luk1999 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 21 godzin temu, bergercs napisał(a): No, czasem się zdarza - tylko nikt z właścicieli, nie wypisuje, że to tylko lampka, olać i jeździć dalej. Jak zresztą ze wszystkim - nie działa HF- "po co ci to, wyłącz"; nie działa ogrzewanie - "no trudno, zaraz się skończy zima"; nie odbiera radio - "a kto w dzisiejszych czasach słucha radia"; nie działają czujniki parkowania - "a od czego masz oczy"; asystent pasa wyjeżdża na czołówkę - "a po co to używasz, wyłącz"; ściąga w prawo - 'a w Ameryce biją murz...". No i przede wszystkim - przyszedłeś na grupę z problemem - jesteś niemieckim agentem VW na zlecenie TVN Turbo 😁 No to to już sektą zalatuje. 😉 19 godzin temu, Kyle napisał(a): Auta są niedoskonałe, niestety z całego świata. Teraz sobie oglądam film o Skoda Fabia 130 (z silnikiem 180KM) link i taki komentarz, który zwrócił po prostu moją uwagę: ... życie. Dlatego na razie nie szukam nowego auta. Ta tabletologia do wszystkiego (w tym podstawowych funkcji klimy, radia) czy "dotykowe" przyciski na kierownicy to tragiczny pomysł. Kolega ma Octavię 1.5 MT z bodajże 2022... Sterowanie klimą tylko z ekranu. A najgorsze, że nawet Start/Stop wyłączasz tylko z ekranu (na dodatek to nie jest ten ekran z klimą, więc musisz zmienić). Podczas jeżdżenia po mieście to masakra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL Marcin Rakowski · Obiecujący współautor · etdnsSoopruf2 8m6mm4018046g1.g1tula3hdfgfc3h38h2lo13flzl5592 · Byłem na pierwszej wymianie oleju w Łodzi. 750zl. - Zgłosiłem nawiewy które chodzą dziwnie. Czasem leci gorące powietrze nawet przy 17 stopniach i tylko zmiana na low powoduje że zaczyna wiać zimne. Serwis potwierdził że działają 0-1 dynkowo. Podobno czekamy na aktualizacje. Pożyjemy,zobaczymy a to mnie najbardziej wkurza. - terkotanie na zimnym. Podobno znają temat i czekamy na jakąś akcję serwisową globalną. Teraz ciepło więc temat raczej na później. - zgłosiłem drzwi kierowcy które ciężko się domykają by podregulowac na zawiasie. Okazało się przy odbiorze, że nie mogą bo to tylko jak jest blacharnia a ponoć nie mają. No słabo. - zgłosiłem, że czasem jedzie 5km tylko na benzynie i się nie przełącza na hev i nic nie stwierdzili bo to komputer tym steruje i nic nie da się zrobić. Zdarzyło mi się tak że 2 razy. - wgrano jakąś aktualizacje softu ale w sumie to nie wiem co ma zmienić. Ponoć praca hybrydy - czasem przy wyłączaniu silnik się cały trzęsie i wyłącza jakoś tak nienaturalnie. Serwis stwierdził że to normalne wyhamowywanie silnika i tak może być. Zauważyłem że to się dzieje jak się wyłącza na silniku benzynowym. - podpytalem o te tryby jazdy i nie planuje nikt trybu normal niestety, ale ponoć testują już na razie w jaecoo ale ma być później też we wszystkich autach, że jednym guzikiem da.sie wyłączyć kilka rzeczy(te odwracanie uwagi, prędkość, pasy) oraz ustawić tryb rekuperacji na jakiś poziom. Marcin Gądek Wszystko co piszesz się zgadza, to samo jest u mnie oprócz tego nie przełączania się na hybrydę, myślałem że tylko u mnie drzwi się ciężko domykają , zwłaszcza z tyłu tak jest , z nawiewami robię tak że na sekundę robię wyłącz i włącz i się poprawia, ale fakt niech to poprawią. /jeden i ten sam Chińczyk projektował układy klimatyzacji/ogrzewania dla wszystkich chińskich marek? Czy po prostu te same moduły wkładają do wszystkich aut, bo jak inaczej wytłumaczyć, że niezależnie od modelu i marki klima działa tragicznie, asystenci ruchu działają tragicznie, radio działa tragicznie itd?/. ******************************* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia Jaecoo J7 Polska🇵🇱 Emil Mańk · tesoonSdprt04a7tog.u8g5h64g6ig9197i36a62h1106d8giah2zata f4i · Witam serdecznie grupę! Auto odebrane z salonu w czwartek, generalnie wrażenia jak najbardziej na plus, choć już pojawił się problem z gubieniem gpsa czy nie zamykaniem się automatycznie samochodu. A dzisiaj, przestał działać kierunkowskaz /led, więc cała lampa do wymiany/ w jednej lampie. Miał ktoś podobny problem? https://www.facebook.com/reel/1308223731224330/?s=group_other&__cft__[0]=AZYwneT1jptkqv1EsYEd9Ngv8wWkIix8m_uryVuTbcDS75MX0zM521RMy9w03DvD4Cf0XHL2XI4L0pdukWGzIahv5WD4l5Zo4WA1FlgeAeZc6hKGTUeBjD1U0mQYLR2mV7j1N6yD4u-mobgQfr-B9_5cOq7Tg2tywjwUWK0jhp9Cjw&__tn__=H-R ********************************** Geely Polska - Auto klub Tomasz Szafraniec · rdponoesStmtimoac0aca1f2 47a.3ighg56utgc73gd41c206c03292zt4m · Cześć, czy ktoś już może próbował robić coś z "octowym" zapachem z klimatyzacji?(EX5) Dawid Chwastyniak U mnie też jest ten zapach niestety, ale nic z tym nie zrobilem jeszcze /Zapach octu z klimatyzacji to zazwyczaj sygnał, że w układzie namnożyły się bakterie, grzyby i pleśń, co wymaga natychmiastowego czyszczenia (odgrzybiania). Raczej w "nowych" autach nie powinno mieć miejsca, no ale..../ ***************************************** Omoda Polska Tomasz Olczak · rptsodSnoe90740fhfcf0d90mo36uc5461.za 8320mhcg2gh37u24a66300 · Witam mam takie pytanie ma ktoś może też tak że jak daje 29 stopni to leci chłodne powietrze a jak dam ogrzewanie na maksa to dopiero leci gorące powietrze tak jakby nie idzie wyregulować temperatury omoda 5 hybrid Grzegorz Es Tak ja też tam mam i dużo osób tak ma ... Byłem z tym dwa razy w serwisie i nic nie poradzili Angelika Plicha U mnie to samo w O5 premium ************************************** OMODA Klub Polska Arek Haszto · psoeondrtSiht8mz9064f1uaua0lt 11a9a2ullg0cg4686t86.l5gdo84l9 · Cześć, czy ktoś posiada dane do ustawienia geometrii / serwisówkę z procedurą regulacji geometrii zawieszenia w omodzie 9. Oddałem do serwisu na sprawdzenie i jest gorzej niż bylo. Jutro jadę na poprawę i chcę przypilnować poprawności ustawień. /dalej walczą z tym ściąganiem-aktualizacje softu nie pomogły 🙂 / ********************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL Paweł Rejak · ooSetprndso09lgca22h7402a1hz284g8i69gctft l.1l4gg8gcg2293d2h · Czy u wszystkich klimatyzacja działa tak tragicznie? Chłodzi dopiero jak ustawie na LO,a wszystko powyżej to gorąco. Czy tak wszyscy mają? Czy ktoś może rozwiązał ten problem? Damian Polewczyk Unii Europejskiej trzeba podziękować za "bardziej ekologiczny" czynnik do klimatyzacji. Jestem na kilku forach nowych aut i mają dokładnie te same problemy. Byłem też w serwisie Chery - niestety nie mają recepty /ale odklejeniec - w "normalnych" autach klima na "nowym" czynniku działa normalnie/ Paweł Rejak Damian Polewczyk dzięki za odpowiedź, nie wiem czy coś błędnie ustawiłem ale u mnie jest tragedia, ustawiłem na 20 stopni i po pól godziny drogi już mnie poty oblewały Damian Polewczyk Paweł Rejak u mnie bywa tak, że przy 19 stopniach wieje chłodem, za chwilę leci letnie i za chwilę znów zimne. I w drugą stronę - mogę wachlować temperaturą w górę i w dół i nie dzieje się nic. Facet w Chery użył takiego słowa "bezwładnościowa klimatyzacja" Ferdynand Magellan Damian PolewczykNie no bez przesady... Ten " bardziej ekologiczny" środek jest stosowany już z 10 lat Mam auto z 2018 roku i 2023 jeżdzę na temperaturze 21 stopni i nie wieje mi ciepłym powietrzem ********************** Chery Tiggo 9 PHEV - Porady, Leasing, Pomoc PL Milan Teichmann · dsSeptoronauhm9c80tff95zfa4dcu89hgtht1fi22u9f10.361f0gf9o1g · Cześć wszystkim, mam problem z radiem w moim Tiggo 9. AF i RDS nie działają, radio nie dostraja się do silniejszej stacji. Czy ktoś się z tym spotkał? Czy znacie jakieś rozwiązanie? Janusz Rupiński Niestety, to norma w T9. Póki co, nie widziałem na forach, żeby to zostało rozwiązane. Najlepszym rozwiązaniem jest streaming z telefonu, ale tu też T9 się nie popisuje po 'rwie' połączenie z telefonem co jakiś czas. W tej kategorii to niestety przysłowiowa chińszczyzna ******************* Chery Tiggo Polska Paweł Truszkiewicz · trpSndeosomf3 88173ggmo889a3g5lg27405i5l002.49i83agzd68hguh0 · Mam pytanie, bo u mojego dealera w serwisie nie mają pojęcia co to jest. Jak uruchamiam chery tiggo 7 PHEV 2025 to wszystkie ikonki są ok (na pierwszym zdjęciu), a po uruchomieniu po kilku sekundach pojawiają się ikonki na czarnym tle (P, hamulec ręczny i czarny kwadracik w miejscu kontroli trakcji - zdjęcie 2), skąd te czarne ikonki i jak to naprawić, bo jest to dość irytujące? Michal Świerad System zgłasza problem ogólny z układem hamulcowym, może z ABS. Serwis powinien podpiąć komputer i odczytać błędy. Na środkowym ekranie ściągnij palcem z góry do dołu, zjedzie okienko z informacjami, powinna być informacja o awarii. ********************** Chery Tiggo 9 Polska Jakub · potrdenSosoig87i4cc59it6m53mhm30hz0473alig09fl3lt7m f2.1htda · Chery Tiggo 9 – macie ten sam problem z klimatyzacją? Od jakiegoś czasu denerwuje mnie sposób działania automatycznej klimatyzacji w moim Tiggo 9 i zastanawiam się czy to tylko u mnie, czy to ogólny problem: Nawiew tylnych foteli domyślnie wyłączony po każdym uruchomieniu – trzeba go ręcznie włączać za każdym razem W trybie AUTO przy ~14-15°C na zewnątrz samochód wieje na maksa, ale sprężarka jest wyłączona – efekt zerowy, wnętrze się nie chłodzi Zmiana nastawy o 1 stopień włącza sprężarkę, ale nadmuch nadal na maksa – drastyczna zmiana warunków w kabinie Przy deszczu szyby parują, bo system robi wszystko, żeby tylko nie uruchomić klimatyzacji Mam wrażenie, że próg uruchamiania sprężarki jest po prostu źle skalibrowany i całość nijak ma się do "automatycznego" systemu. Czy u Was tak samo? Zgłaszaliście to do serwisu / importera? Piszcie w komentarzach Paweł Rybarski Nie mam jeszcze auta, ale czytałem już kilka postów gdzie użytkownicy też narzekali na działanie klimatyzacji. Trzeba męczyć serwis żeby coś, tym zrobili wreszcie. ******************************** Omoda 9 w Polsce Marcin Warszawa · roopsndeStaua2445ch5m9gt0d lc8oc21iuh85209aig96u1.1af79u3z85 · Miał ktoś sytuacje ze nie mógł odłączyć ładowarki? Piotr Woźniak Tak, masz w bagażniku pod podłogą linkę do zwalniania blokady. Pawel Wisniewski Tak, nic nie pomogło - dopiero linka pod bagażnikiem Marcin Warszawa Pawel Wisniewski u mnie to samo Andrzej Trutkowski Zamknij auto. Otworz z pilota 3 x naciskając. Jeśli nie odblokuje gniazda ładowania wtedy dopiero Użyj awaryjnej linki *********************************** Omoda 9 w Polsce Szymon Wardyński · dsepnSootr u553d.1f456zagu323ig9g649g931c31c61lh3fi8o8l5016t · Miał ktoś problem z płynnością działania kierunkowskazu? W tym przypadku tylko i wyłącznie prawy i tylko przy niskich