Skocz do zawartości
Szymoon

Galeria Zdjęć Użytkowników PurePC

Rekomendowane odpowiedzi

Nudziło mi się trochę i obrobiłem jedno zdjęcie Malborka tak, żeby pasowało jako tapeta na pupit. To ujęcie za dobre nie jest, ale wygląda nie najgorzej na pupicie. Nie mam teraz karty pamięci z tymi zdjęciami, bo tata wziął ze sobą aparat. Pod wieczór jak będę miał czas to jeszcze przerobię inne zdjęcia ;]. Narazie to jedno. Ostrość zdjęcia chyba raczej w porządku. Oceńcie go Wy.

Dołączona grafika

-----------------------------

Jest i drugie:

Dołączona grafika

Powodzenia BLANTMEN ;].

Edytowane przez pajak28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj nie było robali ;]. A najłatwiej je znaleźć w ciepły dzień na kwitnących kwiatkach. Dodame zdjęcia, które dzisiaj zrobiłem u babci ;]. Niektóre robiłem w maksymalnym zoomie i bez statywu, więc ostrość..... . Zapodam więc kilka dobrych. A że nie było robali to musiałem zadowolić się psami i kotem oraz ślimakiem ;].

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez pajak28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj nie było robali ;]. A najłatwiej je znaleźć w ciepły dzień na kwitnących kwiatkach. Dodame zdjęcia, które dzisiaj zrobiłem u babci ;]. Niektóre robiłem w maksymalnym zoomie i bez statywu, więc ostrość..... . Zapodam więc kilka dobrych. A że nie było robali to musiałem zadowolić się psami i kotem oraz ślimakiem ;].

A mozesz mi powiedziec po co Ci ISO 200 do takich fot ? ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozesz mi powiedziec po co Ci ISO 200 do takich fot ? ;d

Tutaj było różne ISO bo robiłem te zdjęcia na AUTO. Na manualu jest takie ISO. Ale u mnie w każdym zdjęciu pisze tyle na ile jest ustawione. Chociaż na AUTO zrobi na ISO 300 to i tak pisze 200. Jak się przestawi w opcjach aparatu na inne ISO to pisze tamto co się ustawiło. W S9500 nie ma stabilizatora obrazu i zawsze daje duże ISO.

Znalazłem na dysku zdjęcia robali, które robiłem ok. miesiąc temu. Kiedyś je tu dam ;]. Troche zametłałem ten opis wyżej, ale pisałem go na szybko ;]. Po prostu na każdym zdjęciu mi pisze tyle ile jest ustawione w menu aparatu. Ty masz S5600 i jak Ci pisze?

A mam takie pytanko. Jak zrobić, żeby obrazki wyświetlały sie jeden obok drugiego. Kombinowałem, ale zawsze wyświetlały mi się pod spodem.

Edytowane przez pajak28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj było różne ISO bo robiłem te zdjęcia na AUTO. Na manualu jest takie ISO. Ale u mnie w każdym zdjęciu pisze tyle na ile jest ustawione. Chociaż na AUTO zrobi na ISO 300 to i tak pisze 200. Jak się przestawi w opcjach aparatu na inne ISO to pisze tamto co się ustawiło.

Auto dobiera samo iso, na pałe....

W S9500 nie ma stabilizatora obrazu i zawsze daje duże ISO.

Ale przy czasie naswietlania 1.420s stabilizator nie jest Ci potrzebny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przy czasie naswietlania 1.420s stabilizator nie jest Ci potrzebny..

a po co utrudniac sobie zycie? skoro aparat nie szumi mocno na iso200 to czemu z tego nie korzystac?

zabawa z dymem :) (niestety uciekl troche za wysoko)

Dołączona grafika

ZOh1w2: dobre zdjecia, zwlaszcza 1-sze podoba mi sie.

Edytowane przez tomos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 - twarz ciekawa - spojrzenie, reszte ciala troche inaczej ulozyc i by bylo ok.

Uzywaj dluzszej ogniskowej do portretu, mniejsze znieksztalcaja sylwetke/twarz.

Ciekawsze tlo tez by sie przydalo i bardziej rozmyte :)

I wiecej ostrosci, a mniej szumu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZOh1w2

Maszyna do pisania - bardzo dobre zdjęcie.

lukasrz

Spojrzenie z 4, tło z 3 + mocniej wykadrować (głowa, szyja, trochę dekoltu) zostawiając wiecej wolnego kadru po stronie w którą patrzy się modelka => patrz portret cyganosa kilka stron wcześniej.

P.S.

Daj sobie spokój z fotografowaniem kwiatów - przynajmniej w takim (słabym) wydaniu.

SKRYTOBÓJCA

Większej ogniskowej to już nie uzyska => sprawdź EXIF. Można ew. ustawić modelkę dalej od tła. Z tą ostrością to nie przesadzaj ;].

Edytowane przez PiotruśPan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SKRYTOBÓJCA

Większej ogniskowej to już nie uzyska => sprawdź EXIF. Można ew. ustawić modelkę dalej od tła. Z tą ostrością to nie przesadzaj ;].

Pomylka, u mnie w exifie mam dwie wartosci, pomylilem sie, ja mam jeszcze podana wartosc ogniskowej dla malego obrazka :) A tutaj nie przyjrzalem sie dobrze. A tlo za postacia jest slabo rozmyte i myslalem dlatego tez, ze mala ogniskowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary poczciwy motyw z okularem na Tarnobrzeskim rynku

Po prawej niebo przepalone, brak ostrosci, po lewej nie potzrebnie okulary w kadrze :lol:

<joke>

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi