maxymili Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Widziałem na allegro uchwyty samochodowe na smartfona mocowane w nawiewie. Mieliście coś takiego? Jak to się sprawdza w praktyce? Nie wypada? Nie kiwa się? Daje się kierować?A może są lepsze ? Możecie coś zaproponować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1853 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mam coś takiego, korzystam z telefonem Xperia Z5. U mnie sprawdza się bardzo dobrze, telefon jak i sam uchwyt trzyma się stabilnie, nic nie lata. U mnie był tylko problem z kratką, która opadała na dół pod ciężarem telefonu, ale włożyłem kawałek papieru i jest dobrze. Jedyna wada przynajmniej u mnie, że nie można zmienić kierunku nawiewu bo regulację blokuje uchwyt. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mam podobny do tego, jeżdżę z tym drugi rok i ani razu nie wypadł telefon, uchwyt też siedzi pewnie. Te łapki z tyłu elegancko zaczepiają za kratki nawiewu i nawet na nierównych drogach mocowanie pozostaje pewne. Łatwość obsługi zależy od umieszczenia samych kratek w konkretnym samochodzie, ja nie narzekam. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 A może uchwyt na kierownicę? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 A może uchwyt na kierownicę? Ależ to musi przeszkadzać... Chyba, że mamy zamiar jechać tylko prosto. Nie gotują się wam te smartfony jak w zimę ogniem wali z kratki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Nic nie wali ogniem z tej kratki bo nawiewy ustawione mam na nogi i szybę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ależ to musi przeszkadzać... Chyba, że mamy zamiar jechać tylko prosto. Widziałem wczoraj babkę z czymś takim na kierownicy - centrum Wrocławia - miała tam włączoną nawigację. Stałą na pasie obok, to było dokładnie widać. Skoro ona dawała radę, to chyba nie jest tak źle :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Obawiam się że przy nawiewie + navi + ładowanie część aparatów w pełnym słońcu w zimie będzie zmniejszać jasność ekranu i tylko utrzymywać poziom baterii zamiast ładować... Dla mnie długi czas był mega solidny i prawie za bezcen uchwyt Nokii. Problem zaczął się przy etui na 5,5". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Widziałem wczoraj babkę z czymś takim na kierownicy - centrum Wrocławia - miała tam włączoną nawigację. Stałą na pasie obok, to było dokładnie widać. Skoro ona dawała radę, to chyba nie jest tak źle :> Jak się stosuje taktykę żonglowania kierownicą to musi się udać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Ciekawie jak poduszka walnie. Telefon znajda za oczodolem albo lepiej za zaglowkiem xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Nie no, wg. mnie zostanie wypchnięty w kierunku przedniej szyby. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Mnie by osobiście trafił szlag jak by mi się telefon z gpsem majtał w koło kierownicy. Jak komuś to nie przeszkadza to się dziwię ale jego sprawa.Dzięki Jonas i Jarek za recenzję tego uchwytu. To jednak się zdecyduję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) maxymili weź no mnie podlinkuj ten uchwyt z pierwszego linku ;) Na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/belkin-vent-uchwyt-samochodowy-do-kratki-nawiewu-i6356783782.html i idealnie by mi pasowało do makarona. Kratek mam pod dostatkiem, a przedniej szyby już nie za wiele ;) Edytowane 19 Stycznia 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 http://allegro.pl/uchwyt-do-samochodu-na-kratke-nawiewu-ladowarka-i6684188590.htmlmam nadzieję, że mod mnie nie zbanuje za cytowanie aukcji :) W razie jeżeli to problem proszę usunąć. Nie mam zamiaru nikogo reklamować, podaję to jako przykład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Moderatorów się nie bój są na usługach mafii z testowego ;) Ten z mojego linku sprawia wrażenie solidniejszego ale to może przez to, ze z fot bije amejzing ajfona. Chyba się skuszę na ten Belkin Vent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 U mnie jest tak: Wygodnie się pyrga w ekranik, w słońcu salceson robi co może więc jest wystarczająco czytelnie, kabel od ładowarki nienatrętnie sobie dynda po lewej stronie konsoli, bo kawałek niżej jest gniazdo 12V. Jakbyś chciał to do jakiejś Skody to kupuj śmiało, Suzuki określa ten pojazd jako "wersja premium". To czyni ze mnie eksperta. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 To twoje @Jonas jest innego typu niż to, o którym pisałem na początku. widziałem też takie na alle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Ależ to musi przeszkadzać... Jedyny minus taki, że nie widać zegarów - a to dla mnie spory minus. ... ciekawe kiedy jakiś producent wpadnie na pomysł montażu ekranu w środku kierownicy (oczywiście odpowiednio umieszczony elastyczny OLED, by nie było problemów przy otwieraniu poduszki). Edytowane 20 Stycznia 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zakochany Graham Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 A jak sie ladnie wyrabia port micro USB w telefonie jak krecisz kierownica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Nie wpadłbym na pomysł łączenia kabelka to telefonu umieszczonego na kierownicy i to nie z troski o gniazdo usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Jedyny minus taki, że nie widać zegarów - a to dla mnie spory minus. ... ciekawe kiedy jakiś producent wpadnie na pomysł montażu ekranu w środku kierownicy (oczywiście odpowiednio umieszczony elastyczny OLED, by nie było problemów przy otwieraniu poduszki). Na co komu ekran na środku kierownicy jak już pojawiają się w autach wyświetlacze HUD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 Jak macie Auchan w okolicy to tam dostaniecie takie uchwyt w cenie około 9-11zł:) Ja go używam dobry rok i jest rewelacja. Dużo bardziej mi pasuje niż przyczepiany do szyby. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...