Skocz do zawartości
POWER BY AMD

ABIT AN7 złote rady max o/c

Rekomendowane odpowiedzi

megagames => czytaj ze zrozumieniem

Q => z jakim wynikiem Ty wychodzisz?? wyskocz powyzej 2.4GHz a 2.2 to jest bulka z maslem. co do szyny to nie moglem wyskoczyc nic ponad 200. po ustwaieniu 10,5*200 mobo zdechlo i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec

Nie chodzi o MHz bo więcej nie wycisne na tym zasilaczu już o tym wcześniej pisałem.. ale chodzi właśnie o ja moge "wyskakiwać" ponad 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio słyszałem kolejnych kilka opini na temat AN7 hmmm wynika z nich ze uzytkownicy NF7-S poprostu nie chcą sie przekonać do AN7 i podchodzą do niej sceptycznie." Lepiej jeśli płytka która mam pozostaje najlepszą a nie jakiś następca bo żeby na niego wymienic będe musiał wybulić niezły chajs"

Tak to sie przedstawia 8) nikt tak naprawde ten płytki nie skatował na maxa, nie testował biosów idt, itp wiec hmmm . to w tym topicu gościu dawał screena FSB 248 ? :?

Q ---> planujesz zmienić zasiłke ? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio słyszałem kolejnych kilka opini na temat AN7 hmmm wynika z nich ze uzytkownicy NF7-S poprostu nie chcą sie przekonać do AN7 i podchodzą do niej sceptycznie." Lepiej jeśli płytka która mam pozostaje najlepszą a nie jakiś następca bo żeby na niego wymienic będe musiał wybulić niezły chajs"

Tak to sie przedstawia  8)  nikt tak naprawde ten płytki nie skatował na maxa, nie testował biosów idt, itp  wiec hmmm . to w tym topicu gościu dawał screena FSB  248 ?  :?

Kskiba kilka stron wczesniej zamieszczal screeny na tych FSB

Ja zmieniam zasilke lada dzien! Bo teraz mam resty do chwile!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to sie przedstawia  8)  nikt tak naprawde ten płytki nie skatował na maxa, nie testował biosów idt, itp  wiec hmmm . to w tym topicu gościu dawał screena FSB  248 ?  :?

no nie wiem stary czy nie chcą sie przyznać zobacz na moje nastawienie do tej płytki przed tym jak ją przetestowałem. Broniłem tej płytki jak mogłem bo z grubsza to normalnie jest płytka pokrojuz amd terro ale jak ja sie pobawiłem to normalnie wszyskie moje dobre wrazenia znikły :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm tak tak wiem jakie ty konkretnie miałeś podejście do tej płytki bo czytałem cały ten topic. ale moja poprzednia wypowiedz bazowala na ostanich opiniach jakie słyszałem (zresztą tak napisalem).

Ogólnie:

Jedni są zadowoleni jedni zawiedzeni 8)

A jesli chodzi o moj przypadek, hmmm tak dokońca to nie wiem ile z mojej maksymalnie wycisne. Czekam jeszcze na zastrzyk gotówki na wymiane proca i pamiątek 8)

Ale jak juz mowilem , narazie zadnych problemów 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

megagames jesteśmy w podobnej sytuacji ponieważ ja również nie wiem co płytka potrafi do końca..

Ty czekasz na ram i procka a ja na nowy zasilacz.

W każdym razie ja również nie mam żadnych problemów dlatego jestem zadowolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szpanel ---> poczekaj jeszcze troche na rev2.0 albo dokładnie oblookaj egzemplaz który będziesz kupował. najlepiej aby ci podłączyli i stestowali 8) wiesz ja przy zakupie swojej byłem baardzo ostrozny , dzieki temu np pisze teraz posty na tym forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam... mam mobo jak w podpisie, ale chcialem zmienic na tego AN7... i tak mysle kiedy sie pojawi rev2?! Nic jeszcze nie wiecie tak nieoficjalnie?! A co z plytkamki na KT880?! Jest juz cos w sieci?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie kupilem nowy sprzecik :) i miedzy innymi AN7...

Czas opisac pierwsze wrazenia... niestety nie ma tego duzo bo nie moge windowsa zainstalowac na serial ata... trzeba miec flopka, a ja nie mam (chodzi o drivery do kontrolera :(). No ale coz... 225 fsb przy timingach

2-5-2-2 to wydaje sie niezle (barton 2500+ seria AXDA...) a dolazlem do 210 fsb bez zmiany napiecia rdzenia...

I dziala mi podkrecanie "on the fly" :) :) :)

Bedzie windows (chyba dopiero po niedzieli), bedzie wiecej informacji... A tak poza tym, to takie male pytanko: ten wentylatorek na nb to jakims klejem przyklejony czy tak tylko? bo bym go zmienil chetnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie kupilem nowy sprzecik :) i miedzy innymi AN7...

Czas opisac pierwsze wrazenia... niestety nie ma tego duzo bo nie moge windowsa zainstalowac na serial ata... trzeba miec flopka, a ja nie mam (chodzi o drivery do kontrolera :(). No ale coz... 225 fsb przy timingach

2-5-2-2 to wydaje sie niezle (barton 2500+ seria AXDA...) a dolazlem do 210 fsb bez zmiany napiecia rdzenia...

I dziala mi podkrecanie "on the fly" :) :) :)

Bedzie windows (chyba dopiero po niedzieli), bedzie wiecej informacji... A tak poza tym, to takie male pytanko: ten wentylatorek na nb to jakims klejem przyklejony czy tak tylko? bo bym go zmienil chetnie...

stary ten kcoolerek to chłam taki jest ze masakra węś go zmien bo on chuczy jak moje delty na 12v i sie rowali niedługo ł0ozysko na nim a pozatym..... ze te mobo ci tak chodzi.

Nie wiem ale na razie z tego co zauważyłem to zaczyna być jak z prockami .... wszysko zależy od sztuki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ktos wie dlaczego uGuru zmienia sobie Vcore bez pytania ?? Ten wiatraczek wydaje taki dziwny odglos , ze az ciary po plecach chodza . I dlaczego na FSB wyzszych niz 210 Windows nie moze znalezc jakiegos pliku :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej nie zwiekszyles napiecia na rdzeniu procka... a jesli zwiekszyles to moze juz poprostu procek nie wyrabia bo sie przegrzewa... w kazdym razie ja bym szukal winy w napieciach badz temperaturze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary ten kcoolerek to chłam taki jest ze masakra węś go zmien bo on chuczy jak moje delty na 12v i sie rowali niedługo ł0ozysko na nim a pozatym.....

chodzi ci o ten boxowy do bartonka? nie jest strasznie glosny, ale go i tak wkrotce zmienie... musze sie pobawic i powywalac zbedne wentylatorki z obudowy, to ten tez sie zmieni (na silentboosta prawdopodobnie)... eh.. mam thermaltake daimer obudowe i 5 wentylatorkow do niej :) nawet nie podlaczalem wszystkich bo to huuuuuuczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok czekam do poniedziałku , bo kumpel sie chce wymienić ze mną na 1700 B0 prawdopodobnie  :D  jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to dam znać, jak płytka naprawde sie spisuje.

Ciekawe czy co z tego będzie dobrego :P:P:P. Ja tam chyba jednak się przerzucę na NF7-S rev 2.0. Póki co conajmniej 80% użytkowników narzeka na AN7, nie chcę być jednym z nich i wolę poczekać na AN7 rev 2.0 albo jechać na NF7-S rev2.0. Pozatym myślę jeszcze na DFI Lan Party B...... tylo skąd ją skroić......:(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok czekam do poniedziałku , bo kumpel sie chce wymienić ze mną na 1700 B0 prawdopodobnie  :D  jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to dam znać, jak płytka naprawde sie spisuje.

Ciekawe czy co z tego będzie dobrego :P:P:P. Ja tam chyba jednak się przerzucę na NF7-S rev 2.0. Póki co conajmniej 80% użytkowników narzeka na AN7, nie chcę być jednym z nich i wolę poczekać na AN7 rev 2.0 albo jechać na NF7-S rev2.0. Pozatym myślę jeszcze na DFI Lan Party B...... tylo skąd ją skroić......:(:(

zapytaj Benia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie poki co fsb 219 z Hynixami synchro na CL3 ale mysle, ze jece nie koniec :>

Z poczatku nie chcial odpalac na 210, ale sie rozruszal troche jak zmienilem paste pod tym srebrnym badziewiem

BTW orientuje sie ktoś 3 to ma czujnik temperatury pod procem?? Sprzydałoby mi się takie info bo na moim TB pokazuje 0 caly czas :/, a nie kce mi sie colera sciagac i pa3ec

------------------

Update: FSB 220 CL2.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...