MARIOSKARPA Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 fakt faktem ale znów z rąk polici przez pomyłke giną ludzie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Niemiec uspokuj sie bo piszesz glupoty: takiej pomyliki nie bylo, bo OPP mialo gumy a patrol z miejskiej mial breneki. tu chodzi o to kto skierowal patrol z miejskiej w takie miejsce. To znaczy ze jak ich skierowali tam to chlopaki mogli sobie postrzelac??? Chyba tym bardziej wiedzieli co maja zaladowane. Wiec ich chyba teraz nie bronisz a pograzasz. co do amunicji to sie hanu doszkol, bo breneka to 18 gramowy pocisk olowiany i dziewczyna dostala z takiego pocisku. "gumy" uzywane w Policji to BĄK, CHRABĄSZCZ i RÓJ, kazda wystepoje w 3 wariantach zasiegu 20/30/50m. ktos tez pisal, ze czuc roznce w "kopie", powiem, ze nie, bo strzelalem z ostrej i z gum i z 2 rodzajow pompek i roznica jest praktycznie nei wyczowalna miedzy poszczegolnym rodzajem amunicji. Moze ty tez troche poczytaj. Breneki uzywa sie na odleglosci kilku metrow. Z tego co pamietam uzywaja jej mysliwi przy nagonce. Policja zas do wywalania zamkow. Pocisk jest na tyle ciezki ze jego skutecznosc na kilkunastu metrach jest bardzo niska, podobnie jak celnosc. Naboj jest na tyle "tepy" ze trafienie z 10m w drzewo konczy sie pieknym rykoszetem. Tak szczerze to nie byl blad tylko bezmyslnosc. Policjantow ktorzy uzyli tej broni powinni poprostu skazac. Amunicja jest znakowana. Sam naboj sie rozni. A posiadacz broni chyba wie z czego strzela. I nie ma co tu gadac o stresie czy innym pierniczeniu. Jak ma slaba psychike niech zmieni prace bo inaczej na tym ucierpia niewinni ludzie. Taka jest cala prawda "lezaca po srodku" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 http://sport.onet.pl/917085,wiadomosci.html Ciekawe oświadczenie. Uważam, że w nim jest sporo prawdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Niemiec, doszkalać to ja się nie muszę, bo wiem doskonale jakie typy amunicji są uzywane do strzelb gładkolufowych. Napisałem jedynie, że zabici zostali postrzeleni zwykłą amunicją małokalibrową czyli nie breneką. Sugerowałem, ze strzały mogły byc oddane z pistoletu, bo o takich zranieniach głosiły wstępne komunikaty. Jak się okazalo wczoraj rzeczywiście dziewczyna i chłopak dostali "podpociskiem" breneki,a nie pociskiem pistoletowym. Coś źle docztyałeś moją wypowiedź, bo co do marytorycznych spraw nt. broni i amunicji nie ma tam błędu. Więcej uwagi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 http://sport.onet.pl/917085,wiadomosci.html Ciekawe oświadczenie. Uważam, że w nim jest sporo prawdy. Biedni kibice ojeju... chca sie poprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,2066190.html Słuchajcie, ja jak wyszedłem z tej mojej cholernej przyczepy zobaczyłem zgliszcza!! Nie wyobrażałem sobie, że to tak może wyglądać. W pewnym momencie (przed zajściem) podchodzi pewna osoba i mówi: "Uważajcie, tam obok zrobili sobie darmowe kiełbaski, uważajcie, żey nie zrobili sobie u Was darmowego piwa". I za jakieś 10 minut grupa "przyszłości narodu" w wieku na oko 15 do 18 lat w ilosci cos około dziesięciu latało z tym co ukradli ze stoiska (a stały tam praktycznie same dzieczyny) - wielcy bohaterowie, wykorzystali przewagę liczebną. Fakty są takie: - społeczeństwo jest zastraszone i coś w tym jest (ja sam niedawno dostałem od grupy drechów po ryju) - policja jest niedofinansowana, co pociąga za sobą straszne konsekwencje - zawiedli organizatorzy; ochrona była po prostu żałosna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Wiesz Pigmej nie cytuj slow wyjetych z kontekstu bo to w zaden sposub nie wyjasnia sprawy "Cytat-<niem. Zitat, z łac. citatum> dosłowne przytoczenie w tekście fragmentu innego tekstu lub czyichś słów." wg. Słownik Wyrazów Obcych PWN Warszawa 1980 Nie będę bez potrzeby cytował całej twojej wypowiedzi bo jak ktoś chce to sobie ją przeczyta. Odpowiadam na ściśle określone fragmenty twojej wypowiedzi więc je cytuję. Czego ty człowieku chcesz? Poza tym moi przedmówcy wyjaśnili wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 dzi - Nie chodzi o to żeby strzelać do kibiców bo domyślam się że do mnie pijesz, ale ludzie zrozumcie że jak nie wprowadzi się metody 'twardej ręki' to się tego dziadostwa i hołoty nie ukróci. Oczywiście że za tą amunicję powinien beknąć i to zdrowo ten co ją wydawał, ale co mają do tego szeregowi policjanci, dostają broń i mają rozkaz rozgonić piorące się towarzystwo a nie rozkminiać czy dobry nabój dostałem czy zły, czy celuję w tego co rzuca we mnie kamieniami, czy tego obok co nie rzuca (to po co tam jest?) I wcale nie bronię tu studentów że to źli kibice czy inne okoliczne lumpy rozrabiały jak się okazuje, bo jak jest kilka tysięcy osób i zaczynają się prać międzu sobą, przyjeżdża policja to wtedy najlepszą zabawą jest rzucić w policjantów butelką czy kamieniem/kawałkiem płyty chodnikowej (przecież to wspólny 'wróg') a jak się pochla to już w ogóle hamulce puszczają i tłum leci na hura. I nie wierzę że studenci tam się też nie tłukli żeby nie było że kogoś bronię. W ogole texty typu "po co oni sie tam ladowali" (w sensie ci postrzeleni) albo cos tez miazdzaMoże dla Ciebie miażdżą ale jak ktoś normalny ładuje się w środek awantury to powinien zdawać dobie sprawę że dostanie pałą albo gumową kulą albo też głazem od chuligana. Byłeś kiedyś na meczu? Ten kto nie chce dostać od policjanta to nie dostanie bo się będzie trzymał z daleka od centrum ewentualnej rozróby, najwyżej dostanie od innego kibola. A to że dwie ofiary śmiertelne to szkoda, ja się z tego wcale nie cieszę, nie powinno tak być (już wyżej napisałem na ten temat), ale nie widzę przez to usadnienia mówienia o brutalności policji i nazywania ich 'mordercami'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Paszczu popieram!! Pewną grupę ludzi trzeba złapać za morde i ukrucić to zdziczenie!! Kiedyś to było ZOMO. Było ZOMO i był spokój, a teraz........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Oglądałem nagranie video, jak policja szła. Nie, żeby wszyscy policjanci nagle zaczeli strzelać z ostej, ale patrzę- widzę jakiegoś glinę i strzela w ludzi z wielkiej strzelby ( pump action) 8O Czy ten gość miał nasrane we łbie?!! Ogień szedł z lufy na 1.5 metra, a ten przeładowuje i znowu i znowu i znowu... 8O 8O :evil: :evil: Widzieliście jak strzela sie z pocisku gumowego- tylko pyk, troszeczkę dymu, a ten s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysyn strzelał do bezbronnych ludzi z ostrej amunicji. Dla jednego chłopaka urwało kawałek policzka, inny miał rozszarpaną nogę....to nie była pomyłka, bo już po 1 strzale taka policyjna suka powienna wiedzieć, że cos jest nie tak z amunicją. Nie uznaję takich "pomyłek" :evil: Kondolencję dla znajomych i rodziny 19 latka i niestety- takze dziewczyna 23 lata nie ma szans na wyjście z tego- rozwalony pień muzgu :cry: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Jakby nie było policji, to może Ci wandale zechcieli by wziąć akademik - ot tak dla zabawy?? Do takich się powinno strzelać i to z broni maszynowej aż będzie w tym kraju spokój!! Zero tolerancji dla elementu aspołecznego!! Po to byli, żeby strzelać!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 A teraz pytanie nr 1: Kto wywołał burdy?? Odpowiedź: Kibole!! Pytanie nr 2: Dlaczego kibole przeszli przez całe miasto?? Odpowiedź: Bo ktoś nie dopilnował zgrai idiotów wracających "grzecznie" po meczu! Pytanie nr 3: Kto jest winny??? Odpowiedź: to chyba oczywiste :evil: Ad 1. to nie byli kibole!, i to jest oficjalne stanowisko POLICJI W ŁODZI, tylko media staraja sie "uproscic" tak ich nazywajac Ad 2. zadyma odbyla sie okolo 2 w nocy, 5 godzin po meczu.... w 5 godzin to oni chyba jak widac z meczu nie szli.... Na zdjeciach w internecie wsrod "dymiacych" nie widac nikogo w szalikach klubowych , tak samo nie bylo tego widac na filmach nakrreconych i pokazanych w TV. Oczywistym jest to ze w juwenaliach brali udzil kibice, tak samo jak brali udzial sojusznicy PiS, katolicy, antyglobalisci... sek w tym ze kibicow najlatwiej oskarzyc... Ad 3. tutaj nie ma łatwej i prostej odpowiedzi. Za awanture, winni sa wszysyc , poczawszy od rodzicow zle wychowujacych dzieci, poprzez miasto nie dajace szansy na normalna zabawe [np budowanie boisk, organizowanie imprez , wypelnianie wolnego czasu mlodziezy....], winne sa tez władze uczelni za to ze swoja muzyka [drumy] przyciagaja dzicz, winni sa za nie zapewnienie nalezytej ochrony, wreszcie winna jest sama policja , prewencja , ktora nie wiele rózni sie od zwyklych chuliganow. Przeciez do prewencji nie trafiaja zwykli ludzie, jak ktos mial kiedys do czynienia z takim typem, wie o czym teraz mowie.... Nikt nie napisal o tym co najwazniejsze.... ostra animucja to nie przypadek... tak wlasnie usuwa sie niewygodnych ludzi ze stanowisk... tak jak pilkarze przegrywaja aby zwolnic trenera, tak policjanci.... i to jest wlasnie straszne, zgineli nie winni ludzi. To jest prawdziwa tragedia dla ich rodzin, tymczasem winnych szuka sie nie dokonca tam gdzie trzeba.... Czy prezydent jest bez winy ? tez nie, to wlasnie przez niego poraz pierwsy nie odbyla sie prada wolnosci w łodzi... przeciez to bylo swieto mlodziezy z calej Polski, przyjezdzalo kilkadziesiat tysiecy ludzi aby sie wspolnie bawic. I co roku byla to impreza spokojna. Nigdy nie bylo problemow z bawiacymi sie uczestnikami. Jedynym problemem byla głosna muzyka w centrum miasta, ale czy to znowu az tak wielki problem ? Jestem załamany tym ze media potrafia zrobic z kibicow bandytow, i stereotyp kibic=chuligan jeszcze dlugo bedzie w naszych głowach. Przykre jest tez to, ze ludzie ogladajace TV, czytjace gazeta , tak łatwo podchwytuja te brednie. Kazdy z nich wie lepiej... Tak jestem kibicem i sie tego nie wstydze... Dlaczego zawsze musimy byc mieszani z błotem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 A moze jeszcze strzelać, żeby zabić, co? Myslisz, ze pocisk gumowy robi tylko siniaki? Wytrzelić czyms takim w oko i ci jeszcze muzg przebije. Po prostu rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Dzięki miro za wyczerpującą odpowiedź. Właśnie sam składam fakty po kolei do kupy. Kto jest winny to troszkę pytanie retoryczne, bo tak naprawdę wszyscy jesteśmy winni! Też jestem kibicem. Może nie chodzę na mecze ale żyję piłką. I też mnie to boli że poprzez uproszcze nia jest jak jest. A tak poza tym, to niestety na takich masowych imprezach ochrona powinna być sprawdzona. A jeśli "ochroniarze" uciekli widząc dym to taka pseudofirma ochroniarska nie powinna mieć bytu. Co nie zmienia faktu że najpierw powinny być armatki i pały, a strzały z jakiejkolwiek amunicji to ostateczność. Takie jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 W ogole texty typu "po co oni sie tam ladowali" (w sensie ci postrzeleni) albo cos tez miazdzaMoże dla Ciebie miażdżą ale jak ktoś normalny ładuje się w środek awantury to powinien zdawać dobie sprawę że dostanie pałą albo gumową kulą albo też głazem od chuligana. Byłeś kiedyś na meczu? Ten kto nie chce dostać od policjanta to nie dostanie bo się będzie trzymał z daleka od centrum ewentualnej rozróby, najwyżej dostanie od innego kibola. A to że dwie ofiary śmiertelne to szkoda, ja się z tego wcale nie cieszę, nie powinno tak być (już wyżej napisałem na ten temat), ale nie widzę przez to usadnienia mówienia o brutalności policji i nazywania ich 'mordercami'.Chodzilo mi o to, ze jestem prawie pewien, ze postrzeleni ludzie nie wbiegali sobie w zadyme. Gdy zaczelo sie strzelanie napewno zaczal sie poploch i zrobilo sie straszne zamieszanie. Nie widzialem tego, nie wiem jak bylo naprawde, raz mnie napadnieto na ulicy i wiem jak czlowiek reaguje w takiej sytuacji, ucieklem z zakrwawiona twarza, udalo sie, ale kolesia zlapali i mial zlamany nos, i niby bylismy w grupie i niby razem a w zamieszaniu w ogole nie bylo wiadomo co sie dzieje. Wlasnie dlatego trzeba unikac takich srodkow jak strzelanie, bo jest strasznie niebezpieczne, gdy masz pewnosc ze w tlumie sa sami niebezpieczni ludzie, napastnicy to moze to miec uzasadnienie, gdy jest to tlum gdzie jest jedno wielkie zamieszanie to strzelanie jest moim zdaniem decyzja zbyt szybka. Zreszta, malo sie znam na operacjach prewencyjnych takich, widze jednak efekty ktore nie byly najlepsze. Reasumujac, trzeba byc ostroznym, "po pierwsze nie szkodzic" tutaj tez pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Właśnie w informacjach podali, że wydawaniem amunicji zajmowała się jakaś młoda, niedoświadczona i nieprzeszkolona w tym zakresie policjantka!!! 8O Zamydlanie oczu, szukanie kozła ofiarnego czy co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 pawel1207: poczytaj sobie własne wypowiedzi! Zarzucasz policji, że to same nieuki, a twoje wypociny wręcz "świecą" błędami ! A poza tym ani składu, ani ładu! Ot, co na język przyjdzie.... Domniemuję z powyższego, że prędzej ci do tych zdziczałych dresiarzy, niż do studentów (Boże, chroń Polskę od takich studentów jak pawel1207!)... W tej sytuacji wydaje się jasne, dlaczego trzymasz ich stronę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Właśnie w informacjach podali, że wydawaniem amunicji była jakaś młoda, niedoświadczona i nieprzeszkolona w tym zakresie policjantka!!! :8 Zamydlanie oczu, szukanie kozła ofiarnego czy co?? Nic innego. Napisza ze z powodu ciec budzetowych policjanci nie sa szkoleni tak jak trzeba (troche w tym racji jest) Ale ja nie rozumiem jak mozna pomylic amunicje. To chyba najglupsze z mozliwych tlumaczen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Misiek] Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 (..)Zarzucasz policji, że to same nieuki(...)A nie jest tak ? Sam znam przypadki takie przypadki. Kolesie nie zdali matury i poszli do prewencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 OK, ale jak można komuś zarzucać coś, co nie jest i naszą mocną stroną?? (poczytaj wypowiedzi tego gościa....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 [Misiek] => to idz do Policji bez matury :lol: Jonathan => dalej uwazam, ze musisz sie poszkolic z zakresu amunicji. Breneka to jest 1/12 funta olowiu czyli ~30gram, energia pocisku to 1000J a skuteczny zasieg to 525m. taki pocisk nie rykoszetuje, bo jest to amunicja bezplaszczowa i po uderzeniu w twarda przeszkode sie poprostu rozplaszcza. Kazik2000 => najciekawsze jest z tego to, ze powiedzial to nowy, mianowany wczoraj konendant wojewodzki z lodzi. zeby bylo jeszcze smieszniej to w piatek odwolali go ze stanowiska w olsztynie :lol: wierz mi, ze on ma duze doswiadczenie w szukanu kozlow ofiarnych :/ ktos pisal, ze sie wie z jakiej amunicji sie strzela. guzik prawda. ladunek prochowy jest bardzo podobny we wszystkich rodzajach pociskow, tylko w amunicji proszkowej jest slabszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Jonathan => dalej uwazam, ze musisz sie poszkolic z zakresu amunicji. Breneka to jest 1/12 funta olowiu czyli ~30gram, energia pocisku to 1000J a skuteczny zasieg to 525m. taki pocisk nie rykoszetuje, bo jest to amunicja bezplaszczowa i po uderzeniu w twarda przeszkode sie poprostu rozplaszcza. Nie wydaje mnie sie Colt ma zasieg 3km a jaka jest skutecznosc???? Zdaje egzamin na 100m Teraz napisz do czego policja uzywa breneki. Zreszta strasznie sie gubisz co do amunicji to sie hanu doszkol, bo breneka to 18 gramowy pocisk olowiany i dziewczyna dostala z takiego pocisku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 8O Broniłem policji, ale TO co właśnie zobaczyłem, to już przesada...... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 8O Broniłem policji, ale TO co właśnie zobaczyłem, to już przesada...... :? ze zwyklego P64 tez idzie podobny plomien. Jonathan => sprawdzilem w ksiazce i jest to 1/12 funta. breneka jest uzywana m.in. do "otwierania" drzwi, zatrzymywania samochodow i wielu innych zastosowan. 525 to jest SKUTECZNY zasieg a czy uda sie Tobie trafic to juz inna para kaloszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 8O Broniłem policji, ale TO co właśnie zobaczyłem, to już przesada...... :? ze zwyklego P64 tez idzie podobny plomien. Nie chodzi mi o płomień, tylko o pozycje policji - stoją sobie w bezpiecznym miejscu i wala w tłum poniżej :evil: . Poza tym po jednym takim strzale powinni sie zorientować i przestać, a z tego co mi wiadomo tak sie nie stało.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Broniłem policji, ale TO co właśnie zobaczyłem, to już przesada...... Poprawiłem Ci tylko linka. :D Narazie nic pisać nie będę, bo muszę pozbierać informacje do kupy. Cały dzień byłem odcięty od NET'u, a teraz to już mi się chce do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Broniłem policji, ale TO co właśnie zobaczyłem, to już przesada...... Poprawiłem Ci tylko linka. :D Narazie nic pisać nie będę, bo muszę pozbierać informacje do kupy. Cały dzień byłem odcięty od NET'u, a teraz to już mi się chce do domu. THX, ale już sam sobie poprawiłem :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Dokładnie o tym mówiłem - sqr..ny urządzają sobie strzelanko. I to nie pierwszy raz. Też jestem za twardą ręką Policji, ale to co tutaj wyczyniali (i nie tylko tutaj tak robią, jak widać na zdjęciu) to "lekka" przesada. Miro, to co piszesz to trafne spostrzeżenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 No wlasnie 30g Znam te pociski z polowan i zasieg maja bardzo marny. Strasznie traca sile pedu ze wzgledu na ksztalt i wage. Lufa w dubeltufce jest jednak dluzsza. No ale mniejsza z tym Z tego co sie orientuje zaprzestano uzywania breneki do wywazania drzwi. Stosowane sa troszke inne pociski. Zreszta co tu dyskutowac. Pisales ze powinni strzelac po klatce. Z tym tez sie nie zgodze po powinni po nogach. Nie ma zadnego tlumaczenia dla zachowania policji. Zreszta jak wiesz breneki uzywaja tylko niektore oddzialy i napewno nie prewencja. Wiec jak mogli idioci zaczac strzelac wiedzac co maja zaladowane???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 a mnie zastanawia dlaczego taki burdy zawsze sie zaczynaja w poblizu sceny techno i dyskotek?? dlaczego pod glowna scena gdzie gral big cyc nic sie nie dzialo? dlaczego na woodsotcku gdzie bylo 400000 ludzi i nie bylo tego typu muzyki, nikt nikogo nie zabil ani nawet nie pobil? czy ludzi sluchajacy tej muzyki sa jacys inni? czy to ten rodzaj muzyki tak dziala na ludzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...