Skocz do zawartości
GuC!o^

RFactor

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie :) mam dobrą kamerke jak TV ale jest problem z wyświetlaniem gMeter, gForce, Throttle and Brake w ogóle ich nie widać :E

Problem jest znany, mam nadzieję, że ktoś znajdzie rozwiązanie.

Wszystkie bajery możesz sobie podejrzeć uruchamiając wersję demo rFactor ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by ktos chcial popykac w fulla to na http://prs.simracing.pl ciagle jest kilka kluczy do kupienia (cena 100zl)

szkoda ze dopiero teraz sie zdecydowalem ja Wy juz pr0 smigacze jestescie ;]

ps-jest jakis serek na ktorym mozna by bylo potrenowac bez obawy ze mnie ktos kicknie za lamerska jazde? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znów ma co polecać :) Na rfactorcentral.com jest dostępny nowy mod Trucks Series Racing v1.0 :D czekałem na niego i się nie zawiodłem, mod bdb świetne przeniesienie wszystkiego z Mercedes Benz Truck Racing! spróbujcie wyhamować ten ciężar ze 180Km/h :-P pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj oglądałem onboarda z vw caddy, którym kuzyn śmigał po nurbungring. Gra namiętnie w rFactora i trasę zna świetnie. Nawet nieźle mu szło w porównaniu do furek, które tam jeździły.Twierdzi, że odwzorowanie trasy jest idealne. Może w tym roku wrzucimy na lawetę jego wyścigową e30 i pozwiedzamy tor :) bo z caddego ludzie mieli polewkę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

W ustawieniach przecież możesz zamiast 100% ustawić -100% :blink:

dzięki

no to ide katować montreal tak dla zajawki przed jutrzejszym wyścigiem

Edytowane przez JestemNoobem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dokładnie znam stronę rfactorcentral.com, miałem na myśli osobiste doznania kogoś z forum z jakąś konkretną paczką torów F1. Nie chcę ściągać wszystkiego co znajdę i dobrze wygląda, liczę na testy i doświadczenie innych userów... w końcu to forum.

P.S.

Widać, że dla Ciebie jest chyba ciut za ciepło.

Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boxster może i jest troche za ciepło + praca + egzaminy... :) ale jak jesteś tak dobrze zaznajomiony to powinieneś wiedzieć, że ni ma takowych paczek! Wchodzisz na rfactorcentral->Tracks i masz podział na kategorie... Szukasz danej trasy która Cię interesuje i masz takie coś jak komentarze no i system RATE (czyli ocen). Tam wchodzą sami fani SIMRACINGU więc opinie są praktycznie wszystkie rzetelne, więc rating mówi za siebie. Ponadto możesz wejść na rscnet.org/PRS i tam też przejrzeć opinie o danej trasie itd. Paczki to jedynie możesz znaleźć jeśli są trasy konwertowane z GTL/GTR2 do rF'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam świetne tekstury do rFactor, gra naprawdę zyskuje:

dla torów:

http://sln.rscsites.org/

niebo:

http://www.rfactorcentral.com/detail.cfm?I...%20Hour%20Skies

:)

EDIT: jeszcze jeden dobry link - różne dodatki, w tym tory, które z różnych względów ;) nie mogą się pojawić na rscnet ani rfactorcentral (np. macau):

http://www.skro.de

EDIT: Kolejny,nowy link (torrenty!):

http://www.racesimtracker.com/

Edytowane przez piaskoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wam się udało ściągnąć fixed rfm do vetki - chetnie przyjmę na meila => forest na nowanet.pl

edit

napisałem niemiłego meila na love@megaupload.. i .. poprosiłem o przesłanie baj meil

się zdziwiłem jak po 3h na meilu znalazłem plik i serdeczne pozdrowienia heh ;)

-> rfm do vetki -> http://s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=...162642301697760

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wiecie, czemu czasami jest tak, że dodaje gazu i samochod utrzymuje mimo wszystko ta sama predkosc albo nawet zwalnia? Ostatnio rozkminiłem, że jak puszcze na chwile gaz i przyciśne to idzie z powrotem jak burza, no ale dziwi mnie to noo czemu sie tak dzieje.. :> (ctdp2005)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dłuższego czasu jeździłem na offline, dziś chciałem trochę pośmigać online ale lipa :-| w ogóle nie pokazuje serwerów, sprawdzałem czy firewall nie blokuje, robiłem nowy profil, od nowa ustawiałem połączenie w rfactor ale nic nie pomogło, może ktoś miał podobny problem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A weź sobie ustaw coś takiego fajnego jak SPEED LIMITER...

Pod koniec pitów naciśnij to.... Tylko żebyś nie zemdlał:-)

.

no super chłopak jesteś, ale pomyśl, jak puszcze gaz i dodam go z powrotem to już idzie normalnie, czy tak też się wyłącza speed limiter? chyba nie..

chodzi o to, że czasami na prostej, jade na 6, mam na liczniku 285, samochód zamiast przyspieszać jedzie 285-284 a w pewnym momencie, gdy już szykuje się do zmiany na 7 samochód zaczyna zwalniać, np. do około 270km/h. Jak już wcześniej mówiłem, puszczenie na pół sekundy gazu i wciśnięcie go z powrotem likwiduje problem, no ale w każdym bądź razie problem jest i chciałem zapytać czy u innych też występuje :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mlodass nic nie rozumiem co Ty piszesz :D :lol: hehehe o czym Ty piszesz ? :lol: . Może chodzi Ci o przełożenia biegów ? przeciez to normalne jak puścisz gaz a później wciśniesz to szybciej znowu prędkość wzrasta :lol: bo o to eureka właśnie 'hamowałeś silnikiem" :lol: a że na 6 max osiągasz 285 to wina setupu i przełożenia biegów :lol: Naprawdę komicznie czy ta się Twój post :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi