Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Do zaliczenie SPi droga daleka, zwlaszcza ze mnei interesuje tylko 2,5-3-3-1T. Raczej nie na tym Winchesterze co mam. Moze FX wiecej zdziala.

1282774[/snapback]

Hmm, 2,5-3-3 na 300. Masz jakiś konkretniejszy pomysł z tymi AData?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem enigmatycznie - intensywnie nad tym pracuję, choc 9x300 to nie będzie, raczej coś w stylu 8x325-330 i dzielniku dla pamięci 9/10, bo niestety ale dla mojego procka 2,7 to już za dużo przy rozsądnych napięciach....

UPDATE:

Proszę bardzo, dla rozruszania tematu, ktos musi być pierwszy:

1282648[/snapback]

z tym się nie zgodzę ... wg mnie ramki ida na 2600/9=288,9MHz

ram wynika z częstotliwości CPU/x a x masz zdaje się 9 dla dzielnika 180 (inaczej 9/10)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ram wynika z częstotliwości CPU/x a x masz zdaje się 9 dla dzielnika 180 (inaczej 9/10)

1282869[/snapback]

lamerskie pytanie.

od razu na poczatku usprawidliwie sie

ze chcialem ale nie udalo mi sie nic w tym watku na ten temat odnalesc

a wiekszosc to byly jakies przepychanki i awantury o ceny i czas

dostarczenia plyty dfi przez "kogos".

to tyle gwoli usprawieliwienia pytania.

A oto one.

Czy jest jakas roznica miedzy tansza wersja

DFI Lan Party UT NF4 Ultra-D

a

DFI Lan Party NF4 SLI-DR

nie chodzi mi o mozliwosc sli lecz

o wersje chipsetu, mozliwosci overclockingu,

jakos wykonania (uklad zasialnia), wyposazenie

pudla oraz samej plyty.

za wszelkie uwagi z gory dzieki.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Feb 18 2005, 00:04-->

CYTAT(Mardok =:) @ Feb 18 2005, 00:04)
@seraf:

Nie ale w wyposażeniu przepaść ;)

1283040[/snapback]

Mardoczku mozesz troszke naswietlic

ta roznice w wyposazeniu i czy warto za nia placic

gdy nie kozysta sie z sli ?

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@seraf:

Plecak, Front-X (panel z przodu budy) jakieś bajer z diodami do postu na tym panelu (to samo co na NF2 LP), oraz 8 zamiast 4 portów S-ATA i to będzie wszystko. No i tam cały zestaw z kablami do tego Front-Xa wiec czy ja wiem, jak ci SLI nie potrzebne bież Ultra-D szkoda kasy na te dodatki i tak polowy ani razu nie użyjesz jak tak samo miałem na DFI LP NF2 kupa dodatków a polowa aż do jej sprzedania w woreczkach leżała nigdy nie odpakowana.

A mi się z leksza nudziło i mam teraz tak ło:

Dołączona grafika

Ale mam HTT=1005 i musiałem napięcie dla NF4 z 1,5v na 1,6v dać. No i dobrać dzielnika dla pamięci nie mam za bardzo jak zawsze coś nie tak albo za mało albo eh…

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1282869[/snapback]

Masz rację, mój błąd - pamiątki rzeczywiście idą na 289.

Bachus - TRP 3 nie powoduje niestabliności. Jak mówiłem test był "na szybko" pod prośbę wampira, więc zapodałem "ostrożne" wartości.

Mardok - a spróbuj próbki 16M..... Ja mogę robić 8M na 2700, ale już 16M wali sie na 2-3 próbce przy takim taktowaniu. Nie to, zebym się czepiał, ale dla własnej pewności zobacz czy to 2680 wytrzyma coś więcej niż 8M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hanu:

Czy przejdzie coś więcej niż 8MB nie wiem to było w zasadzie tak dla wyniku bo temperatury nie są za ciekawe, wiec nie chce katować procesora póki sobie lepszego chłodzenie nie zmontuję, bo nie wiem czy wiesz ale ja mam „tylko” BOXa. Na razie „jadę” na co dzień 8x320 z ram-em na 260MHz i to póki co musi mi wystarczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój Winch idzie tylko przy mnożniku x9 przy niższych winda się nie ładuje..... więc narazie mam 9x270 stable Spi 8m i 16m teraz czekam na Arctic Frezer 64 i radiatorki na pamiątki a potem zobaczymy aha napięcie na procku 1.45

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Feb 18 2005, 09:20-->

CYTAT(Mardok =:) @ Feb 18 2005, 09:20)
@Hanu:

Czy przejdzie coś więcej niż 8MB nie wiem to było w zasadzie tak dla wyniku bo temperatury nie są za ciekawe, wiec nie chce katować procesora póki sobie lepszego chłodzenie nie zmontuję, bo nie wiem czy wiesz ale ja mam „tylko” BOXa. Na razie „jadę” na co dzień 8x320 z ram-em na 260MHz i to póki co musi mi wystarczyć.

