m40 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Pozwólcie że się wtrącę :) czy wymiana akumulatorów co 7 godzin w G7 nie jest upierdliwa? można gdzieś zaopatrzyć się w aku tego typu o większej pojemności? I ostatnie pytanie jak G7 SE radzi sobie z czarnym Icematem 2nd? Próbuję teraz wybrać jakąs myszkę jako następcę mojego wysłużonego Wireless InteliMouse Explorer 2.0. Do finału przeszły MX revolution i G7, kompa używał po połowie do prac biurowych i grania. Nie potrzebuję jakiegoś ultra szybkiego grzmota :) moja obecna mysz w programie Mouse Rate Checker pokazuje średnio 80Hz :) to chyba kiepsko... jak na pr0 gamera :lol2: ale w zasadzie nie miałem do niej uwag podczas grania byle kursor szedł tam gdzie chcę :) MXV i G7 można kupić w podobnych cenach tylko którego wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jezeli zalezy ci na wygodzie pracy i koniecznie wireless to obie beda ok. Mialem kontakt z WIE i wiem jak ona chodzi... to z g7 bylbys mega-zadowolony :] Chociaz icemat to nie jest dobra opcja pod laser. Osobiscie probowalem g5 na icemacie to na low sens sie gubil, ale na mid i high spokojnie da sie pracowac. Najlepsza kombinacja to wlasnie slizgi z g7 i icemat, to najlepszy poslizg jaki spotkalem, bije wszystkie customowo sprzedawane slizgacze z jakimi mialem do czynienia (a troche teflonu przewinelo sie po moim icemacie jak sprzedawalem kiedys) :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 No, niestety nie ma podkładki na której laser będzie pracować tak, jak powinien. Najlepsze do high-sens są właśnie śliskie - na icemacie powinna chodzić ok, pod warunkiem, ze nie grasz na low. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Czyli zestaw MX Revolution + Icemat 2nd do high-sense będzie OK ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Powinien... Ale swoją drogą, to nie wiem czy wpakowali tam to samo co w G7, czy może coś innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Może lamerskie pytanie, ale o co chodzi z tym low-sense, high-sense? o ilość dpi? jak to przekłada się na pracę myszy? Ja jak zwykle mam dziwne spojrzenie na wady :) w MXR nie podoba mi się to boczne kółko, boję się że mi kciuk "odpadnie" od przykurczania. Natomiast w G7 przeszkadza mi krótka żywotność (7h) akumulatora. Chyba że to ma poprawić klimat podczas gier FPS... bardziej realnie, zmieniam magazynek w wirtualnej broni więc mysz też trzeba od czasu do czasu przeładować :lol2: Wireless InteliMouse Explorer 2.0 ładowałem jak dubeltówkę dwoma aku... G7 będzie się ładować jak M16... MXR nie da się przeładować... zaczynam postrzegać to jako minus :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Low sens - high sens :arrow: Czulosc myszy. Innymi slowy ile przesuwasz myszke dla przesuniecia kursora na ekranie. Niektore myszy przy niskiej czulosci ( duzo metrow dla przekatnej ekranu :wink: ) sie gubia [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 m40 Zastanów się nad czymś z kablem - nie bedziesz musiał zmieniać "magazynku" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 m40 Zastanów się nad czymś z kablem - nie bedziesz musiał zmieniać "magazynku" :lol: Musi być bezprzewodowa, kabel mi przeszkadza, zawsze się gdzieś zahaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 m40 - to zupełnie nie przeszkadza! Chyba że grasz nonstop 7dni w tygodniu :D Przed końcem akumulatora masz ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania więc zawsze znajdziesz odpowiedni moment na zmiane. Pozatym jak nie grasz to baterie zmieniasz raz na dwa dni przy zwyczjnym używaniu myszy - internet, filmy itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 tu np tak nielubiana G5 http://www.allegro.pl/item201737060_logite...79_wawa_fv.html w dooobrej cenie ... ale 1rok gwary zamiast 3 lat - wie ktoś czemu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) mi przeszkadza, zawsze się gdzieś zahaczy.O rany ;p Zrób sobie cord holdera we własnym zakresie i problem kabla z głowy ;) Edytowane 4 Czerwca 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Co jest dobrego w tej cenie ? :|a co nie jest dobrego? aż tak łopatologiczne tłumaczyć nie będę! znasz powiedzenie "wyżej sr.. niż dupę mam" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Sorry, kurczę, tego miało nie być w tym poście xd W ogóle wyszła z teog jakaś sieczka T_T poprawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 LITOOOOŚCI Nowy A4tech X-766F ma wiatrak z podgrzewaczem ( w lecie można chłodzić a w zimie grzać rękę ) - jak dla mnie stupidyty :legal: http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...