temperaturach działa nierówno Żadnego błędu nie pokazuje, a działanie zmienia się z minuty na minutę https://www.facebook.com/reel/2166330130867651/?s=group_other&__cft__[0]=AZbevB2nRJZGOUUS8C9QeiB5-cX2FJ2Ae0ncPbrS_bOtIQ9gob6NlIruYRIMy87rzasX44A_BsYn-4wVztot3tYP4TOjWBpsFoYLNAmeYOLQeNrlm6pTH9iRuwUAIOCE--ScaqoSR9F9B4QZb6kZ1RSoES03iZLlWqTzZpf4AF5nsA&__tn__=H-R Karina Domagała U mnie jest to samo tylko z lewym. Jutro wymiana całej lampy Marek Bed Zakładam, że masz to co u mnie. Tylna listwa do wymiany. U mnie ostatnio udało mi się nagrać kropelki pary z lewej strony pod kloszem (zaraz wrzucę na kanał). Włącz awaryjki i będziesz mógł z zewnątrz zobaczyć . U mnie kierunek i stop z lewej nie styka, ale tylko kierunek udało mi się nagrać: *************************** MG HS Hybrid + Adam Dziedzic · opertoSnsdgh4ii44t5453cmm5igi40oi1th72h9t.21u9ft820utzh372d · Witam wszystkich mam pytanie rano odpalam a tam wszystko po chińsku i nie wiem jak przestawić na polskii czy ktoś tak miał i jak dobie z tym poradził Ania Żebrowska Też tak kiedyś miałam na podstawie tego filmiku zrobiłam „po ikonkach” tzn intuicyjnie robiłam każdy z kroków nie patrząc na to co jest napisane Robert Litwin A jak nie to na następny dzień samo przejdzie ********************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia BYD Seal U DM-i Polska Jacek Ciebiera · sdoSoprtne853fg19d u9uug71tcgtcg0.c00ahc918zuii114aahig0o03f · Witam grupę. Mam takie pytanie, czy ktoś próbował odgadnąć intencję producenta, który to wprowadził niemożność uruchomienia samochodu, nawet jak inteligentny kluczyk jest w pojeździe ale leżał w bezruchu ponad 2 minuty? Przyznam się że tak jest, bo mi się to zdarzyło. Ale nie jestem w stanie wymyślić po co takie udziwnienia. Chyba ktoś wypalił za dużo opium . Michał Ordziniak Tak było już o tym. Kluczyk po minucie się wyłącza aby nie było możliwości zeskanowania go gemboyem Anonimowy członek grupy 141 Widzę wiele możliwości. Przy wysiadaniu kluczyk wysuwa ci się z kieszeni i wpada pod siedzenie. Idziesz do sklepu i nawet nie wiesz, że auto jest otwarte. Kluczyk cały czas działa, więc w sumie ktokolwiek wsiada i jedzie. Starczy taka wizualizacja? To może w tej samej sytuacji w aucie zostaje pies albo dziecko. "tylko na 5 minut". Zupełnym przypadkiem klika na start i... Michał Ordziniak Anonimowy członek grupy 141 a może w tym samym czasie uderza meteoryt w twoje auto i.... /🤣 / ********************************* Jaecoo J7 Polska🇵🇱 Rob Kal · Ssondreopt6h5utz9u7l90t1ig3ua829h50f93fag3uc541885c fl8o9d.f · Witam wszystkich. Byłem na pierwszym rocznym serwisie poinformowano mnie że tylnie tarcze są cyt słabo dotarte. I że żona ma mocniej chamulcować A na wymianie opon mechanik mówi że jest jakaś wada bo nie równo dociskają i należy to reklamować. Czy ktoś z użytkowników jaecoo7 spotkał się z podobnym problemem Andrzej Warachim Reklamacja, jestem w trakcie procesu Adam Skowroński U mnie to samo Damian Rudnik · Też tak ma Dawid Gom 11 tys km przejechane. Tez tak mam. Tylko strona lewa tylna. Prawa ok. Przy rocznym przegladzie bede reklamowal. Damian Szczęch U mnie to samo na obu tarczach z tyłu - zgłosiłem to razem ze ściąganiem w prawo (już 2x ustawiali geometrie i nie pomogło). Tomasz Pluto-Prądzyński Ja już czekam prawie trzy tygodnie na decyzję centrali, bo sam serwis nie wie co z tym fantem. „ mocniej hamować „ hamuje się adekwatnie do sytuacji Czy każde hamowanie ma kończyć się piskiem opon . ********************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) CHERY Klub Polska Tomasz Frieske · rSodsptoenanugii750215ug3uuulcmt2t1igcmm 2l2c5m5af7mf9cm3251 · Cześć wszystkim! Czy miał ktoś problem z niepotrzebnie działającym wiatrakiem przy chłdonicy? Brzmi to dziwnie, ale chwile temu podszedłem do samochodu aby coś do niego włożyć gdy otworzyłem drzwi wiatrak nagle zaczął pracować na najwyższych obrotach. 2 dni temu auto obudziło mnie w nocy tym głośnym wiatrakiem. Raz jadąc rano do pracy przy kliku stopniach Celcjusza było to samo. Brzmi to tak jakby próbował schłodzić chłodnicę w upały, gdy mamy mocno chłodząca klimatyzację w aucie, a temperatury są lekko wiosenne. Nie jest tak za każdym razem gdy podchodzę do auta ale już kilka razy się zdarzyło, czy miał ktoś podobny problem? Jak sobie z tym radzić? Funkcja przycisku "wyłączanie zasilania" z pasku góry nie zawsze działa. Chery Tiggo 8 PHEV ************************************ Leapmotor Polska Grzegorz Macko · Najbardziej zasłużony współautor · eSonorpsdtf09ila1439l4df386gc4m7af1977aih025gaz8.5a 7u1520ol · Spostrzeżenia z wyjazdu. Spalanie ok, 7,4L jazda przez miasto na aku, a trasa 120km/h, z nielicznymi przyspieszeniami. Co zawiodło: już na starcie, włączam auto i pokazuje godzinę 0:00. Nie było też danych, ale , że jechałem z Android Auto to nie poczułem. Po dojechaniu, reset systemu pomógł, ale przebieg z trasy się nie zarejestrował w aplikacji, Na powrocie , przez część trasy, klimatyzacje oczywiście porąbało. W trybie auto gorący nawiew i 30 st w kabinie moment. Przełączanie na chłodzenie pomagało, ale tez robiło się za zimno. Ciągłe manipulowanie przy tym tablecie jest niebezpieczne. @Leapmotor ORAGNIJCIE TO. To nie jest lot na księżyc, żeby klimatyzacja utrzymywała w kabinie temperaturę ustawioną na wyświetlaczu! ACC hamuje zbyt wcześnie, nawet na ustawieniu najmniejszego odstępu. To nie mój styl jazdy i kończy się tym, że zanim zmienimy pas, to auto wyhamuje, a potem musi się znowu rozpędzać na wyprzedzanie. Dodatkowo, jak zmienia się pas wcześnie za autem , które nas wyprzedza, to ACC też hamuje, bo wykrywa auto, które od nas odjeżdża. Da się jechać w miarę fajnie, jak jest pusta droga. Tylna kamera przy cofaniu bardzo często robi fantomowe hamowanie, rozpoznając jakieś cienie, czy krawężniki za zagrożenie i samochód awaryjnie zaciąga hebel. Strasznie stresujące. Obroty agregatora: to może nie jest minus, ale tego nie rozumiem. Na trybie paliwo, od 125km/h wchodzi na 3200 obr. i to jest słyszalne już mocno w kabinie, ale jak się przełączy na Power+, to obroty spadają do 2800 i jest ciszej. Wydawało mi się, że Power+ to tryb, który ma dawać więcej mocy i też obroty będą wyższe, a tu odwrotnie. Igor Dobruk Ja też nie rozumiem tej klimatyzacji w autach chińskich , wiele osób ma z tym problem . Ponoć zazwyczaj temp. optymalna dla nich jest 4 st inna niż w europejskich, próbowałeś może ustawić 25st w auto ale bez funkcji odparowywania szyby. Grzegorz Macko Igor Dobruk ALe jak ja klikam cokolwiek, po wciśnięciu Auto, to on przechodzi z trybu auto, na inny, grzanie, albo chłodzenie. Nawet , jak się przestawi nawiew, na inny tryb, to wychodzi z Auto. Zauważyłem podczas jazdy, że jak włączałem chłodzenie, to ta symulacja wylotu powietrza z kratek, jest na niebiesko, ale jak włączałem Auto, to robi sie na czerwono i jest taki komunikat, "Ciepłe powietrze", czy coś takiego, a wewnątrz juz jest ciepło jak w piekle. To skąd on bierze ten pomiar, z zewnątrz? CO ciekawe, po postoju i zamknięciu auta, jakby się to zresetowało i juz w Auto, potrafił utrzymać komfortową temperaturę, więc nie jest tak zawsze, ale losowość tej funkcjonalności doprowadza do wqu... i ciągle podczas jazdy grzebie się w tym menu. ************************ MG HS Polska Anonimowy uczestnik · sotSdnpoermt306f46uamc604196hu0cac.am52z t438dh3h8hmigago273 · Witam, Od kilku dni jestem posiadaczem MG, dziś wsiadając do auta i jeździe zaczęło pikać w środku, a więc wyłączyłem wszystkie czujniki mimo to dźwięk nie ustępował czy jest ktoś mi w stanie pomóc, wytłumaczyć co może być przyczyną? Auta w momencie nagrywania stało w miejscu. Nadmienię że czujniki przód były domontowywane w salonie. Pozdrawiam Roman Wójcik Czujnik z przodu przymarzł. Dzisiaj miałem to samo. /Nad ranem dzisiaj było chyba -1??/ Anonimowy uczestnik Roman Wójcik rozumiem tylko problem występował również w ciągu dnia gdzie było słonecznie, mam rozumieć że w zimie będzie to ciągły problem z tym czujnikiem z tego co napisałeś że przymarza. Roman Wójcik Jak był przymrozek to się zdarzało. Ale u mnie to trwa z 2-3min i później działa wszystko dobrze. ******************* MG - Polska Grupa Miłośników Hubert Szpikowski · seopStnrdo5hzdfihi3g5i3245g5itgo6268.0fu5hfi38al510 011i189g · Cześć! Mam pytanie do użytkowników obecnych modeli MG. Byłem wczoraj na jeździe testowej modelem s9 i parę rzeczy negatywnie wbiło moją uwagę stąd pytanie. Czy soft w każdym modelu działa z takim opóźnieniem? Jak chce zmienić zakładkę na ekranie to ładowanie się następnej karty trwa z 2s. W momencie jak wrzucę wsteczny to zanim się włącza kamery cofania (a są super jakości) to trwa to tyle że zdążyłbym wyjść, zaparzyć kawę, zobaczyć ile mam miejsca z tyłu i wrócić do auta. No spokojnie z 3-4s. Pytanie czy MG poprawia takie rzeczy w sofcie? Czy to jest zależne od tego jaki procesor użyli w tym aucie do multimediów? Dzięki za odpowiedź! Tomek Śniarowski Mam MG ZS1 z najnowszym softem i tak jest bardzo wolne. Czasem przy odpaleniu auta tablet mi się z 2-3 minuty ładuje. Jest to jeden z głównych powodów do narzekania na MG. ***************************** Samochody BYD w Polsce Małgorzata Kordyńska · nportsdoSegt3.2i65119328m9t9t0o16a3l3dm73h2chm8iutl7tl445zu · hej, Nie wyswietla się ekran wskazników za kierownicą w moim byd sealion 7, zwykle przy pierwszym uruchamianiu pojazdu, po pewnym czasie sie pojawia.Reset z naciskaniem przycisku głośności niewiele pomaga.Auto było w servisie zrobiono aktualizacje lecz problem się nie rozwiązał.Ekran środkowy jest ok. ***************************** UWAGA: tego nie da się odzobaczyć! "Usprawnienia" w MG: MG - Polska Grupa Miłośników Łukasz Kowalik · eontpordsS4ugam2601a 95z5003to5g951m7c.1g3427i63fl8gimd8i15g · Witam , moze komus sie przyda moze nie ale sie podziele ***************************** JAECOO POLSKA Mateusz Mielniczek · Spedtsonrog013f17atu1t126uh08czol2209cai.u57lf07lhuh 0d836lg · Witam jaecoo 7 pug h przejechane 2000tys km podczas gwałtownego przyspieszania zaczyna trząść autem miał ktoś taki problem?? Janusz Patyk Nie jesteś sam ale zrobisz to na swój koszt bo jeden dzień po zakupie zgłaszałem problemy z biciem kół i ściąganiem auta .. Dowiedziałem się że jajeco nie dają gwarancji na zawieszenie i że to części eksploatacyjne nieważne qrwa ze odrazu po odebraniu z salonu napierdala .. Marek Pietkiewicz Ja tak mam od 55km do 70km myszkuję i wibracja pedału gazu Adrian Jagielski Marek Pietkiewicz jedz do serwisu- akcja serwisowa pół oski uszkodzone. U mnie będzie 3 podejście.. wszystkie uszkodzone podczas ładowania. Zadzwoń na serwis i umawiaj wizytę. Adrian Jagielski Janusz .. od 14 dni się zbieram by 6 raz auto stawić na serwis.. kartka A4 znów zapisana błędami samochodu.. ja juz się poprostu śmieje sam z siebie *********************************** Edytowane 30 Kwietnia przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 1 Maja Zgłoś Opublikowano 1 Maja Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL Katarzyna Kubica · stoodpSnre6gmmdz4f6u1aofl9371g13umf0f0 63m77775th246ugm2f.ua · Komunikat: Ograniczona moc systemu. Proszę zjechać (…) Dzień dobry! Przed chwilą podczas jazdy wyskoczył mi komunikat: Ograniczona moc systemu. Proszę zjechać. Auto całkowicie straciło moc, nie działał nawet kierunek. Ktoś może wie co tu się wydarzyło? Michał Jaworski Ja tak miałem zaraz po wyjeździe z salonu, zrestartowałem, przez godzinę palił się check engine a później wszystko wróciło do normy. Bolek Suv Michał Jaworski Proszę napisz co w tym przypadku znaczyło "zrestartowalem" ****************************** MG HS Hybrid + PeacefulHedgehog7358 · npotdSoresglfm47o546f3u.f4h2f790107d1icm0f 5mf2474czgif7t21l · Po dosyć krótkiej jeździe (20-30 min), pozostawieniu auta na około jednej godziny i ponowym uruchomieniu z kratek nawiewu wydobywa się nieprzyjemny zapach. Pod maską kuny czy innych martwych zwierzaków lub pozostałości brak. Co może być przyczyną? Auto ma najechane niecałe 2000 km. W zimę i przy niskich temperaturach takiego efektu nie było. Jacek Mazur Grzyb w wentylacji trza odgrzybić.....nie wiadomo ile auto stało przed wydaniem?...Ja bym podjechał do serwisu... ***************************** BYD Seal U DM-i Polska Slawomir Strykowski · rpnooSdtse0idh9a5i7049h.06z77la51 7utuu13g7h11iith18goc0a846 · Witam Mam mały problem i oczekuję konkretnych porad . Kupiłem BYD nowe z salonu i oczekiwałem nowego auta , jeszcze przy odbieraniu auta zagadałem czy naprawdę nie miało jakiś przygód Sprzedawca zapewniał że wszystko jest jak w najlepszym porządku . Oddałem auto na ceramikę i tu niespodzianka zadzwonili do mnie czy jestem świadomy że te auto miało pomalowane drzwi od kierowcy i pasażera i SZOK .Auto ma miesiąc i przejechane 2500 km , auto w leasingu . Teraz nie wiem jakie kroki podjąć i czego mogę żądać przecież kupiłem auto z wadą ukrytą tylko proszę nie piszcie że miałem być z czujnikiem lakieru i auto sprawdzać przy zakupie ******************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon Lameman Opublikowano 1 Maja Zgłoś Opublikowano 1 Maja W dniu 26.04.2026 o 19:54, luk1999 napisał(a): No to to już sektą zalatuje. 😉 Dlatego na razie nie szukam nowego auta. Ta tabletologia do wszystkiego (w tym podstawowych funkcji klimy, radia) czy "dotykowe" przyciski na kierownicy to tragiczny pomysł. Kolega ma Octavię 1.5 MT z bodajże 2022... Sterowanie klimą tylko z ekranu. A najgorsze, że nawet Start/Stop wyłączasz tylko z ekranu (na dodatek to nie jest ten ekran z klimą, więc musisz zmienić). Podczas jeżdżenia po mieście to masakra. Obok lewarka zmiany biegów jest so tego dedykowany przycisk - takie “A” z kółkiem. Wiem, bo mialem OIV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja (edytowane) /Były żółwiki, bo było za zimno. Teraz jest za średnio?/ JAECOO POLSKA Dariusz Zieman · srtnooSdpe.lt07m46u5ai869of1zga19cfu06010fdi182u86laat c6a8h · Wyskoczył błąd EPC i stracił moc Dariusz Zieman Jaecoo 7 Urban Dominiasc Czajka To chyba w wielu modelach tak niestety jest ... Mirosław Lupa U mnie samo przeszło ,jechał jak żółw i kazał serwis wzywać , byłem przed wzniesieniem , zmysłem go do jazdy i z górki się naprawił. Bartek Niciński Na 99 % przetarła si wiązka przewodów koło skrzyni biegów i powstaje zwarcie. /brak akcji serwisowej,.../ ***************************************** MG HS/HS2 Klub Polska Michał Zieja · Obiecujący współautor · prodtnSseo6t321.0i9u g39aol3fmui6f8fdiu5172mi09u1z38i5f2ii4t · Czy ktoś z was miał problemy z serwisem swojego MG w Łodzi?Wadą MG Sa czujniki parkowania. Podczas deszczu bądź dużego zawilgocenia wariują. Zgłaszając wypaczenia w funkcjonowaniu i wysyłając filmy na których ewidentnie widać i słychać problem ,MG stwierdził że wymienią czujniki na nowe ..problem jest w tym że czekam już poł roku i nadal nie maja części ..czy to normalne ? Grzegorz Wójcik Potwierdzam że przy mrozie lub wilgotności mi też jeden z przodu źle działa Artur Żebrowski ASO MG AUTO COMPLEX Nowy Sącz druga już naprawa czujników na razie czekam 3 m-ce. Zobaczymy co dalej. ******************************** KGM Torres Polska Marcin Iwańczyk · Obiecujący współautor · neosSodptr9f900.z4t6d1c97c45if tfl52og52ti19u454g9f2tlg0383g · 62 tys przebiegu Podlega gwarancji? Michał Otwinowski Mam 90tys i też to się zdarło i kierownica tak samo Michał Parchomiuk Jak uzywac kremow do rąk, obraczek precjozow albo rekawiczek z papierm sciernym to nie ... ale mozna walczyc Marcin Iwańczyk Michał Parchomiuk nie noszę obrączki, rączki jak to mówią biurowe łapki ************************* Edytowane 2 Maja przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 3 Maja Zgłoś Opublikowano 3 Maja Chery Tiggo Polska Anonimowy członek grupy · Sopnoserdthdla09.2u01fiilcf6oc301z8uh184thtgl91i2 39ua56umtg · Mam pytanie. Czy komuś coś takiego kiedykolwiek się przydarzyło? Dziś gdy wsiadałem do auta mały ekran był czarny i wyświetlał się na nim napis "Simple mod aktywny". Ekran główny był włączony ale nie reagował na kliknięcia. Po odpaleniu auta to samo. Wrzucenie wstecznego nie odpaliło kamery cofania. Zgasiłem auto, wyszedłem, zamknąłem ale ekran główny cały czas się świecił. Otworzyłem więc auto i zamknąłem jeszcze raz i po jakimś czasie ekran główny się wyłączył. Wsiadłem do auta i już wszystko było dobrze. Przez chwilę ekran jakby się przycinał i chyba był przez kilka sekund ustawiony język angielski ale po szybkim czasie zaczął pracować normalnie. Auto stało w słońcu i było mocno nagrzane. Pierwszy raz taka sytuacja i zastanawiam się co było przyczyną i czy ktoś tak miał. Dziękuję za informacje. Tiggo 8 benzyna Prestige. VioletTulip8400 Ja tak miałem w tiggo 9 jak odebrałem z myjni. Wszedłem i główny ekran się w ogóle nie włączył. Nawet na wstecznym. Ale obstawiam, że to jakiś BUG więc nie ma się co doktoryzować **************************** Beijing 5 Polska Mirosław Rusinek · repodsnoStfg933c59a9thl94lh20 c1t0t4o4l0i5z8i.ad83t0a441cu30 · Witam wszystkich ,autko mam od miesiąca ,zaczęła się majówka,ciepło więc odpaliłem klimę... przy wyświetlonych minimalnych 17 stopniach wali ledwo chłodnym powietrzem ,trzeba było jechać przy otwartych oknach... jak sprawa z klimą u Was? Grażyna Graszka Też tak mam klima nie działa .Chyba tez pusta Jestem umówiona do serwisu na sprawdzenie . Kamil Tworek U mnie wymienili zaworki, nabili i działa lux Jaro Sław Miałem to samo. Klimatyzacja nie była nabita. Serwis. Lesław Ostrowski Też tak miałem po prostu nie nabita klima nabili w ASO i git Kamil Skorupa Aso brak czynnika. Przerabiałem temat Karina Gała W moim było tak samo wymienili zaworki i jest ok /itd itd.../ ***************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja OMODA 5 2025 Polska Dominika Wojciech Dawidowicz · roSontspde1z1a395748omg5lgga2gdu2 cg5h9lgcaua0a2tca5l.tlgaf5 · Czy mieliście kiedyś taką sytuację ? Przed chwilą w drodze do pracy zgasły mi ekrany nie było słychać że daje kierunkowskaz klima przestała działać wszystko się wyłączyło, auto jechało zjechałam wyłączyłam auto zamknęłam i odpaliłam spowrotem. Wszystko działa załączył się ekran powitalny i nie ma żadnych kontrolek. Jakby nic się nie stało Agnieszka Siwik Pisałam już post z tym samym problemem. Szykuje się wizyta w serwisie. Dominika Wojciech Dawidowicz Agnieszka Siwik tak właśnie znalazłam, i tak jadę teraz na pierwsza wymiane oleju więc będą sprawdzać. A wiadomo co to było u Ciebie ? Agnieszka Siwik Dominika Wojciech Dawidowicz oooo to daaj znać co było przyczyną. U mnie kilka razy tak się zrobiło i przez 2 tyg. był spokoj aż do wczoraj. Czekam na serwis. ********************************** Leapmotor Polska Aleksandra Dz · edooprtnSstmfmm7823l5h2t25 71l.g09om901f3mgg1a8z5udfig463743 · #B10 #error Dzień dobry, Parę dni temu zaczęły się pojawiać błędy w naszej B10. Czy ktoś również ma taki problem? Jak sobie z tym poradziliście? Myślicie, że pomoże po prostu restart systemu? - error przy pokazaniu prędkości zczytanej ze znaków - powiadomienie o zajętej pamięci i konieczności usunięcia "obcych" aplikacji (nie mamy żadnych, zostały usunięte nagrania podczas jazdy, itd). Ogólnie z naszej strony wygląda wszystko ok - error z poduszką od strony pasażera - brak możliwości połączenia się z android auto - nie chce się włączyć ichniejsza nawigacja Adam Strumidło https://www.facebook.com/share/p/1bKwMGySZq/ Moja żona ma od tygodnia podobny problem w B10, w czwartek ma umówiony serwis w Płocku. Ale panowie z serwisu przez telefon twierdzili, że zbyt mało tych aut do nich jak na razie trafia, a z takim problemem jeszcze się nie spotkali ******************************************** BAIC Polska Andrzej Onisk · rnpSedotsoam 0c41h3n3i02fi51a8ia5773it2mgfh8gflg032t6i113499 · Czy komuś w Baic 5 podczas hamowania załącza się nieraz ABS? Piotr Ostas Tak, temat znany serwisom. Wymieniają jakiś wężyk i po sprawie. Tak mi tłumaczył pracownik serwisu. Pzdr. Janusz Szolc Miałem raz taki przypadek, myślałem że to awaria ale się uspokoiło i do tej pory spoko. Beata Mech Też tak mam. Byłam w serwisie. Pan coś dokręcił, przeczyścił i powiedział, że jak tak dalej będzie to trzeba wymienić cały wężyk. Jednak do tej pory nie byłam na wymianie,bo włącza mi się sporadycznie.W ciągu pół roku może ze 3-4 razy. Jarosław Paweł Kuczyński Przewód od serwa. Po wymianie na nowy zero objawów Jakub Marciniak Mi cSami podczas jazdy następuje szarpniecie i pojawia się choinka błędów oraz duży komunikat sprawdź systwp ESP. Trwa to sekundę i gaśnie. Serwis oczywiście nic nie wie bo nie wyświetlaja się żadne błędy. ( jak błędów nie ma to znaczy, że nic nie mogą zrobić) *********************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 5 Maja Zgłoś Opublikowano 5 Maja (edytowane) Omoda Polska Rafał Pawlik · teoposnrdS8io731l16ah1c05m2.c7if8312 96048ium0tzdg29t3921m2g · Witam, dzisiaj taka choineczka dzisiaj zaczeła się pokazywać. Samochód czeka na lawetę Rafał Pawlik Omoda 5 hev Dominika Wojciech