M4TEUSZ Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) @e_motif zmiana timingu na większy (bezpieczniejszy) obniża sprawność pamięci, lecz nie jest to zauważalna bardzo zmiana, pomiędzy normal a safe nie ma prawie żadnej różnicy. Pamięć nie musi być zj****a, zj****y może być także zasilacz, płyta itp. choć faktycznie trafił ci się lipny egzemplaż, przy FSB133 wszystkie pamięci powinny działać z 2,5.3.6 normal (moje są ustawione przy FSB147 na 2.2.6 Ultra zresztą 128MB na dzisiejsze czasy to bardzo mało. Nowy bios może coś dać, lecz nie gwarantuję tego. Flashera i bios zgrywa się na dyskietkę startową utworzoną w windowsie. Edytowane 22 Listopada 2005 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_motif Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 a aida, czy everest by tego nie pokazały, co jest do kitu - zasilacz czy płyta?? bo jest tak ze zasialcz ostatnio był wymieniany, na chiefteca 350W ... to czy po tak krótkim okresie czasu okazłby sie nie taki jak trzeba? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusek Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) Mam w 2 kompie Tego ECS K7S5A (wersja chyba 1.0 bo nie ma zadnych oznaczen).Wrzcilem ostatnio na nia Gf 6600 i jest problem w wyswietlaniu grafiki w nowszych grach(jakies trojkaciki,czarne sciany...)Co mozna na to zaradzic(sterowniki do grafy zmienialem juz na wszystkie mozliwe)Ta sama karta na innym kompie z prockiem intela dziala jak nalezy wiec wykluczam ze jest padnieta.Bios nie zmieniany od nowosci. Edytowane 23 Listopada 2005 przez Mariusek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 no to moze czas wlasnie zmienic bios na jakis modowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusek Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Tez tak myslalem ale na ktory?? Prosilbym o linka do niego jesli mozna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Tez tak myslalem ale na ktory?? Prosilbym o linka do niego jesli mozna.Cheepobios jest ponoć szybszy, a honeyX stabilniejszy. W praktyce są takie same, a brać ten nowszy oczywiście. Linki są w topiku o K7S5A w dziale FrequentlyAskedQuestions. Edytowane 25 Listopada 2005 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysj Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Witam Posiadam płyte K7S5A wersje bodajże 3.1. Chciasłbym do niej dokupic nowy procesor Duron 1800 Mhz Typ złącza: Socket 462 (Socket A) Częstotliwość [MHz]: 1800 MHz Technologia wykonania [um]: 0.013 um Szyna systemowa [MHz]: 266 MHz Cache [KB]: 128 kb Pójdzie on na mojej płycie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Witam Posiadam płyte K7S5A wersje bodajże 3.1. Chciasłbym do niej dokupic nowy procesor Duron 1800 Mhz Typ złącza: Socket 462 (Socket A) Częstotliwość [MHz]: 1800 MHz Technologia wykonania [um]: 0.013 um Szyna systemowa [MHz]: 266 MHz Cache [KB]: 128 kb Pójdzie on na mojej płycie ??? Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale zaktualizuj bios,a najlepiej wgraj któryś z modowanych. Edytowane 27 Listopada 2005 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_motif Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ale zaktualizuj bios,a najlepiej wgraj któryś z modowanych. a czy to samo tyczy sie Athlonka 1700+ na fsb 133mhz?? czy bede musiał sie bawic w zmiane biosu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) a czy to samo tyczy sie Athlonka 1700+ na fsb 133mhz?? czy bede musiał sie bawic w zmiane biosu?? NIE Duron1800 prawdopodobnie też ruszy bez updatu ale może robić jaja. Jak producent napisał w opisie którejś tam wersji sterów że dodał obsługę durona 1800 to pewnie w jakimś celu. Edytowane 28 Listopada 2005 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martik Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam Mam płyte K7S5A wersja 3.1, procek Duron 1000, zasilacz Ropla LPD9-250W, Planuje zakup nowego Durona 1800 lub Athlona XP 2000+ do 2400+, dlatego już teraz postanowiłem zainstalować nowy bios. Niestety moja stacja dyskietek nie działa. Czytałem gdzieś, że takiej aktualizacji można dokonać z płyty CD. W Nero wypaliłem płyte CD-Rom Boot i dograłem do niej aminf342.exe i hx0811.ram. Po uruchomieniu kompa z tej płyty ładuje się DOS, ale pliki aminf342.exe i hx0811.ram są na dysku G (jeśli odłącze twardziela to mam je na dysku D). Pliki DOSa są normalnie na dysku A. Próbowałem przeprowadzić tą aktualizacje z dysku G, ale pojawia się taki komunikat: [PMODE/W]:Abort:00 Exception:0E Error code:00000002 Dalej sporo liczb typu: EAX:00132fb6 EBX:0000003c ECX:0007d026 itd Dzwoniłem do jednego z serwisów i twierdzą, że nie ma problemu z aktualizacją K7S5A bez stacji dyskietek. Ma ktoś pomysł jak moge zaktualizować bios bez stacji dysków? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Zdaje się że na płytce dołączonej do mobo był jakiś flasher pod windowsa ale tego nie sprawdzę, bo gdzieś mi się zapodziała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martik Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Zdaje się że na płytce dołączonej do mobo był jakiś flasher pod windowsa ale tego nie sprawdzę, bo gdzieś mi się zapodziała. Na płytce nie moge znaleść żadnego flashera pod windowsa. Może jest coś takiego, ale ja tego nie znalazłem. Są tam tylko flashery aminf327.exe, aminf328.exe i aminf329.exe. Próbowałem ich użyć, ale za każdym razem pojawiało się coś takiego: [DR-DOS] G:\amindf327.exe hx0811.rom DOS/4g Protected Mode Run-time Version 2.01a Copright © Tenberry Softeare, Inc, 1996 * Chipset type - SIS 735 * Flash Part - Winbond 49F002u * Old Bios - K7S5A Release 11/21/2001 S * New Bios - K7S5A Pro Release 08/11/2003 S *Old Bios Tag is (K7S5A) -- New BIOS Tag is (K7S5a) The BIOS ROM file is correct Press [Enter] key to continue or [esc] to exit Myślałem, że jest dobrze, ale komputer przestaje odpowiadać po wyświetleniu tego tekstu. Czekałem 5min i nic. Miga normalnie kursor, ale nic nie moge napisać. Po resecie mam nadal stary BIOS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirlej Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Witam Mam płyte K7S5A i 265 sdram. Postamowiłem dołożyć jeszcze 128 ddram. Na początku wyjełem 256 sdram i włożyłem tylko 128 ddram komputer działał dobrze. Potem postanowiłem dołożyć 265sdram. Komputer wogle mi nie odpalił. Po wyjęciu 128ddram komputer nadal nie zadziałał. CZY USZKODZIŁEM 256SDRAM CO ZROBIĆ ŻEBY DZAŁAŁY ZMÓW. POMOCY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Sprawdz pamieci u kogos innego, a na przyszłosc jak ci znowy przyjdzie taki głupi pomysł jak wsadzenie sdr i ddr jednoczesnie, przeczytaj najpierw instrukcje do płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poadi Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Witam Obecnie mam K7S5A (chyba rev.1) płytkę w kompie, ale nie dlatego, że chciałem ją mieć ale dlatego że gość z serwisu mi ją wstawił. Wcześniej miałem msi który mi wyłączał kompa coś jakby się przegrzewał. No więc mam tego ecsa od już chyba 3 lat, ale jakiegoś dnia chciałem podkręcić FSB na płycie no i podwyższyłem do 133 komp nie wstał więc zresetowałem bios a kiedy wstał zauważyłem że: dźwięk jest zniekształcony tak że słychać jakieś niewyraźne szumy, wideo jest zupełnie rozkodowane czyli oglądać nic nie można, i na pulpicie też widać jakieś ślady że jest coś nie tak a właściwie niebieskie zabarwienie pod ikonami. Mam już tak ponad 2 lata i nie wiem czemu nei zmieniłem tej płyty, teraz moja cierpliwość już się kończy i muszę coś z tym zmienić żeby przynajmniej móc muzyki posłuchać i film obejrzeć ;] Może macie jakieś hipotezy co mogło paść, może przy resecie biosu trąciłem palcem płyty i mała iskra jakaś poszła? Mam athlona 850 i jakiś cienki zasilacz, dwie kości sdramu 128/133 ale nie jest to chyba ważne... Pozdrawiam Edytowane 8 Grudnia 2005 przez poadi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) zmień bios na honey_X lub cheepo powinno pomóc (przeczytaj FAQ zanim zadasz kolejne pytanie) jak nie to sie dalej zastanwimy Edytowane 11 Grudnia 2005 przez bako666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Huh... 67 stron - dałem radę :) A teraz do rzeczy. Chciałbym trochę pogrzebać kijem w kupie i wycisnąć jak cytrynkę mojego sztrucelka na ECS K7S5A w wersji.... no właśnie. I tu pierwsza ciekawostka. CPU-Z pokazuje, że to wersja płyty v.1.0. To samo pokazuje EVEREST, ale tu jest ostrzeżenie, że 'dokładność danych DMI nie jest pewna'. Dodam, że płyta była w zielonym pudełku, na laminacie ma nadruk v.3.1 i w książeczce dołączonej do płyty na pierwszej stronie też jest napisane że to 3.1 No i mój plan jest teraz taki, by najmniejszym kosztem (chyba nie będę oryginalny hehe) podkręcić ten zestaw. Nie chodzi mi o żadne gry, raczej o większą wydajność obliczeniową (operacje z bazą MS SQL np.) Teraz mam: - biosa CheepoBios 1.18 beta for K7S5A (Chb0327.rom) - Durona 1.3, który na tym biosie (jak wskazuje SpeedFan) domyślnie jest taktowany na 100,9 (pamięć też) - tu zastanawiam się, czy dobrze położyłem pastę podczas montażu, bo temp. jego pracy to zawsze ok. 52 stopni - w stresie nie testowałem Temperatury: Płyta główna 30 °C (86 °F) Procesor 52 °C (126 °F) Seagate ST360021A 41 °C (106 °F) WDC WD1600JB-22GVA0 35 °C (95 °F) - zasilacz Huntkey BS3000 (niby zasilacz nie najgorszy, ale tu mnie niepokoi napięcie +5V, choć póki co nie mam w ogóle żadnych zwisów) Napięcie rdzenia procesora 1.73 V +2.5 V 2.43 V +3.3 V 3.30 V +5 V 4.78 V (tu był jakiś pik w dół, normalnie ma 4,81V) +12 V 12.16 V +3.3 V podczas wstrzymania pracy 3.39 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.95 V VBAT baterii CMOS 2.03 V - (jak wyżej można zobaczyć) 2xHDD (160GB+40GB) - SB Live! 5.1 - NVIDIA GeForce4 MX 440 - combo LiteOn - no i sieciówka Wymieniam te wszystkie elementy, żeby był przegląd pod względem poboru mocy z zasilacza. Jeśli chodzi o RAM, to trochę próbowałem testować taktowanie i timingi ..... po prostu z Duronem 1300 to jakieś nieporozumienie. Mam dwie kości po 256MB. Moduły pamięci SPD: DIMM1: SpecTek 256 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz) DIMM2: M2G9IA8ATT9F081AAD 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) teraz ustawione na: Taktowanie pamięci 2-2-2-6 (CL-RCD-RP-RAS) i wszystko gra. Tylko jak widać, mają one teoretycznie możliwości, aby wystartować na 133MHz. Problem w tym, że to tylko teoria. Piszecie, że taktowanie asynchroniczne obniża wydajność (100/133) - u mnie po prostu nie wstaje taka konfiguracja (ktoś na 48 str. też coś o tym wspomniał - podejrzewam że to wina procka). Próbowałem na każdej z kości osobno i na obu razem. Przy startowaniu po prostu nic się nie dzieje, nawet monitor nie wychodzi z czuwania - z poziomu SpeedFana taka zmiana kończy się natychmiastowym zwisem (nie restartem). Zresztą każda konfiguracja różna od 100/100 tym się kończy. Dodam, że na czas testów wyższego taktowania pamięci zjechałem z timingami 'na mordę' najniżej jak się da. Chcę teraz dokupić jakiegoś procka 2200, 2400 lub 2600 na 266MHz i może do tego dwie kości po 512MB. Potem może przełoże to do jakiegoś Abita na lepszym chipsecie. Czy nie spotka mnie tu jakaś niespodzianka??? Żadne zabawy z malowaniem mostków mnie razej nie interesują, ani z nowym prockiem ani z tym :) Edytowane 11 Grudnia 2005 przez kunio2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ja polecam ci procka 2400+ Thoroughbred-a no jak kupisz lepsze ramy-y to wszystko powinno wstac a najwieksze FSB dostepne bez modow na tej płycie to 147 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Chciałbym trochę pogrzebać kijem w kupie i wycisnąć jak cytrynkę mojego sztrucelka na ECS K7S5A w wersji....Głupi pomysł, g...o jest gorsze nawet od silikonu, polecam pastę arctic silver, lub choć ceramique, radiatorek na chipsecie też się raczej nie przyklei ;) Co do procka też polecam 2400+ tyle że thortona, lepiej się kręcą i zawsze potem istnieje możliwość zmodowania do bartona, jak zmienisz zdanie co do malowania mostków :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkk Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 @Kunio2003 Niemożność ustawienia BIOSu na 100/133 MHz to objaw typowy dla użycia BIOSu dla wersji 5.0 na płycie ver 1.x/3.x. Upewnij się, że rzeczywiście wgrałeś ten BIOS, o którym piszesz. To, że nie możesz przetaktować procka nie jest dziwne. On przy ustawieniach domyślnych działa na granicy swoich możliwości. A teraz z innej beczki. Komputer koszmarnie zakłócał mi odbiór mojej ulubionej stacji - Trójki, która we Wrocku nadawana jest na falach 100,2 MHz. Zmiana taktowania płyty z 100 na 107 MHz sprawia, że zakłócenia wogóle nie występują. W ten sposób zostałem przymusowym overclockerem :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Spotkała mnie niemiła niespodzianka. Wylicytowałem na Allegro procka (Athlon 2400). Zapodałem go na moją super płytę główną i odpalam kompa....... no i nic nie widzę po włączeniu! Monitor pokazuje biały kwadracik, tak jak wtedy, gdy nie ma żadnego sygnału z karty graficznej. Myślę sobie - aha - kiedyś tak miałem jak ustawiałem za szybkie timingi dla pamięci - wtedy pomogła zwora od biosa, więc teraz też zresetowałem bios. Znowu włączam - znowu to samo..... cholerny świat myślę sobie, co jest? Pakuję do kompa z powrotem swego poczciwego Durnia 1300 i - o zgrozo !!!!!! - teraz też już nie chce wstać !! AAAAAAAAAA !!!!!!!!! Katastrofa !!!!!! Wtedy obejrzałem dokładnie sprawcę kataklizmu - Athlona 2400. Nie miał ukruszonego rdzenia, ale między nóżkami ma widoczną czarną (wypaloną????) ścieżkę. Mi to wygląda na to, że zakupiłem spalonego procka, który wysłał do krainy wiecznych łowów moją super płytę główną. Ciekawe czy Duron przeżył próbę rozruchu na takiej płycie... Czekam niecierpliwie na opinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Ja polecam ci procka 2400+ Thoroughbred-a no jak kupisz lepsze ramy-y to wszystko powinno wstac a najwieksze FSB dostepne bez modow na tej płycie to 147 Jakie 147 ?? Ja puszczałem semprona na k7s5a pro na 170 fsb i chodził normalnie A starsze rewizje nie mają probelmu z fsb=150 