Gość Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Setka poniżej 10s to raczej pewnik, bo autko nie jest przesadnie duże i ciężkie. ciagniki siodlowe(bez naczepy) tez podobno robia setke w 10sekund.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) ciagniki siodlowe(bez naczepy) tez podobno robia setke w 10sekund..Tylko tam jest ciekawa sprawa z tymi biegami.... 100 moga robic na 8 biegu :) ale chyba maja jakies dluzsze biegi do jazdy bez naczepy. A to Mitsu to lol.. :D musi miec naped na przod i jak zostawil oryginalna skrzynie to za szybko nie pojedize :). Nie zle oczy musza tez robic na stacji jak gosc samochod GT zalewa ropa :D Edytowane 21 Czerwca 2006 przez RS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Tylko tam jest ciekawa sprawa z tymi biegami.... 100 moga robic na 8 biegu :) ale chyba maja jakies dluzsze biegi do jazdy bez naczepy. A to Mitsu to lol.. :D musi miec naped na przod i jak zostawil oryginalna skrzynie to za szybko nie pojedize :). Nie zle oczy musza tez robic na stacji jak gosc samochod GT zalewa ropa :D po prostu powiedzmy co 2 bieg wrzuca i nie bawi sie w półbiegi :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 bueehehehe tuning w Polsce, swap tdi do sportowego coupe :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) jezeli sie DOBRZE trafi to sie oplaca :) przyklad: ostatni zakup szwagra-mazda 323f 2.0 disel 103km z 2000r kupil za ~2600e ale tak jak mowie trzeba dobrze trafic tylko tak jak ktos pisal tablice dosyc drogie.. w holandi jest to koszt 150e... Ale to tak przelotem nie znajdziesz okazji. Dopiero jak tam z miecha to upolujesz coś, bo takie okazje po jednym dniu już są nieaktualne. Ja jak byłem w Belgi to większość gazet motoryzacyjnych (auto giełd) wychodzi w poniedziałek, a we wtorki, najdalej w środy nie było już tych fajnych okazji. A żeby kupić okazję, bo tylko po taką opłaca się jechać to to trzeba trochę posiedzieć i "polować" Od razu przestrzegam żeby nie szukać auta w komisach, ani takich małych mieskich serwisach a w szczególności na giełdach. Byłem w Urtrechcie na giełdzie (prawdoipodobnie największa) to połowa wystawiających to polacy.Tam nie kupisz nic ciekawego, poza częściami. Tylko prywatni ludzie są w miarę wiarygodni. PS. J.O.H.N., im więcej piszesz, tym bardziej staje się to widoczne. Popracuj nad ortografią troszkę- te wszystkie "żeczy", "kłutnie" i "chamownie" odbierają wiarygodność twoim postom.Ja już tak mam, i trochu za póżno na douczanie. Ale jak piszę na papierze to nie mam z tym problemu. Jakiś taki zonk... ktoś coś mówił o dieslach w sportowych furach ?? co powiecie na 3000gt http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=109311441 No fajne. "Żwawe" i oszczędne Edytowane 21 Czerwca 2006 przez J.O.H.N. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 OMG, ale experyment :) Umarlbym ze smiechu jakbym go uslyszal na drodze. To jest jeszcze lajcik, kiedyś była do sprzedania Mazda Rx7 z silnikiem od Golfa 1.6D o "potwornej mocy" 50HP. Normalnie nic tylko na lans do miasta wymarzona fura i to po taniości :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 To jest jeszcze lajcik, kiedyś była do sprzedania Mazda Rx7 z silnikiem od Golfa 1.6D o "potwornej mocy" 50HP. Normalnie nic tylko na lans do miasta wymarzona fura i to po taniości :lol:A żebyś wiedział. Teraz to kupić do niej jakiś fajny silnik, również po taności (bo pełno takich), swap i masz rx8 po taniości co prawda bez krętliwego wankla ale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 A żebyś wiedział. Teraz to kupić do niej jakiś fajny silnik, również po taności (bo pełno takich), swap i masz rx8 po taniości co prawda bez krętliwego wankla ale... Bzdura totalna! Jaki jest sens posiadania RX7 czy RX8 bez silnika Wankla? Toć to profanacja i bezmózgowie. Wiesz co oznacza RX? "Rotary eXperimental" - nawet w nazwie masz silnik Wankla i to właśnie czyni ten samochód wyjątkowym bo jest jedyny na świecie. Sorki ale akurat Wankle to moje oczko w głowie od lat więc każdemu kto swapuje Wankla na inne padło mówię stanowczo NIE :] Samochody z takimi silnikami sa dla bogatych entuzjastów a nie dla druciarzy.......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 takie male conieco do poczytania. Wyscig miedzy 1.8T a 1.9TDI z wirusem :) http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=34768 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Bzdura totalna! Jaki jest sens posiadania RX7 czy RX8 bez silnika Wankla? Toć to profanacja i bezmózgowie. Wiesz co oznacza RX? "Rotary eXperimental" - nawet w nazwie masz silnik Wankla i to właśnie czyni ten samochód wyjątkowym bo jest jedyny na świecie. Sorki ale akurat Wankle to moje oczko w głowie od lat więc każdemu kto swapuje Wankla na inne padło mówię stanowczo NIE :] Samochody z takimi silnikami sa dla bogatych entuzjastów a nie dla druciarzy..........Ja nic takiego nie napisałem. A co do wankla, to z pewnością wiesz o ich długowieczności. Fakt jest jedyny w swoim rodzaju, z tym że to właśnie stanowi problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 takie male conieco do poczytania. Wyscig miedzy 1.8T a 1.9TDI z wirusem :) http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=34768 No nawet sie Leon przyznal, ze dostal killa. Moze jedynie stawac tak jak EVO z Fabia - z 60km/h na 5biegu :D :D :D (nie moge z tego porownania). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 TDI 135KM vs. 1.8T 180KM. Faktycznie, doskonały przykład ukazujący wyższość turbobenzyn nad turbodieslami. Sądziłem, że już jeden topic śmiechu mamy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 no wlasnie jak by oba byly 180KM... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeśli chodzi o walkę TD vs T, to zależy, co chcemy brać pod uwagę: Jeśli pojemność, to zapewne 1.8T wygrywa z 1.9 TDI (JTD itp). Jeśli moc, to 1.8T 180KM nie ma dużych szans z 2.2 D-4D 177KM. Zrobienie natomiast silnika Diesla, który ma podobny stosunek mocy do pojemności, jak jednostka benzynowa, to ciężka sprawa. Nie mówię tu jednak o jednej sztuce po mocnym O/C, lecz o produkcji seryjnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) TDI 135KM vs. 1.8T 180KM. Faktycznie, doskonały przykład ukazujący wyższość turbobenzyn nad turbodieslami. Sądziłem, że już jeden topic śmiechu mamy... Bardzo dobry sposob na pokazanie wyzszosci silnikow benzynowych nad wysokopreznymi w szybkiej jezdzie. 1.9 TDI to stuningowany silnik na 135KM, a 1.8T to zwykla seria. Seryjny silnik o nieco mniejszej pojemnosci zjada stuningowanego TDI ktory ma taki duzy moment, juz od startu. BTW ktos napisal ze 1.9tdi ma 135KM dlatego to zle poronanie :). Tylko zeby 1.9TDI mialo 180 km trzeba przebudowac 3/4 silnika. Seryjne TDI osiagaja moc 180KM przy pojemnosci 2,5L. A 1.8T seryjne maja po 225KM w Seacie i Audi. Moga sie podniesc glosy ze TDI to nie najnowsze konstrukcja, ze Toyota ma nowsze silniki... Ale 1.8T to tez "stara" konstrukcja. I jeszcze jedno smiesznie ktos porownal 1.8T do 2.2D4d ... Porownujmy chociaz bardzo zblizone pojemnosci.... Do 2.2D4D moge porownac 2.0 T FSI :) i znowu gnojowoz dostaje po [gluteus maximus].... Thats all folks.... Edytowane 22 Czerwca 2006 przez RS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Bzdura, a nie seria... doczytaj. Widać, że masz problemy ze zrozumieniem tematu, który podlinkowałeś. Tam mamy do czynienia z TDI 110KM@135KM i 1.8T 150KM@180KM (cyt. "Passat 1.8T remap na nie mam pojecia ile aktualnie..." z innych tematów wynikało, że właśnie okolice 180KM). Różnica prawie 50KM i ty to nazywasz dobrym porównaniem? n/c PS. W tym samym dziale jest cała masa pojedynków między turbodieslami i benzyniakami o zbliżonej mocy- gdybyś się choć trochę wysilił, to byś znalazł. Ty zadowoliłeś się pierwszym z brzegu linkiem, zupełnie nieprzydatnym. PPS. Z TDI w serii majacego 130KM można samym programem spokojnie dojechać w okolice 170KM, gdzie ta przebudowa połowy silnika? Siedzisz na forum streetracingu, widziałeś (o ile ci się chciało) całe masy wykresów z dupohamownii i ciągle takie herezje piszesz? Edytowane 22 Czerwca 2006 przez draak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Chwile sobie "pobuszowalem" po tamtym boardzie i w sumie poza tanimi dresiarskimi tekstami o kill'ach :blink::lol: (powaznie czasem widac , ze wlasciciele sa jacys "niedowartosciowani" ) znalazlem jeden fajny filmik Ibizy TDi 0-170km/h... Jestem w szoku :blink: ps. Znowu mam ochote na "chipa" :lol: Tyle , ze po ostatnich szopkach z wymiana turbo (nie wiem czy to przez boxa , ktorego kiedys mialem) sam juz nie wiem czy gra jest warta swieczki... Chociaz takie lekkie 130@150hp kusi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Bardzo dobry sposob na pokazanie wyzszosci silnikow benzynowych nad wysokopreznymi w szybkiej jezdzie.Ty nie wiesz co piszesz. I od kiedy Diesle są do sportowej jazdy. Faktem natomiast jest że są do takowej również urzywane i wcale nie odstają od benzyniaków. Faktem natomiast jest też że 2.0 fsi z 2.0 Tdi nigdy nie wygra np. z racji tego iż na samym chipie z Tdi więcej się wyciągnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) (..) I jeszcze jedno smiesznie ktos porownal 1.8T do 2.2D4d ... Porownujmy chociaz bardzo zblizone pojemnosci.... Do 2.2D4D moge porownac 2.0 T FSI :) i znowu gnojowoz dostaje po [gluteus maximus].... Przeczytaj jeszcze raz dokładnie mojego posta, a potem komentuj. B) @Heat: Ty tu marudzisz przy 130KM, a ja mam "aż" 45KM. Co ja mam mówić, jak mnie ważący 1.5 tony Passat 1.9TDI 90KM bierze na światłach? ;) PS. Jak cena nie jest kosmiczna, to ja bym się skusił na Twoim miejscu. Te 20KM więcej nie zmusza Cię do deptania do spodu na każdym biegu. Samo O/C nie zniszczy Ci silnika, jeśli będziesz normalnie jeździł. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez ULLISSES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Chyba czas pomyśleć nad tanim tjuningiem mojej ibizki 1,2 70km (albo 71^^). Jakby nie patrzeć to wybitnie ciężka nie jest a jako tako robi te 160km/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Chyba czas pomyśleć nad tanim tjuningiem mojej ibizki 1,2 70km (albo 71^^). Jakby nie patrzeć to wybitnie ciężka nie jest a jako tako robi te 160km/h. co rozumiesz pod słowami "tani tuning" ?? tuning nigdy nie jest tani zwłaszcza jak mówimy o wolnossacej jednostce benzynowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Mam na myśli tuning nie przekraczający ceny auta, za które dałem 2000PLN (^^) bez radia,i innych [ciach!]lników, samochód do jazdy ale trzeba tez coś mieć z życia więc narazie ide się w jakieś audio zaopatrzyć a z waszej strony czekam na jakies propozycje jak zwiększyc moc silnika i moment obrotowy, dodam, że za dużo o tuningu takiej wiekowej ibizy nie znalazłem (a raczej nic nie znalazłem) no i nie chciałbym aby ten "tuning" szczególnie wpłynął na mase samochodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Dolot - siakas kibel rura ze stożekiem na końcu K&N/JR do tego doprowadzone zimne powietrze z zewnątrz samochodu. Wydech kompletny włacznie z kolektorem, dalej totalny przelot na końcu też jakiś przelotowy tłumik :D najlepiej dedykowany do auta (jeżeli takowy istnije :lol: ) Głowcia do poprawki. Wydajniejsze wtryskiwacze, lżejsze koło zamachowe...jednym słowem gra nie warta świeczki :lol: bo przy takim sliniku wzrost mocy będzie mały a i finansowo też trochę wyniesie ;) ew. sam układ wydechowy i dolotowy to zykasz ze 3-4KM :lol: Jeżeli już to swap na coś większego. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Dejot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 to sie nazywa silnik:> Rolls-Royce_Merlin chcial bym takie cos w samochodzie:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Mam na myśli tuning nie przekraczający ceny auta, za które dałem 2000PLN (^^) bez radia,i innych [ciach!]lników, samochód do jazdy ale trzeba tez coś mieć z życia więc narazie ide się w jakieś audio zaopatrzyć a z waszej strony czekam na jakies propozycje jak zwiększyc moc silnika i moment obrotowy, dodam, że za dużo o tuningu takiej wiekowej ibizy nie znalazłem (a raczej nic nie znalazłem) no i nie chciałbym aby ten "tuning" szczególnie wpłynął na mase samochodu. odpuść sobie cały tuning bo to nie ma sensu jak nie chcesz pakować kasy w samochod... zwałaszcza, że jes t to 1.2, a chcąc coś osiagnac musiał byś wpakować napewno wiecej niz 2000zł duzo wiecej... załóż sobie fajny błyszczący tłumik końcowy i filtr stożkowy (jak oczywiscie lubisz takie zabawy) ja bym na tym poprzestał, samochód będzie miał fajny rasowy dźwięk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 to sie nazywa silnik:> Rolls-Royce_Merlin chcial bym takie cos w samochodzie:> Zeby odfrunąć?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Taa. Jeszcze mi powiedz, jak byś: - zmieścił to w osobówce - przeniósł taką moc na koła - jak byś jeździł, gdyby się udało jakoś przenieść Mimo układu 4x4 i opon powiedzmy 245, auto paliło by gumy na każdym biegu. Właściwie bardziej byłby z tego dragster, niż samochód na codzień. Mi by tam 1/3 tego silnika załatwiła sprawę ;) Jeśli zaś chodzo o Ibizkę, to można nie drogo coś z tym zrobić. To jest niby o Unie, ale zasady są takie same. http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,41.html BTW: Car Modding - okno jest, brakuje katody ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://www.xtreme-tuning.com/imagenes/entu...s/135/g/uno.JPG Wozik prawie jak mój - taki mam kolor i model. Z tego egzemplarza to bym sobie kierunki, atrapę, gumy i "firanki" wziął. Felgi są lekko przesadzone, a lotki na tylnej klapie to szkoda komentować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Taa. Jeszcze mi powiedz, jak byś: - zmieścił to w osobówce - przeniósł taką moc na koła - jak byś jeździł, gdyby się udało jakoś przenieść Mimo układu 4x4 i opon powiedzmy 245, auto paliło by gumy na każdym biegu. Właściwie bardziej byłby z tego dragster, niż samochód na codzień. Mi by tam 1/3 tego silnika załatwiła sprawę ;) Jeśli zaś chodzo o Ibizkę, to można nie drogo coś z tym zrobić. To jest niby o Unie, ale zasady są takie same. http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,41.html BTW: Car Modding - okno jest, brakuje katody ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://www.xtreme-tuning.com/imagenes/entu...s/135/g/uno.JPG Wozik prawie jak mój - taki mam kolor i model. Z tego egzemplarza to bym sobie kierunki, atrapę, gumy i "firanki" wziął. Felgi są lekko przesadzone, a lotki na tylnej klapie to szkoda komentować. Zapomniałes o tym ze nie miał by kasy na paliwo:P OMG ten samochod z linka to bezguscie na maxa jesli posiadasz podobnie "stuningowany" samochod bardzo ci współczuje :wink: Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Misiu15go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Taa. Jeszcze mi powiedz, jak byś: - zmieścił to w osobówce - przeniósł taką moc na koła - jak byś jeździł, gdyby się udało jakoś przenieść Mimo układu 4x4 i opon powiedzmy 245, auto paliło by gumy na każdym biegu. Właściwie bardziej byłby z tego dragster, niż samochód na codzień. Mi by tam 1/3 tego silnika załatwiła sprawę ;) ad 1 kupil bym kombi wywalil tylne fotele i zamontowal w bagazniku:> ad 2 za pomoca przekladni hydrostatycznych, ojciec mowi ze maja ponad 80% sprawnosci! (zebate jednostopniowe maja do 94% sprawnosci) ad 3 hmm trzeba by miec dobre zawieszenie :D ad 4 ESR?:D edit: zapomnialem o chlodzeniu:P ten silnik jest chlodzony powietrzem :D wez i odpowiednia wentylacje:D ogolnie to mazy mi sie samochod z lotniczym silnikiem i z wyporwadzonymi kolektorami na zewnatrz tak jak w p-51 czy spitfire :D Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeśli zaś chodzo o Ibizkę, to można nie drogo coś z tym zrobić. To jest niby o Unie, ale zasady są takie same. http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,41.html Ooo UNO zaraz idę tjuningować :lol: heh ale chyba uda mi się przekonać rodziców na BMW E36 także Uno dostanie dziadek - jemu chyba by się nie spodobały takie zabiegi :lol: Pewnie połowę wakacji spędzę na szukaniu dobrego egzemplarza beemki... no nic czekam na ostateczną decyzję, a w międzyczasie przyjmę wszelkie rady przy kupnie używanego samochodu. A tak w ogóle to lepiej prywatnie, czy z komisu - bo słyszałem różne opinie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...