Dawidowicz Rafał Pawlik nie jedzie w ogóle ? Rafał Pawlik Dominika Wojciech Dawidowicz jeździ. Raz pokazuje tylko ikonke check engine a za innym razem epc + ikonka z żółwiem Tomasz Głazik Wyłącz samochód odejdź od niego i wróć do niego za 5 -10 min . Mi pomogło i mogłem jechać dalej ( przypadek w omodzie 9) Robert Man Tomasz Głazik odejdź od niego na 5 -10 minut? WTF:)? Jakub Kołpak Też tak miałem i 3 tygodnie w serwisie Monika Kapelewska Jakub Kołpak co było do naprawy? Jakub Kołpak Monika Kapelewska pompa paliwa Rafał Mróz Wylacz auto wyjdz z niego i ponownie uruchom. Blad byl w innych modelach i byly aktulizacje. Zapewne tu bedzie podobnie jesli maja aktulizacje Jarek Michalak U mnie to samo dokładnie się pojawiło. Ponad 2 tyg na serwisie i na dniach mam mieć auto do odbioru. W moim przypadku stwierdzono nastawnik turbiny i najlepsze jest to że tą usterkę serwis obstawiał od samego początku ale skupiali się na szukaniu problemu w elektronice i potem zmienili diagnozę żeby po tygodniu jednak do niej wrócić bo jednak to nastawnik ale nie problem z elektroniką w nim tylko z mechanizmem Marcin Garczyk Kiedyś miałem choinkę i restart pomógł Alicja Kaczorowska U nas to samo. Samochód dwa tygodnie używany i też stoi w ASO ******************************************* CHERY Klub Polska Kamil Krawczyk · otdspSoner4rhg:f582ogf51fc14o135c2t60fia gi1hj5uzu4gt9Wg c10 · Cześć, czy w Tiggo 8 phev jest możliwość włączenia nawiewu w trzecim rzędzie siedzeń? Krzysztof Gembała Nie ma takiej możliwości tam są atrapy, tak jak głośniki tam nie grają bo tam ich nie ma, tylko atrapy Kamil Niedzi Na stronie Chery jest informacja o nawiewie na trzeci rząd siedzeń „Nawiewy dla drugiego i trzeciego rzędu”, ale niestety producent wprowadza w błąd. W phev nie ma takiego nawiewu. ***************************** Chery Tiggo Polska GenuineLychee2827 · pdSntoerosfi.0itg3h10c1a9muchdf7iuh 0h4lh4ogmz3mu9f8794a45c6 · Temat trochę śmieszny ale w zasazie poważny. Ptasie odchody.. a właściwie jej wpływ na lakier. Jak z waszymi modelami tiggo 8(phev prestige)? Dzisiaj musiałem zostać trafiony przez jakiegoś gołębia. Po wyczyszczeniu została wyżarta plama. Trwało to mniej niż dobę. Jakieś porady jak zapobiegać takim efektom i co z tym zrobić? Jestem zdziwiony, że ten lakier jest tak delikatny. Poza tym od grudnia nie miałem żadnej negatywnej przygody. Wojtek Wojtek U mnie jest podobnie. Głównie na masce Robert Gólski Niestety u mnie to samo,aurora green i wszystko widać jak na dłoni,po kupie ptasiej też ślad został i zostały ślady na masce po owadach z trasy,taki urok ciemnego lakieru GenuineLychee2827 Robert Gólski mam jeszcze czarne volvo xc90, kilka lat i ani jednego śladu stąd moje zdziwienie /na ITH ktoś tam jęczał, że wszystkie auta poza chinolami mają dopłatę za pewne typy lakierów - burzył się ,że wszystkie lakiery to "jeden ch.." - jak widać nie całkiem/ ********************************** Geely Polska - Auto klub Piotr Nad · Sodorpenst2 im14gj08026i5 6r42zac42:6guaalg3f38Wcl0ct13o717o · Witam od niedawna jestem posiadaczem geely starray em-i wersja max i takie pytanie do Was czy macie aktywne wybudzanie głosem bo mój geely milczy? Czy wasza nawigacja ta wbudowana też mówi tylko po chińsku? I czy w folderze aplikację też macie posto ? Czy tylko mój żelek jest tak ubogi.Pozdrawiam ResilientHeron4986 U mnie działało nawet przed aktualizacją. Pewnie kupiłeś auto z chińskiego rynku. Łukasz Rzeszutek U mnie to samo. Działało i przestało. ************************** Edytowane 5 Maja przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja 9 godzin temu, bergercs napisał(a): wszystkie auta poza chinolami mają dopłatę za pewne typy lakierów - burzył się ,że wszystkie lakiery to "jeden ch.." - jak widać nie całkiem W Chery Tiggo 9 lakier "Titanium Matt" jest za dopłatą: https://www.cherypolska.pl/fileadmin/media/cenniki/Chery_Tiggo_9_-_Cennik_nr_2_z_dnia_1_kwietnia_2026_Rok_produkcji_2025_ver0104.pdf W MG HS też za lakier się dopłaca (praktycznie każdy): https://cdn.mgmotor.eu/files/Cennik_MG_HS_Hybrid_R26_10_04_2026_2026-04-13-090034_vxmu.pdf Tylko w niektórych modelach z Chin za lakier się nie dopłaca, np. Chery Tiggo 4. Co do lakierów, to skład chemiczny się zmienia ... ostatnimi czasy na gorszy pod wzgl. trwałości. Niektórzy użytkownicy mazdy żalą się na słabą trwałość lakieru (np. Soul RED Crystal): Cytat Niestety mimo, że w Maździe lakier jest piękny, zwłaszcza Soul Red (wiele razy słyszałem zachwyty przechodzących obok osób) to zarazem strasznie słaby. Ja też mam wrażenie, że rysuje się od samego patrzenia, więc już przestałem się tym przejmować. https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?p=343192&sid=619df4c65fba683de2242ada8184be57#p343192 9 godzin temu, bergercs napisał(a): na ITH ktoś tam jęczał, ... przestań już skomleć na purepc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon Lameman Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja 13 godzin temu, bergercs napisał(a): Geely Polska - Auto klub Piotr Nad · Sodorpenst2 im14gj08026i5 6r42zac42:6guaalg3f38Wcl0ct13o717o · Witam od niedawna jestem posiadaczem geely starray em-i wersja max i takie pytanie do Was czy macie aktywne wybudzanie głosem bo mój geely milczy? Czy wasza nawigacja ta wbudowana też mówi tylko po chińsku? I czy w folderze aplikację też macie posto ? Czy tylko mój żelek jest tak ubogi.Pozdrawiam ResilientHeron4986 U mnie działało nawet przed aktualizacją. Pewnie kupiłeś auto z chińskiego rynku. Łukasz Rzeszutek U mnie to samo. Działało i przestało. ************************** A pamiętam jak pewien jełop na ITH pyszczył, że Geely Starray to najabardizej luksusowy SUV od Geely i, że jest bardziej premium od Volvo xDDDDDDDDDDDD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja (edytowane) MG Polska Rafał Wronowski · Sesrtndopo.2oh98001mm4gud133a8476z09094gtl8081a6 uf0ghl7468a · Problem MG HS II Wylądował w serwisie bo zaczął się problem z biegami (automat).Wyskoczył jakiś błąd awaria czujnika spalin i zaczął tracić moc dziwnie zachowywał się przy redukcji albo wbijaniu biegu. Trwa to jakąś chwilę później zaczyna jeździć normalnie i kontrolki gasną .Po kilku km znowu problem wraca .W serwisie błądzą po omacku, a to nowy soft wgrali i stwierdzili że jak się powtórzy to wymiana skrzyni biegów.Na tą chwilę czekają na info od Producenta co dalej robić. Czy ktoś miał podobny problem Wiktor Kozłowski ze 2 miesiące temu miałem brak prądu w aucie i wezwałem MG Assistance, przyjechał chłop który robi dla MG i powiedział że w HS2 najbardziej awaryjne są skrzynie biegów, w sumie trochę mnie to zaskoczło, bo do tej pory na forum raczej nikt takich problemów nie zglaszał, ale jak widać coś może być na rzeczy, zalecił też wymiane oleju silnikowgo maksymalnie co 10 tys. Mariusz Sikora Wiktor Kozłowski Witam przy jakim przebiegu wystąpił problem? Wiktor Kozłowski Mariusz Sikora jakos 18 tys km, ale to jakiś problem z follow me home, światła nie gasły i akumulator sie rozladowywal Rafał Wronowski Aktualizacja... Dzisiaj jade po dwóch tygodniach odebrać auto z serwisu. Obyło się bez wymiany skrzyni . W serwisie powiedzieli że jakaś kostka odpowiadająca za sterowanie skrzynią biegów zaśniedziała i to było powodem awarii. Pojeździmy zobaczymy. Artur Tiomkin Rafał Wronowski zaśniedziała?! To z czego sa zrobione styki skoro sniedzieja juz w nowym samochodzie? ********************************** BAIC 7 Poland Andrzej Nowak · Sodsnotpre2goz1ug0lt7397521ll0ld83fmtif3gc.0f8u9ca03fg3 mchg · Witam . Czy ktoś miał problem z wyświetlaczem klimatyzacji i ustawień Fotela w Baic 7 z 2025 roku . Byłem na serwisie i jest do wymiany , tylko coś dziwnie zwlekają z wymianą już czekam miesiąc czasu i podobno jeszcze nie przyszedł z Chin . Czy jest to możliwe że tak długo się czeka . Jacek Sieńczyk A co się dzieje u ciebie z tym wyświetlaczem ? Andrzej Nowak Włącza się i gaśnie tak że nie idzie nic na nim zrobić ani przełączyć po prostu mruga a czasami całkiem czarny . ********************************** Edytowane 7 Maja przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 8 Maja Zgłoś Opublikowano 8 Maja (edytowane) Co tam od wczoraj... ****************************** Samochody BYD w Polsce Adrian Maćkowiak · Sedpronston8m504a405m591cgi11ma6t680fm7i90faam1m6h aclcg23ih · Siema Mam mały problem . Pierwsza jazda po wyjechaniu z salonu do domu to była s11 (jazda w trybie hev ), nie przekraczałem 110 km/h po 20 kilometrach jazdy gdy zajechałem pod dom poczułem straszny smród jakby plastiku ,na zewnątrz auta jak i w kabinie. Zrobiłem już ponad 2 tys kilometrów i większość jeżdżę w trybie ev Jednak gdy tylko silnik się załączy to smród powraca, ostatnio zrobiłem 400 km w trasie i myślałem że coś się tam wypali czy coś, ale to nic nie dało. Miał ktoś taki problem zaraz po zakupie auta? Seal u dni 218km Rafał Okulski Normalka.. Każdy musi się wypalić... Jak dymu nie ma to się nie przejmuj. W każdym nowym aucie tak jest. Tutaj będzie to trwało dłużej bo mniej będziesz jeździł na spalinowym silniku Dariusz T. Arciszewski Standard to paru tys już nic nie czuję. Ivo Kry Minie HappyShark6823 Mi to przestało śmierdzieć po m 10tys. Ale śmierdziało głównie na autostradzie i przy mocnej jeździe. ********************************************* Omoda Polska Grzegorz Antosik · ondrpeSsotmi4at32tu62452171955mh1m0fui0gm m2gahi1in6f275c06i · Taka sytuacja /filmik z :sikającym: wężem/ Piotr Gordon Mialem identycznie. Tzn ten wezyk pekniety, ale w jednym miejscu Przemek Owsiany U mnie też był ten wężyk pęknięty , dziwne, że u każdego ten sam , to chyba wada fabryczna. Wymiana w ASO 180 zł mnie skasowali bo czynnik zewnętrzny nie podchodzi pod gwarancję Piotr Kunowski No mam to samo Piotr Kunowski Podobno czeka się na tą rurkę 2. Miesiące Przemek Owsiany Piotr Kunowski mi wymienili w 2 dni /A potem kilkadziesiąt postów, że to kuna - tak, kuny gryzą tylko jeden wężyk, reszty nie ruszając - zapewne na fejsie się któraś pochwaliła, że ten najsmaczniejszy/ ***************************************** MG HS Polska MagicalAlligator4397 · otodpreSsnr6h0lioa36358:09c5189ah1fm6h29o9aj 0 h1tW805z4171f · Pękająca deska rozdzielcza zgłoszone czekam mówili że raczej odrzuca a zgłoszenie raczej masowej usterki. Jak u was auto od stycznia przebieg 7 tys Pawel Muh Nie wiem co zrobiłeś że to pękło ? Powiedzą że to uszkodzenie mechaniczne po sprawie bo samo z siebie to nie pękło MagicalAlligator4397 Pawel Muh Jeszcze folia była od razu po wyjeździ nałożona. Poprostu gówno i tyle już mi sie przelewa to auto 6 reklamacji w 5 msc dramat Krzysztof Dacewicz MagicalAlligator4397 mogę odkupić MagicalAlligator4397 Tylko musisz poczekać na pedła sprzęgła felgi i na dekor bo 3 reklamacje w toku kompresor i fotel juz naprawili Przemo Sikorski MagicalAlligator4397 piszesz o kompresorze, czy objawem jest terkotanie przy prawym przednim kole? Mój Hs podczas przyspieszania czasami pracuje jak diesel. MagicalAlligator4397 Przemo Sikorski nie po włączeniu klimatyzacji zaczyna wyć jak wyłączysz cichnie. Przemo Sikorski MagicalAlligator4397 OK, dzięki. Nie mogę zdiagnozować co stuka i terkocze. W serwisie oczywiście niczego nie słyszą. Wiesław Ciesielski MagicalAlligator4397 To jest MG. Jesteś na początku drogi. Ja co prawda mam MG4, ale chodzi o jakość serwisu i podejście do sprawy nie tylko serwisu ale również importera. Ja mam samochód z lipca 2024. Psuć się zaczęło zaraz po wyjeździe z salonu i część usterek to już poważniejsze sprawy zagrażające bezpieczeństwu. Ok. 20 wizyt serwisowych jednodniowych, na długich naprawach samochód spędził sumarycznie 5 miesięcy. Jak po roku walki nie umieli usunąć usterki, to przestali reagować na zgłoszenia, ustalać terminy wizyt. Jest to ogólna praktyka serwisów zbywania klientów z trudnymi sprawami. Proces napraw wznowiła reklamacja do sprzedawcy, ale wygląda to tak że robią cokolwiek, żeby tylko dociągnąć do końca dwuletniego ustawowego okresu ochronnego, a później zostanie ta pseudo gwarancja, gdzie już pokazali że nie mają zamiaru respektować. Zero konkretnej pomocy od importera, oprócz formułek, że za wszytko odpowiada serwis. Norbert Białobrzeski Mam to samo, w tym samym miejscu. Damian Dyrduł Mam tak samo , w tym samym miejscu. Zgłoszone wczoraj do serwisu , czekam na decyzję. Andrzej Gs 2024 - edytowano jednak jest, nie widziałem wcześniej..ciekawe czy reklamować czy nie. Boje się że jak wymienia będzie hałasowało Anonimowy uczestnik 412 U nas lampa pękła z tyłu Mariusz Gwiazda Ok.Dzięki.U mnie coś się stało z bocznym trzymaniem w oparciu od strony podłokietnika Damian Grześkowiak Jeszcze nikt nam na serwisie takiej usterki nie zgłaszał. Były dwa lub trzy przypadki pękniętej lamy tylnej ale bez problemu wymienione na gwarancji. /komu sama z siebie lampa nie pękła, niech rzuci żarówką 🙂 / ************************************** MG HS Hybrid + Piotr Gr · oestdSrponld 1525tmt87aia4m5gum1zchmmi1t8ff9omalg.9u8f0g106g · Widać, że pod listwę dostała się woda. Jest sens to reklamować? Norbert Gec Ja zgłosiłem i cisza tylko że miałem mniej GrayMango4653 Masz chyba spękana lampę stopu. U mnie cała spękała (pionowe kreski) i woda się dostaje. Poszło na gwarancję, czekam na dezycję. Piotr Gr GrayMango4653 Tak masz rację. Dużo pionowych pęknięć. Teraz się przyjrzałem. Będę zgłaszał żeby wymienili w ramach gwarancji. Anonimowy uczestnik 322 Piotr Gr ja miałem dużo bardziej skruszałą lampę, wymienili po 6 tygodniach od zgłoszenia Jan Chryzostom Wymienili bez problemu na gwarancji, nowa lampa póki co szczelna , zero pary i wody ************************************* BAIC 7 Poland Paweł Mateja · stSredonpo9i09458im1ah u7526l33tlhicgn238t2021h614lh29l08uuc · Wyskoczył mi ERROR na km... Jest jakiś reset czy tylko serwis ?? Michał Borzęcki Jest ten temat tu, zazwyczaj samo mija ale bywały przypadki, że kończyło się serwisem ************************* MG Polska - Kup / Sprzedaj / Opiniuj / Twórz Społeczność Michal Zimny · Sosotrnepd0gz5 1gtghttu6012mhf0t.73149aht3uo7ft21ui9a0c3cd19 · Kto z was na reklamację składał felgi.? Lakier schodzi Damian Grześkowiak Podjedź do ASO,wymienialiśmy już kilka sztuk na gwarancji. ************************* Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL Łukasz Zalasiński · dStenproos5508agf7mmz0g71t40.ld636ha7tig2ut3 32l62h6708hmo36 · Awaria ElK serwis. Ktoś przerabiał? Bolek Suv Czy to chodzi o zgłoszenie awarii do serwisu w Ełku? Już raz na tym forum ktoś szukał serwisu Chery w Ełku. Ale niestety go tam nie znalazł. /A czy ktoś miał?:/ Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL Aneta Anazak · ndtropeSsouh7h17tgtumo8iml6chc408h1a1u53g2 l5729fem00t5g58ic · Mam problem pojawia mi sie napis serwis awaria EŁk.Nie mam pojęcia o co chodzi. Maciej Ka no tylko serwis. Oby mi sie takie coś nie pojawiło. 2 razy na kilka sekund też mi się pojawiła awaria jakiegoś systemu ale obstawiam, że to brudne czujniki Mkm Joinery Te samochody tak mają jezeli czujniki są zabrudzone, zamarznięte itd nie działają z jakiegoś powodu to pojawia sie komunikat ze czujnik kub sytem jest uszkodzony wymaga serwisu porostu błędne działanie spowodowane czynnikiem.zewnetrznym Anna Gabryelska Dzis umylam auto bo tez mialam taki komunikat, nawet wytarlam cala karoserie i dalej mam taki komunikat Dawid Fecko U mnie nawet jak auto jest czyste czadami podczas jazdy też wyskakuje Anna Gabryelska Dawid Fecko ja umylam I dalej to samo, nie wiem Czy dzwonic do serwisu? Bolek Suv Dawid Fecko Hi Dawid. Analizując wszystkie Twoje liczne komentarze, zgłaszasz, że u Ciebie występują wszystkie możliwe usterki, jakie zgłaszają pojedynczo inni użytkownicy tego forum. Czy Ty masz w ogóle Chery Tiggo 4 ? Możesz załączyć jakieś zdjęcie Twojego auta? Dawid Fecko /Czyli chłopu trafił się egzemplarz, w którym ma combo wszystkich awarii/ ********************************* MG HS/HS2 Klub Polska Mateusz Majewski · stdpenorSo497453o78af864it82mf g9tg5i9411mdf35u66mzf32a03.gg · Zdarzyło się komuś coś takiego? Auto co prawda za tydzień ma pierwszy przegląd roczny więc już temat zgłoszony, ale tak jak parę miesięcy temu uruchomienie ponowne pomogło, tak teraz jest na zielono cały czas Niestety nie jest jedyna "usterka" z pierwszego roku użytkowania, ale definitywnie najbardziej widoczna. Radosław Szatan Tak Radosław Szatan Reset pomoże ale po aktualizacji problem zniknął. Od razu mówię bo w serwisie zapominają. Najnowsza wersja oprogramowania ma okrojone polecenia głosowe o ponad 80%. Mateusz Majewski Woj Lak 12 miesięcy mija teraz w maju i 3 raz coś takiego jest. Andrzej Gs 1 raz przed aktualizacja teraz juz nie Agnieszka Czerwińska Parę razy się zdarzyło, po przeglądzie i aktualizacji jest ok Tomasz Bobrowicz U mnie tak się kilka razy zdarzyło jak ruszyłem za szybko po odpaleniu na wstecznym. System nie zdążył się załadować i kamera się automatycznie włączyła i wtedy tak się działo. Teraz jak odpalam to czekam aż wszystko się załaduje do końca i dopiero wtedy ruszam. Od tego czasu jest ok. ***************** Na koniec perłka 🙂: ** BAIC Polska Władysław Komsa · oteorndSspa10lz1ih80g9ah250ig082al0o.la11l50ma 50668dlg8879t · Cześć wszystkim! Chcę się przedstawić i udostępnić zrobione przeze mnie zdjęcie Łukasz Jen Panie Władysławie ale o co chodzi z tym zdjęciem. Kto Panu je zrobił. Czy coś się stało? **************************** Edytowane 9 Maja przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 9 Maja Zgłoś Opublikowano 9 Maja (edytowane) MG HS Polska Zuza Michalak · Sdeonptros 7f0tga81m0ao0539mg9cu41gd26fh17m8f9471.az9gtm82ui · Witam wszystkich. Auto stało w garażu 5 dni bo na majówkę wyjechaliśmy męża autem. Odpalam go w środę a tam na całym prawym ekranie język mandaryński . Co robić? Dzwonić do dealera? Darius Kanzler Po paru godzinach aktualizuje się samo na polski Zuza Michalak Darius Kanzler robiłam reset domkiem 3 razy i lipa. Jutro filmik na YouTube obczaję bo prosto tam to wygląda Ania Żebrowska Też tak kiedyś miałam na podstawie tego filmiku zrobiłam „po ikonkach” tzn intuicyjnie robiłam każdy z kroków nie patrząc na to co jest napisane **************************************** Geely Polska - Auto klub Sylwester Kochel · psdtorSnoe4g73lgoizf81a8al9g.35g01450gu 94i400a35u9tu8d0lfc7 · GEELY starray em i max. Witam. Czy u was też macie problem z uszczelką szyberdachu ? Czy jest na to kampania ? ************************************ BAIC Polska Adam DeBeściak · oSdpstnerof72tzh1a729h6h.657d0f68080 61f0m0ho31gta9c1h826u80 · BAIC 5 Z GAZEM, montowany w DIXICAR - nigdy więcej nawet śrubki u nich, partacze (4 z podchodzili do tematu), instalacja poprawiana w BAIC Łomianki. Czy ktoś miał podobny problem a mianowicie. 1. Samochód w momencie gdy naciska się start nie zawsze pali ( oczywiście hamulec naciśnięty). 2. Po przejechanych około 100-400 metrach komunikat o błędzie automatycznego hamulca. Przebieg 23.000 km. Pojedzie oczywiście na gwarancji, ale może ktoś się z czymś takim spotkał. ************************************************** Omoda 9 w Polsce Konrad Michalcewicz · senorSotdpm14iai2ag92c104t54328t30a09au7gm4c4cl7700cgnm1 45t · Cześć, czy ktoś z Was miał problem ze skrzypiącym fotelem kierowcy? Na rondach, dziurach fotel po prostu skrzypi jak w starej ciężarówce. Ostatnio przy okazji serwisu ze ściąganiem w prawo poprosiłem aby to naprawili (nie wiem czy jakaś poluzowana śruba czy co) stwierdzili, że cos zrobili, ale rezultat zaden… Piotr Golabek tak. ja mialem. po 2 tygodniach od odbioru zaczął skrzypiec pode mną. pod żona nie. zgłosiłem do serwisu w poniedziałek. w czwartek dzwonili, żeby umówić się na wymianę. Michał Maliszewski U mnie też skrzypi, ale tylko w jednej konkretnej pozycji/ustawieniu. Jakby obcierał o tunel środkowy Tomasz Głazik U mnie tez skrzypi . Czy masz taki dźwięk https://www.facebook.com/reel/1451497016272329 ************************************* Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL Michał Kazana · oseSnodrpt4z9g.0mo4fg89iu125 1af2d0h797aa9g2f5fi387053hu1l2g · Siema. Auto przed progiem zwalniającym samo zwolniło, zatrzymało się - nie mogłem ruszyć. Pomogło ponowne uruchomienie pojazdu. Na desce pojawiła się ikona - przypominająca psa. Czy to mógł być system AEB? ***************************** Edytowane 10 Maja przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja BYD Seal U DM-i Polska BronzeTurtle6376 · rdenotpSosm82c0tlai96g71gi21g92ft63lo7l1uidgmi66.0zaf63ti2 a · Tempomat acc utrzymanie pasa itd nie działało mi wczoraj przez pół godziny od startu wyjeżdżałem w trasę o 2:30 w nocy a co ciekawe kilka razy się uruchomił jak wjechałem na dziurę po chwili znowu nie działał (zdjęcie z neta- u mnie wszystkie te kontrolki były pomarańczowe ) później jadąc 10 godzin już wszystko działało , zastanawiam się czy może wina nie była w zaparowanej lekko szybie od środka?- takie sugestie przeczytałem na zagranicznych forach (Po starcie starcie dałem max nadmuch na przednią szybę) Jak wasze spostrzeżenia, mieliście podobne sytuacje? Mariusz Rostkowski Paweł Wieteska ja miałem ostatnio dziwna sytuację - używam (A) autohold, np na światłach. I stojąc na czerwonym, sam mi ruszył xD Oczywiście zdążyłem docisnąć pedaua, ale dziwne to było Sebastian Lis Ten typ tak ma. Nic strasznego ale za pierwszym razem każdy się boi. Lubi być rozgrzany przed jazdą, z czystą szybą, prawidłowym ciśnieniem w oponach inaczej będą dziwne akcje. *************************** BYD Seal U DM-i Polska Paweł Płaza · Srodptones79oc08tm16ugg2 3aih943g2i19u9t0l0cig2zc2dh1.mgta6f · Dzień dobry. Jestem po wymianie gwarancyjnej elementów przedniego zawieszenia. W moim egzemplarzu (Comfort 2025) od początku było słychać wyraźne stuki na nierównościach, szczególnie przy niskich prędkościach (10-20 km/h). Główne części, które zostały wymienione to: - przednie amortyzatory - zespół górnego wspornika amortyzatora - zespół łożysk amortyzatora. Problem został zauważalnie zredukowany (nie chcę przedwcześnie pisać, że całkowicie wyeliminowany - trzeba pojeździć i obserwować, a w zasadzie nasłuchiwać, ale wydaje się OK). Natomiast naprawą gwarancyjną zostały objęte elementy przedniego zawieszania, a niestety dalej słyszę ten sam dźwięk stukania, dochodzący z tyłu. Wcześniej dźwięki z tyłu nie były tak słyszalne - po pierwsze bardziej stukał przód, a po drugie dochodzą z tyłu i siłą rzeczy są dla kierowcy mniej słyszalne. Całkowicie opróżniłem tylny rząd oraz bagażnik, łącznie z wyposażeniem fabrycznym w bagażniku, żeby wyeliminować inne źródła hałasu... i stuka. Jeżeli ktoś ma podobny problem z zawieszeniem, to sugeruję atakować w salonie o wymianę zarówno na przedniej osi, jak i na tylnej, żeby nie tracić czasu. Pozdrawiam. P.S. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Mariusz Rostkowski Oczywiście - było tu opisywane kilkanaście takich problemów - wymieniali wszystkie amory. Michał Musioł Byłem ostatnio w serwisie w Sosnowcu. Panowie stwierdzili, że to wada konstrukcyjna jednak Chińczycy nie chcą się do tego ustosunkować i nie proponują żadnego rozwiązania. Oni, jak serwis, z doświadczenia stwierdzają że wymiana amortyzatorów nie wpływa na redukcję hałasu. Stuki i tak się pojawiają po pewnym czasie. Był przede mną klient, z którym rozmawiałem i przyznał, że miał wymienione amortyzatory i zamek zmiany nie odczuł, a samochodem zrobił 60tys. Wcześniej rozmawiałem z właścicielem, którego poznałem na tej grupie i mówił, że z przodu hałas po wymianie ustał, ale tył był rozbierany 3 razy i nadal stuka. Co mam zrobić jeśli stwierdzam u siebie lekkie, przytłumione stuki na drobnych nierównościach typu kostka brukowa - nie ma takich odczuć przy v większych prędkościach. Serwis w Sosnowcu najwyraźniej zbywa kierowców. Paweł Płaza Michał Musioł To jest właśnie takie stukanie - lekko przytłumione na drobnych, specyficznych nierównościach. Ja tam taki wyjazd na drogę publiczną przed remontem i przy każdej jeździe na dzień dobry stuka. W starym aucie wystarczyłaby drobna zabawa za 150 zł u lokalnego mechanika, ale nie w tym przypadku Natomiast, tak jak wspomniałem w poście - po wymianie z przodu różnica jest diametralna.... może to nie wybrzmiało odpowiednio. Pawel Piwoński Ja mam też ten problem z tylem i dwa razy wymieniali amortyzatory i jadę do we środę dalej na weryfikację Kriss Kozak Mam to samo, z tyłu mi coś stuka. Sebastian Lis Boost sierpień 2025 i miesiąc temu wymienili mi kompletne 4 amory i jest tak samo. Za chwilę jadę na wymianę oleju więc znowu będę atakować. Jacek Michalak Trzy razy i nic nie dało /Trzeci raz przycinają gałąź i cały czas za krótka :-)/ ******************************************** Jaecoo J7 Polska🇵🇱 Paweł Kałużny · Administrator Gwiazda grupy · teoorsnpSd83007o.6u02261tug902guz7m1f74f310c57f5g750id6mg80 · J7 AWD 2024r 15 tysięcy przebiegu i czekam na decyzję w sprawie hamulców w Omoda Jaecoo Matsuoka Łódź. Jeśli ktoś jest zainteresowany to będę aktualizował swój post. #hamulce #tarcze #klocki Rafał Michalik Ja za tydzień będę z tym samym tematem u nich…. Ale wiem że innym centralą powiedziała że to naturalne zużycie Rafał Orłowski Rafał Michalik mi powiedzieli to samo Beata Szubert Do tej pory byłam zadowolona z obsługi Omoda Jaecoo Matsuoka Łódź jestem pewna, że sprawa będzie pomyślnie załatwiona. Tego zgrzytu nie da się już słuchać .. Maciej Korczyk Ale o co chodzi? Usterka że tarcze się zużywają przy jeździe samochodem? Paweł Kałużny Maciej Korczyk tak, zużywają się i to normalne. Nie normalnie robi się gdy zużywają się nierównomiernie na obwodzie. ******************************* Omoda Polska Andrzej Karpiński · serodontpSc9 7h0c1t88i3hitu4atai.g9ud059ioa5gz29t55um6u77t04 · Witam, jestem świeżym posiadaczem Omoda 5 hev przejechałem dopiero 1400km i mam niepokojące wrażenia z jazdy. Auto drga i delikatnie poszarpuje, kontrolek brak. Zastanawiam się czy to auto tak poprostu ma czy coś mu dolega? Na serwisie oczywiście już byłem. Serwis wykonał diagnostykę przez podpięcie do kompa i stwierdził brak usterek a samochód nie jedzie płynnie. ... Andrzej Karpiński Mich Ael u mnie niestety nie występuje tylko na zimnym silniku ale cały czas jest wyczuwalne powyżej 60 km/h jednostajne drżenie na siedzeniach takie mrowienie jakby opony i zawieszenia nie tłumiły tylko przenosiły na nadwozie. Co ciekawe właśnie na prostym ładnym nowym asfalcie jadąc spokojnie 90km/h siedzenia drżą. Czyżby zawieszenie było tak wrażliwe na strukturę asfaltu? Może wina opon? Kwestia wyważenia kół? Będę weryfikował. Michał Janusz Co do tempomatu to znany problem, a co do tego drugiego tematu, to też mam podobny problem. Drgań nie mam, ale też nie jeździ płynnie. Opóźniona reakcja na pedał gazu, szarpanie, jakby mniejsza moc. U mnie też żadnych kontrolek nie ma, ale czasami na pół sekundy mignie pomarańczowa kontrolka trójkąta z wykrzyknikiem. Na razie nie wiem co to jest. ****************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 12 Maja Zgłoś Opublikowano 12 Maja (edytowane) Chery Tiggo 8 PHEV & ICE - Porady, Leasing, Pomoc PL Mikołaj Ibron · odnSstoper4hc1ofzl0 h06ild4t812m4614529hh7i.366gu51f71t910au · Witam, mam pytanie czy ktoś poradził sobie i wyeliminował problem ze ściąganiem samochodu w prawo na prostej drodze ? Zbieżność ustawiona poprawnie w salonie, ściąga bez zmian w prawo i muszę kontrować kierownicą. Będę wdzięczny za info z waszej strony. Kamil Wybodeł Mi ściągało w prawo, ustawili zbieżność i teraz ściąga w lewo W czwartek jadę na serwis Kamil Turczyn Mi ściągało w prawo, zrobiona geometria i jedzie prosto. ************************************ MG - Polska Grupa Miłośników Paweł Kopeć · spoterSond1gz443u721a51tot5 1929gta.91mhh1gh2dtct30gg8ihm1lt · Była chwila więc sprawdziłem jak po zimie wygląda podwozie. Normalne po 2 latach. Czy zgłoszenie serwisowe wisi w powietrzu? /Ktoś dał dobry komentarz: "Piękne mastyki a spod nich wyłazi ruda."/ ************************************************** MG - Polska Grupa Miłośników Marek Paczuski · Obiecujący współautor · otedSrspono ca4c502la74cch2m7f0fi611g12id164ff69.5h11z0mm95t · Wjeżdżam na skrzyżowanie nagle staje. Gaz zero reakcji.po 2 przeglądzie(2 dni).co zro bić ?.sytuacja mnie przeraziła. Marcin Komorowski Też tak miałem Czujnik parkowania robił zwarcie Dziś odbieram Na czujnik parkowania trzeba czekać 3 miesiące Marek Paczuski Może żle napisałem.samochud się nie zatrzymał tylko nie reagował na pedał gazu ok 2 -3sek. Wojtek Golec Marek Paczuski - czyli silnik chodził i samochód się toczył siłą bezwładności??? Marek Paczuski Wojtek Golec mam automat.to nie jest bezwładność naciskasz gaz i nagle nie reguje.3 sek.(skrzyżowanie wciskasz gaz i nic). /bardzo bezpieczne, gdy chcecie przejechać przed jakimś samochodem/ ********************************* Beijing 5 Polska Paweł Feli · Obiecujący współautor · osterdponSh12 .mo3t94uafm11mm704uiatlc81mhdf7u20gh808tcfzmh2 · Rok czasu użytkowane przebieg ok 42tys, dzisiaj na przeglądzie trochę mnie zaskoczyła dosyć spora korozja na łączeniu. Jak to wygląda u was? ************************************************* Omoda Polska Daniel Kołodziej · nodtseproSaga7g55l0tz0da6a13.f540 9t88685mul414faog4c808h879 · Witam, posiadam Omode 5 ev i mam problem z jednym czujnikiem parkowania z przodu po każdym umyciu auta na myjce jakiś czas wyświetla się informacja o awarii tego czujnika i teraz dodatkowo po deszczu jest ten sam problem. Dealer twierdzi że tak Omody maja i jak przeschnie to zniknie informacja o awarii i tak było po poprzednich myciaciach, że po jakimś czasie to znikało. Czy ktoś z Was też ma taki problem? Zastanawiam się czy nie powinni mi na gwarancji zmienić ten czujnik. ******************************************** CHERY Klub Polska Krzysztof Kluska · Spdroontse3f39950.8itt5fz0ggfu4ol516uh58l44fitu9i0523f2t di0 · Cześć wszystkim! Jestem zainteresowany zakupem Chery Tiggo 4, ale denerwuje mnie jeden fakt. Tempomat i system pozostania na pasie. Odpalając auto wyłączam ten system, jednak w momencie załączenia tempomatu muszę automatycznie walczyć z kierownicą. Jadąc przykładowo drogą szybkiego ruchu czy krajówką kierownica dosyć mocno chce się wyrwać z rąk (włącza się wtedy system LDP, który wcześniej wyłączyłem) . Rozmawiałem też, ze sprzedawcą i powiedział że teraz to normalne w nowych generacjach samochodów. Jednakże jechałem dzisiaj szwagra Formentorem z 2025r i takiego czegoś nie ma, jak walka z kierownicą - działa to po prostu subtelnie. Też to zauważyliście w swojej 4? Maciek Wypych Dlugie przytrzymanie przycisku od tempomatu przelacza tryb miedzy ACC i tym wspomagajacym utrzymanie pasa. Jesli chodzi o wyrywanie kierownicy to zdecydowanie nie odczuwam w 7, jedynie inteligentny z utrzymaniem pasa ruchu co chwile sie wylacza i gubi pas (to jeszcze musza do pracowac bo w BMW np moge przejechac 1000 km i nie gubi). Chyba ze Tobie sie uruchamia line assist ale to moze zaczalbym od próby korekcji pozycji na pasie ********************************************** Omoda Polska Rafał Olejok · Stpsndrooefh92il77acf9hc5atgn4205g2l79ih65lf2 4i3g8um0f3a411 · Właśnie zepsuła mi się Omoda 9. Nie da się włączyć biegu Drive, tylko N i P. Pojawił się komunikat, że elektryczny tryb napędu jest uszkodzony. Ktoś miał podobny przypadek i wie, czy da się coś z tym zrobić bez wzywania lawety? Piotr Sonenberg Też miałem takią sytuacje wyszedłem z auta zamknął się i po chwili podeszłam do niego i wszystko było ok pojechałem Rafał Olejok Piotr Sonenberg już to robiłem i cały czas to samo. Może trzeba dłużej odczekać. Właśnie czekam i za pół godziny zrobię drugie podejście. Rafał Olejok Naprawiło się same, mogę jeździć, ale świeci mi się ikonka silnika na żółto. Więc sytuacja może być rozwojowa. incognitus12321 Odłącz akumulator na 15 min Stanisław Chlosta aj wymuszony na silniku benzynowych moze zaskoczy albo odejdz od auta na 100 metrow...poznij odepnij kleme z akumulatora na 3 min moze się zresetuje /o jprdl :-)/ **************************** Jaecoo J7 Polska🇵🇱 Kacper Stachowicz · snrSoptedol44gcd5fm82am580lg5f1830i1t 01f2zaf1890a7.02gmo8u3 · Witam, Jaecoo 7 Phev odebrany w kwietniu. Przejechałem 2300km i już 2 razy byłem na sewisie z powodu Check Engine. W obu przypadkach chodziło o wodę w przewodzie. Czy miał ktoś taką sytuację? Co może być powodem? ************************************ BAIC 7 Poland Mateusz Klimas · Obiecujący współautor · tpronodeSs1ig809481ao295c052a7z0.c17mu2tt6im5f5t 529dim7098m · Ktoś zmieniał już może łożysko w kole z tyłu?? Mateusz Tomera Serwis tydzień temu. Dwa dni oczekiwania na cześć Piotr Borko Mateusz Tomera Już łożysko padło? Ile masz przebiegu? Mateusz Klimas 25000 bez uderzenia Kamil Piec 17000..prawy tył ************************** Edytowane 14 Maja przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano Piątek o 16:20 Zgłoś Opublikowano Piątek o 16:20 (edytowane) Omoda 9 w Polsce Michał Wielgosz · onSrtoedps47fm58g504t8g9c090amtdzm8g7hul 8.0l902uouhl18390l1 · Słuchajcie, mam problem. Wyłączyło mi się podświetlenie tych trzech przycisków dotykowych po lewej stronie wyświetlacza i nie reagują na dotyk. Co może pomóc, aby to włączyć? Janusz Kowalski Odepnij akumulator na dwie minuty. Też tak miałem. Zawsze jak coś takiego czy podobnego odpianalem . ******************************** KGM Torres Polska Piotrek Piotrek · pdootrensSlc8c78726cifl39fu5n7gg717i42f2mg6al3l06716 h30i4h6 · Cześć, Prośba , przez przypadek zerknąłem pod auto ,na wysokości tylnych drzwi są dwie takie osłony z tyłu i one tak mocno odstają jakby się odkształciły, u góry jest jakby śruba, ale tam nie ma śladów mocowania i nie wiem czy to tak było od początku, czy to tak się odkształciło z obydwu stron auta jest identycznie.. Robert Paweł Iksinski Tak jest też tak mam Łukasz Konieczny Wydaje mi się że ja mam tak samo . Już kiedyś na to zwróciłem uwagę ale zupełnie o tym zapomniałem, a pan mi właśnie przypomniał. Ciekawe jak u innych Michał Otwinowski Tak samo i u mnie odstają trochę *************************************** Omoda Polska Łukasz Łukasz · oeoptSdnsr39118g1f 1u9653h350t8u3fzagc1ofi9883ut03a.97cdigua · Czy u was też są załamania blachy dołki na wysokości szyberdachu po obu stronach? Omoda 5 ************************************* Leapmotor Polska Mateusz Rzok · pdonSsoetr81adfhzfuumalic06m.03fl5g4a58c57l3l97tghl321fo 10i · 27.03 - wyjazd z salonu 31.03 - podczas manewru wyprzedzania na drodze ekspresowej przy 120 km/h, pojawienie się komunikatu o awarii i usterce pojazdu, awarii izolacji pojazdu, następnie po chwili utrata napędu (trwałe, nie kontrolowane przerzucenie na N). Po dotoczeniu sie w miejsce zatrzymania, pojazd po około 15 minutach całkowicie "umiera". Laweta i do serwisu. Oczywiście oficjalne pismo do dealera u którego zakupiłem pojazd. 01.04 - 12:21 dealer odpisuje: po rozładowaniu pojazdu z lawety niezwłocznie przeprowadziliśmy diagnostykę, która nie wykazała opisanych przez Pana defektów (?????). Pisząc to dyrektor techniczny miał "przed sobą" raport diagnostyczny z 84, w większości, krytycznymi błędami z godziny 10:49. Oczywiście od razu po takim raporciku informacja, że jest to wada nieistotna (utrata napędu podczas wyprzedzania, oraz awaria izolacji pojazdu EV!!!) 14.04 - odbiór pojazdu, według diagnozy winny niedoladowany akumulator 12v - jak podczas jazdy z prędkością ponad 100 km/h taki akumulator może spowodować utratę napędu pojazdu? Temat awarii izolacji pojazdu gdzieś zaginął przy procesowaniu mojej reklamacji. No nic, odbieram i cieszę się pojazdem dalej... 19.04 - ponownie lawina komunikatów o awariach i usterkach, w tym znów o awarii izolacji pojazdu. Piszę pismo reklamacyjne o odstapienie od umowy na co dealer pisze mi, że na tym etapie nie jest możliwe określenie istotności wady a moje roszczenia jest bezzasadne. 21.04 - pojazd odstawiony do ASO w celach tylko i wyłącznie diagnostycznych. Stoi tam po dziś dzień, gdyż przy tej "nieistotnej wadzie pojazdu" Aso, nawet pod nadzorem producenta, nie potrafi zdiagnozować usterki !!! Przypominam najważniejsze słowa u dyrekcji- Wada nieistotna! 24.04 - nie wydano mi historii serwisowej pojazdu, jak i dokumentacji z pierwszej naprawy, którą miałem dostać mailowo do 27 kwietnia. 28.04 stawiłem się osobiście po te dokumenty.. doradca stwierdził, że tylko Pan dyrektor jest osobą godną mi je wydać- specjalne traktowanie ? 12.05 - po dwóch pismach o wydanie dokumentacji, Pan Dyrektor przesyła mi tylko dwa raporty z diagnostyki, które zresztą potwierdzają liczne błędy, w tym kluczowe np. z uszkodzeniem pakietu baterii trakcyjnej. Dealer do dnia dzisiejszego idzie w zaparte, że moje roszczenia są bezzasadne. W jedych pism nawet powołał się na artykuł prawny, który mówi o tym, że nie mogę domagać się reklamacji bo to ja dostarczyłem... wadliwy materiał na samochód??? (art. 638 § 1 KC) - nie wiem jak inaczej mogę interpretować te przepisy. Oczywiście wszelkie wyżej wymienione zdarzenia mogę rozszerzyć o więcej smaczków, ale po troszkę... Proszę nie łączyć dealera z moim tablicami, gdyż nie jest to mój lokalny dealer Czy ktoś miał takie przeboje? *********************************************** KGM Torres Polska Łukasz Wooki Krzyżanowski · Najbardziej zasłużony współautor · oropSdstent126d69mho3mut53.m2u35fcicg0c9fm2f4a4u 9t5m4190zgf · Zwiesiło się na amen tym razem…. Ktoś tak miał? Mi już drugi raz w tym tygodniu. Nigdy tak nie było, zawsze „wstawał”. Tym razem nie. Wąż stko działa tylko nic się nie wyświetla… /filmik - jazda z niedziałającymi ekranami/ https://www.facebook.com/wookipajooki/videos/27924806277109536?idorvanity=1895198617483015 Maciej Piecyk Tez tak miałem. Konieczna aktualizacja softu DelightfulLychee2702 Tak - miałem tak w listopadzie i w Gdańsku nadal nie naprawiono Tomasz Siwik Odłącz akumulator na godzinę żeby zresetować system Miłosz Homik Mi pomogło wypięcie z akumulatora na 10 minut. Monika Mirosław Karasiewicz Aktualizacja systemu jak nie pomoże wymiany silverbox Magdalena Łąka Mój dzisiaj też był w serwisie. Znaczy co dwa miesiące trzeba wgrywać oprogramowanie ... *********************************** Chery Tiggo 8 PHEV & ICE - Porady, Leasing, Pomoc PL Bartłomiej Cyganik · enprodotSs15lfmi4 l1uuaaz9441l1ti2952034gi14334339d.23h74lto · „Usterki” po 11k przebiegu Czy ktoś ma podobne objawy? Czy ktoś może to zgłaszał? Czy serwis coś z tym zrobi? Handlowcy mogą się udzielać 1. Skrzypi fotel kierowcy i czasem czuć jakby miał luzy przy szybszym przyspieszaniu. 2. Dach skrzypi 3. Coś z zawieszeniem buja na boki podczas manewrowania słychać dziwne dźwięki 4.Roleta bagażnika się rozkleja w miejscu gdzie są odbojniki 5.Tafla lusterka zewnętrznego kierowcy drga przy wyższych prędkościach. Grzegorz Nowak Dach ogarniesz smarem siliconowym. Ja użyłem takiego do ekspresu do kawy Łukasz Nyga 1. Fotel kierowcy prawdopodobnie dotyka do środkowej konsoli, stąd może być skrzypienie. Można użyć smaru silikonkwego w sprayu, poczekac chwile aż wyschnie. W innym samochodzie tak miałem. Chyba ze skrzypienie jest pod fotelem. Zapewne pomoże nasmarowane białym smarem ale należało by to zglosic do serwisu. 2. Trzeba spryskać uszczelki zewnetrzne smarem silikonowym w sprayu. Aby wykluczyć trzeszczenie, uchyl troszeczkę szyberdach jeśli dalej będzie trzeszczenie trzeba szukać dalej. To tez można zgłosić na reklamację. 3. Polecam wybrać się do SKP. Tam przebadają rozciąganie osi, szarpanie itp. Polecam taki punkt gdzie mają kanał a nie podnośnik. Zapewne znajdą przyczynę 4. to jest dość dziwne. Zapewne do zgłoszenia na reklamację 5. tez to zauważyłem u siebie. Obecnie u mnie drganie jest bardzo delikatne. Mialem tak w audi i oplu I tam nie udało aie tego wyeliminować. Mam nadzieję ze to się nie pogorszy. Jeśli tak to do zgłoszenia do serwisu. ****************************************** Chery Tiggo Polska Tiggo8BenzynaPrestige · pnooterSsd8f50uch2z87igm0o786124t.gt101m62f21l1at4c6dh0 lgfh · Witam, Udałem się do serwisu na wymianę oleju i filtra przy przebiegu 1600km. Poinformowali mnie że zerwał się im gwint i nie mogą przykręcić nowego filtra. Części na wymianę mają być za kilka dni. Dostałem auto zastępcze. Co dokładnie mogli uszkodzić na serwisie i na ile jest to poważna usterka? Na co zwrócić uwagę przy odbiorze auta z serwisu. Dodam, że klientowi, który odbierał auto przede mną oblali silnik olejem, przez co nie mogli mu go wydać bo się dymiło cały czas. Również dostał auto zastępcze. Tiggo 8 benzyna. Dziękuję za poradę. **************************** Chery Tiggo Polska DeterminedWallaby2785 · tdeosrpSon6moti0d76ili17l1201gl9555gam.ml57gmaz46m 293796m3h · Hej czy ktoś z was spotkał się z tym że w Tiggo 7 AWD same uchyliły się wszystkie szyby auto stało cały dzień na słońcu ************************************** Chery Tiggo Polska Łukasz Lewandowski · eodStnsorpg9l1650adh12g160t.0003umc 1l05olhh343l03z9t2h23t56 · Oświetlenie bagaznika Pytanie do użytkowników T8. Oświetlenie bagaznika. Lampka oświetlenie w bagażniku zapala sie przy otwarciu tylnych drzwi a przy otwarciu klapy bagażnika juz nie. O co chodzi ? Mateusz Łaszczyk Było już o tym. To jest tak że to oświetlenie jest na trzeci rząd. Nie ma oświetlenia bagażnika. Też nad tym ubolewam ale kupiłem w action taka lampkę na baterie z czujnikiem ruchu i przykleiłem. Jakoś z tym trzeba żyć. /o to co zwykle - masa niedopracowanych elementów i rozwiązań/ ********************************* Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL Grzegorz Pawlik · tosrodpeSn4mttu1g1t01o0dgcmu8a8057u27.lhig2c4u078ahh7z23g7 4 · Hej jak wyłączyć ogrzewanie W tigo 4 Klima na 26 st Wieje zimno... /Polska trudny język 🙂 / ********************************* Samochody BYD w Polsce Paw De · npseSrodtohl48mf752u3g9 .m5ld417g2f0m3z14ccg42048i1m454l1co7 · Jak zmienić temperaturę po aktualizacji w byd seal ? Reset nie pomaga https://www.facebook.com/dryjush/videos/5007415739397656?idorvanity=484167441168920 