Felson Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zmień bios na nowszy i przy FSB200 bedziesz miał Pci/Agp 33/66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Kupiłem sobie Chiefteca 310W z pasywnym PFC za 155zł z www.chieftec.pl . Myślę, że cena ok a napięcia trzyma jak skała. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 o kiedy????? jestes wilekiw lole dla mnie! A możesz powiedzieć czemu tak myslisz ?? Uzasadnij swoją wypowiedz ! Bezpodstawnie nie napisałem tego i niewieim co tu i kto tu jest lol ??? bo takiej rzeczy o ktorej mowisz to nawet twoj chiftec 360 nie ma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 bo takiej rzeczy o ktorej mowisz to nawet twoj chiftec 360 nie ma :) No ty chyba żartujesz ?? Nie rozsmieszaj mnei każdy nowy zasilacz w miare dobry ma coś takiego że przy przekroczeniu np 12V jezeli bedzie powyzej 14V to wyąłcza zasialcz poto żeby nie zjarać kompa i samej zasiłki. Normlany lol jesteś za przeproszeniem , poczytaj sobie dokąłdniej zpecyfikacjie tejzasiłki i dowiesz sie że coś takiego ma. Zresztą scalaki które były w tym codegenie potrafją to robić i do teto to włąsnie jest. Jak nie kumasz nic z elektroniki to nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie mów że chieftec 360 neima tak podstawowego zabezpieczniea. A tak apropo to mam chiefteca 420! Wejdz na strone chiefteca i sobie chociażby troche poczytaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 "chcesz kupic zasilacz ale nie wiesz jaki" ja wiem jaki chce ale nie wiem gdzie :twisted: czy ktos wie gdzie w tym kraju mozna kupic chiefteca 420 W ? yyy ja nigdzie nie moge znalesc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 "chcesz kupic zasilacz ale nie wiesz jaki" ja wiem jaki chce ale nie wiem gdzie :twisted: czy ktos wie gdzie w tym kraju mozna kupic chiefteca 420 W ? yyy ja nigdzie nie moge znalesc eklepy komputerowe ew. MEDIA MARKT lub poprostu www.chieftec.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 sklepy komputerowe nie maja takich rzeczy na stanie a nie sa w stanie sprowadzic bo dystrybutor tego nie ma sirius i komputronik nie ma i nie wiedza kiedy beda mieli a w markecie to raczej nie bedzie panie a co do chieftec.pl kupowal ktos cos z tamtad ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 a w markecie to raczej nie bedzie panie Zależy w jakim, w Lubline są Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 bo takiej rzeczy o ktorej mowisz to nawet twoj chiftec 360 nie ma :) No ty chyba żartujesz ?? Nie rozsmieszaj mnei każdy nowy zasilacz w miare dobry ma coś takiego że przy przekroczeniu np 12V jezeli bedzie powyzej 14V to wyąłcza zasialcz poto żeby nie zjarać kompa i samej zasiłki. Normlany lol jesteś za przeproszeniem , poczytaj sobie dokąłdniej zpecyfikacjie tejzasiłki i dowiesz sie że coś takiego ma. Zresztą scalaki które były w tym codegenie potrafją to robić i do teto to włąsnie jest. Jak nie kumasz nic z elektroniki to nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie mów że chieftec 360 neima tak podstawowego zabezpieczniea. A tak apropo to mam chiefteca 420! Wejdz na strone chiefteca i sobie chociażby troche poczytaj no dobra to inaczej ktora dla ciebie jest lepsza marka chief czy fsp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 no dobra to inaczej ktora dla ciebie jest lepsza marka chief czy fsp? Nie odwracaj kota ogonem , ja pisze o czym innnym o podstawowym zabezpieczeniu elektronicznym które występuja w większośći zasilaczy a októrym jak widze niemasz zielonego pojęcia ,pewnie neiwiesz wogóle jak działa zasilacz i wogóle do czego on służy :lol: A co do tego co jest lepsze to co dla ciebie jest lepsze AMD czy intel ?? Asus czy Soltek ?? Nvidia czy Ati ?? Środkowa czy wschodnia Europa ?? Albo ROLAND czy CASIO ?? Nie chodzi o marke tylko o dany konkretny produkt i jego możliwosci oraz wydajność/cena/rozsądek , tak sie podniecasz tymi modecomami a niewiem czy wiesz że dopiero od niedawna forton pakuje swoją elektronike do modecomów i to nie wszystkich. Chłopie wyluzuj i powstrzymaj sie od idiotycznych porównań i stwierdzeń na temat zasilaczy jak napsiałeś jakiś czas tmu o chiefie 420 i fotronie 400 .Troche kultury niewiem czemu moderatorzy nie zareagowali na to. Jednym słowem uspokuj się i przestań srać żarem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 "chcesz kupic zasilacz ale nie wiesz jaki" ja wiem jaki chce ale nie wiem gdzie :twisted: czy ktos wie gdzie w tym kraju mozna kupic chiefteca 420 W ? yyy ja nigdzie nie moge znalesc jakbyś przeczytał parę postów wyżej to byś wiedział :wink: www.chieftec.pl - ja tam kupowałem i wszystko git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorr Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Witam Ja zakupiłem Huntkeya HK400-XP, i jesem bardzo zadowolony, przy configu jak ponizej jest cichy, nie nagrzewa sie, a napiecia trzyma tak (mierzyłem miernikiem): Stress: 5V->5,10V 12->11,92V 3,3V->3,34V Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 A co sadzicie o zasilaczu Deer 400W model: DR-A400A? Czy wystarczy do umiarkowanego overcloakingu (jak juz zmienie procesor na jakis co sie da podkrecac bez ryzyka usmazenia calego kompa:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 panowie chyba nie powiecie mi ze chief360df nie wystarczy do podkręcenia (nie takiego total max ale jednak troche) mojego configu (axp1700, nf7, 95p, 2x256ddr400)... Jeżeli ktoś twierdzi ze jednak nie wystarczy to prosze takiego speca o zaproponowanie zasiłki do 260zł która by temu sprostała. Dodam ze w kompie jest tylko 1 dysk, 1wypalara no i bedzie jeszcze zaledwie 1dodatkowy wiatrak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 jak ktos szuka zasilki Chiefteca: www.camino.pl - dyskont komputerowy, ja tam kupilem swojego Chiefa 360 DF za 219 + 18 zl kurier. Szukajcie w dziale Obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 panowie chyba nie powiecie mi ze chief360df nie wystarczy do podkręcenia (nie takiego total max ale jednak troche) mojego configu (axp1700, nf7, 95p, 2x256ddr400)... Jeżeli ktoś twierdzi ze jednak nie wystarczy to prosze takiego speca o zaproponowanie zasiłki do 260zł która by temu sprostała. Dodam ze w kompie jest tylko 1 dysk, 1wypalara no i bedzie jeszcze zaledwie 1dodatkowy wiatrak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Wszyscy Ci którzy jeszcze nie wiedzą jakiego zasilacza potrzebują, i czym się kierować przy wyborze niech przeczytają ten artykuł - polecam. http://www.short-media.com/article.php?130.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 dobra - tylko facet uparcie tam pisze ze Vcore robi sie z 3,3V ??? odniioslem wrazenie ze na moim mobo wrecz przeciwnie - z 12?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zależy od mobo. Stare miały Vcore z 3,3V. Późniejsze z 5V, a obecnie coraz więcej robi Vcore z 12V. Ma to sens bo ta linia nie jest specjalnie obciążona, poza tym by z 5V zrobić 100W potrzebne dla proca, to musi po niej iść prąd 20A, co wymaga odbowiednio mocnych kabli itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamilos Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 panowie lukasrz i ste3an po co ta kłótnia ja swojego 360W chiefteca mogę już tylko powspominać działał raptem miesiąc na defalutowych ustawieniach kompa z podpisu? a może wiecie coś na temat bezpiecznika w takim zasilaczu,chociarz smrodu troche było...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[chester] Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 ja wiem...ja czytałem, wszystko...ale czy ten q-tec jest taki do d...niczego? tu znalazlem cosik takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=20460107 http://allegro.pl/show_item.php?item=20528645 http://allegro.pl/show_item.php?item=20460190 wiem ze sie nie oszczedza na zasilaczach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 [chester] popatrz na zdjecie gdy zasilacz ma odkryte bebechy i porownaj go do chodzby Chiefteca o podobnej mocy (niemowie juz o innych lepszych zasilkach...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys75 Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 yo przeczytaem calosc ale nie wiele sie dowiedzialem na temat mojej zasilki :) mam huntkeya hk-6400 pierwsze jakie sie pokazaly zloty :) jakis tam na texas instruments czy cos :) wczesniej mialem standardowego codegena ale jak zobaczylem ze na 12 mam prawie 13 to wymieklem w miedzy czasie kolesiowi padl jakis tam megabajt i obaj kupilismy te zasilki moje wrazenia: jest oki dziala co bym ni podlaczyl i ile bym nie podlaczyl pod koniec tygodnia troszke rozbuduje konfig i wtedy sie ostatecznie okaze czy pociagnie dobry sprzet. moje pytanie jest takie czy komus padl taki zasilacz lub jakis inny huntkeya i jakie byly tego konsekwencje ? sam zasilacz czy i reszte popalil (dyski itp) oraz mam propozycje nowego tematu gdzie podawaloby sie kto ma jaki zasilacz jak dlugo i na jakim konfigu lub ewentualnie jaki komu padl :( i na jakim konfigu zero dodatkowych opini suche fakty i tyle pozdrawiam krzys75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Napięcie +3.3V 30A +5V 40A +12V 22A HuntKey HK400-XP 400W, PFC, SATA cena 355zł Co wy na to? Napięcia robią wrażene! Wart swoje ceny? Styknie to tego co w podpisie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamilos Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 wiesz co chyba ci nie styknie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 wiesz co chyba ci nie styknie:)też mi się tak wydaje :lol: lepiej poszukam jakieś 550W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 [autoreklama] to poszukaj na giełdzie :P [/autoreklama] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 wczesniej mialem standardowego codegena ale jak zobaczylem ze na 12 mam prawie 13 to wymieklemTaka jest już natura Codegenów że po czasie się rozregulowują . Dokładnie miałem to samo wcześniej na Codegenie 300W. Po 2-óch miesiącach napięcia się rozdegowały tak że zamiast około 12V miałem 12.99V , a u kumpla widziałem 13.19 8O wszystko działało ale to już masakra i duże ryzyko. Na drugi dzień zmieniłem zasiłkę na Chiefteca 360 W z jednym fanem. Co sądziecie o tych napięciach na tym Chieftecu , bo moim zdaniem nie wyglądają za ciekawie zwłaszcza to 12 V trochę za duże. Kompa jeszcze nie podkręcałem. Napięcie rdzenia procesora 1.65 V +3.3 V 3.36 V +5 V 4.87 V +12 V 12.54 V +5 V podczas wstrzymania pracy 5.05 V DIMM VTT 1.31 V Co do odczytu napięć to mam takie same w biosie, w Aida32, czy w programie Motherboard monitor. Mam też taki problem , bo na tym Chieftecu napięcia MINUSOWE - 5.00 V pokazuje mi wszędzie jako 0 :? ? , czy to jest prawidłowe ?? co o tym sądzicie ??[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 wczesniej mialem standardowego codegena ale jak zobaczylem ze na 12 mam prawie 13 to wymieklem Taka jest już natura Codegenów że po czasie się rozregulowują . Dokładnie miałem to samo wcześniej na Codegenie 300W. Po 2-óch miesiącach napięcia się rozdegowały tak że zamiast około 12V miałem 12.99V , a u kumpla widziałem 13.19 8O wszystko działało ale to już masakra i duże ryzyko. Na drugi dzień zmieniłem zasiłkę na Chiefteca 360 W z jednym fanem. Co sądziecie o tych napięciach na tym Chieftecu , bo moim zdaniem nie wyglądają za ciekawie zwłaszcza to 12 V trochę za duże. Kompa jeszcze nie podkręcałem. Napięcie rdzenia procesora 1.65 V +3.3 V 3.36 V +5 V 4.87 V +12 V 12.54 V +5 V podczas wstrzymania pracy 5.05 V DIMM VTT 1.31 V Co do odczytu napięć to mam takie same w biosie, w Aida32, czy w programie Motherboard monitor. Mam też taki problem , bo na tym Chieftecu napięcia MINUSOWE - 5.00 V pokazuje mi wszędzie jako 0 :? ? , czy to jest prawidłowe ?? co o tym sądzicie ??[/b] Ehh chlopie tyle razy bylo pisane zeby sprawdzac miernikiem , bo biosem i programami to mozna sie wrzodow nabawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ehh chlopie tyle razy bylo pisane zeby sprawdzac miernikiem , bo biosem i programami to mozna sie wrzodow nabawic Dobrze rozumiem że miernikiem jest dokładniej , ale napięcia minusowe nie powinny wynosić 0 , w każdym programie taka granica błędu jest przecież za duża :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...