1283230[/snapback]

Mój chodzi Prime stable i SuperPi 32M 2520MHz 1.55V, potrafi też na 2600MHz przy tym samym napięcieu 16M przejść ale na 32M wywala się zawsze w 21 teście ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@epoxer:

Mój ma 54stC po SuperPI 8MB na 2680MHz wiec podarowałem sobie na razie i lecę na 2600MHz tu sprawdzałem SuperPI 32MB i S&M oraz komp chodzi już non-stop 17h a co najważniejsze temp nie przekracza 45stC (podczas S&M) na razie tak sobie zostawiam jak dorwę gdzieś węże w mojej „metropolii” i zrobię zapinkę dla mojego Maze-4 pod s939 to na WC spróbuję dobić do 2700MHz.

BTW: co się dzieje musiałem na drugiej stronie szukać tego tematu ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PITer:

Na WC jeszcze muszę poczekać póki co mam fajną zapinkę ale na razie tylko z tektury którą później zrobię z aluminium u ojca na zakładzie to akurat nie problem gorzej natomiast z wężami gdyż te co były na SocketA już dawno wyrzuciłem a nowych u siebie w miesicie znaleźć za bardzo nie mam jak :/ Wiec zanim pewnie znów się do Castoramy wybiorę (mam jakieś 75km) to trochę minie ale jeszcze poszukam na miejscu może się jakiś cud zdarzy bo ten BOX już nie wybiera…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To goście z firmy Amasoft, ci sami od "DFI by dszywala". Solidna firma, można brać.

1278983[/snapback]

Zaczynaja mnie denerwowac, przelalem pieniadze we wtorek, prosilem aby w srode wyslac, wyslali ponoc w czwartek, wczoraj dzwonilem i zapewnial mnie ze bedzie paczka napewno a piatek, nie zobaczylem jej zadzwonilem drugi raz poprosilem o nr listu przewozowego, powiedzial ze za 15 minut max godzina dostane maila. Maila do dzisiaj nie dostalem, a i jeszcze zapewnil mnie poraz kolejny ze pokieruje moja paczka i bedzie dzis do 14. Zaczynam sie DENERWOWAC :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Feb 19 2005, 09:31-->

CYTAT(Mardok =:) @ Feb 19 2005, 09:31)
@kubotka:

Zmieniał ? A powiedz mi na co :/ Bo za mało miejsca na blok wodny a zmieniać wentyl na wentyl to raczej nie ma sensu a pasywne odpada NF4 za bardzo się grzeje :/

1285011[/snapback]

U mnie na ASUSie mam średnio 32-35C na oryginalnym wencie puszczonym na 5V

(przy fsb300), więc to tylko DFI się jakoś wyjątkowo grzeje z tego co wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wlasnie jestem posiadaczem tej plytki od 2 dni ale mam pewien problem.otoz po wgraniu obojetnie jakiego biosu oprocz tego z 25 stycznia ze strony dfi mam komunikat cmos checksum error a po wgraniu tego z 25 stycznia wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na ASUSie mam średnio 32-35C na oryginalnym wencie puszczonym na 5V

(przy fsb300), więc to tylko DFI się jakoś wyjątkowo grzeje z tego co wiem.

1285047[/snapback]

Czytaj ze zrozumieniem :/ Mówię że na pasywne za gorący a nie że oryginalny nie wybiera !

@kubotka:

U mnie jest cicho bo puszczony na 7v wentyl 12x12 tak po skosie dmucha na NF4 taka prowizorka na razie ale się sprawdza bo ten 12x12 ledwo słyszalny.

@zaba26:

Hym dziwne a ty z dosa flsciach!esz ? Ja robiłem najnowszym WinFlash ze strony DFI i poszło bez marudzenia za pierwszym razem.

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mardok =:)

No własnie na co ???

Dfi nie zostawiło pola do popisu :(

A czy ciebie nie doprowadza do szału ten "traktor"

Być może ktoś wymyśli jakieś rozwiązanie bo jak nie to ...... za okno :)

1285062[/snapback]

Ja sobie poradziłem. Załozyłem Zalmana za parę zeta. Musiałem po rozchylać mu listki żeby karta graficzna miała miejsce z boku przykręciłem 8cm fan, który dmucha na radiator i na grafe. mam fotki. jak ktos chetny do zamieszczenia to wysle msjlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KvM

Jesli możesz przyslij mnie też kubotka@gmail.com

@Mardok

Ja z boku zamontowałem sobie wiatrak 80 17,6 DB i temp NB spadła o jakieś 4 stopnie w Idle i 6 stopni w Stresie i wiatrak na NB działa z szybkością 3300rpm i słyszę tylko jego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...