Skocz do zawartości
Gość kev

F.e.a.r.

Rekomendowane odpowiedzi

1024x768 // max // FSAA 4x // 16x texture filtering // no SS

min 27

avarage 49

max 110

0% below 25 fps

41% between 25 and 40 fps

59% above 40 fps

1701977[/snapback]

min 25FPS

avg 58FPS

max 144

0% below 25FPS

38% 25-40FPS

62% above 40FPS

To u mnie na takich ustawieniach jak Twoje (1024x768 // max // FSAA 4x // 16x texture filtering // no SS). Różnica dość znaczna na korzyść ati. Screeny z bencha dawałem na str. 32.

Testy Poca robiłeś na def. a64 3000+? U siebie na laptopie z podpisu (gpu o wydajności 6800-6800gt) FEAR działa słabo w 1024*768 MAX/MAX (ok 28fps śr), także może coś z nV nie jest tak jak być powinno...

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samoluby ;]]] Pomyslcie o tych co nie maja DVD... ja nie mialem i sie wkurzalem jak gra wychodzila tylko na DVD, ale teraz mam na szczescie i sie o nic nie boje... ale jednak jest spora ilosc graczy co nei posiada tego napedu, wiec i kasy wiecej ze sprzedazy bedzie. 5 cd to nie tak duzo, jakos przezyc sie da ;o. Chyba nigdy nie instalowaliscie Simsow wraz z wszystkimi dodatkami, to juz hardkorowa zaglerka ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samoluby ;]]] Pomyslcie o tych co nie maja DVD... ja nie mialem i sie wkurzalem jak gra wychodzila tylko na DVD, ale teraz mam na szczescie i sie o  nic nie boje... ale jednak jest spora ilosc graczy co nei posiada tego napedu, wiec i kasy wiecej ze sprzedazy bedzie. 5 cd to nie tak duzo, jakos przezyc sie da ;o. Chyba nigdy nie instalowaliscie Simsow wraz z wszystkimi dodatkami, to juz hardkorowa zaglerka ;]

1702160[/snapback]

no wiesz bez przesady ale dvd to niby rarytas w dzisiejszych czasach?? 70 zeta za dvd to duzo?? ludziom sie chyba poprzewracalo w glowach jesli nie maja tyle na neped dvd..gdzie te czasy co dvd kosztowaly po 500 zeta (sam za tyle kupilem)...najlepiej by chcieli wszystko za darmo :? nie znam NIKOGO z moich znajomych co nie da dvd..no dobra znam, ale oni siedza na p166mmx wiec i tak by w FEARa nie pograli

ok...co do gry..bardzo mi sie podoba bron Penetrator..co wystrzeliwuje taki bolce..fajnie ludzi przybijac do sciany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

min 25FPS

avg 58FPS

max 144

0% below 25FPS

38% 25-40FPS

62% above 40FPS

To u mnie na takich ustawieniach jak Twoje (1024x768 // max // FSAA 4x // 16x texture filtering // no SS). Różnica dość znaczna na korzyść ati. Screeny z bencha dawałem na str. 32.

Testy Poca robiłeś na def. a64 3000+? U siebie na laptopie z podpisu (gpu o wydajności 6800-6800gt) FEAR działa słabo w 1024*768 MAX/MAX (ok 28fps śr), także może coś z nV nie jest tak jak być powinno...

1702151[/snapback]

Tak, robiłem go na A64 3000 (1.8GHz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos kto ma GF6600 na DDR niech sie wypowie jak gra dziala bez AA i AF.

1702107[/snapback]

zaraz zrobie, wlasnie sie dowiedzialem ze babcia przysyla mi z sasiedniej ulicy fear dzisiaj. jak uda mi sie zainstalowac to napisze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra chodzi srednio :) jest w klimatach horroru , gra sie przyjemnie ale jak narazie bez rewelacji , zobacze jak bedzie dalej ...

ps. wie ktos moze jak zmusic ja do dzialania w 100Mhz odswierzania ?

Edytowane przez grass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra chodzi srednio :) jest w klimatach horroru , gra sie przyjemnie ale jak narazie bez rewelacji , zobacze jak bedzie dalej ...

ps. wie ktos moze jak zmusic ja do dzialania w 100Mhz odswierzania ?

1702910[/snapback]

Ja do wymuszania odswierzania w grach uzywam ATI Tray Tools (Refresh Lock)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umnie gram na 1024 x 768 aa 2x af8x wszystko na max razem z ss.

w tescie na takim ustawieniu mam minimum 38fps. i klatek powyzej 40 jest 100%.

moim zdaniem najbardziej zwalnia w grze AA i ROZDZIELCZOSC!! Chcialem grac na 1280x1024 ale w tej rozdzielczosci umnie grac sie nieda, zwalnia i to mnie denerwuje, nic nie doczytuje ale spada np. przy bullettime przy ostrej wymianie do ok. 20fps, nawet gdy wylacze AA i SS i tamta jedna opcje dam na medium co ktos tam pisal to wtedy niema takiej plynnosci jak na 1024x768 i wszystko na max, a co do jakosci obrazu to nie widze w tego roznicy.W tescie na 1280x1024 wszystko na maks aa2x af8x mam 28fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi