chojrakrock Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Ile ? Bo proc cudo 8O No wlasnie nikt nie wie ile... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) nie moge udizelac takich informacji ale proc to cudo naparwde kurcze skzoda ze go nie mam bym sie tez pobawil a moze arczi promeieie zalozy:) bo hcyba tak nie chlodzi proca jak tutaj http://i21.photobucket.com/albums/b286/mal...250611084vo.jpg hehehehehhee Edytowane 11 Lutego 2006 przez pcmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 bo hcyba tak nie chlodzi proca jak tutaj http://i21.photobucket.com/albums/b286/mal...250611084vo.jpg hehehehehhee Pogratulowac pomyslowosci... :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 To zdjecie obieklo juz chyba caly swiat ale co chcecie gosciu mial chlodno w obudowie dlatego proc wytrzymal az 2 miesiace :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Ile ? Bo proc cudo 8OAdam w sumie nie chce zdzradzać ceny, to ja też się tego trzymam, ale mi sie opłacało bo pieniążki były mi zbędne :P nie moge udizelac takich informacji ale proc to cudo naparwde kurcze skzoda ze go nie mam bym sie tez pobawil a moze arczi promeieie zalozy:) bo hcyba tak nie chlodzi proca jak tutaj http://i21.photobucket.com/albums/b286/mal...250611084vo.jpg hehehehehhee prometeia? może sie o czymś pomyśli w przyszłości, narazie jest jeszcze zapas mocy..;) co do tej foty - no comments :D EDIT taka lekka poprawka.. Podbiłem vcore o 0,075v aby uniknąć jakiś problemów ze stabilnością z racji tego że nie chciało mi sie teraz bawić tym, bo muszę wychodzić. Ale muszę przyznać że ten E3 się naprawde nieźle grzeje, 53*C w stresie miał ;) Edytowane 12 Lutego 2006 przez arczi- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 wow, proc świetny :blink: coś za duzo Ci się ten proc grzeje, venice na 754 przy 1.55v ma dopiero 50c, a kuzyn na E3 @ 1.5v ma 36c w stres...moze masz krzywą czapeczke? chociaz przy takim procku ja bałbym sie zdejmować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 kurcze ale niech sie grzee sokoro ma takie wyniki! to jzu jakie taktoewanie przeciez jest wiec ma prawo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 @arczi- pozazdroscic proca, teraz to mozesz powalczyc w sp16M ;) P.S.: ale czas taki sobie, chyba system niezoptymalizowany masz ;) P.S.: Czy to aby nie najlepszy venice jaki byl na tym forum? @pcmax czy byla by mozliwosc abys pisal poprawnie czy to wychodzi poza zakres twoich mozliwosci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Czas bardzo kiepski ale nie o to chyba chodziło ;) Co do proca tak jak już pisałem bardzo fajna zabaweczka ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 @arczi- pozazdroscic proca, teraz to mozesz powalczyc w sp16M ;) P.S.: ale czas taki sobie, chyba system niezoptymalizowany masz ;) P.S.: Czy to aby nie najlepszy venice jaki byl na tym forum? @pcmax czy byla by mozliwosc abys pisal poprawnie czy to wychodzi poza zakres twoich mozliwosci? Powalczyłbym w spi16M bardzo chętnie, ale pamięci mi na to nie pozwalają :( system nie jest w sumie zoptymalizowany, wyłączone tylko wszystkie wodotryski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 sorki za pisownie bede sie staral arczi moze zainstalujesz chociaz TinyXp dosyc ladnie zoptymalizowany system ale jescze mozna pare funkcji powylaczac i bedzie ladny wyniczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Postanowiłem, że muszę się pochwalić, bo Venice E6 podobno źle się kręcą. Czas na pewno nie jest rewelacyjny (moje pamięci :-| ), ale procek się ładnie kręci. Na 1,425V przeszedł raz, a raz się komp zawiesił (ale wtedy miałem niższe timingi), na 1,45V przechodzi zawsze. NIe mam teraz czasu puszczaś 32M lub 16M, bo jutro do szkoły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) System wogole chyba nie zoptamaliizowany (uslugi, bufor, priorytet,bios) bo ja mam taki sam prawie wynik (1s roznicy) na CPU 2934 MHz i MEM 244,5 MHz wiec powinno byc duuuuzo lepiej i tego Ci zycze arczi- ;) , a co do pamiatek, moze niedlugo bede mial ciekawe TCCD wiec jakby co to mozemy cos razem "skrecic" jakbys mial ochote ;) Edytowane 12 Lutego 2006 przez sew_server Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 System wogole chyba nie zoptamaliizowany (uslugi, bufor, priorytet,bios) bo ja mam taki sam prawie wynik (1s roznicy) na CPU 2934 MHz i MEM 244,5 MHz wiec powinno byc duuuuzo lepiej i tego Ci zycze arczi- ;) , a co do pamiatek, moze niedlugo bede mial ciekawe TCCD wiec jakby co to mozemy cos razem "skrecic" jakbys mial ochote ;)ja myślę że nadrabiasz to timingami.. ale spróbuje jeszcze jakoś pomęczyć ten czas :) TCCD? dosyć ciekawie, jeszcze zależy jak się będą kręcić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 mam pytanie czy venice 2565 GHz i pamieci podkręcone na 233 podołają winfastowi 7800 GT? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 mam pytanie czy venice 2565 GHz i pamieci podkręcone na 233 podołają winfastowi 7800 GT?tak, o szczegóły raczej nie pytaj tu, tylko w wątku o 7800GT ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 mam pytanie czy venice 2565 GHz i pamieci podkręcone na 233 podołają winfastowi 7800 GT? A czemu nie mialby podolac?? :lol2: Bardziej bym sie martwil o zasilke ale niestety nie wiem jaka masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 mam pytanie czy venice 2565 GHz i pamieci podkręcone na 233 podołają winfastowi 7800 GT? To da radę nawet 132 razy 7800GT ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 tak, o szczegóły raczej nie pytaj tu, tylko w wątku o 7800GT ... ________________________________ ja posiadam tagana u 15 / 530 wat to spokojnie wystarczy no ale nie wiem czy taka konfiguracja podoła podkręconemu 7800 GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) ________________________________ ja posiadam tagana u 15 / 530 wat to spokojnie wystarczy no ale nie wiem czy taka konfiguracja podoła podkręconemu 7800 GT cytujesz pouczenie samego siebie o co ci chodzi??? idz do watku o 7800 i koniec Edytowane 13 Lutego 2006 przez chojrakrock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 wow, proc świetny :blink: coś za duzo Ci się ten proc grzeje, venice na 754 przy 1.55v ma dopiero 50c, a kuzyn na E3 @ 1.5v ma 36c w stres...moze masz krzywą czapeczke? chociaz przy takim procku ja bałbym sie zdejmować... to kuzyn mieszka albo gdzieś na biegunie, grenlandii, alasce (wybierz co ci pasuje :P ) albo ma strasznie zakłamane odczyty z mobo..jest to NIEREALNE.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Jest to REALNE. Mój poprzedni Venice przy konfiguracji 2848MHz @ 1,648v miał 45 stopni w SP2004, z czapką na głowie, latem zeszłego roku w upały (gdzieś nawet na forum dawałem screena), a ten którego mam teraz, przy 2925MHz @ 1,58v ma w stresie tyle samo, a w pokoju jest około 10 stopni mniej i na dodatek nie ma czapki na głowie. Płyta ta sama, bios ten sam, więc jak to wytłumaczyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja na E3 2943MHz w stresie mam max 35stC przy temp pokoju około ~20stC wiec to jak najbardziej wykonalne, tylko że mój „Venice” beret zgubił ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 @ dem & Mardok - ale Wy oczywiście mówicie o WC tak?? bo jeśli o AC to 1,65 V i 2800MHz latem gdzie w pokoju masz z 26C w budzie z 35C jest dla mnie nie do uwierzenia :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Ja mówię o AC, a dokładnie AC Freezer64. Pisałem już, że dawałem gdzieś screena na tym forum (latem). Oto post w którym zamieściłem owe screeny. Edytowane 15 Lutego 2006 przez dem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja mówiłem tylko że się da, nie mówiłem na jakim chłodzeniu ale tak mowa o WC no cóż AC to ja od lata na CPU nie miałem… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 No to ja się (*@#*(# pobawiłem narazie :( podczas dzisiejszego sprzątania w kompie odpadł mi już po raz drugi taki maltuki smd z tylniej strony mobo, odpowiadający za stabilizacje vcore.. i teraz po zapuszczeniu sp2004 z napięcia 1.32 robi się 1.28.. i ładnie skacze, a mimo to nadal jest wszystko stabilnie.. a chciałem już robić kolejne testy - muszę czekać na przyrządy do lutowania.. ;/ czemu ja mam takiego pecha.. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 nie masz pecha tylko epoxa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) nie masz pecha tylko epoxa ;)co przez to rozumiesz? :P dla mnie ta płyta jest lepsza od DFI, którą miałem i sprzedałem.. .. no może nie w pociskaniu HTT ale o wiele lepiej chula z moimi memkami. Edytowane 15 Lutego 2006 przez arczi- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 na epoxa patrze przez pryzmat osoby, ktora walczyla z ich serwisem i nie tylko ze swoja mobo, ale z mobo klientow, gorszy serwis ma chyab tylko abit :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...