SGJ Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Mozesz odinstalowac jave... Przeszkadza Ci ze tyle zajmuje? Ja mam zainstalowana jave i wszystkie wersje .Net, z czego kazda zajmuje więcej od javy i jakos mi to nie przeszkadza bo są potrzebne zeby działały programy. Nie, AFAIK pod Windowsem jest tylko java Sun. No jest jeszcze ta druga, ale lepiej nie będziemy o niej pisać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Można coś zrobić aby były dwa paski zakładek ? Dla mnie jeden to za mało. Dodawałem nowy pasek narzędzi, ale to nie działa jak pasek zakładek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Można. Trzeba użyc wyszukiwarki w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Da sie zaktualizować FF ręcznie ? Tzn naciskam przycisk i już ? Pytam bo mam wersjie 2.0.0.1 i dawno temu wyłączyłem aktualizacje auto. Teraz jak je włączyłem nie powiadamia mnie o aktualnych aktualizacjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Da się. Sciągasz najnowszego i instalujesz na obecnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Dzięki za szybką odpowiedz. Jeszcze tylko spytam: czy po takiej instalacji zostaną wszystkie zakładki, pamięć cache, motywy, pluginy no i ustawienia ? Zeby nie zaśmiecać mam jeszcze jedno pytanie: na jakim poziomie jest u Was użycie procesora przy włączonych 5 kartach przez 30 min ? I czy użycie procesora zależy od przeglądanej strony ? Pytam bo jak miałem włączonych ok 5 kart w tym: http://www.shacknews.com/onearticle.x/48107 to użycie skakało od 11 do 43% (ofc bez właczania strema filmiku). Gdy w tej samej karcie odpaliłem Google.pl to użycie skakało od 2 do 24% a gdy zostawiłem 5 zakładek ale wszystkie to forum ppc + to google użycie wahało sie od 0 do 4% z przeważaniem 0. Czyli jak na stronie jest np wiele reklam we flashu to użycie wzrasta ? Pytam bo nie wiem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zostaną. To wszystko siedzi w profilu a aktualizuje sie tylo program. To zalezy od stron. Zle napisane flashe potrafią nawet calkiem "zabic" procesor. Flash to jest najgorsze co moze byc na stronie, w dodatku przez nie pojawiają się równiez problemy z przełączaniem miedzy kartami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zostaną. To wszystko siedzi w profilu a aktualizuje sie tylo program. To zalezy od stron. Zle napisane flashe potrafią nawet calkiem "zabic" procesor. Flash to jest najgorsze co moze byc na stronie, w dodatku przez nie pojawiają się równiez problemy z przełączaniem miedzy kartami. Zgadzam sie ;). Najgorsze są strony na samym flashu - przerost formy nad treścią. A po za tym wielkie dzieki za szybkie odpowiedzi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Witam W firefoxie chcialbym importowac bookmarksy z pliku ale tak by nie powielal identycznych istniejacych jkuz wpisow. Uciazliwe jest kasowanie tych samych wpisow. Da sie to jakos wykonac? Moze jakas wtyczka? Roznoczesnie czy jest sposob na automatyczne sortowanie bookmarksow? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zainstalowałem sobie FF na pendrivie i teraz mam pytanie gdzie mam wkleić swój profil. Chodzi mi o to żeby wszystko było na pendrivie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 na pendrive to jest specjalna wersja - Firefox Portable ... ale nie wiem czy da sie przeniesc swoj profil, ja nawet nie kombinowalem tylko porobilem wszystko od nowa (tj. rozszerzenia i zakladki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Copying Your Local Firefox Settings If you're using a local copy of Firefox, you may wish to just copy your local Firefox settings right into Firefox Portable. Your local Firefox profile is usually installed in C:\Documents and Settings\[user]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\default.???\ Just copy the contents of that folder (except the cache directories) to the FirefoxPortable\Data\profile directory. Then, and this is important, delete the file FirefoxPortableSettings.ini within the FirefoxPortable\Data\settings directory, if there is one. When you start Firefox Portable for the first time, it's recommended that you turn off disk cache, password saving and history if you're using a flash-based portable device. You can set all of these within the Privacy tab of the Firefox Options window. Sometimes, certain profiles will cause the launcher to fail or hang. It's best to give it a few minutes to see if it's just checking compatiblity and adjusting the locations of the extensions before giving up on it. If it fails, it is usually due to an incompatible extension. Działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Witam W firefoxie chcialbym importowac bookmarksy z pliku ale tak by nie powielal identycznych istniejacych jkuz wpisow. Uciazliwe jest kasowanie tych samych wpisow. Da sie to jakos wykonac? Moze jakas wtyczka? Roznoczesnie czy jest sposob na automatyczne sortowanie bookmarksow? thx Bookmark Duplicate Detector Do sortowania też coś było, ale nie pamiętam nazwy. Może rano mi się przypomni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 jakby co to wyszedl Firefox 2.0.0.6 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam, mam problem. Ostatnio dziwnie zawiesza mi sie FF, nie pomogło przeinstalowanie, ani na wcześniejszą wersję, ani na najnowszą, ale wiesza się tylko FF, czyli wszytko inne działa bez chwili zająknięcia, a FF łapie zawiasy, praktycznie non stop tak co 10-15 sek kursor przestaje reagować na sekundę dwie. Trochę to irytujące, póki co siedzę na Operze, ale jakoś wolę FF. Poradźcie co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Sprawdź w menadżerze zadań, co dzieje się w momencie zwisu (procenciki itp.) Napisz też jakich używasz rozszerzeń i od jakiej wersji FF masz profil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Mam podobnie jak Tony ale stało mi sie to jak na razie tylko 2 razy (w ciągu 2 dni ;]). Chyba mam tak od zainstalowania FF 2.0.0.6. U mnie to sie objawia wyłaczanie i właczaniem monitora (jak przy zmiania odświżenia) i procek wtedy ma 100% :blink:. Chyba zrobię downgrade tylko jak ? Tzn co mam skopiować aby zakładki, pluginy i motywy zostały ? Chce uninstalować tego FF a zainstalować starszego ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zakładki rozszerzenia, motywy - to wszystko jest w profilu. Nie ma problemu z powtórną instalacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Czy istnieje jakieś rozszerzenie pozwalające na wyłączenie dźwięku ze stron? Ponieważ czasami gram sobie w różne gry flashowe online, które nie mają możliwośći wyłączenia dźwięku, a chciałbym słuchać w tym czasie muzyki. Najlepiej, gdyby miało możliwość whitelistowania np. youtube, ale inne strony byłyby pozbawione dźwięku(coś jak NoScript), ale nie jest to istotne :). Dzięki i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Od dawna szukam takiego rozszerzenia. Niestety nie znalazłem nic ciekawego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No cóż, może taka opcja ukaże się w FF3 bez żadnych rozszerzeń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Nie szukałem, bo nie wiem jaką frazą wyszukać ten problem. Wracam po wakacjach, a tu taka niespodzianka: Pozostałość po BearShare, ktoś wie jak się tego pozbyć? Jak najadę na to "okienko" to mam odwołanie do "chrome://m9ffxtbr/content/toolbarembed.html#" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 RMB na paskach --> dostosuj --> wyłącz drania. Bearshare instaluje jakieś swoje rozszerzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Pojawiła się nowa wersja 2.0.0.7 http://www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Dobra, mam cholernie irytujacy mnie problem.. ;) Jak wyłączyc to powiadamianie o sciagnieciu sie pliku, ktory pojawia sie nad paskiem systemowym? Na moim kompie niezle to zacina system :/ wrrrrr ps. wiem, ze to dziwne. Ale chwilami mam nawet kilkusekundowe zwiechy.. :/ Edytowane 27 Września 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 about:config --> browser.download.manager.showAlertOnComplete --> false Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) witam mam problem z firefox'em, mianowicie źle wyświetla mi stronę DHL'a jak sobie z tym poradzić? probowałem na czystej wersji firefox'a i też to samo. A i ostatnio często występują mi raporty błędów windowsa po czym zamyka sie firefox. edit. Edytowane 30 Września 2007 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Czysta wersja to znaczy? Nowa instalacja FF? W takim przypadku cały czas uzywa tych samych ustawien. Trzeba utworzyc nowy profil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Problem z DHLem powinno rozwiązać wyczyszczenie cache. Co do błędów - spróbowałbym przeinstalować FF na nowo, profil bym zostawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 czysta wersja czyli zainstalowany po reinstalce windowsa sam firefox bez żadnych dodatków. Czyszczenie cache nic nie daje. Profil zostawiłem zainstalowałem firefox'a od nowa, ale dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...