floro5 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam, mam pewien problem z instalacją windowsa 7. W moim laptopie hp zmieniłem dysk ponieważ poprzedni nie chciał się uruchomić a jak już jakimś cudem udało się to zrobić to za 20-30 razem. Sprawdziłem co jest przyczyną i wyszło, że dysk ponieważ podmienilem dyski z kilku laptopów i śmigaly bez problemu. Zmieniłem dysk na hitachi 1TG i przy próbie instalacji systemu przy pomocy recovery discow dostarczonych przez producenta dosłownie przy samym końcu instalacji wyskakuje blue screen i niemożliwe jest zainstalowanie windowsa, próbowałem kilkanaście razy i nic. Natomiast pożyczyłem czystą instalke Windowsa od kumpla i instalacja poszła bez najmniejszego problemu... Co może być przyczyną że nie można go zainstalować z recovery disców? Przy starym dysku jak próbowałem zrobić instalke to miałem ten sam problem ale nowy dysk jest w 100% sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Recovery to jednak odtarzanie gotowego systemu z obrazu a nie jego pełna , czysta instalacja z nowymi sterami . Może coś się gryzie na linii dysk - system albo dysk gryzie się z płytą lapka . Opcjonalnie recovery jest walnięte . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floro5 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Panowie dalej lipa... Nawet na tej czystej instalce windowsa po wgraniu sterowników po krótkim czasie również na nowym dysku te same objawy co na starym i nie chce zaskoczyć za pierwszym razem czyli wina nie leży po stronie dysku, a jeśli nie dysk to co? Płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Panie i Panowie mam mały problem. Otóż na pasku zadań w Win7 mam kilkanaście ikon skrótów do gier. Zrobiło się tego zbyt wiele. Chciałbym mieć dostęp do skrótów z poziomu paska zadań właśnie, ale żeby znajdowały się one w jednym folderze. Czy istnieje możliwość żeby to zrobić? Z góry dzięki za pomocne odpowiedzi. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Heisenberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Nie wiem czy z poziomu samego OS da się zrobić coś takiego , jedynie opcja nowy pasek narzędzi . Wrzucasz skróty do exe gier do jednego folderu a potem tworzysz z tego nowy pasek zadań . Inna opcja to wykorzystać jakiś zewnętrzny soft np. Object Dock , można w nim tworzyć dodatkowe paski zadań i kosztuje nie wiele - 5$ za jedną licencję . Sam mam OD , kiedyś miałem z jednej strony ruchomy pasek przeznaczony tylko dla gier . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Za 5 USD polecam apkę Bins - będziesz miał foldery na pasku. Nie wiem co teraz jest w wersji darmowej, bo od lat korzystam z licencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bogvel Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) @Heisenberg Możesz zainstalować sunrise seven. Tam jest opcja utworzenia ministartu. Możesz mieć w ministarcie i kilkadziesiąt aplikacji/ Pamiętaj, żeby w zakładce wydajność nie kombinować a ustawieniami systemu, możesz tylko włączać/wyłączać niektóre usługi. http://www.programosy.pl/program,sunrise-seven.html Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Bogvel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2017 http://www.horstmuc.de/wpop.htm http://alastria.com/software/7stacks/ Zależy czy chcesz maksymalnie proste menu, czy takie z fajerwerkami graficznymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek11100 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Jest jakiś problem z tym systemem i procesorami Coffee lake ? Bo obiło mi się o uszy, ze 7-ka nie chce się zainstalować na tych procesorach. Trzeba Win 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Żadnego problemu nie ma z samym OS . Tylko M$ blokuje to na Kaby Lake i Kawie , żeby napędzić sprzedaż W10 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek11100 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2017 Czyli jeżeli bym w kiedyś wymienił procesora np na Ryzena, czy jakiegoś Intela z serii 8 to mogę Win 7 spokojnie zainstalować i używać? Nie trzeba aktualizować czy kupować Win 10 (na co wcale nie mam ochoty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atak_Snajpera Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2018 (edytowane) Osobom ,które będą chcieć instalować win7 na nowych maszynach polecam najpierw zaktualizować iso windowsa.http://forum.pclab.pl/topic/1189112-Windows-7-Image-Updater-Automatyczny-aktualizator-obrazu-Windows-7-dla-nowych-maszyn-SkyKabyCoffee-Lake-Ryzen-Threadripper/ Edytowane 1 Stycznia 2018 przez Atak_Snajpera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MephistoS Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Witam, panowie skąd mogę pobrać czysty obraz Windows 7 Home Premium, klucz mam na naklejce na laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Z strony MS Windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MephistoS Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Setnik napisał: Z strony MS Windows Na stronie można pobrać tylko chyba 10 teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Podając klucz produktu powinno Cię przekierować do W7 Jak nie znajdziesz to masz link od Atak_snajpera Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 43 minuty temu, Setnik napisał: Z strony MS Windows Jeżeli ma wersję OEM to nie pobierze. Jeszcze niedawno można było sobie radzić softem typu Windows ISO downloader albo stronami typu https://tb.rg-adguard.net/ ale od jakiegoś czasu pobierania Windows 7 nie działają. Chyba tylko basewin.pl zostaje z bardziej pewnych źródeł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody00 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2018 Witam , małe pytanko czy zainstaluje win 7 na i5 9600k i płycie głównej z390 ? po zabiegach co podał Atak_Snajpera czy to już kompletnie nie ma sensu się bawić w takie rzeczy .? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Płyta główna MSI B450 GAMING PLUS Ryzen 2700. Czy na tej konfiguracji zainstaluję win 7 i jakie mogę napotkać problemy ( np czy win 7 musi być pod UEFI) Edytowane 4 Czerwca 2019 przez teneo caps lock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atak_Snajpera Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 On 6/4/2019 at 9:07 PM, teneo said: Płyta główna MSI B450 GAMING PLUS Ryzen 2700. Czy na tej konfiguracji zainstaluję win 7 i jakie mogę napotkać problemy ( np czy win 7 musi być pod UEFI) http://forum.pclab.pl/topic/1189112-Windows-7-Image-Updater-Automatyczny-aktualizator-obrazu-Windows-7-dla-nowych-maszyn-SkyKabyCoffee-Lake-Ryzen-Threadripper/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Pierwszy wynik z Google "windows 7 oficjalne wsparcie koniec" https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4057281/windows-7-support-will-end-on-january-14-2020 14 stycznia 2020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 (edytowane) W dniu 4.06.2019 o 21:07, teneo napisał: Płyta główna MSI B450 GAMING PLUS Ryzen 2700. Czy na tej konfiguracji zainstaluję win 7 i jakie mogę napotkać problemy ( np czy win 7 musi być pod UEFI) Zatem Gigabyte B450 DS3H + AMD Ryzen 2600 bez problemu instalacja windows 7. Wystarczyło pobrać ze strony gigabyte Windows USB Installation Tool i przy pomocy narzędzia stworzyć na USB dysk instalacyjny. Bułka z masłem. Link od gigabyte https://www.gigabyte.com/Support/FAQ/3459 Edytowane 26 Czerwca 2019 przez teneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...