwana akcja, szczegolnie te nazwiska oraz przeszlosc calej tej historii

6.5/10

Ten film uświadamia jaka jest moc Baretty ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F.F. Coppola, Conversation-dobry film, do samego końca nie wiadomo jak sie ma faktyczny stan rzeczy, dodatkowo świetna, klimatyczna muzyka. Film ukazujący człowieka uwikłanego w poważny wewnętrzny konflikt.

Ano i w niedziele na tvp1 o 22.10 leci Lot nad kukułczym gniazdem, pomimo że nazajutrz ide do szkoły poświęce troche snu kosztem dobrego kina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak taki straszny ten Ghost Rider nie był, mnie się akurat jako tako spodobał :D

Jeśli chodzi o aktorkę to jonathan ma rację :D i Nicolas chyba tez przypakował B-)

Jedno co muszę zrobić to

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

No sa gusta i gusciki

Czesc ludzi "Tokio Drift" tez uwaza za arcydzielo

Mnie niezle smieszyly teksty w tym filmie.

- "Spojrz mi w oczy..."

- "Zabiore twoja dusze.."

Prawie jak mortal kombat.

Ogolnie ghost rider jakis taki ubogi slownik mial <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sa gusta i gusciki

Czesc ludzi "Tokio Drift" tez uwaza za arcydzielo

Mnie niezle smieszyly teksty w tym filmie.

- "Spojrz mi w oczy..."

- "Zabiore twoja dusze.."

Prawie jak mortal kombat.

Nie no ja wiem, że film mogłeś sobie inaczej wyobrażać pewnie czytałeś ten komiks ( ja nie) ale rozwalają mnie teksty, że ten film to dno i totalna padaka. Ja w pierwszej chwili też inaczej sobie go wyobrażałem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Job, czyli ostatnia szara komórka - Kolejny przykład beznadziejności polskiego kina pseudo-komediowego. Najlepsze imo są lekcje j. angielskiego. Za dużo znanych twarzy, które w dodatku odgrywają kiepskie role. Muzyka coś na klimat jak 80tych też marnie. ADI - zbieżność chyba przypadkowa ;p Fabuła nie ma jak to się mówi ni składu i ni ładu. Czasami odczuwałem usilne naśladowanie innych pl produkcji. Tak jak powiedział na początku krytyk filmowy "zdecydowanie odradzam państwu oglądanie tego beznadziejnego filmu". Ja oceniam na +1/5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano i w niedziele na tvp1 o 22.10 leci Lot nad kukułczym gniazdem, pomimo że nazajutrz ide do szkoły poświęce troche snu kosztem dobrego kina.

Skoro już tak o tym co w TV, to dzisiaj po północy (00:05) na tvn do obejrzenia Egzorcysta (wersja reżyserka), a w poniedziałek na polsacie Braveheart o 21:00. Problem jest jedynie w tym, że taki Braveheart trwa niecałe 3 godziny, a w TV będzie to trwało z reklamami prawie 4 godziny. Niemniej jednak jest okazja obejrzeć sobie te zacne filmy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstyd sie przyznac ale Braveheart nie widzialem... tzn kiedys jak bylem mlodszy to cos tam podpatrzalem ale nie pamietam tego nawet. W sumie bym sobie obejrzal go bardzo chetnie, ale jak na polsacie to podziekuje... chocby mnie przywiazali do krzesla to bym tego nie obejrzal.

Co myslicie o filmie Domino ? Warto obejrzec? Bo z tego co widze to zdania na temat tego filmu sa podzielone.

Mam tez Plac zbawiciela . Podobno ciekawy, ale tez smutnawy troche...

No i do tego dochodzi Babel z Bradem. Ktory z tych filmow polecacie?

Jin - no to sie chyba za Babel wezme [;

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domino slabe. Mozna sobie spokojnie darowac.

A do reszty masz taki guzik "szukaj w temacie" =]

Co do "domina" pozwole sobie miec odmienne zdanie.Film jest troche inny-jet troche chaosu ale na pewno warto obejrzec-mnie sie podobal-Jak zwykle decyzja i sama ocena jest indywidualna.

Ja zwykle jak nie jestem do jakiegos filmu przekonany zostawaim go "na potem " i siegam po niego jak obejze inne pozycje-zwykle stwierdzam, ze niepotrzebnie czekalem.

Wczoraj ogladalem NARC z Patrickiem i Liotta. Ze tez mi umknal - 7/10

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Egzorcysta

Wrocilem do domku, patrze na program a tu slawny i zachwalany Egzorcysta na TVN leci. Malo tego wersja rezyserksa. Patrzac na komentarze i oceny, mowiace ze to najstraszniejszy film jaki powstal, myslalem ze to kolejny klasyk typu Lsnienie, ktory mimo swojego wieku zachowuje klimacik. Zaczal sie o polnocy, wiec miało mnie prawo straszyc nie tylko z telewizora. Na poczatku ponad godzinne czajenie sie, nie wnoszace nic do filmu. Szczegolnie motyw wykopalisk, chyba ze czegos nie zalapalem. Pozniej nastepuje juz bardziej widowiskowe opetanie. Dziewczynka moze spowodwac odruchy wymiotne swoim wygladem, jest naprawde oblesna. Ruszanie sie lozka i przekrecanie glowy nie robilo na mnie zbytniego wrazenia, poniewaz bardzo sztucznie to wsyzstko wygladalo. To moglo straszyc ale 30 lat temu. Wg mnie film nie dał rady stawic czoła przemijajacemu czasu. Nie wiem dlaczego znalazl sie tak wysoko na filmwebie (zreszta nie tylko on). Dla mnie slabutko, choc moglo byc gorzej.

4/10

btw. przy pisaniu posta cos mnie jeblo w krzyzu. Prawie chodzic nie moge... zło chyba sie wkurzylo na moja ocene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oscar za najlepszy film dla Infiltracji i rezyserie dla Scorsese to jakas parodia. Remake kilkuletniego filmu, przy czym Piekielna Gra mi osobiscie bardziej sie podobala, zdobyl dwie złote statuetki. Zreszta Oscarami, nie ma co za bardzo sie sugerowac, poniewaz kryteria wg ktorych oceniaja filmy sa dosyc dziwne. Wiekoszosci nagrodzonych filmow nie widzialem, ale watpie aby Babel, Ostatni Krol Szkocji czy Listy z Iwo Jimy byly slabsze od Infiltracji. Mam nadzieje ze w najblizszym czasie uda mi sie nadrobic te male zaleglosci i jakos sie do tego wsyzstkiego ustosunkowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie przesada... moze to jakis hold dla Scorsese tzn. takie nagrodzenie jego ogolnej tworczosci, bo Infiltracja nie jest raczej az tak dobra aby dostac te wazna i znaczaca nagrode.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oscary powinny byc dawane tym ktorzy rzeczywiscie sobie na nie zasluzyli w danym roku. To nie jest jakas organizacja charytatywna, a Oscary nie po to sie daje aby komus nie bylo przykro. On ma dopiero 65 lat, wiec jeszcze wiele filmow przed nim (mam nadzieje) i moim zdaniem jeszcze by mial okazje zdobyc ta statuetke. Przynajmniej zasluzenie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo przesada tez z tym oscarem dla Scorsese bo dostal go niejako chyba za to co do tej pory zrobil tylko akurat padlo przy okazji na infiltracje , chociaz ma wiele innych lepszych filmow , a za caloksztalt oficjalnie to jeszcze pewnie dostanie ;)

Troche sie zawiodlem na tym ze Pans Labirynth nie dostal za najlepszy film obcojezyczny no ale trudno i tak chyba wylapal 3 oscary wiec poszlo niezle ;) , no i Little Miss Sunshine tez nie ostala sie bez statuetek ;) takze mi nawet przypasowalo tegoroczne rozdanie

Edytowane przez DdK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi