Skocz do zawartości
Gość =H2o=Destroyer[PL]

Oszustwa na aukcjach internetowych

Rekomendowane odpowiedzi

widze, ze forum odnosnie tego walka nie dziala - ciekawe czemu.

Niestety na forum bylo bardzo duzo wejsc i watkiem zainteresowaly sie nieodpowiednie osoby pewnie bedzie trzeba znow adres zmienic :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na forum bylo bardzo duzo wejsc i watkiem zainteresowaly sie nieodpowiednie osoby pewnie bedzie trzeba znow adres zmienic :mur:

niedobrze, trzeba to szybko postawic. a lista pokrzywdzonych dostepna dla kazdego nie byla trafnym pomyslem. dostep do niej powinny miec osoby pokrzywdzone + policja, nikt wiecej.

dzialajcie nad tym forum, moge kumpla spytac to postawi u siebie na kompie, tylko potrzebowalby zrzut tego, zeby od nowa nie tworzyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz dziala :)

problem w tym ze jak pierwszego dnia powstal watek na allegro.pl to z nie wyjasnionych powodow nagle allegro.pl skasowalo watek bez podania powodu. Dlatego mysl o powstaniu prywatnego forum ktore bedzie sluzylo do kontaktu osoba poszkodowanym przez zawadzkiego

W sumie to ciekawa sprawa gosc mial 150 pozytywow i teraz na robil sobie smrodu za 20000 (na razie - moze byc wiecej) w dodatku tam na forum pojawia sie skan faktury ktora wystawil zawadzki osobie ktora kupila u niego przedmiot za 50pln miesiac temu

Edytowane przez LK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten typ ma mnie gdzies i nawet sie nie odzywa, pomimo ze pisze od prawie godziny, a jego status zmienia sie co jakis czas: dostepny/zaraz wracam :mur: Wystawic mu komentarz ? :lol: Wiadomo jaki... Napisze w tej sprawie do Allegro.

Mam pytanko: wyslalem mu maila z allegro, ale trafil on do mnie, pomimo ze nie zaznaczalem, by wyslano do mnie kopie wiadomosci... :huh:

Edytowane przez Antar1us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'Zapłaciłem i nie otrzymałem zakupionego towaru! Złodziej, oszust i w dodatku nie odpowiada na maile/gg. Nie polecam transakcji z tym kontrahentem. Omijać z daleka! Wpłaciłem $$ minutę po wylicytowaniu, a ten wmawia, że pieniążków nie ma..'

Czekam na jego ruch, nie omieszkam odpisac na wszelkie jego 'zarzuty'... :)

LK, bo to prosto z serca :lol:

Edytowane przez Antar1us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz dziala :)

problem w tym ze jak pierwszego dnia powstal watek na allegro.pl to z nie wyjasnionych powodow nagle allegro.pl skasowalo watek bez podania powodu. Dlatego mysl o powstaniu prywatnego forum ktore bedzie sluzylo do kontaktu osoba poszkodowanym przez zawadzkiego

W sumie to ciekawa sprawa gosc mial 150 pozytywow i teraz na robil sobie smrodu za 20000 (na razie - moze byc wiecej) w dodatku tam na forum pojawia sie skan faktury ktora wystawil zawadzki osobie ktora kupila u niego przedmiot za 50pln miesiac temu

to chyba drugi, na tak duza skale, przekret na allegro.

na miejscu pokrzywdzonych pisalbym do gazet, tv, radia, zeby rozbebnili sprawe. taka anty reklama przydalaby sie tym jelopom z allegro, bo kase potrafia czesac za wszystko, ale ich system zabezpieczen jest smieszny, a kwota 300zl to smiech na sali dla pokrzywdzonych, co wtopili gruba forse...

allegro zaczyna przypominac monopolistycznego TelePSA... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze sa odpowiedzi allegro.pl wszystkim wysylaja te same "szablonowe" maile.

A odszkodowanie po 300 pln dla ludzi, co powtapiali po 1500 to w ogole zalosne są.

Generalnie nie rozumiem dlaczego allegro.pl usuwa aukcje w których zostaliśmy oszukani. Powinni te aukcje zamykac, ale powinny być na serwerze.

Mojej nie ma - usunięta przez allegro nawet negatywa nie moge wystawic. na policji nawet aukcji nie moge pokazac.

Generalnie dzialania allegro w tej sprawie polega na komplikowaniu wszystkiego i pomaganiu sobie byle odszkodowan nie wyplacac.

Ale prowizje to biorą za wszystko...

Edytowane przez LK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze sa odpowiedzi allegro.pl wszystkim wysylaja te same "szablonowe" maile.

A odszkodowanie po 300 pln dla ludzi, co powtapiali po 1500 to w ogole zalosne są.

Generalnie nie rozumiem dlaczego allegro.pl usuwa aukcje w których zostaliśmy oszukani. Powinni te aukcje zamykac, ale powinny być na serwerze.

Mojej nie ma - usunięta przez allegro nawet negatywa nie moge wystawic. na policji nawet aukcji nie moge pokazac.

Generalnie dzialania allegro w tej sprawie polega na komplikowaniu wszystkiego i pomaganiu sobie byle odszkodowan nie wyplacac.

Ale prowizje to biorą za wszystko...

moze aukcje zamykaja, zeby moze nei robic sobie zlej reklamy? nie wiem, roznie to mozna lumaczyc... czas chyba zaczac wspomagac jakis inny serwis aukcyjny, tylko ta monopolistyczna pozycja allegro jest nie do przeskoczenia.

kolejan sprawa do poprawienia to czas, po ktorym aukcje sa zdejmowane. IMHo powinny byc dostepne przez przynajmniej rok, przy czym niekoniecznie z fotkami - zeby bylo wiadomo czym dana osoba sotatnio handlowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawca poprosil mnie o moj numer telefonu. Zadzwonil i wyjasnil grzecznie, ze numer konta jaki otrzymalem w mailu jest numerem prywatnym konta wlasciciela firmy. Przeprosil mnie i powiedzial, ze razem ze sluchawkami wysle mi prezent :) Juz napisalem do allegro, czy jest mozliwosc zmiany komentarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przysle kartofle :lol:

To ciesze sie ze wyjasnila sie sprawa. Sam sprzedawalem ostatnio final scratcha szwagra i koles strasznie byl podejzliwy ze to jakis walek ale na szczescie udalo sie go przekonac ze jestem rzetelnym sprzedawca ;)

Niestety na allegro jest coraz wiecej takich przekretow, ale na szczescie ludzie sa coraz bardziej swiadomi i nie daja sie tak latwo wyrolowac. Ale jak widac pare postow wczesniej, naiwnych nadal nie brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawca poprosil mnie o moj numer telefonu. Zadzwonil i wyjasnil grzecznie, ze numer konta jaki otrzymalem w mailu jest numerem prywatnym konta wlasciciela firmy. Przeprosil mnie i powiedzial, ze razem ze sluchawkami wysle mi prezent :) Juz napisalem do allegro, czy jest mozliwosc zmiany komentarza.

no widzisz. komentarza raczej nie zmienia... :) ale odrazu pomoglo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyt nie wiedziałem gdzie dać, nowego topicu zakładać nie chcę, a więc : ..

http://allegro.pl/item110081133_sony_erics..._z_salonu_.html

Sony Ericsson W800i, cena mniej wiecej wacha się w granicach 900-950zł za nowy. Tu koles sprzedaje za 850zł. Co lepsze, kurier kosztuje 18zł, jest ubezpieczony i można przy nim otworzyć paczke

Zastanawiają mnie 2 rzeczy... Skąd koleś ma az 7 telefonów z salonu PLUSA ? Czyżby na firme?

Dostał już 1 pozytywa za tą aukcje, co mnie przekonuje do kupna.

Nie wiem, niby nic nie ryzykuje. Np. boje sie, że otworze paczke, bedzie tam pudełko z telefonem, a w domu tel się nie włączy... Moge przy kurierze go uruchomic ? i jakby co wsadzic z powrotem i nie zapłacić ?

Edytowane przez FoX 13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyt nie wiedziałem gdzie dać, nowego topicu zakładać nie chcę, a więc : ..

http://allegro.pl/item110081133_sony_erics..._z_salonu_.html

Moge przy kurierze go uruchomic ? i jakby co wsadzic z powrotem i nie zapłacić ?

Możesz, a nawet powinieneś sprawdzić włożyć karte zadzwonić oblukać wszystko jak coś nie gra to oddajesz tak jak było i nie przyjmujesz dlatego warto zawsze brać płatne przy odbiorze i kurierem najbezpieczniejszy sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że na firmę albo poprostu ten gośc jest jednym ze sprzedawców tej sieci pracującym w salonie. Czasem można się spotkać z tym, że oni od Ciebie odkupują te teleofny przy przedłużaniu umowy. Kolega w ten sposób sprzedał 3x 6320i w salonie Ery gościwi, który chwilę wcześniej wręczył mu te telefony za 1zł/szt.

Pewności mieć nie można, czy to wałek czy nie. Ale ja bym na Twoim miejsci wziął za pobraniem i nawet jeśli nie będziesz mógł sprawdzić czy tel działa, to sprawdzić czy jest karta gwarancyjna będziesz mógł napewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

insektcc myśle o tym, ale kupujący mogą byc podstawieni, zeby wyrobic sztuczne zaufanie...

Zastanawiam się nad tym co powiedzial mastertab , wlozyc sim, zadzwonic, wlaczyc menu serwisowe i przetesotwac wszystkie funkcje, kurier poczeka ? moge tak potem po prostu wsadzić mu to i powiedziec "nie , dziekuje" ?

edit : a karta gwarancyjna no to w sumie da mi tyle, co pewność że moge oddac do serwisu i mi naprawią...

Edytowane przez FoX 13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien poczekać mój kumpel jak kupował fona to tak zrobił przyjechał kurier kumpel powiedział że chce sprawdzić zawartość otworzył przy nim wziął wyjął fona włożył sim-a zadzwonił do mnie (stałem parę metrów obok) obczaił menu itd. cała akcja trwała z 5 minut kurier był spoko nawet powiedział, że się nie dziwi sam by sprawdził żeby nie wtopić takiej kasy.

EDIT: Literówki :mur:

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o tym bo typ chyba w bambuko cos wali , a nie chce juz 2 raz miec wała :/.

http://allegro.pl/item110187111_geforce_78...dvi_agpx8_.html

i nagle drugą ma taka tylko innej firmy :)

http://allegro.pl/item110542972_geforce_78...px8_okazja.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co myslicie o tym http://www.allegro.pl/item111389333_pamiec..._pc400_box.html

bo mi sie wydaje ze to wal. koles ma 6 komentarzy, wystawia pamiec, niska cena, dodatkowo przesylka gratis, to nie moze byc prawdziwe

Spojrz w jego komentarze...to jakis niesmaczny zart. Zgłaszać zgłaszać takie przypadki;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmierdzi wałem na odległość. Widać kremy do opalania za grosze ma wystawione do nabicia komentarzy, a reszta sprzętu jak to twierdzi "leżaki magazynowe" za dziwnie okazyjne kwoty. Kolejnym faktem świadczącym o niewiarygodności tego gościa jest zdanie w opsach jego aukcji: "Zajmujemy sie sprzedaża tylko przez internet, wiec nie znajdziesz nas w zadnym miejscu bo nieposiadamy swojego sklepu, co rowniez swiadczy ze odbior osobisty nie jest mozliwy". Szkoda nerwów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co myslicie o tym http://www.allegro.pl/item111389333_pamiec..._pc400_box.html

bo mi sie wydaje ze to wal. koles ma 6 komentarzy, wystawia pamiec, niska cena, dodatkowo przesylka gratis, to nie moze byc prawdziwe

Zglosilem obsludze allegro. Walek konkretny byl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie oszukali na okolo 750zł wałki! moja znajoma oszukal jakis szczeniak na 300zł, jak do niego zadzwonila to powiedzial, ze nic mu nie zrobia, bo jest nieletni, a jego tez okradli :? - paranoja. z allegro juz nie korzystam, zamknalem oba konta :)

dodam, ze obsuga allegro dosc wolno odpowiada na tickety, latwo tam kupic np. karte cyfry - oni maja gdzies userow, poprostu maja renome i trzepia kase.

Edytowane przez ninyfan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie oszukali na okolo 750zł wałki! moja znajoma oszukal jakis szczeniak na 300zł, jak do niego zadzwonila to powiedzial, ze nic mu nie zrobia, bo jest nieletni, a jego tez okradli :? - paranoja. z allegro juz nie korzystam, zamknalem oba konta :)

dodam, ze obsuga allegro dosc wolno odpowiada na tickety, latwo tam kupic np. karte cyfry - oni maja gdzies userow, poprostu maja renome i trzepia kase.

a ja mam za sobą około 500 tranzakcji na allegro i nie miałem nigdy żadnego problemu. Moich inteligentnych znajomych nikt nie oszukał, a ludzi, którzy ledwo skończyli podstawówke - takich to słysze co 2 miesiace ze jakiemus typowi wplacili 1500zl a potem placza jakie to allegro jest be i fe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi