baxy Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 czesc u mnie tez sa takie same objawy jak u ciebie dolores haze Robia sie czerwone place ,tak jakby szachownica i karta jest tzz niby z anglii kupiona od goscia z ostrzeszowa na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 czesc u mnie tez sa takie same objawy jak u ciebie dolores haze Robia sie czerwone place ,tak jakby szachownica i karta jest tzz niby z anglii kupiona od goscia z ostrzeszowa na allegro 1483758[/snapback] podajcie linki do tych aukcji- ile daliście ?? moze to poserwisówki ? a co do problemu to spróbuj skombinować lepszy zasilacz lub poprostu drugi byle jaki zasilacz i podłącz do niego tylko grafę dodatkowo zrób nawiew jakimś wentylatorem pokojowym na max obrotów i sprawdź- powinno to obniżyć temperaturkę myślę że to objaw przegrzania karty lub fizycznego uszkodzenia- wątpie, żebyście kupili nówki.. jak z gwarą?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 no to karty na 99% poserwisowe jakies - sa walniete i tyle . oddawajce poki mozecie bo watpie zeby cos innego bylo przyczyna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 A nie sa to przypatkiem pamieci na grafie?? Zle wlutowane albo cos takiego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) No wiec juz wszystko mowie: Napewno nie jest to zasilka. Karte testowal kolega na swoim chieftecu i problem pojawil sie u niego po 3 dniach testowania. Przegrzanie ? Tak jak mowilem, mnie krzaki pojawiaja sie czasami podczas uruchomienia komputera, to eliminuje mozliwosc przegrznaia, bo przy starcie kompa i procesor graficzny jak i pamieci maja temp. pokojowa. Gwranacja? Gosciu powiedziale ze daje tydzien gwarnacji rozruchowej. No i wzystko bylo pieknie przez pierwsyz tydzien , a nawet wiecej. Problem pojawil sie po kilku(nastu) dniach dopiero. @baxy Wyglada na to ze to na bank ten sam gosciu. Co ciekawe, on mi napisal ze tobie poradzil nalozyc paste na procesor i ze ty to zrobiles i ze tobie calkowicie rozwiazalo to problem. Rozmawialem jeszcze ze znajomym elektronikiem, on mowi ze najprawdopodobniej przetworcnia pradowa na radeonie jest walnieta (podobno 90% wszystkich uszkodzen radeonow to wlasnie to) - koszt naprawy od 80 do 200 PLN Link do aukcji - http://allegro.pl/show_item.php?item=50190790 Edytowane 6 Czerwca 2005 przez dolores haze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxy Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 dolores haze tak to to samo zrodlo - tydzien gwarancji u mnie to samo ,kupilem ja miesiac temu a objawy sa doslownie identyczne jak u ciebie szlak mnie trafia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 dolores haze tak to to samo zrodlo - tydzien gwarancji u mnie to samo ,kupilem ja miesiac temu a objawy sa doslownie identyczne jak u ciebie szlak mnie trafia 1485279[/snapback] jak pech to pech nie pozostaje chyba nic innego jak wymianka układów zasilających :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 jak pech to pech nie pozostaje chyba nic innego jak wymianka układów zasilających :? 1485305[/snapback] co masz na mysli ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 ten twój Mercury to raczej qpa :sad: więc lepiej go wymienić,nawet na Modecoma :wink: 1461390[/snapback] I to czym prędzej Modecoma czy Fortona nowszego - 350W możesz mieć za 50-100zł a one już na pewno wystarczą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 co masz na mysli ? 1485381[/snapback] a to: Rozmawialem jeszcze ze znajomym elektronikiem, on mowi ze najprawdopodobniej przetworcnia pradowa na radeonie jest walnieta (podobno 90% wszystkich uszkodzen radeonow to wlasnie to) - koszt naprawy od 80 do 200 PLN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 ja mialem tak jak sie bawilem w zmiane pasty na karcie... wynik byl identyczny z naturalnym. Oddalem karte jakos przegrzewajaca sie a jaka byla przyczyna to nei wiem. Moze przez omyslke walnalem rdzen abo pasta gdzies spowodowala zwarcie... grom cie panie wie :) ale katra raczej nie do odratowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxy Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 a gzie mozna to naprawic ,zna ktos jakies konkretne adresy telefony?chodzi mi o te pojawiajace sie krzaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 a gzie mozna to naprawic ,zna ktos jakies konkretne adresy telefony?chodzi mi o te pojawiajace sie krzaki 1486684[/snapback] baxy, odbierasz GG w ogole? pisalem do ciebie kilka razy! Napisz jak mozesz czy cos probowales majstrowac przy karcie. Ja na dniach dam ja temu eletronikowi, niech on swoim okiem obejzy karte i jak ja naprawi, odrazu dam ci znac co bylo nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 mam pytanko jak najłatwiej i bezpiecznie zdjąć shima z r300 ? 1472238[/snapback] przy zachowaniu duzej ostrożnosci dobrze jest to zrobic igłą zycze powodzenia B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 moge kupic radka 9700nonPRO z Vivo za 399zl oplaca sie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 moge kupic radka 9700nonPRO z Vivo za 399zl oplaca sie?? 1488860[/snapback] Moim zdaniem Oplaca sie... ja za 9500(modowanego na 8 potokow i 256 bit).... (czyli defakto TO SAMO)... placilem 350 zl z 4 miesiace temu i to byla olbrzymia okazja :)... a 399 to dobra cena ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 to fajnie bo juz jest moj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) Mam taką uwage dla osób mających zamiar kupić w najbliższym czasie 9700 non pro lub pro. Coś ostatnio dużo postów o tym jak to po minięciu gwary rozruchowej po kilkunastu dniach karta zaczyna sypać artami, wyświetlać jakieś paski itp. Dotyczy to głównie kart Build by ATi i pochodzących z za granicy. Co prawda ta karta za 399 ma miesiąc gwarancji jeśli myśle o tej samej aukcji co Sector19, ale radze uważać. Sam chciałem kupić następnego radzia 9700 z allegro, ale..... chyba jednak wezme 6600 z dobrym OC lub dołoże 150zł i 9800. Jak to ktoś napisał w topicu o awari 9700 to mogą być poserwisówki. :mur: Edytowane 9 Czerwca 2005 przez P@t Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 karta to SAPPHIRE a tu link do aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54050266 to mnie troche zaniepokoiliscie:(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=135795 - tu jest ten topic o opisanych problemach, a na poprzedniej stronie tego tematu jest moj post o tym jak to u mnie wyglądało. Miesiąc to nie tydzień, a jak można zauważyć usterki te pojawiały się zazwyczaj po kilkunastu dniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 to nie wiem juz pomecze ja przez ten miesiac maksymalnie i zobaczymy co ztego wyjdzie a swoja droga to sam mogles uszkodzic karte (uklady zasilajace) puszczajac ja na megabajcie!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) karta przyszła, arty na caly ekran jutro jedzie spowrotem :mur: EDIT jak mialem 9500 to chyba formata robic nie musze jak zmieniam na 9700?? bo to prawie ta sama technologia stary 2 razy zmienialem i dalej to samo zaslilka chyba wydala - proc odkrecony chyba karta walnieta arty w PS1.1 w gore w directx 7 nie ma:(( Edytowane 14 Czerwca 2005 przez Fidel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 jak mialem 9500 to chyba formata robic nie musze jak zmieniam na 9700?? bo to prawie ta sama technologia Nie format jest zbedny reinstal sterownikow wystarczy Cos te radki trefne sa :/ moj jak przyszedl tez rowno sypal artami podczas startu szachwonica (wbiosie czysto) w windowsie pasy w grach szachownica i arty ogolnie cyrk :) ale cos mi odbilo i go dokladnie wyczyscilem i grafa zatrybila lol :D i chodzi do tej pory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 no wlasnie sterowniki przeinstalowalem ja to mam q... pecha w sobote kupilem intellivision - niedziala dzisiaj przyszedl radek - sypie artami nic tylko sie pociac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snow131 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Ja się wiąże z takim problemem! Mam ATI Radeonka 9700 i nie wiem dlaczego gdy wgram do niego bios z 9700 Pro komp sie wiesza... Niezależnie czy pamięci są na 270 czy 350 zawsze po pewnym czasie zwiecha systemu...Wie ktoś dlaczego tak się dzieje? Pamięci: samsungi 3.3 bez radiatorków...(może to przez to?) Edytowane 16 Czerwca 2005 przez Snow131 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukraft Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Witam. Ja mam wlasnie zamiar zakumpic 9700 non pro built by ATI. Jak latwo sie domyslec rowniez z allegro --> http://allegro.pl/show_item.php?item=54564612 pozostal mi jeszcze przelew na konto. Jednak wczesniej chce rozwiac moje watpliwosci. Jedna z nich jest to iz do stabilnego dzialania 9700 na asusie p4p800 jest wymagana wersja z PN xxx-xxxxx-30(lub wyzsza)(tak bynajmiej jest napisane w manualu do plyty) a ta co ja wlasnie chcem kupic ma PN 109-92200-"01" , najstarsza wersja czy co??A co do built by ATI to tez conieco slyszalem :/ . Mial ktos problemy z [asus p4p800 + r9700] ?? Poradzcie cos. Pozdrawiam. Edytowane 19 Czerwca 2005 przez Lukraft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Ja się wiąże z takim problemem! Mam ATI Radeonka 9700 i nie wiem dlaczego gdy wgram do niego bios z 9700 Pro komp sie wiesza... Niezależnie czy pamięci są na 270 czy 350 zawsze po pewnym czasie zwiecha systemu...Wie ktoś dlaczego tak się dzieje? Pamięci: samsungi 3.3 bez radiatorków...(może to przez to?) 1499911[/snapback] może to byc spowodowane niekąpatybilnym biosem (powinienes wgrac bios tego samego producenta co karta), moze wgrałes bios od karty np. 9700pro All In Wonder, a twoja taką nie jest lub odwrotnie . powodów takiego zachowanie moze byc conajmniej kilka niekoniecznie wina biosu karty moze to stery albo system lubcalkiem co innego - musisz podac wiecej szczegułów :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snow131 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Hmmm To jest radzio bulid by ati. Wgrywałem do niego już mase biosów różnych firm i zawsze była zwiecha:D Jeszcze znalazłem jakis inny za chwilke przetestuje:> Hmm a czy przypadkiem bios z 9700pro nie daje większych napięć na pamięci? Bo idą o wiele więcej niż na biosie z 9700:X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) A moze wyedytuj orginalny bios i wgraj go ze zmienionymi timingami pamieci od 9700Pro Edytowane 21 Czerwca 2005 przez ODOO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Hmmm To jest radzio bulid by ati. Wgrywałem do niego już mase biosów różnych firm i zawsze była zwiecha:D Jeszcze znalazłem jakis inny za chwilke przetestuje:> Hmm a czy przypadkiem bios z 9700pro nie daje większych napięć na pamięci? Bo idą o wiele więcej niż na biosie z 9700:X 1507857[/snapback] Bios to tylko Herca od pro, potencjał o/c się zwiększa w związku ze zmianą timingów, przy edytowaniu biosu zmiana wartości timingów nic nie daje - swojego czasu robiliśmy taki eksperyment z kojak_ct. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...