ParDez Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam ! Dlaczego gdy chcę wysłać pocztę używam TB przy korzystaniu z drugiego konta skrzynki pocztowe to pdczas wysyłania pojawia się taki komunikat "Pole nadawca zawiera adres którego nie jesteś właścicielem" Z pierwszego konta jest w porządku , konfiguracja smtp jest zrobiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Mam taki problem. Mam konto pocztowe na gmailu i dwa komputery: stacjonarny i laptop. Raz korzystam z tego, a raz z tamtego. Problem polega na tym że jak pobiore meila na jednym kompie to na drugim mi go już nie pobierze. Znalazłem w necie, że wystarczy przed nazwą adresu dopisać "recent" w Thunderbirdzie i wtedy będzie pobierana poczta z ostatnich 30 dni na obu komputerach. Niestety do końca mnie to nie zadowala. Chciałbym żeby działało to tak: Kiedy będe pobierał pocztę, to będzie ona ściągana na oba komputery, ale jeżeli dany meil był już wcześniej pobrany na innym kompie to w Thunderbirdzie automatycznie zostanie oznaczony jako przeczytany. Da rade coś takiego zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) Powinna dziaac opcja "pozostaw kopie wiadomosci na serwerze" . Probowales ? Co do przeczytanych to nie probowalem nigdy. Edytowane 4 Grudnia 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Cały czas mam tą opcję włączoną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) Jak masz zamiar obsługiwac poczte na kilku pc to rób to przez imap a nei pop3. Edytowane 4 Grudnia 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ok, ale czy to rozwiąże mój problem z automatycznym oznaczaniem wiadomości jako przeczytane tych które były już pobrane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuri21 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Rozumiem o co Ci chodzi. Nigdy nie uzywałem TB, ale zapewne chciałbys aby była opcja senchronizacji. To znaczy, że jesteś w pracy i dostajesz maila to sciaga ci go do TB. Natomiast jak juz wrócisz do domu i odpalisz TB to program synchronizuje sie ze skrzynką patrzy co jest na skrzynce a czego mu brakuje w programie i wtedy ściąga brakujące elementy. Moze to Cię do czegoś naprowadzi. Sam nie uzywam klientów pocztowych, ale chyba coś takiego chces zuzyskać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dokładnie o coś takiego mi chodzi. O synchronizacje. Mam teraz rozwiążanie podobne w 90%. Dzięki napisowi "recent" przed adresem w Thunderbirdzie pobiera mi wszystkie meile z ostatnich 30 dni (których nie ma w skrzynce). Jedyna rzecz która mi się nie podoba, to to że program sugeruje mi dwa razy przeczytanie tego samego meila oznaczając go jako nieprzeczytanego na jednym i drugim komputerze, i to właśnie chciałbym zmienić :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 powtórzę za SGJ, zmień pop3 na imap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Może napiszesz coś więcej na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Panowie mam problem. Po updacie do Thunderbirda 3.0 nie jestem w stanie włączyć managera profili! Nie działa przełącznik -p, nie działa też -profilmanager, ani -ProfilManager... :blink: Nie ukrywam, że dla mnie to sprawa kluczowa, bez niej nie dam rady. Włącza się główny profil bez okienka wyboru. Wszystko stoi na Win7. Z ostatnią wersją 2.ileśtam nie było żadnego problemu... Aha, jak próbuję odinstalować jakiś dodatek to TB każe mi odpalić się ponownie (z przycisku). Po tej operacji nie wstaje i nie odinstalowuje ich. Coś zabugowana ta wersja :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) @Marrrcin Gmail Help Edytowane 10 Grudnia 2009 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) wiecie może dlaczego po apdejcie na TB 3.0, program pobiera maile ale są one niewidoczne w Odebranych? :/ Edytowane 14 Stycznia 2010 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Są w spamie? :D Zwykle pokazuje tylko ze są nowe, ale ich nie pobiera i da sie to zrobic dopiero po ponownym uruchomieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 W spamie ich nie było :P Był wybrany zły folder na dysku z bieżącą pocztą... Nie wiem jak, ale co zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pr0 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Czesc, mam ogromny problem z thunderbirdem ;/ polega on na tym iz chcac zmienic folder zapisu emaili stracilem cala stara poczte, zeby to naprawic odnalazlem stary katalog i wpisalem do niego sciezke - poczta jest ale wszytuje sie baardzo dlugo (jakies 5-10minut). Drugi problemem polega na tym iz podczas zamieniania plikow usunalem dane z profilu ;/ i nie wiem co mam wpisac w outgoing server i incoming server (poczta nie jest moja) znam tylko jej adres NAZWA_POCZTY@is.pw.edu.pl, drugi adres na hotmail'u Prosze o pomoc jest to dlamnie b. wazne Przepraszam za brak polskich znakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@zik Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Czy wp.pl i o2.pl posiadają usługę imap? Jeśli tak to jak ja skonfigurować? Na gmailu imap mi już działa :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, mam taki problem z Thunderbirdem (Wersja 3.0.4): Chcąc odebrać pocztę z konta gmail, dostaję komunikat: "Folder Odebrane jest zapełniony i nie pomieści już więcej wiadomości. Aby zrobić miejsce na kolejne wiadomości, należy usunąć starą lub niepożądaną pocztę, a następnie wykonać porządkowanie folderu" Sęk w tym, że ja tych maili potrzebuję, na koncie jest w tej chwili 3803MB (tak pokazuje gmial jak loguję się przez www). Przez Thunderbirda używam też starego maiala z poczta.fm, tam mam chyba ze 2x więcej maili. Thunderbird ma jakieś ograniczenia co do ilości wiadomości? :blink: Można to jakoś ominąć? Porządkowanie folderów, grupowanie ich itp nie dało efektu.... Miejsca na dysku również nie brakuje ~5GB wolnego miejsca. Jeżeli spotkał się ktoś z takim problemem, to będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam Edytowane 1 Czerwca 2010 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Mam poważny problem. Zainstalowałem nowszą wersje TB i nieświadomy ustawiłem jednoczesne zarządzanie mailami na dysku i na skrzynce. Gdy zaczęły się ściągać uznałem ją po prostu za starą pocztę i usunąłem. Tak też straciłem 5 lat poczty. Jednak coś mi się udało odzyskać: Uploaded with ImageShack.us Co z tym teraz zrobić żeby odczytać te pliki i znaleźć jakąś pocztę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Nie uruchamiac thunderbirda bo wyczysci pliki calkowicie. Pokazac konfiguracje pop gmaila(bo na tego wskazuje nazwa), bo ten usuwa pocztę tylko jesli się wczesniej samemu wybrało zeby usuwał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Czy jest jakiś addon do Thunderbirda który pokazuje status pobierania wiadomości? Może być coś a'la OE gdzie jest dodatkowe okienko. Bo co prawda jest "wbudowane" pokazywanie statusu (ja mam po lewej w pasku na dole), ale jak podczas ściągania (czasem po parędziesiąt maili) przejdę do folderu, czy do innego okna to ta informacja mi znika i nie wiem ile jeszcze mi zostało. Trochę to uciążliwe. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przelip Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 (edytowane) Witam, temat trochę stary to go odświeżę. Wczoraj zaktualizowałem Thunderbirda do najnowszej wersji czyli 5.0 i pojawił się problem. Za każdym razem gdy przychodzi nowa poczta to przenosi ją do folderu Szkice zamiast do folderu Odebrane :mur: Czy ma ktoś może podobny problem lub wie jak sobie z nim poradzić? Edit: Nie ma tematu :) Odinstalowałem TB i zainstalowałem na nowo i po problemie. Najprostsze rozwiązanie jak zwykle najbardziej skuteczne :) A swoją drogą to słaba ta automatyczna aktualizacja :mad: Edytowane 6 Lipca 2011 przez przelip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Nie długo będę przenosił się z XP-ka na 7kę a mam na TB maile które maja 6lat może nawet ponad i chciał bym móc z nich korzystać na 7ce wie ktoś jak to poprzenosić z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 (edytowane) Skopiuj folder C:\Users\<nazwa_uzytkownika>\AppData\Roaming\Thunderbird. Tutaj znajduja sie profile i ustawienia. (wpisz w uruchom %appdata%) Ewentualnie jak posiadasz szybki internet, to moze Live Mesh, Dropbox, etc.? Edytowane 13 Lipca 2011 przez s0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 (edytowane) C:\Documents and Settings\<nazwa_uzytkownika>\Dane aplikacji\Thunderbird o to chodzi ?? bo tu w podfolderach widzę profile i ustawienia - już widzę ze to ten Tylko gdzie ten folder potem w 7-ce wkleić ? Edytowane 13 Lipca 2011 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Tak, skopiuj ten folder co napisales. Po instalacji win7 zainstaluj thunderbirda, uruchom go i zamknij. Nastepnie start->uruchom i wpisz %appdata% i wklej w tym katalogu (powinien juz byc katalog thunderbird). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Wielkie Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Czy ktos rowniez ma problem z archiwizacja danych w T7? W duzym skrocie: Mam 2 konta. Jesli chce zarchiwizowac widomosc(i) z konta 1 to takowy folder tworzy sie w koncie 2! A jesli w koncie 2 chce zarchwizowac, to tworzony jest pusty folder na koncie 2 i wiadomosci zarchiwizowane przepadaja. Nie pomagaja zadne ustawienia dotyczace archiwizowania. Program byl instalowany na czysto. Pod virtualna maszyna na XP problem tez wystepuje... Oba konta dzialaja na pop3 i sa w gmailu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Witam, Mam pytanie do stałych użytkowników Tb Mianowicie - strasznie irytuje mnie fakt, że program ten cały czas coś 'mieli'. tzn po każdej wykonanej operacji na mailach pojawia się ten zielony pasek procesu na dole okna. Tak samo po usunięciu maila pyta się czy Uporządkować folder. Klikam tak, i uruchamia się ten pasek, i generalnie nic się nie dzieje. Gdy przechodzę z folderu do folderu, tez co chwila ten pasek się włącza - a to porządkowanie wiadomości, a to co innego... W pracy używam Outlook'a i takich klocków nie ma.... a ponoć Mozilla jest zaliczana do jednych z najlepszych klientów pocztowych (albo była?). Nie wiem ale jak dla mnie to ten program jest tak mało czytelny, że sam nie wiem dlaczego jeszcze z niego korzystam ;) Pomijam fakt, że po kilku godzinach od włączenia program zajmuje 227 196 K pamięci! (sic!), więcej niż Firefox (219 000 K). Ma ktoś jakieś wskazówki? Inne programy godne polecenia? pozdr edit: gdyby to miało mieć znaczenie to: Korzystam z Win7, Mozilla Thunderbird 7.0.1 Edytowane 2 Listopada 2011 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Wróciłem do poprzedniej wersji, czytałem o trikach, żeby wyłączyć kilka procesów, ale i tak muli niemiłosiernie. Szlag mnie trafiał jak miałem sobie pocztę sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...