SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Tam bokeh, tlo ochydne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Pooglądajcie sobie zdjęcia - grafiki tego kolesia w dziale inspiracje. Pamiętam go jeszcze z plfoto, ale ładnie poszedł do przodu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 No karez rządzi bez dwóch zdań. :) Piękne prace. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Kto poleci mi jakiegos progsa do obrobki rawow? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Photoshop CS2 ma narzedzie do "wywolywania" rawow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Nudziło mi się trochę i obrobiłem jedno zdjęcie Malborka tak, żeby pasowało jako tapeta na pupit. To ujęcie za dobre nie jest, ale wygląda nie najgorzej na pupicie. Nie mam teraz karty pamięci z tymi zdjęciami, bo tata wziął ze sobą aparat. Pod wieczór jak będę miał czas to jeszcze przerobię inne zdjęcia ;]. Narazie to jedno. Ostrość zdjęcia chyba raczej w porządku. Oceńcie go Wy. ----------------------------- Jest i drugie: Powodzenia BLANTMEN ;]. Edytowane 11 Czerwca 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Dzisiaj ide zapolować na robale :] Życzcie mi szczęścia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Photoshop CS2 ma narzedzie do "wywolywania" rawow :) fenks men... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Dzisiaj ide zapolować na robale :] Życzcie mi szczęścia ;) ja dzisiaj tez zapolowalem spontanicznie bez zbytniego przygotowania sie w statyw, jakis soczek :) no i mam tylko cos takiego <_< : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ja uchwyciłem jakiegoś żuka i pająka. Ale ostrość nie w tym miejscu co powinna, więc daruję sobie te fotki :P Secik jak ty robisz i gdzie znajdujesz te robale ? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Dzisiaj nie było robali ;]. A najłatwiej je znaleźć w ciepły dzień na kwitnących kwiatkach. Dodame zdjęcia, które dzisiaj zrobiłem u babci ;]. Niektóre robiłem w maksymalnym zoomie i bez statywu, więc ostrość..... . Zapodam więc kilka dobrych. A że nie było robali to musiałem zadowolić się psami i kotem oraz ślimakiem ;]. Edytowane 11 Czerwca 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Dzisiaj nie było robali ;]. A najłatwiej je znaleźć w ciepły dzień na kwitnących kwiatkach. Dodame zdjęcia, które dzisiaj zrobiłem u babci ;]. Niektóre robiłem w maksymalnym zoomie i bez statywu, więc ostrość..... . Zapodam więc kilka dobrych. A że nie było robali to musiałem zadowolić się psami i kotem oraz ślimakiem ;]. A mozesz mi powiedziec po co Ci ISO 200 do takich fot ? ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) A mozesz mi powiedziec po co Ci ISO 200 do takich fot ? ;d Tutaj było różne ISO bo robiłem te zdjęcia na AUTO. Na manualu jest takie ISO. Ale u mnie w każdym zdjęciu pisze tyle na ile jest ustawione. Chociaż na AUTO zrobi na ISO 300 to i tak pisze 200. Jak się przestawi w opcjach aparatu na inne ISO to pisze tamto co się ustawiło. W S9500 nie ma stabilizatora obrazu i zawsze daje duże ISO. Znalazłem na dysku zdjęcia robali, które robiłem ok. miesiąc temu. Kiedyś je tu dam ;]. Troche zametłałem ten opis wyżej, ale pisałem go na szybko ;]. Po prostu na każdym zdjęciu mi pisze tyle ile jest ustawione w menu aparatu. Ty masz S5600 i jak Ci pisze? A mam takie pytanko. Jak zrobić, żeby obrazki wyświetlały sie jeden obok drugiego. Kombinowałem, ale zawsze wyświetlały mi się pod spodem. Edytowane 11 Czerwca 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 gdy zalanczasz to pokazuja ci sie napisy w okienku domyslnie jeden pod drugim, zrob tak zeby byly obok siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 No to ja wrzucę dwie moje maszynki. Do pisania: Do liczenia: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Tutaj było różne ISO bo robiłem te zdjęcia na AUTO. Na manualu jest takie ISO. Ale u mnie w każdym zdjęciu pisze tyle na ile jest ustawione. Chociaż na AUTO zrobi na ISO 300 to i tak pisze 200. Jak się przestawi w opcjach aparatu na inne ISO to pisze tamto co się ustawiło. Auto dobiera samo iso, na pałe.... W S9500 nie ma stabilizatora obrazu i zawsze daje duże ISO. Ale przy czasie naswietlania 1.420s stabilizator nie jest Ci potrzebny.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Ale przy czasie naswietlania 1.420s stabilizator nie jest Ci potrzebny..a po co utrudniac sobie zycie? skoro aparat nie szumi mocno na iso200 to czemu z tego nie korzystac? zabawa z dymem :) (niestety uciekl troche za wysoko) ZOh1w2: dobre zdjecia, zwlaszcza 1-sze podoba mi sie. Edytowane 12 Czerwca 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Fajny dym tomos ;]. A mój aparat ma ISO do 1600 ;] ale tam szumi. Przy ISO 200 nie widać raczej najmniejszych szumów. Może dzisiaj lub jutro rzucę tutaj jakieś pszczoły czy coś ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Kilka fot z dzisiaj do oceny :P TU BYLO LIPNE ZDJECIE NR 2 ;] pozdrawiam. Edytowane 13 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 IMO 1 i 3 fajne. Reszta kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 IMO 1 i 3 fajne. Reszta kupa lol ;] dzieki :) tesh mi sie te najbardziej podobaja ale nie bylem zdecydowany i chcialem zeby ktos nie uswiadczyl w tym przekonaniu ;] Pozdrawiam & Dobranoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 4 - twarz ciekawa - spojrzenie, reszte ciala troche inaczej ulozyc i by bylo ok. Uzywaj dluzszej ogniskowej do portretu, mniejsze znieksztalcaja sylwetke/twarz. Ciekawsze tlo tez by sie przydalo i bardziej rozmyte :) I wiecej ostrosci, a mniej szumu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) ZOh1w2 Maszyna do pisania - bardzo dobre zdjęcie. lukasrz Spojrzenie z 4, tło z 3 + mocniej wykadrować (głowa, szyja, trochę dekoltu) zostawiając wiecej wolnego kadru po stronie w którą patrzy się modelka => patrz portret cyganosa kilka stron wcześniej. P.S. Daj sobie spokój z fotografowaniem kwiatów - przynajmniej w takim (słabym) wydaniu. SKRYTOBÓJCA Większej ogniskowej to już nie uzyska => sprawdź EXIF. Można ew. ustawić modelkę dalej od tła. Z tą ostrością to nie przesadzaj ;]. Edytowane 12 Czerwca 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 SKRYTOBÓJCA Większej ogniskowej to już nie uzyska => sprawdź EXIF. Można ew. ustawić modelkę dalej od tła. Z tą ostrością to nie przesadzaj ;]. Pomylka, u mnie w exifie mam dwie wartosci, pomylilem sie, ja mam jeszcze podana wartosc ogniskowej dla malego obrazka :) A tutaj nie przyjrzalem sie dobrze. A tlo za postacia jest slabo rozmyte i myslalem dlatego tez, ze mala ogniskowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Photoshop CS2 ma narzedzie do "wywolywania" rawow :) Skombinowalem soebi tego CS2 i mi nie widzis rawow;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 a u mnie PS świetnie radzi sobie z RAWami :huh: i nic dodatkowego nie instalowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 stary poczciwy motyw z okularem na Tarnobrzeskim rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) stary poczciwy motyw z okularem na Tarnobrzeskim rynku Po prawej niebo przepalone, brak ostrosci, po lewej nie potzrebnie okulary w kadrze :lol: <joke> :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Edytowane 13 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 hehe stara śpiewka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Taki był chyba zamysł :P A oto mój pająk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...