q8ic Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Mowa o Skins. Z Trainspottingiem jedyne co to ma wspólnego to chyba szkocki akcent. Choć głowy nie dam, bo ja już na jego punkcie jestem przewrażliwiony i wszędzie go słyszę. Oczywiście, że jest przerysowane. Co do samego serialu, mi po 2 odcinkach jakoś specjalnie do gustu nie przypadł, taki sobie przeciętniak. To taka moja impresja. Z jednej strony tematyka "afterschool special", a z drugiej takie ujęcie realistyczne, że wręcz naturalistyczne. Coś mi tu nie zagrało, więc wymyśliłem połączenie niemożliwe. Drugi sezon jest lepszy. W sumie dobre aktorstwo no i mam wrażenie, że gościu który dobierał muzykę grzebał mi w dysku - co 2. kawałek pasuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Co wy skinsów nie widzialiście jeszcze :) TBBTH nuuuuuuuuuuuuuuuuuudaaaaaaaaaaa Dlaczego Nikt nie pisze o serialu Dwóch i pół !! Serial dla mnie nr 1 w tym momencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Skins s3 imho lepszy od s2, czekam aż się skonczy s4 i łykne całość. :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Dla mnie juz 4 sezonu skinsów nie warto oglądać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 TBBTH nuuuuuuuuuuuuuuuuuudaaaaaaaaaaa Imho odcinek świetny i trzyma poziom jak wszystkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Finał Burn Notice tak jak cały sezon świetny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Oskaliber Nie wiem gdzie znalazłeś w skinsach szkocki akcent, jak akcja dzieje się dokładnie na drugim koniuszku wielkiej brytanii. ;-) Chyba tylko raz jest jak Szkocki dziadzia przyjeżdża do ojca Sida w drugim sezonie. (swoją drogą dobry odcinek ;-) ) Na marginesie uważam, że to dobry serial edukacyjny... dla rodziców. Jak dzieci mają z tego brać przyład to faktycznie dramat. Ale jeszcze raz was zapewniam, że normalnym ludziom to co serial pokazuje się w pale nie mieści, ale takie rzeczy w UK bywają codziennością. @ wistler. ja nie ;-) Edytowane 10 Marca 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 ale takie rzeczy w UK bywają codziennością. A Polak to co, nie potrafi? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Oskaliber Nie wiem gdzie znalazłeś w skinsach szkocki akcent, jak akcja dzieje się dokładnie na drugim koniuszku wielkiej brytanii. ;-) Chyba tylko raz jest jak Szkocki dziadzia przyjeżdża do ojca Sida w drugim sezonie. (swoją drogą dobry odcinek ;-) ) Na marginesie uważam, że to dobry serial edukacyjny... dla rodziców. Jak dzieci mają z tego brać przyład to faktycznie dramat. Ale jeszcze raz was zapewniam, że normalnym ludziom to co serial pokazuje się w pale nie mieści, ale takie rzeczy w UK bywają codziennością. Czyli jednak jestem przewrażliwiony i wszędzie go słyszę ;) Co do imprez - zdarzają się jak w każdym kraju, ale początek 2giego odcinka jak dosłownie wszystko jest zarzygane i dom wygląda jakby przeszło przez niego tornado to imho przesada. Może i zdarzają się takie imprezy, ale jeśli tak to nie tylko w Anglii i na pewno nie są na porządku dziennym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 właśnie skończyłem 2 sezon Skins. Rzeczywiście sama tematyka i grupa wiekowa do jakiej serial uderza jest 'nietuzinkowa'. Część akcji jak chociażby Oskaliber napisał powyżej do pewnego stopnia jest (musi?!) być wyolbrzymiona ja również widziałem pomieszczenia po imprezie jakby przeszły przez nie zastępy pseudokibiców itp ale nie aż do takiego stopnia :) Dla mnie pierwsze 5 odc 1 sezonu to był hardcore to co te dzieciaki wyprawiały. Nie wiem również do kogo produkcja ta jest skierowana. Wydawało by się, że do szeroko pojętej młodzieży jednak przez wzgląd na ilość owych chorych akcji, mięsa latającego w powietrzu, daje to do myślenia. Z drugiej jednak strony nie owijają w bawełnę - przecież i my w pl jak się uczyliśmy/uczymy to soczyste zwroty są na porządku dziennym nikogo to nie szokuje więc o co halo ;) O ile 1 sezon określiłbym jako dziki/szaleńczy to 2 już spuścił nieco z tonu i zajął się nieco poważniejszymi tematami. Co jednak najważniejsze: wciąż wkręcał aż do ostatniego odc. Zakończenie tej liczącej raptem 20 epizodów historii uważam, że stało na bardzo wysokim poziomie, było prawdziwe, dobrze zrealizowane i pozostawiające niedopowiedzenia, furtkę przez którą każdy z nas może przejść i zobaczyć dalszy bieg wydarzeń. Takie zakończenie bez przysłowiowej kropki nad 'i' jest znacznie lepsze niż podanie gotowej formuły na tacy. Ogólnie, 2 sezony z tą obsadą mają u mnie wielkiego + szkoda, że tylko 20 odc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Czyli jednak jestem przewrażliwiony i wszędzie go słyszę ;) Co do imprez - zdarzają się jak w każdym kraju, ale początek 2giego odcinka jak dosłownie wszystko jest zarzygane i dom wygląda jakby przeszło przez niego tornado to imho przesada. Może i zdarzają się takie imprezy, ale jeśli tak to nie tylko w Anglii i na pewno nie są na porządku dziennym. Heh no raczej nie do końca było to throw up, on raczej rozrzucali jedzenie :D Co do szkockiego akcentu tak jak sysak pisał był raz no moze dwa. Ogólnie trudno by było zrozumień co oni gadają, Szkoci strasznie ucinaja i w innym miejscu akcentują. Żałuje że dopiero teraz obejrzałem ten serial :D s4 napewno obejrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 s4 jak dla mnie odstaje i to sporo od poprzednich. A o ogladam jak to zwykle bywa z przyzwyczajenia i z checia poogladania sobie Effy. Serial jest naprawdę specyfinczy i tylko niektorzy potrafia to przyswoic gdy staraja sie to porownac do swoich polskich realiow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 to tak na szybko wtrącę tylko, że obejrzałem 3x1 i żal.co.uk to było na poziomie american pie 17, 3/8 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Obejrzyj kolejne, zmienisz zdanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) najlepsza jest Pandrora ;] ahaha Edytowane 11 Marca 2010 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvana Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 A czy ktoś z Was oglądał/oglada może 8 sezon 24? Jeśli tak, poprosze o opinie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Family Guy aka Głowa Rodziny S1-S7 ubaw po pachy choć nie wszystkim może przypasować. Śmiech Petera jest nie do pobicia imo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 South Park powraca 17 marca i dzis premiera Pacific :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 No no Spartacus naprawde sie rozkreca. Alez mnie denerwuja te rzymskie pindy, czakam az ktoras rozplataja albo chlopaki ja dorwa w 17. Skonczy sie swedzenie w kroczu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 lol A co do pacific to dzisiaj specjalnie do tego celu zamówiłem HBO i mam zamiar to obejrzeć w HD. Skoro serial twórców Kompani Braci to myślę, że warto go obejrzeć i poświęcić te 20 zł miesięcznie za pakiet HBO. Zresztą na HBO Comedy nadają od jakiegoś czasu jeden z moich ulubionych seriali - Różowe Lata 70'te. Chociaż Lektor nie odda wszystkich gagów słownych jakie można usłyszeć w tym Show to jednak warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Pacyfik również obejrze. Czekam na pierwszy odcinek. Różowe lata fajnie sie ogląda własnie bez lektora. Polecam wszystkie sezony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 No no Spartacus naprawde sie rozkreca. Alez mnie denerwuja te rzymskie pindy, czakam az ktoras rozplataja albo chlopaki ja dorwa w 17. Skonczy sie swedzenie w kroczu ;] Obejrzyj 8 i 9 odcinek, to zobaczysz ciekawą sytuacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Jestem po wszystkich odcinkach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 No to wiesz, jak jedna skończyła :D ten motyw był dobry. Co do pacific nie no ja jestem pod wrażeniem, serial zapowiada sie miażdżąco, czekam na kolejny odcinek. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Kuzwa 9 odcinek? Skonczylem chyba na 8... tym gdzie Gal probowal uwalic Spartacusa.... No to jeszcze bardziej sie zaciekawilem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Hmm, ja też jestem po 8 odcinku. Reszta wyciekła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Ep 9 będzie 19 marca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Dlatego ciekawi mnie to co Kamilo23 napisal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 (edytowane) 9 też wyciekł (ogólnie to 8 i 9 wyciekł w dniu premiery 7 odcinka), ale nie polecam oglądać bo jakość marna (sam też nie oglądałem). A rozkręca się Spartacus super. Sam też czekałem na Pacific i myślę, że warto było czekać:) Edytowane 15 Marca 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Pacific Ep1 fajny. Na razie nie był jakiś powalający ale zapowiada się niezły serial wojenny. Czekam na rozwinięcie się akcji do poziomu regularnej wojny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...