Tomasz Komorowski Trzeba uruchomić ponownie system lub zmienić temperaturę w aplikacji, też miałem taki problem ale nie pamiętam co pomogło. Janusz Kowalski Odłącz akumulator- U mnie pomogło MagicalWolf1954 Zrób soft reset trzymając przycisk głośności na środkowym panelu przez 15sek. Aż zgasną ekrany. Cokolwiek się dzieje to pierwszy krok /chyba trzeba przywrócić do oferty, przy chińczykach można zarobić fortunę: (dla młodszych - hebel do Żuka 🙂 )/ ******************* BYD Seal U DM-i Polska Kys White · eondtrpSosi430055ht4mut99l .7i2mi1m2z3ff5oug5alflmh51udl7ulu · Witam. Dziś zauważyłem takie porysowane przednie tarcze z obu stron. Czy to normalne , czy czeka mnie serwis? Przebieg 32000 km . Edytowane Sobota o 19:21 przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano Poniedziałek o 05:38 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 05:38 (edytowane) Jaecoo J7 Polska🇵🇱 Wiesław Krzysztof Bobieni · Sesnodoprt76c081ig8o62g6cui884a078dml0ut06u0z8l712acc6.1f0 8 · #martwastrefa #czujniki #zmierzch Po zmierzchu zaczynają mi wariować czujniki martwej strefy - pojawiają się ostrzeżenia (kontrolka w lusterku i na wyświetlaczu/HUD), mimo że za mną nie ma żywej duszy. Jak to wygląda u Was? Leszek Molerus U mnie pora dnia nie odgrywa roli ale czujnik martwej strefy wyje nawet jak mam inny samochód na sąsiednim pasie 100 m za mną. Dlatego przestałem na te sygnały zwracać uwagę i w ten sposób stało się to bezużyteczne. Powinien sygnalizować tylko jeśli, jak sama nazwa wskazuje, coś znajduje się rzeczywiście w martwej strefie. Piotr Krochmal Mam tak samo ale najgorzej jest jak pada deszcz. ***************************** OMODA 5 2025 Polska Mich Ael · Obiecujący współautor · dootSsprne98oh9thf14hcaf778ilcmg 1244li3ifzf10.6gutaa1h2617d · Pytanko do szanownych grupowiczów Czy mieliście kiedyś taką sytuację że po odpaleniu Omody 5 Hev i wciśnięciu pedału hamulca skrzynia nie reagowała i była cały czas w pozycji P? Dopiero ponowne uruchomienie samochodu rozwiązało problem i samochód normalnie ruszył. Mam już drugą taką sytuację w ostatnim czasie i zastanawiam się czy to wina oprogramowania czy coś poważniejszego. Z góry dzięki za odpowiedź Dan Das Na początku też miałem 2razy a od 3 miesięcy jest ok Andrzej Korościk Miałem kilka razy podobnie. Zauważyłem że dzieje się tak gdy samochód zostawiłem zbyt blisko np.krawenżnika i kamera to widziała. Odkręciłem kierownicę i bieg wskoczył Magdalena Bańka-Kowalczyk Ja tak mam. Byłam w ASO - powiedziano mi, że producent o tym wie i twierdzi, że wszystko ok. Widocznie nie wynalazł jeszcze aktualizacji, żeby to naprawić* ************************************ BYD Seal U DM-i Polska Paw Eł · Obiecujący współautor · rtoSpdnoesi0 62a3o8cimt8gfi9211a9.83304mdzfu1ma9lcuumg2tf1cm · Czy ktoś zauważył u was lekkie stukanie przy skręcaniu kierownicy na maksa ? Dźwięk takiego stukania trochę jak w kole fortuny , słyszalne pod koniec maksymalnego skrętu , kilka kliknięć i na powrocie . Zauważyłem to niedawno , auto mam pół roku . Druga sprawa czy komuś również skrzypi pedał hamulca ? Sprawy nie są jakieś uciążliwe ale boje się co będzie dalej Andrzej Olszewski Miałem podobnie. Serwis był w temacie. Cała operacja to zdjęcie kola i wyszlifowanie chyba tarczy albo piasty na kole /????/. Metaliczne cykanie przy max skręcie kola *********************************** OMODA 5 2025 Polska Sylwester Sulenta · Obiecujący współautor · nrtSpodseoh0140h28136ma9 0g9ft62uuo03d965.74607z4ug1g18482ti · Czy przerabiał ktoś z Was problem w HYBRYDZIE dotyczący problemów z pochłaniaczem oparów paliwa? Po dynamicznej jeździe potrafi wyrzucić check który już nie zgaśnie bez interwencji serwisu. U mnie w mieście podobno 3 takie przypadki w tym oczywiście ja, bo jakby to było. Któryś serwis z tym sobie poradził albo czy jest jakaś akcja serwisowa z tym związana, może jakiś serwisant jest na naszej grupie? Ps. 1. Nowy soft nic nie zmienił. 2. Nie, nigdy nie tankowałem auta poza pierwsze odbicie pistoletu. ************************************ MG - Polska Grupa Miłośników Katarzyna Zadrożyńska · tsoenropdS 3ihc8ao585105i9714mt2293t8g9t6.445ih8fah3dz5i056g · Cześć Mam pytanie do właścicieli MG ZS. Kilka dni temu zauważyłam zarysowany plastik przy składaniu lewego lusterka (lusterko kierowcy). Dzisiaj byłam w serwisie MG, żeby sprawdzić, czy podlega to gwarancji. Podczas oględzin stwierdzono, że to „uszkodzenie mechaniczne” i gwarancja tego nie obejmuje. Według serwisu dostał się tam brud, kamyczki i inne zanieczyszczenia, które miały uszkodzić ten element. Szczerze mówiąc, nie bardzo się z tym zgadzam. Przecież podczas normalnego użytkowania auta jakieś zabrudzenia zawsze będą się tam dostawać. Mam wrażenie, że jeśli doszło do takiego uszkodzenia po zaledwie 4 miesiącach użytkowania, to coś mogło być nie tak od początku. Auto mam od końca grudnia i trochę mnie martwi, że takie rzeczy dzieją się tak szybko #lusterko #lusterkokierowcy #rysy #zamykanie Czy ktoś z Was miał podobny problem z lusterkami? Co zrobilibyście na moim miejscu? Próbować reklamować dalej, pisać odwołanie, kontaktować się z importerem? Będę wdzięczna za każdą opinię i doświadczenie CopperLobster9518 Mam to samo w lewym lusterku, złożona reklamacja - uznana czekam na nowe lusterko. Ale widzę że z prawym dzieje się podobnie i je też będę zgłaszał. Jak dla mnie te lusterko jest źle spasowane - za ciasno Mateusz Miłek Widzę właśnie że też mam. I tylko przy lewym. /plus kilkanaście komentarzy, że duperelami dupę serwisowi zawracają - wychodzi, że lepiej jakąś używkę kupić, bo skoro wymagań brak względem nowych to po co przepłacać/ ******************************************* MG HS/HS2 Klub Polska Paweł Łuczka · odresSnpot37g.l547mai0cga1m83c4fhic33ih6o5m dgt2fagc82uhzi37 · Na przedni zderzak czekam juz 3 miesiące. Na drzwi lewe po kontakcie z sarną Pan z serwisu nie wie kiedy. Pytam , czyli moze być, że za rok? Nie wiem.... Jak to u Was wygląda. Jakaś ściema, bo maja to przy salonie Mercedesa i zlewają naprawę, czy naprawdę tyle czasu czekają na części? DunedanX Zależy jak trafisz. Na przedni zderzak czekałem 9 miesięcy. Rodził się w bólach. Kamil Kamil Na czujniki parkowania czekam od 19 lutego Michał Siler Ja czekam już 1,5 miesiąca za sondą lambda : ) SilverOwl1679 Na felgi na gwarancji czekam już 5 msc na inne części było od 2 tygodni do 2 msc Grzegorz Cudok Zderzak tylny od lutego ale dziś dziwonili i będzie wymieniane ^^ Adam Bula Przedni zderzak wiązka od czujników parkowania grill przedni i jeszcze takie jakieś pierdoły trzy miesiące Monika Mocna Zależy od serwisu, Poznań Jelonek uszkodzony zderzak czekałam od kwietnia do listopada nic nie zrobili , Kalisz zrobił naprawe w niespełna miesiąc Mateusz Wierny Ja czekam 2 miesiace na felgi i opony z gwarancji biły i gosc mowil do 4 miesiecy beda felgi 25-30 stopni i na zimowych jezdzic i maja wyjebane ze to sie sciera itp paranoja jak kupujesz super masz i spierdalaj a serwis weryfikuje marke. *********************************************** Edytowane Wtorek o 16:53 przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu Leapmotor Polska Grzegorz Boczar · Obiecujący współautor · npdoStoesrhgam9t4l009.g6557ihm051lmf35i1h9 c1l03lg681ztmofd5 · T03 - Byłem na rocznym przeglądzie - auto ma 8 tys. przebiegu i uwaga - wybite końcówki drążków Wymiana + zbieżność na gwarancji. Jeżdżę tylko po asfalcie! Tomek Pi Niestety chyba w B10 jest to samo. Za dwa dni bede w serwisie to sie dowiem. Niecale 3k przebiegu, auto od 6mies i sporo usterek. Michał Matusiak Ja mam 4 tys i wczoraj zaczęło mnie ściągać w prawo plus kierownica przy jeździe na wprost jest lekko skręcona w lewo, zobaczymy co powiedzą w piątek w serwisie Konrad Kmiecik Jedynie co mi się wydaje to po dziurach puka głośno jakby słabo amortyzował o też tak macie ***************************************** MG HS Polska Piotr Matuszewski · tSropedson72z579h8g0o i1gg143.6fff7d5hl3hiif6u49a9f40g16002l · Witam . Dramat eko skóra w mg hs po 2 latach /37000 / przebieg .Zgłaszam na reklamację w mg , ciekawe co powiedzą . Daniel Świder Pisałem wam już dwa lata temu i wklejalem linki z brytyjskich grup gdzie dermoszpanka w każdym modelu MG pięknie parcieje. Śmiejcie się dalej:/ ********************************************** MG HS Polska Mariusz Libi Libigocki · Sdortnepso68fhg1z0i.661fh249 gihflf61109dfm5ao4h441i87gt9al0 · Witam czy może komuś odchodzi przód chrom gril hs2 Daniel Siemieński Podpinam się pod post . Elli Wi Wymienili mi w ramach gwarancji całą atrapę Natalija Sobczak Tak. Mi też odchodziło. Reklamacja rozpatrzona pozytywne. To samo z felgami. Też wada. I z tego co słyszałam, płynie kontener i reklamacje będą również uwzględniane. Mariusz Libi Libigocki Natalija Sobczak a po jakim czasie zaczęło schodzić chodzi mi ile auto ma już przejechane długo trzeba czekać na atrapę Natalija Sobczak Mariusz Libi Libigocki ja zgłosiłam to po 3 miesiącach od zakupu. Część pojawiła się po 3-4 tygodniach. Auto miało wtedy przejechane jakieś 8tys ************************************** MG HS Polska Rafiki Fiki · eroodsptSn5f16tig0gml07t7mca7loh1h63c 9af25a1dgz1214h.50i935 · Witam. Czy ktoś kontaktował się może z przedstawicielem MG w Polsce w sprawie zamówionych części. Serwis niby zamówił i czeka na dostawę od 5 miesięcy. W serwisie nie ma chętnych żeby to sprawdzić, ponaglić i odsyłają mnie do MG. Tragedia ******************************* MG - Polska Grupa Miłośników TaupeSeal8713 · Sroonptesd48ua2udmii8gcl361f.3193o622306f1a0ltl5l4 0lhmza66l · Koledzy spod znaku MG HS 2. Przy uruchomieniu pojazdu nie działa prawa część wyświetlacza. Czerń. Próby uruchamiania pojazdu nic nie wniosły. Lewa część wyświetlacza kierowcy działa bez zarzutu. Może jakieś sugestie... Pozdrawiam. Kuba Kowalczyk Domek przez 30-40 sekund. Jak nie, to klema na 10 minut, jak nie to ser* ******************************* /Auta z Temu. A gwarancja się kiedyś skończy, właściciele zostaną z wynalazkami o wartości kompletu opon.../ ********************************* /Uwaga - tego się nie odzobaczy:/ OMODA 5 2025 Polska Piotr Samol · sndropetoSgd3uuam9733g45064ol79hu3307fm.m1i tf5ii17g591tzg0a · Nawiązując do starego postu .. listwy boczne nie prezentują się chyba najgorzej .. udało się je kupić za 280 zł z allegro .. a usunięcie wgniotki z drzwi metodą Pdr 600zl (ale robota , zero śladu po ) ************************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...