Worms14 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Podejżewam że na tym skonczy się mój max na defaultowym napieciu. Jakie moge zapodać maxymalne napięcie na procka przy chlodzeniu AC, co by go nie uszkodzić? Winchestera już kiedyś przez to straciłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) Podejżewam że na tym skonczy się mój max na defaultowym napieciu. Jakie moge zapodać maxymalne napięcie na procka przy chlodzeniu AC, co by go nie uszkodzić? Winchestera już kiedyś przez to straciłem. 1476816[/snapback] Podejrzewam że 1,4 Vol ;-) Edytowane 1 Czerwca 2005 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 ja bym nie przekraczal 1volta :) Dzis sie bawilem i uzyskalem stabilnosc w prime na 1.8Ghz 1.0v :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 OK kolejna próba tym razem @ 2.9 GHz 1.53v... 1.52v wywaliło się w nocy po 4 godzinach. Fullres: Full Resolution Screen Shot 1600x1200 Spadam do pracy, zobaczymy czy się wywali. Niestety to już chyba koniec możliwości mojego chłodzenia, bo temperatura robi się już niezdrowa dla jądra. No cóż C U za 14 godzin. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Uuuaaaa, niekiepska sztuka Ci się trafiła. 2,9 GHz na takim woltażu to juz cacuszko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Jakby ktos szukal tego cacuszka w Łodzi http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=3419 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelo666 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 No Panowie.... Wypadałoby tylko pogratulować takich wyników... Zamierzam kupić nowy komputer na Venice3000+(ew. 3200+ jak kasa będzie) i tu jest moje zapytanie :) 1) Jakie serie procków wybierać? Jakie Wy posiadacie?? 2) Jakie mam szanse na uzyskanie powiedzmy 2,7Ghz na DFI Ultra-D i Twinmosach SP na bh-5?? Sorry, jeżeli pytania się powtórzyły... Chciałem przejrzeć wyszstkie posty, ale jak zobaczyłem 52 strony tematu to chęci mnie opuściły ;p POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Jakby ktos szukal tego cacuszka w Łodzi 1477030[/snapback] ...tylko kto selekcje zrobi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ...tylko kto selekcje zrobi? 1477065[/snapback] Z tym to bedzie problem ,bo w hurtowni nikt selekcji nie zrobi, a Acris zamawia pod klienta, nie ma tego na stanie. Ale chyba na razie wiekszosc Venice sie dobrze kreci tak mi sie wydaje (ostatnio nie sledzilem watku wiec moge sie nie orientowac :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 @Radek Miodzio. Licze ze przez 15 godzin sie nie wysypie.... Cudenko, chcialbym takie :) Pamietaj ze ma byc cieplej niz jest teraz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) -nikt selekcji nie zrobi -nie ma tego na stanie -ale chyba na razie wiekszosc Venice sie dobrze kreci -tak mi sie wydaje 1477082[/snapback] <_< powiem więcej: :lol: A dla mnie kolega załatwi selekta ktory robi 3GHz(AC) na 1,48 Vol. ale mnie wiem kiedy i za ile........................... heh Edytowane 2 Czerwca 2005 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam. Dzisiaj odebrałem ze sklepu procka. Przy zamówieniu zaznaczyłem że interesuje mnie Venice. Mam jednak podejrzenia że może być to Winchester. Jego oznaczenia to: ADA3000DIK4BI LBBID 0509EPGW Z613629C50470 Nie mam gdzie sprawdzić bo mobo dopiero w drodze, a nie znalazłem na forum zbliżonych oznaczeń. Prosze o szybką odpowiedź, bo jeśli to Winchester to oddaje go spowrotem. Pozdrawiam wszystkich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Gdzieś na forum były wymieniana końcówka oznaczeń venice - i o ile pamiętam była inna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam. Dzisiaj odebrałem ze sklepu procka. Przy zamówieniu zaznaczyłem że interesuje mnie Venice. Mam jednak podejrzenia że może być to Winchester. Jego oznaczenia to: ADA3000DIK4BI LBBID 0509EPGW Z613629C50470 Nie mam gdzie sprawdzić bo mobo dopiero w drodze, a nie znalazłem na forum zbliżonych oznaczeń. Prosze o szybką odpowiedź, bo jeśli to Winchester to oddaje go spowrotem. Pozdrawiam wszystkich. 1477606[/snapback] to jest winchester venice maja końcówke BP a nie BI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Jeszcze raz pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 to na pewno winczester :P http://www.xbitlabs.com/images/cpu/athlon6...nice/models.gif ja juz mam venica ale taka padaka ze 2900 na wodzie nie robi :P wiec długo go nie bede miał :P ale co ciekawe od 1,56 do 1,66 v 2867v 16mb pi chodzi a 2880 nie moze nawet 1mb przejsc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 <_< powiem więcej: :lol: A dla mnie kolega załatwi selekta ktory robi 3GHz(AC) na 1,48 Vol. ale mnie wiem kiedy i za ile........................... heh 1477569[/snapback] Oj, to już chyba pobożne życzenia..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 <_< powiem więcej: :lol: A dla mnie kolega załatwi selekta ktory robi 3GHz(AC) na 1,48 Vol. ale mnie wiem kiedy i za ile........................... heh 1477569[/snapback] Mi tez kolega zalatwi A64 X2 4800+ robiacy 3.2Ghz 1.45v na AC za 500zł ale tez nie wiem kiedy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Wczoraj? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Hehe a jednak: [Full Resolution Screen Shot] Coś jeszcze mam dodać? :P EDIT Zmieniłem wielkość obrazka, full res cały czas @ 1600x1200 :) Idę odkręcić proca 8x350x3 mem @ 150 2.5-3-3-1T-12-16 (255 MHz) + ostrye Alphy gskillowe dla 550 MHz . :) Edytowane 2 Czerwca 2005 przez Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zapusc jeszcze 3d mark 05 na godzinke w pętle. Mi potrafil wywalic procka, ktory byl Prime stable 12h. PS. Niezla sztuka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zapusc jeszcze 3d mark 05 na godzinke w pętle. Mi potrafil wywalic procka, ktory byl Prime stable 12h. PS. Niezla sztuka ;) 1478237[/snapback] Już mi sie nie chce... Albo może tak nie mam czasu. Cały czas wegetacja kompa z powodu Prime itp. Non stop jakieś testy etc. Koniec i kropka. Osiągnąłem swoje z Venice, teraz chciałbym dostać gdzieś jakieś dobre Windbondy i zacząć udzielać się w top 10. :) Póki co 2.8 1.45v i się żyje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zapusc jeszcze 3d mark 05 na godzinke w pętle. Mi potrafil wywalic procka, ktory byl Prime stable 12h. PS. Niezla sztuka ;) 1478237[/snapback] Widocznie Ci sie nie przez proca wywalal, moze przez pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Widocznie Ci sie nie przez proca wywalal, moze przez pamieci. 1478250[/snapback] Na pewno przez procka. Pamieci lecialy na dzielniku 1:2, czyli na 15x MHz i luznych timingach. Generalnie test 2 i 3 w 3dmarku05 bardzo mocno obciąża procka. Restarty kompa wystepuja najczesciej na poczatku 2 testu, albo w 3 tescie jak potwór przelatuje nad statkiem i wpada do wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Hehe a jednak: [1478221[/snapback] zapuść na 325 HTT(2925MHz) B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) zapuść na 325 HTT(2925MHz) B) 1478328[/snapback] Na Freezerze 64? :lol: Po za tym już mi się nie chce bawić. Edytowane 2 Czerwca 2005 przez Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Opadają mi ręce, przetestowalem Venica SPrime 2004 - Small FFTs: 8 godzin i wszystko bylo ok , do tego SPi 32M bez żadnych problemów przeszło, zapuszczam w nocy CSa i co sie okazuje: że komp zalicza mi restart, w grze występują artefakty. Pamieci testowałem Memtestem, żadnych błedów, sam już nie wiem co jest przyczyną tych wywałek, może stery od grafy zmienię. Jak dlamnie to ta niby full stabilność po przetestowaniu SPrime juz sie skończyła. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) Do mnie wczoraj dotarl moj Venice i pierwsze wyniki: 2800MHz 1,36v (na defaultowym) 2900Mhz 1,45v 2917MHz 1,5v potem juz problemy 2970MHz SuperPi 1M niedługo podam linki do screenów. oto pierwszy, zaznaczam ze sa to dopiero poczatki testów, wczoraj o 23 wziąłem sie za testy a nie mialem duzo czasu, ale jest obiecuująco: 2900MHz147v_SP200415min UPDATE: a to na napieciu defaultowym Na napieciu default Edytowane 3 Czerwca 2005 przez mieciop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 a ja dzisdostane (mam nadzieje ze poczta sie nie spozni <_< ) swojego venice..zobaczymy co da sie z niego wycisnac..ale w sumie 2700 na ok 1,45-1,5V by mi starczylo (porownujac do mojego juz byłego Winchestera 0450 ktory lecial tylko na 2502 na 1,525V <_< <_< ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Do mnie wczoraj dotarl moj Venice i pierwsze wyniki: 2800MHz 1,36v (na defaultowym) 2900Mhz 1,45v 2917MHz 1,5v potem juz problemy 2970MHz SuperPi 1M niedługo podam linki do screenów. oto pierwszy, zaznaczam ze sa to dopiero poczatki testów, wczoraj o 23 wziąłem sie za testy a nie mialem duzo czasu, ale jest obiecuująco: 1478713[/snapback] No to procuś obiecujący :D Na wyżsyzm napięciu pewnie ze 100 więcej będzie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...