Skocz do zawartości
Mariusz Wróblewski

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

Oglądam tak sobie w necie screeny z gierek na tego new Xboxa i jakoś wyglądaja przeciętnie .

Miałem to coś kupić ale zostaje jednak przy pececie. Chyba że przestaną wydawać gry na niego.

Narazie gry co tu pisac graficznie prezentują sie kiepsko jak na potencjał techniczny konsoli.

Przykład to Quake 4 na Nextgena a na PC ocena na gamespocie 6 dla wersji X i 8 dla PC

Po screenach lepiej to już wyglada na piecach. Tak samo Call of Duty czy NFS MW

Trzeba zaczekać na takie tytuły jak Gears Of Wars czy Unreal Tournament i wtedy może zmienie zdanie

ale wtedy to pewnie będe miał jakiegoś Geforca 7800 GTX z 512 RAM procka 5 Ghz i 4 GB pamięci .

chyba pekne ze smiechu :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

a tu troche premiery : 1 2 3 w tym ostatnim polecam w szczegolnosci filmiki

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste.Fifa06 ocena 6/10 na gamespot i na innych serwisach 6.5,7/10 ? wtf . Na dzień dzisiejszy konsola jest odpowiednia dla ludzi co kompa nie mają albo którym szkoda odpalac 450 watt i nabijac licznik zeby pograc w cos co jest tez na komputerze.Tak jak napisałem.Konsole rozkręcą się za pare lat, tak jak się rozkręciło ps2 i xbox.

Mylisz sie. Nie pogra sie na komputerze w pgr3 i test drive nowego... Ja kupuje nowa konsole dla tych 2 gier. Komputer mam i to calkiem przyzwoity. Konsole sie kupuje dla gier i bezstresowej rozrywki. W dziale gry wiecej jest tematow jak komu chodzi gra na jakis ustawieniach niz na temat samej gry.

Sulaco: Telewizory 720P za juz dostepne cenowo. Kosztuja tyle co zwykly telewizor 3 lata temu. Okolo 5K.

Edytowane przez Przemol^N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulaco: Telewizory 720P za juz dostepne cenowo. Kosztuja tyle co zwykly telewizor 3 lata temu. Okolo 5K.

oj to ja wiem, ze nie problem qpic, chodzi tylko o sam fakt, ze cos takiego w/g mnie jest na starcie potrzebne. zwykly tv 4:3 w zupelnosci wystarczy jezeli ktos oglada tylko tv, sporadycznie jakis film, ale wlasnie wraz z zakupem nowej konsoli powstaje ten dodatkowy bardzo silny argument za hdtv - no i jak to w zyciu cena wzrasta, zapotrzebowanie wolnego miejsc wzrasta, automatycznie przybywa kontrargumentow tzw "sily wyzszej" ;) zycie panie, zycie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies bylo napisane, ze PGR3 ma obnizona rodzielczosc i ma wyciagac 30 klatek....to jakby nie powalalo....

nastepny sie znalazl :mur: .. gdzies bylo napisane ze do odpalenia nowego ponga wymagane beda 4x7800gtx.. :blink: IGN-"..Visually, PGR3 is set up to look absolutely gorgeous when in 720p or 1080i. It's still pretty in 480p, but it looks more like an Xbox game to be honest. The high-def setting makes a world of difference..." gra chodzi ultra plynnie czy na zwyklym tv osiaga 60 czy nahd/lcd 100 malo mnie to interesuje nie zwalnia ani na chwile ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslalem ze 1 :mur: wystarczy ale jak sie spotykam z wypowiedza "popatrz na jakosc grafiki.......na tych fotach wyglada bardzo kiepsko........nie wiem po co walisz glowa w mur ..nie napisalem niczego dziwnego" i dostaje linka do fotek wielkosci 400x300 :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: .. moze wystarczy .. prawdopodobnie piszac takie bzdury probujesz sobie jakos wytlumaczyc dlaczego dales x000 tysiecy za kompa i nie masz takiej grafiki jak jedna z 1 gier na x360... zal mi sie zrobilo jak pomysle na ile ci to wystarczy... i na ilu palcach policzysz sobie marki w wersji 06 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslalem ze 1 :mur: wystarczy ale jak sie spotykam z wypowiedza "popatrz na jakosc grafiki.......na tych fotach wyglada bardzo kiepsko........nie wiem po co walisz glowa w mur ..nie napisalem niczego dziwnego" i dostaje linka do fotek wielkosci 400x300 :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: .. moze wystarczy .. prawdopodobnie piszac takie bzdury probujesz sobie jakos wytlumaczyc dlaczego dales x000 tysiecy za kompa i nie masz takiej grafiki jak jedna z 1 gier na x360... zal mi sie zrobilo jak pomysle na ile ci to wystarczy... i na ilu palcach policzysz sobie marki w wersji 06 :)

Uwazaj zeby ci rozumu nie odebralo od tego walenia glowa w mur.

Przestan czepiac sie sprzetu bo nie o tym zaczalem pisac.

Zreszyta jakbys zobaczyl grafe na takim kompie to bys w gacie pewnie narobil.

Sympatyzuje z ta konsola dlatego udzielam sie w tym temacie.

Nie widzisz, ze nawet na tych malych zdjeciach jest widoczne stopniowanie FSAA..pomysl jak bedzie to wygladalo na duzym ekranie.

Ten obraz to chyba 480p dlatego tak kiepsko wyglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie godzina 0 wybila wiec gratuluje Wam i sobie znalezienia sie w erze konsol nowych technologi i zycze wszystkim pod choinkie choc takiej jednej :) :) , a obecnego xboxa z dniem dzisiejszym uwaza sie za "starsza"generacje (...juz dobrze moj biedny staruszku..bede Cie trzymal za rekie ;) w razie co :) )

a tak na powaznie pierwsze oceny sexi Joasi :)

GameSpot – 90 %

TalkXbox – 88 %

TeamXbox – 97 %

chyba jest calkiem niezle?????

Sulaco i inni z problemem hdtv olejcie zmartwienia bo na moim monitorze obraz z zwyklego xboxa jest calkiem przyjemny nie wspominajac juz o normalnym czytaniu tekstu a nie jak czasem na zwyklym tv musialem sie domyslac co pisze :), nowy xbox ma wyjscia wysokiej rozdielczosci ktore teoretycznie powinien chyba wykryc monitor dzieki czemu w menu xboxa mozna bedze uaktywnic opcje np.720 ktora na razie u mnie z powodu braku rozpoznania sygnalu w wyskiej konsola nie chce wyslac na monitor ,tak wiec sprawdzcie ten temat i do sklepu po zakupy a dla mnie jakas gierka gratis za podpowiedzi hehe :) w koncu swieta ida ;) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omg :D i co na zwyklym tv 30` bedzie taka pikseloza? :D jakby to powiedziec... zal.ru =] tutaj jest pare screeenow z PDZ ;) jak do tej pikselozy dojdzie ta jakosc textur to bedzie niezle kombo =) trzeba sie bedzie powazniej zastanowic, czy nie ma lepszego sposobu na wydanie tych 2k ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gladiac godzina zero ale ja mieszkam w europie.. jak czytam fora to mnie nosi ze nie mam tego z pgr3 u siebie jeszcze:)

Jutro ide kupic samsunga R31 i czekam 2 tygodnie na konsole. Dawno mnie nic tak nie podekstytowalo jak x360.

Jak podlaczyles xboxa pod monitor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crichton -- w takiej rozdzialce nie zagrasz a dlaczego bo to nie jest format 4:3 tylko 16:9 po przelaczeniu na 4:3 bedziesz mial 'obciety obraz' max rozdzialka to 1920x1080...

Patrick Bateman - nie chce sie znizac do twojego poziomu intelektualnego zeby nawiazac jakakolwiek konwersacje.. ale jesli bedzie trzeba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ale w takim razie w jakim celu kabel VGA ma obslugiwac ta i kilka innych rozdzielczosci np 1024x768

Wszystkie gry sa chyba tworzone pod 720p 16:9

1280x1024 to 5:4

Gdzies czytalem (chyba na gamespot), ze procesor graficzny ATI ma w takim wypadku przeskalowac rozdzielczosc do ustawionej przez nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omg :D i co na zwyklym tv 30` bedzie taka pikseloza? :D jakby to powiedziec... zal.ru =] tutaj jest pare screeenow z PDZ ;) jak do tej pikselozy dojdzie 1772346[/snapback]

gladiac godzina zero ale ja mieszkam w europie.. jak czytam fora to mnie nosi ze nie mam tego z pgr3 u siebie jeszcze:)

Jutro ide kupic samsunga R31 i czekam 2 tygodnie na konsole. Dawno mnie nic tak nie podekstytowalo jak x360.

Jak podlaczyles xboxa pod monitor?

Pol roku temu kupilem takie urzadzenie do podlanczania wszystkich urzadzen zewnetrznych do monitora jak dvd,konsole ,itp itd ,ogolnie jestem zadowolony jedynie dzwiek musialem dac przez kompa ,bo wiadomo monitor analogowy nie ma wzmacniacza a te co sa przy lcd glosniczki mozna o kant du......rozbic :) ,sprzet kosztowal mnie 70 euro ale stalem sie niezalezny od tv ,wykrylem ze ten sprzet musiala robic firma ktora zajmowala sie produkcja drogich kart tv z bajerami i wychodza na przeciwko potrzeba rynku wyjelo i wlozyla co trzeba ,jest do tego takze pilot i sporo ustawien jak rodzaj sygnalu ,glos kolor ,wylacznik czasowy :),zmiana rozdzielczosci,praca z lcd lub ctr, jedna cienka gra,i kilka zwyklych funkcji, na urzadzeniu jest przycisk ktorym przelanczasz czy ma byc sygnal z konsoli czy pc, naprzyklad robie backup :) dosc dlugi,szybko odpalam konsole ,klepie przelacznik i gram ,wszystko kilka sekund

Istnieje podobne urzadzenie dydekowane tylko xboxowi ale wiem ze jego obraz jest o wiele gorszy i nie polecam a tak za podobna cene mamy urzadzenie bardziej wielofunkcyjne :),i jeszcz nazwa , VGABOX pro,pozdro

ps1. u ciebie ten problem odpada nowy xbox prosto do monitora :) :) !!!!

ps2. a umnie wielkie obnizki tv 32 lcd cale 750-1000 szt hdready ale na razie jade na wakacje do Polski wiec zabieram max kasy do polandu

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, każdy odwiedzający ten topic importował sobie już X360 i bawi sięprzednie :lol:

A teraz na serio... Moim zdaniem konsola conajmniej dobra, rozwinie skrzydła pewnie za 2-3 lata a wtedy już będziemy mogli porównać wygląd gier na X360 i PS3...

Eee... Kto pisał bajki, że szczyt możliwości nowego X'a to gry na U3? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIema bata, aby COKOLWIEK w dniu premiery wykorzystywało max potencjału ze sprzętu, a z tego co słyszałem, to ze "starego" x-a i ps2 jeszcze nie wyciągnięto 100%.

no z xboxa może nie, ale z ps2 już dawno wyciągnięto 100% mocy :(

ps.

fajny test

http://www.hardocp.com/article.html?art=ODk3

grafa powala :-P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest tak ze nowe konsolki skrzydla rozwina dopiero przy hdtv, gdzie rozdzialka bedzie na tyle duza zeby ukryc marny anty aliasing ;[ wczesniej myslac o konsolce mialem na mysli rozwalenie sie w fotelu przed tv, a tu doopa - hdtv, monitor albo przedpotopowa grafa =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest tak ze nowe konsolki skrzydla rozwina dopiero przy hdtv, gdzie rozdzialka bedzie na tyle duza zeby ukryc marny anty aliasing ;[ wczesniej myslac o konsolce mialem na mysli rozwalenie sie w fotelu przed tv, a tu doopa - hdtv, monitor albo przedpotopowa grafa =)

smieszny jestes... to nie rozdzielczosc powoduje ze grafika na nowym xboxie kopie tylek(gry na komputer od kilku lat maja obsluge rozdzialki od 640x480 do 1600x1200 pomysl ) a masa poligonow efektow itd technologia hd jest tylko dopelnieniem tego... ( jesli znasz ang to sobie poczytaj na oficjalnym forum xbox.com posty tych co wczoraj kupili xa i maja hdtv i 100Hz-ki )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smieszny jestes... to nie rozdzielczosc powoduje ze grafika na nowym xboxie kopie tylek(gry na komputer od kilku lat maja obsluge rozdzialki od 640x480 do 1600x1200 pomysl ) a masa poligonow efektow itd technologia hd jest tylko dopelnieniem tego... ( jesli znasz ang to sobie poczytaj na oficjalnym forum xbox.com posty tych co wczoraj kupili xa i maja hdtv i 100Hz-ki )

Wole byc smieszny, niz slepy i oglupiony reklamami. Jezeli na malym obrazku widac to co na tych screenach, to ja serio nie chce tego widziec na tv 30 cali :) btw nie odpisuj, z fanbojami nie gadam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piec to piec i tak nawet jak konsolke zrobią super mego blabla bla to piec za 1 rok juz bedzie jak zwykle pare krokow dalej tak było i będzie zawsze . Co z tego ze konsolka tańsza jak kogos stac na takie zabawki to sobie kupi plytke 4xsli do tego gf7800 x 4 , wchodzi procesor fizyki jakby ktos nie wiedział i konsole dostana po [gluteus maximus] jak zwykle .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi