Skocz do zawartości
paulo

Firefox

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem, ale przedtem chodziło dobrze i bez flasha. Teraz mam od nowa sys postawiony i teraz się takie rzeczy robią...

Dodam jeszcze że emoty typu :lol: czy też :rolleyes: Się nie "poruszają" Tylko stoją w miejscu.

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa to w opcjach Internet Explorera musisz poszperać (nawet jeśli go nie używasz)wejdz w opcje internetowe, potem zaawansowane i tam się da to ustawić tylko nie pamietam która opcja :( Ale na 100% będa sie poruszac jakt tam ustawisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcje z IE nie mają nic wspólnego z ustawieniami FF.

- obrazki:

Odznacz tę opcję: Dołączona grafika

Jeżeli nie, to może antywirus, firewall coś blokują.

- animowane emotki - w about:config image.animation_mode ustaw na normal. Może któreś z rozszerzeń m aopcję blokowana animacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197728

W tym temacie nie pokazuje mi fotek, a takich jest więcej...

Albo niektóre obrazki na stronach...

Miniatury takie z imageshack.us mi pokazuje.

paulo Gdzie to mam ustawić?

Aaa nie mam żadnych rozszerzeń.

Co najwyżej może Noie zainstaluje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JROX napisał(a):

paulo Gdzie to mam ustawić?

Narzędzia --> Opcje --> Zawartość

lechu1777 napisał(a):

Panel Sterowania / Opcje Internetowe to niezupełnie IE...

Nie ? ;]

Widzisz tam jakąś różnicę ? Panel Sterowania / Opcje Internetowe = IE / Opcje Internetowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że 'Treść', nie mam polskiej wersji, z głowy tłumaczyłem.

Jeżeli odznaczenie tej opcji (screen) i wyczyszczenie cache nic nie daje, to sprawdź w innej przeglądarce czy są obrazki. Może to wina jakiegoś innego programu.

Łączysz się przez proxy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem napisał(a):

Mam dwa denerwujące mnie problemy z FF pod Lunuksem.

1. Nie otwiera się w całym oknie tylko tak:

foto

2. Nie mogę zamykać (ani otwierać) środkowym przyciskiem (scrollem) kart. W windowsie mogę.

1. wywal coś z

Cytat

~/dem/.firefox

2. musisz ustawić ten przycisk w myszce w

Cytat

/etc/X11/xorg.conf

(z pamięci) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem napisał(a):

Wiesz, ja w linuksie siędzę od ~tygodnia, więc mi to niewiele mówi, ale i tak dzięki ;)

heh wiem, obserwuje Towje poczynania od jakiegos czasu ;) (linuks podfirum)

1. w katalogu domowym jest ukryty katalog firefoxa (to to samo co w windzie C:\Doc&Set\dem\i_tak_dalej) - pokasuj co trzeba

2. jaka masz myszkę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma1y napisał(a):

heh wiem, obserwuje Towje poczynania od jakiegos czasu ;) (linuks podfirum)

1. w katalogu domowym jest ukryty katalog firefoxa (to to samo co w windzie C:\Doc&Set\dem\i_tak_dalej) - pokasuj co trzeba

2. jaka masz myszkę ?

1. A co trzeba skasować ?

2. Taką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem napisał(a):

1. A co trzeba skasować ?

2. Taką.

1. nie wiem, wszystko oprocz bookmarksów :)

2. standardowa popularna myszka, musisz na forach poszukać -> np forums.gentoo.org, forum.suse.pl itp ;) niestety mam inna myszke ale klawisza nie ustawialem nigdy wiec cięzko mi Ci pomóc :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Poradziłem sobie.

2. Źle mnie zrozumiałeś ;) , albo ja mało precyzyjnie ująłem problem. Otóż przycisk (w scrollu) ogólnie działa, tylko, że pod linuksem ma inną funkcję w FF. Dokładnie chodzi o to, że nie zamyka karty (po klinkięciu na danej karcie), ani nie otwiera nowej pustej karty, po kliknięciu na pasku kart.

Wyskakuje okno z okienkiem błędu:

"Adres URL jest nieprawidłowy i nie może zostać załadowany"

Niezależnie, czy klikam na karcie, czy też na pustym miejscu pasku kart.

Dodam, że na pasku zakładek działa prawidłowo, tzn, otwiera kartę stronę w nowej karcie.

Mam nadzieję, że wyraziłem się dość jasno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem napisał(a):

Może inaczej zapytam. Gdzie i jak skonfigurować środkowy przycisk myszki (scroll) w FF?

zgaduje ze w xorg.conf :) tam trzeba ogolnie recznie myszke ustawiać. jak? nie wiem, nie ustawiałem, musisz chyba po googlować. ps polecam forum gentoo, masa rzeczy !! -> forums.gentoo.org

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dosyć głupie pytanie (tzn. dla większości tutaj pewnie głupie ale i tak się zapytam ;) ). Czy korzystanie z różnych skinów do FF (poza tym "defaultowym") może wpłynąć ujemnie na wydajnośc przeglądarki (czyli że np. z jakimś skinem strony łądują się wolniej)? No i czy wszystkie skiny są, że się tak wyrażę, "bezpieczne" czyli że z nimi przeglądarka nie świruje? Pytam bo choć FF używam już od dosyć dawna to jadę na "gołasie" + wtyczka na flasha :lol:. Jakoś nie potrzebuję masy innych udogodnień (nie mam za dużych wymagań ;) ) ale zjada mnie lekka monotonia :). Podobne pytanie mam do wtyczek a mianowicie czy ich używanie może negatywnie wpłynąć na przeglądarkę (w szerokim tego słowa znaczeniu)? Wtyczek i skinów jest od groma a niechciałbym instalować czegoś co może potencjalnie zaszkodzić. Pozdro...i sorry za lamerskie pytania ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to i nie chce juz widziec. Sciaga filtrow tysiace a i tak jeszcze nie dziala tak jak ma dzialac. Mialem kiedys kilkanascie filtrow i działały dobrze, ale niestety zapodziałem ten plik i klapa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi