Maks! Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Testował ktoś Logitecha mx510 na viście? bo z tego co pamiętam to na win xp 64 miałem nie małe problemy z tą mysza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 a ja mam pytanie czy komus udalo sie zmusic urzadzenie wielofunkcyjne lexmarka do dzialania? ewnetualnie jakas drukarke, niesetyt ta firma ma chyba gleboko swoich klientow bo ani sterownikow 64bit pod xp ani zadnych pod viste jeszcze nie wypuscila i chyba nie zamierza a jest to w sumie jedyne urzadzenie w kompie ktore mi psuje zabawe z vista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Kupiłem XP Prof PL OEM z kuponem na Vistę Na stronie www złozyłem zamówienie na Vistę, zapłaciłem online kartą. Wysłałem skan gwarancji, paragonu i formularza na Vistę na adres Moduslinka Na stronie status zamówienie wygląda tak: Status zamówienia: Zamówienie potwierdzone Termin dostawy: Sposób wysyłki: Standard Nr AWB: Co to tak naprawdę znaczy? Czy te skany zostały uznane? Teraz tylko czekam na przysłanie mi Visty? Gdzie kupiłeś XP Prof i za ile?www.komsad.pl 500 zł brutto XP Prof PL OEM z kuponem na Vistę (+przesyłka) Edytowane 5 Grudnia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Gdzie kupiłeś XP Prof i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Kurde, to nie można zapłacić w Polsce przelewem/pobraniem? Sam chciałem zrobić taki sam myk, tylko po świętach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Kurde, to nie można zapłacić w Polsce przelewem/pobraniem? Sam chciałem zrobić taki sam myk, tylko po świętach. Za Vistę można zapłacić kartą albo przelewem. Wybrałem kartę gdyż jest dla mnie wygodniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Na stronie status zamówienie wygląda tak: Status zamówienia: Zamówienie potwierdzone Termin dostawy: Sposób wysyłki: Standard Nr AWB: Co to tak naprawdę znaczy? Czy te skany zostały uznane? Teraz tylko czekam na przysłanie mi Visty? Też tak miałem przez pięć dni po wysłaniu skanów i wpłaceniu kasy, a teraz tak: Status zamówienia : POP zweryfikowany Termin dostawy : Sposób wysyłki : Standard Nr AWB : POP = Proof of purchase = dowód zakupu Co tu dużo mówić, nie mogę się doczekać Visty Home Premium. Byłem zdecydowany na XP Pro :arrow: Vista Business, ale VB nie posiada Media Center (MC świetnie współpracuje z tunerem Sapphire Theatrix). A z domen w domu nie korzystam więc Business odpada :wink: Zapłaciłem za przelew zagraniczny 25 zł w PKO BP, Nordea była tańsza, ale trzeba mieć konto. Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 No to zostaje czekać: :) Status zamówienia: POP zweryfikowany Termin dostawy: Sposób wysyłki: Standard Nr AWB: Z teco pamiętam koniec lutego, początek marca .... Ciekawe kiedy sterowniki do Vista 64-bit będą ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Czy kupując XP Pro OEM z kuponem, do wyboru jest tylko Vista Business 32bit, czy może 64 też będzie dostępna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Czy kupując XP Pro OEM z kuponem, do wyboru jest tylko Vista Business 32bit, czy może 64 też będzie dostępna?Możesz wybrać - albo 32 albo 64 bity wersji Vista Business Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 W tamim razie, wiem już co znajdę pod choinką :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Prawie jak Vista :wink: BEZ zadnych vista packów :) Też bym tak chciał... ;) JA jeszcze trochę poczekam z decyzją... No i najpierw dokupię RAMu :D Edytowane 6 Grudnia 2006 przez michu98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feris Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Hmm moglby mi ktos lopatologicznie wytlumaczyc najlepiej w oparciu o wlasne doswiadczenia czy bede mial prawo do upg. jesli teraz kupie np. windows xp home oem a komputer kupowalem przed wakacjami. Zakladajac ze mam wszystko co zawiera oem + kupon + faktura vat ( na sam windows). Bo w tym temacie piszecie ze oem bez kompa tez sie lapia ,a na necie pisza raz tak raz siak :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Wystarczy sam dowód zakupu Windows'a XP OEM + kupon. Nie trzeba mieć kompa na fakturze. Są jeszcze inne formy tej promocji ale nie będę Ci mieszał :) Na początku był bałagan. Co innego mówił Moduslink co innego MS Polska :wink: Edytowane 6 Grudnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zainstalowałem RTMa. Nie bęe na razie opisywać wrażeń, tylko zadam kilka pytań... Na początku. WTF co jest z dźwiękiem ? Mam zintegrowaną kartę na mojej płycie głównej - po instalacji było to jedyne nie wykryte przez system urządzenie, za to automatyczne wyszukanie sterowników z sieci pomogło i znalazło sprzet. ALE teraz podczas słuchania muzyki po jakimś czasie (i nie wiem czy przypadkowo czy przy jakiejś akcji z mojej strony - przewijanie okna przeglądarki?) dzwięk TRZESZCZY i ZWALNIA (muzyka) - bardzo specyficzny objaw Pomaga tylko wyłączenie programu do muzykii włączenie od nowa - zarówno w Winampie i w WMP mam ten problem. Czy ktoś ma jakies pomysły????? Kolejne pytanie - w Total Commanderze - dlaczego nie mogę nic skopiować na przykład do katalogu c:/windows ? Cały czas te ostrzeżenia ale na końcu i tak sie nie kopiuje, za to explorerem windows owszem. Wyłączyłem UAC i jest ok ale nie mogę wejść na przykład do documants & settings (przez przeglądarkę sysyemową ok). Dziwne. Pewnie coś z prawami albo jakiś programik mi broni dostępu (Win Defender?) Jeszcze kilka pytań się znajdzie ale najpierw niech ktoś mi powie co z dżwiękówką - trzeszczy i muzyka zwalnia. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 1. TCMD 7 poprawnie działa w viscie(zwiększenie uprawnien do administracyjnych) 2. W Viscie nie ma documants & settings tylko Users. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Z dzwiekiem zdaje sie że sobie poradziłem (instalacja sterowników do beta2 z nvidia.com). W Viście jest folder Documents and settings :) Jest również users. Co do TC to już sprawdzam siódemkę... //EDIT Rzeczywiście Documents And Settings jest linkiem. Chyba kwestie kompatybilności... Reszte problemów będe jeszcze opisywać i pytać... Ta Vista jest... inna. Nie instalowałem żadnych wcześniejszych wersji więc widzę ją po raz pierwszy i szczerze mówiąc całkiem mi się podoba. Chyba się polubimy :) Mam nadzieje że sterowniki zaczną powstawać jak grzyby po deszczu, bo pamiętam swoją półroczną przygodę z Win XP x64 i braz wsparcia jakichkolwiek producentów ehh. //EDIT2 Dlaczego Widget pogodowy w Windows Sidebar pokazuje Service not Available ? Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Didymos234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Kurna. Wcięło mi gdzieś Aero Glass. Jak go uruchomić ponownie? Mam tylko Aero Basic. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Panowie ,ma mproblem z vista RC2 ano instalowalem troche softu , takie tam doswiadczenia z oprogramowaniem sieciowym itp jak to zwykle bywa troche namieszalem w viscie ,stracilem neta otoczenie sieciowe itp chcialem wykonac Restore point z np przed 2 dni a tu zonk mam tylko dostep do ostatniego restore pointa :/ z przed 2 godzin a chcialbym sie cofnac o cale 2 dni do tylu czyli zanim zaczolem "doswiadczenia" jest jakas szansa na dostep do poprzednich restore point ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Kurna. Wcięło mi gdzieś Aero Glass. Jak go uruchomić ponownie? Mam tylko Aero Basic. :/ A standardowa metoda u Ciebie działa :?: Czyli START :arrow: Control Panel :arrow: Apperance and Personalization :arrow: Change the theme :arrow: Theme: wybierasz z listy Windows Vista (czyli Full Aero). Chyba, że przypadkiem wyłączyłeś przypadkiem niewłaściwą usługę np. Themes odpowiedzialną za obsługę zaawansowanych interfejsów jak Aero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ile wersja RTM 64bity potrzebuje wolnego miejsca na dysku C: aby można było ją zainstalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 A standardowa metoda u Ciebie działa :?: Czyli START :arrow: Control Panel :arrow: Apperance and Personalization :arrow: Change the theme :arrow: Theme: wybierasz z listy Windows Vista (czyli Full Aero). Chyba, że przypadkiem wyłączyłeś przypadkiem niewłaściwą usługę np. Themes odpowiedzialną za obsługę zaawansowanych interfejsów jak Aero. Problem w tym, że mam tylko Aero Basic. :( Pewnie wyłączyłem jakąś usługę wzorując się na SGJ i teraz nie wiem, która jest odpowiedzialna za Aero Glass. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 a mnie czeka reinstalka , vista dokumentnie sie posypala :/ teraz to nawet nie moge uzyc ostatniego restore pointa ,szlak trafil :) Moze ktos doradzi jak i czym wykonac kaopie registrow pod Vista taki mini backup najwazniejszych plikoof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Problem w tym, że mam tylko Aero Basic. :( Pewnie wyłączyłem jakąś usługę wzorując się na SGJ i teraz nie wiem, która jest odpowiedzialna za Aero Glass. :( Sprawdź czy masz uruchomioną usługę Themes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Od aero jest DWM, pisalem juz o tym z milion razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Hmm a u mnie help się nie włącza :| Internet explorer cant dowlnoad / from help. I dalej blablalbalba. WTF ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 po kupnie XP i wysłaniu kasy,jaką Vistę otrzymamy?.Po polsku czy angielsku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Wybierasz wersję językową. Ja wybrałem angielski :) Dzięki SGJ znowu dowiedziałem się czegoś nowego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 i poszło mi na lapie, z pełnym aero ;] tylko widac ze mu brak ramu i to jak cholera... coz. zbieram kase i trzeba rozszezyc do 1 gb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Od aero jest DWM, pisalem juz o tym z milion razy. A dokładniej Desktop Window Manager Session Manager. :-P Dzięki SGJ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...