pozdro A co do tej niedziałającej płyty to dziwne ze padła bo ja na swojej k7s5a sprawdzałem około 20 procków kumpla który je poitem sprzedał na allegro jako niesprawdzone :lol2: i nie było żadnego problemu a płyta normalnie dalej chodziła Hmm dziwny przypadek ale twój stary duren powinien działać pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Jakie 147 ?? Ja puszczałem semprona na k7s5a pro na 170 fsb i chodził normalnie A starsze rewizje nie mają probelmu z fsb=150 pozdro problemów z FSB 150 stare wersje nie mają, tyle że niektóre napędy np mój dysk twardy ma problem z PCI 30MHz ;) Co do "spalonej płyty" to różnie może z tym być, może zasilacz dodatkowych Watów nie wytrzymał? Czy wszystko siedzi ładnie w swoich gniazdach? Czy płyta przy uruchamianiu pipczy, jak tak to zlicz piski i sprawdź co to za błąd Zresztą ta płyta czasami ma swój gorszy dzień, wystarczy parę razy poresetować zworką, zakląć szpetnie i nie ma siły ruszy. Po ile kupiłeś tego proca, ostatnio aż zaroiło się na allegro od niesprawdzonych, leżących od pół roku w szufladach, od ludzi co siem nie znajom itp starych athlonów z upszejmą prośbą o nie wystawianie nagatywu :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 No ten zasilacz teraz ciągnie Semprona 3000 na MSI K8N Neo3. Cały problem w tym, że ten Athlon ma tą dziwną czarną ścieżkę po stronie nóżek. Mam zamiar reklamować go u sprzedającego - zobaczymy co to będzie. A przy uruchamianiu bios nie dawał żadnych sygnałów dźwiękowych. Po prostu po uruchomieniu nic się nie działo i tylko dioda dysków cały czas się paliła, a któryś z dysków (oba?) miarowo robiły co chwilę "szur szur szur" .... "szur szur szur". Dodam że teraz te dyski bez problemu chodzą na nowej płycie i procku (czyli nie są walnięte). A tego proca kupiłem za 270. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Jakie 147 ?? Ja puszczałem semprona na k7s5a pro na 170 fsb i chodził normalnie A starsze rewizje nie mają probelmu z fsb=150 pozdro Jak to mozliwe, ze odpaliłes takie FSB???? chyba ze z pod poziomu windy np. w speedfanie naprawde wieksze FSB bez zadnych modów nie jest mozliwe do osiagniecia niz FSB 150 chyba ze robiłes jakies drut mody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Jak to mozliwe, ze odpaliłes takie FSB???? chyba ze z pod poziomu windy np. w speedfanie naprawde wieksze FSB bez zadnych modów nie jest mozliwe do osiagniecia niz FSB 150 chyba ze robiłes jakies drut mody Poszukaj już pisałem jak to zrobić na tej płycie poszukaj troszke a znajdziesz kiedyś dokładnie to opisałem a sppeedfan nic nie da bo się komp wiesza pozdro P.S.Program to cpufsb a jak działa żeby było wporzo na tej płycie to poszukaj i znajdz mego posta :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Poszukaj już pisałem jak to zrobić na tej płycie poszukaj troszke a znajdziesz kiedyś dokładnie to opisałem a sppeedfan nic nie da bo się komp wiesza pozdro P.S.Program to cpufsb a jak działa żeby było wporzo na tej płycie to poszukaj i znajdz mego posta :wink: Oczywiście, żre to możliwe, ale działa tylko na wersji 5.0/pro :( 1.0-3.0 mają inny układ PLL Edytowane 18 Grudnia 2005 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Oczywiście, żre to możliwe, ale działa tylko na wersji 5.1/pro :( 1.1-3.1 mają inny układ PLLHEHE ja nigdzie nie pisałem ze na innych rewizjach też się da więc gwoli wyjasnienia TO DZIAłA TYLKO NA K7S5APRO CZYLI REV.5.0 RESZTA INFORMACJI NA 47 STRONIE TEGO WąTKU POZDRUFKA B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...