andrek Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ten płomień mocno sztuczny, jakoś niezbyt mi się podoba - ale + za pomysł! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 kilka pocztówek zrobionych pr0 A95 to raz, dwa umiejętności fotografa znikome :) przy Waszych dziełach sztuki te zdjęcia wyglądają marnie, ale miejsca pięknę więc Wam pokaże B) <FOTKI> Takie szybkie pytanie - gdzie to pstrykales? Bo z poczatku myslalem, ze to okolice Wicklow, potem, ze Zachod i klify Mohera, ale w sumie nic mi nie pasuje - szczegolnie w tych klifach. Zatem gdybys mogl podrzucic jakies directions, to bylbym dzwieczny, bo miejsca faktycznie ladne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) ten przepał to nie fajny jest :-P Wali po oczach niestety i to się najbardziej rzuca. Przepał bleee. przepałom mówimy stanowcze nie TAM JEST SLONCE, JAK MOZNA NIE PRZEPALIC? Ludzie no... Matryca cyfrowa nie ma takiej rozpietosci tonalnej by to okielznac :P @st1ch Przyznaj sie skad pomysl sciagnales :P Bo juz widzialem fotke z takim pomyslem, ale defakto z lepsza obrobka :> Edytowane 10 Listopada 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 @st1ch Przyznaj sie skad pomysl sciagnales :P Bo juz widzialem fotke z takim pomyslem, ale defakto z lepsza obrobka :> Dzieki wszystkim za komenty. Skrytobojca - kumpel w pracy wczoraj znalazl i probowal cs takiego skombinowac, ale jemu w ogole nie wyszlo, to wzialem do kupy wszystkie moje nadajace sie fotki, i udalo sie zrobic cos takiego. Ale jezeli sie nie podoba wykonanie, ktoremu przeznaczylem 3 godziny w photoshopie, no to mi przykro :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 TAM JEST SLONCE, JAK MOZNA NIE PRZEPALIC? Ludzie no... Matryca cyfrowa nie ma takiej rozpietosci tonalnej by to okielznac :P @st1ch Przyznaj sie skad pomysl sciagnales :P Bo juz widzialem fotke z takim pomyslem, ale defakto z lepsza obrobka :> dobrze wiesz że można zrobić zdjęcie pod słońce nie przepalając :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 dobrze wiesz że można zrobić zdjęcie pod słońce nie przepalając :P Napisz jak :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zainspirowany pracami jednego z digartowiczów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 TAM JEST SLONCE, JAK MOZNA NIE PRZEPALIC? Ludzie no... Yyyy zobacz ,że przepał jest na większości fotki - proste, że nie da się nie przepalic słońca (chyba, że wschód :P ) dobrze wiesz że można zrobić zdjęcie pod słońce nie przepalając :P Np. ? (nie liczac wschodow) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Chowając słońce za jakimś elementem krajobrazu, albo używając takiego fajnego, punktowego filterka mocno szarego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Malowanie światłem :) I jeszcze coś... Kufa... Mam dwa wielkie hot pixele na matrycy:/ I to w takich miejscach ze ciężko nie zauważyć... Na zmniejszonych obrazkach nie widać, ale problem się pojawia na dowolnym ISO po przekroczeniu 1 sek naświetlania <_< Any suggestions? Edytowane 11 Listopada 2006 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Oddac do serwisu na mapowanie matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Oddac do serwisu na mapowanie matrycy.albo czyszczenie matrycy (zeby nie bylo to samo, bo wyjde na glupka :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Napisz jak :P Yyyy zobacz ,że przepał jest na większości fotki - proste, że nie da się nie przepalic słońca (chyba, że wschód :P ) Np. ? (nie liczac wschodow) :P zamykasz maxymalnie przysłonę i dajesz najmniejszy zakres obiektywu taki przepis wynalazłem kiedyś na forum nikona a tyczył się bloomingu,grunt że działa co prawda reszta zdjęcia jest niedoświetlona ale przecież i na to jest sposób :D edit: link żeby nie było że ściemniam dodam że dotyczy to nikona nie wiem jak z innymi Edytowane 12 Listopada 2006 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 zamykasz maxymalnie przysłonę i dajesz najmniejszy zakres obiektywu taki przepis wynalazłem kiedyś na forum nikona a tyczył się bloomingu,grunt że działa co prawda reszta zdjęcia jest niedoświetlona ale przecież i na to jest sposób :D A to dziwne ... daj F32 i 1/8000s i zrob fote slonca... i co ? i tak przepalisz słońce :] Oj cyganos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 oj Maciek :wink: zajrzyj do linka z poprzedniego mojego posta jednak da się nie przepalić :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Ponieważ sąsiad jabłek nie zrywa to ja .... wykorzystałem je w innym celu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) albo czyszczenie matrycy (zeby nie bylo to samo, bo wyjde na glupka :lol:) A jednak :D Hot pixele to nie brudna matryca, jak masz hota w LCD to czyscisz monitor? :> zamykasz maxymalnie przysłonę i dajesz najmniejszy zakres obiektywu taki przepis wynalazłem kiedyś na forum nikona a tyczył się bloomingu,grunt że działa co prawda reszta zdjęcia jest niedoświetlona ale przecież i na to jest sposób :D Dokladnie wiesz, ze nie o to mi chodzilo. A moze bedziemy jeszcze najlepiej nosic ze soba pare filtrow szarych? n/c Edytowane 12 Listopada 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) 4 gnioty, prz pogodzie jak kazdy widzi ... Edytowane 12 Listopada 2006 przez manfred Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 oj Maciek :wink: zajrzyj do linka z poprzedniego mojego posta jednak da się nie przepalić :-P No i co ? :> Jednak samo słońce PRZEPALONE :P ... Tak jak twierdziłem to twierdzę nadal - słońca nie da się nie przepalić :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 e tam nie znacie się :P jasne że słońce bedzie przepalone w końcu to nie księżyc ale można ładnie przepalić z promykami a nie na całe zdjęcie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A wy dalej o tym sloncu - dzizas :? :|. Manfred 3 fota najlepsza, reszta takie se :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Kolejne wypociny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 @ Hipo na moje oko balans bieli sux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 :twisted2: :twisted2: hyhyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Tyle to i ja wiem ;) do tego jeszcze nie wiem czy to kurz na filtrze czy co bo w full res widać białe swiecące punkciki i nie są to bynajmniej gwiazdy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) @ Hipo na moje oko balans bieli sux Nom... za duzo zoltego... malo zimne kolory :>? :twisted2: :twisted2: 2388719[/snapback] Tyle to i ja wiem ;) do tego jeszcze nie wiem czy to kurz na filtrze czy co bo w full res widać białe swiecące punkciki i nie są to bynajmniej gwiazdy ;) A moze w photoshopie bys sie postral zmienic barwe/nasycenie? I z zoltego zjechal? Edytowane 13 Listopada 2006 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Tyle to i ja wiem ;) do tego jeszcze nie wiem czy to kurz na filtrze czy co bo w full res widać białe swiecące punkciki i nie są to bynajmniej gwiazdy ;) To są tzw. hot pixele - pojawiaja sie przy duzych czasach naswietlania, taka przypadlosc matryc, 30s u Ciebie to duuuzo i stad hot pixele, sprawdz z czasem np 10s. Nom... za duzo zoltego... malo zimne kolory :>? Za zimne... za malo czerwonego, podbicie kolorow na chrome lub zmiana balansu bieli powinna pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Fotki są robione na Chrome, ewidentnie balans bieli jest zwalony. Przed chwilą się bawiłem celując na lampe uliczna(sodową) i automat dał najlepsze foty mimo ze probówałem każdego z ustawień. Kadr ten sam, aparat na statywie. Mały OT Panowie nie wiecie jaki wężyk spustowy bedzie działał z S9500 ? nie znalazłem nic dedykowanego na allegro a takie cuś sie wkręca (chyba na gwincie stozkowym) w spust od migawki. Edytowane 13 Listopada 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Fajniusie to... Edytowane 13 Listopada 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 To moze ja tez cos wrzuce, tak dla zasady. Z nocnej wyprawy do psychodelicznego parku (balanse bieli sa ustawione w pelni swiadomie i tak mialo byc na jednym cielo na drugim zimno): i jedno z ostatnich zawodoe w mx: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...