&MNO=X-766F Ma co prawda 500 Hz ale jak ktoś ma odświeżanie ekranu 60 lub 120 Hz to raportowanie większe niż 125 jest tylko bajerem. Model 755F wygląda bardziej przyzwoicie ale też przebajerowali lekko :lol: http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...&MNO=X-755F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) T_T only for pros :lol: brakuje jeszcze manipulatorów @@ Co do taktowania usb, to przecież efekt będzie, niezaleznie od odświeżania, tylko, że... mniej widoczny :P Ale bedzie niewidzialnie działał na naszą korzyść :P yhh, niestety nikt jeszcze nie wpadł na mysz z kalkulatorem, a to tak mi potrzebne... Podkładka z klakulatorem to nie to samo niestetyż. Edytowane 11 Czerwca 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Co jak co ale ten wiatrak to se mogli łodpuścić :wink2: ( a tak to będzie bardziej wsiowo ) ps. ciekawe ile dB ten wynalazek generuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Nie, no pewnie jest Ultra Mega Super 766 Silent :lol2:. To już się stodoła robi z tymi Affordabelami... <_< Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 mam nadzieje, ze tylko bedzie ver. z Snakem (lub lepsza) - bo te inne sa lamiaste ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Dziś kupiłem Logitech MX Revolution, do tego Icemat 2nd Edition Black i jest idealnie, podkładka z myszką fajnie razem wyglądają, poza tym szuranie jest minimalne, wręcz przyjemne dla ucha. Każdemu który się zastanawia nad takim zestawiem - POLECAM :wink: P.S. MX 510 na Icemact'cie szura strasznie (nie wiem jak po przyklejeniu Icemat Padsurfers bo ich nie mam). Muszę jeszcze sprawdzić jak by to wyglądało z G7. Edytowane 12 Czerwca 2007 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Obstawiam, że identycznie jak z MX revo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ma co prawda 500 Hz ale jak ktoś ma odświeżanie ekranu 60 lub 120 Hz to raportowanie większe niż 125 jest tylko bajerem.Nieprawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Nieprawda.Lepiej potestuj :] Przy tych wartościach kursor przemieszcza się najpłynniej jak to możliwe ( na każdej ze 120 lub 60 Hz jest ruchomy kursor w kolejnych klatkach i odstęp obrazów kursora jest jednakowy - po prostu nic nie szarpie ) . Nie wiem czemu nie ma tak przy 75 , 85 , 100 ( kursor "skacze" ). Edytowane 12 Czerwca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Mówisz tutaj tylko o WIDOCZNYM efekcie Kyle, a co z tym "niewidocznym" - np. czas reakcji na klik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Mówisz tutaj tylko o WIDOCZNYM efekcie Kyle, a co z tym "niewidocznym" - np. czas reakcji na klik? Średnie opóźnienie przy 125 Hz to 4 ms ... da się przeboleć biorąc pod uwagę że monitory LCD mają często po 24 mc a ping 64 . Ale faktycznie - zmniejszenie czasu trwania tych "ramek" nie zaszkodzi, więc tak czy inaczej dobrze że w nowych A4 jest już 500 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Było pare razy, ale teraz to już nie jest taki łatwe. Co teraz jest dobrego do 70 zł? -X-718Bf- nigdzie nie można dostać - coś z Microsoftu- chyba często sypie się LPM Czy pozostaje mi stylko X-710 lub jakiś tańszy optyczny Logitech? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Było pare razy, ale teraz to już nie jest taki łatwe. Co teraz jest dobrego do 70 zł? -X-718Bf- nigdzie nie można dostać - coś z Microsoftu- chyba często sypie się LPM Czy pozostaje mi stylko X-710 lub jakiś tańszy optyczny Logitech? 718BF powinny się w końcu pojawić :/ - bardzo dziwna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 A nie można po prostu zamówić z jakiegoś sklepu internetowego?? http://www.bazarcen.pl/product_404108.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 jaka mysz do rozdziałki 1920x1200 , obecnie mam mx1000 , i cos odczuwam ze sobie nie radzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 jaka mysz do rozdziałki 1920x1200 , obecnie mam mx1000 , i cos odczuwam ze sobie nie radzi...Im więcej dpi tym lepiej - na A4tech 718F grało mi się przyzwoicie na HP 24" - ona ma 1800 dpi ale na DiamondBack ( 1600 ) , A4tech 718 BF ( 1700 ) , Logitech MX 518 ( 1600 ) nie powinno być wiele gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...