SGJ Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Działa 99% programów a te co nie działają to w wiekszosci były zle napisane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_84 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Dla mnie podstawowe pytanie: czy na Vista działa Płatnik - ten uroczy program z Prokomu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soxiu Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Działa 99% programów a te co nie działają to w wiekszosci były zle napisane... slyszalem ze gry dzialaja.Chodzi tu glownie o wowa ^^ i jeszcze jedno ostatnie pytanie. Xp czy vista na teraz >? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Dla mnie podstawowe pytanie: czy na Vista działa Płatnik - ten uroczy program z Prokomu?To musi sprawdzic ktos kto uzywa tego ****. 2 dni temu dali nowa wersję i z tego co widze w wymaganiach przez rok nie zauwazyli istnienia nowych okienek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Działa. Tylko w opcjach internetowych trzeba wyłączyć 'sprawdź, czy certyfikat serwera nie został cofnięty', bo inaczej może być problem z wysyłaniem dokumentów. Ale nie wiem, czy to na xpeku już nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Panowie jak jest z dodatkowymi gadżetami pod x64, bo po kliku na "pobierz więcej gadżetów" moim oczom ukazuje się praktycznie pusta strona: O co tu chodzi też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Windows Vista a gry - fakty i mity - http://pclab.pl/art29004.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Po nieudanej próbie podkręcenia procka i użyciu zworki Clear CMOS zostałem pozbawiony Aero Glass i możliwości wejścia do panelu sterowania. Próbowałem usunąć sterowniki Nvidii i zainstalować ponownie ale niestety nie przynosi to żadnych skutków. Usunąłem także wszystkie "niemicrosoftowe"programy z autostartu ( oprócz ESET'a i Riva Tuner ), znalazłem w internecie trik polegający na zresetowaniu usługi "Software Licensing" ale niestety bez skutku. Problem z panelem sterowania znika w trybie awaryjnym, natomiast jak jest z Aero nie wiem. Co ja biedny mam robić ? :sad: Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Panowie mam pytanie - kumpel zainstalował vistę i ma ciągle jeden problem z zegarem, godzina jest w porządku do czasu gdy wyłączy komputer. Przy kolejnym włączeniu czas jest już dość opóźniony. Wie ktoś o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Ja też panowie mam pytanko. Mianowicie postawiłem viste i chciałbym się zapytać czy da się wyłączyć te komunikaty czy zgadzam się na włączenie tego lub tego ? np mam programik od abita na autostarcie i za kazdym wlączeniem komputerka pyta się o zgode wlączenia programu :( wkurzające trochę . I drugię takie głupie pytanko czy da się zrobić żeby wszędzie były np kafelki w folderach ? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 . Problem z panelem sterowania znika w trybie awaryjnym, natomiast jak jest z Aero nie wiem. Co ja biedny mam robić ? :sad: Z góry dzięki za pomoc.zrob aktualizacja systemu z poziomu plytki z pod windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 naxt dzięki, pomogło :) wegorz91 musisz wyłączyć User Account Control. W tym celu naciśnij WIN+R, wpisz "msconfig" i w zakładce "Tools" wybierz "Disable UAC". Od następnego uruchomieniu systemu UAC będzie wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) ■ wyłączenie kontroli zdalnej ■ wyłączamy User Account Control (UAC) ■ wyłączanie application compatibility assistant ■ wyłączanie data execution prevention (DEP) ■ zwiększenie wydajności ntfs Mam pytanie do powyższych opcji, które są podane na pierwszej stronie tego tematu. Czy wyłączenie ich odciąży znacząco Vistę? Odczuję przyspieszenie w działaniu systemu, gier? Wpływają one jakoś znacząco na pobieranie ramu? Edytowane 3 Listopada 2007 przez Quintrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Niczego nie odciąży bo poza ostatnią opcja, która troszkę zmniejsza ilosc opercji na dysku pozostałe prawie nie mają zadnego wpływu na wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 naxt dzięki, pomogło :) wegorz91 musisz wyłączyć User Account Control. W tym celu naciśnij WIN+R, wpisz "msconfig" i w zakładce "Tools" wybierz "Disable UAC". Od następnego uruchomieniu systemu UAC będzie wyłączone. kiepska porada - wrecz nieuzyteczna...... Panel sterowania-konta uzytkownikow - wylacz kontrole konta uzytkownika.......i restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 ale wtedy trzeba wylaczyc alert bezp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 No właśnie ale co zrobić żeby go nie wyłaczać za kazdym uruchomieniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -TN- Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja mam takie pytanie z nieco innej beczki. Mam laptopa Dell D600 - PM 1.6 GHz (2 MB cache), 512 MB, 40 GB dysk, Radeon 9000 - czy warto przesiąść się na Vistę, przynajmniej Home Premium? Dokupię RAMu, a potrzebuję jedynie do pracy i gierek z poprzedniej epoki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 raczej nie ma sensu nawet jak dokupisz ramku, aero i tak nie uświadczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 odradzam viste... za slaby sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Czy z 512 MB RAMu Aero będzie działać? Resztę wymagań spełniam: Sempron 2600+@2400 MHz, GeForce 7300 GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 czy chcesz zeby ci moj komputer zacinal? daj sobie spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -TN- Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 raczej nie ma sensu nawet jak dokupisz ramku, aero i tak nie uświadczyszW sumie racja, znajomy przywiózł lapka z USA (Turion X2 64 2 GHz, 2 GB DDR2, etc.) i chodziło to na Viście Home Premium bardzo wolno o dziwo, przeniósł się na XP i działa, jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Czy w trakcie instalacji Visty potrzebna jest dyskietka ze sterownikami do Raida? Do mobo z podpisu. Bo na początku instalacji wyświetla mi komunikat o braku sterowników do CD/DVD :blink: i niemożliwości kontynuacji instalacji :? Właśnie chciałem zabrać się za zainstalowanie Visty (wersja Prof PL kupiona razem z XP Prof PL-te zestawy z początku roku :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 być może Ci będzie potrzebna, być może nie - u mnie o dziwo (a nastawiałem się na doinstalowywanie sterowników) nie było takiej potrzeby i Vista od razu sama znalazła RAID0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Właśnie nie mogę znaleść tej opcji do wyłączenia tych komunikatów, ma ktoś jakiś pomysł ? BTW Co mam zrobić jak Broodwar mi nie działa :( nie chce się połączyć z serwerem jakiś błąd wyskakuje jest jakaś szansa ? bo ja bez tego nie mogę żyć :D Edytowane 4 Listopada 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Czy w trakcie instalacji Visty potrzebna jest dyskietka ze sterownikami do Raida? Do mobo z podpisu. Bo na początku instalacji wyświetla mi komunikat o braku sterowników do CD/DVD :blink: i niemożliwości kontynuacji instalacji :? Właśnie chciałem zabrać się za zainstalowanie Visty (wersja Prof PL kupiona razem z XP Prof PL-te zestawy z początku roku :D ) F6 przy instalacji - plik moze byc na dyskietce cd usb i czyms jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitbike Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Przeskoczyłem z 32-bitowca na x64 i mam problem z pobieraniem nowych gadżetów, którego na poprzedniku nie było. Nie wiem czemu, ale po kliknięciu na "Pobierz więcej gadżetów w trybie online" opala się się strona, ale listy z poszczególnymi kategoriami są wszędzie puste? Teraz nie wiem, czy akurat coś dzieje się z tym serwisem, czy na 64-bitówce nie można dodawać nowych dodatków? a wersje językowe są te same? może jedna pokazywała odnośnik do angielskich gadżetów a teraz pokazuje Ci do polskich? na stronce zmienia sie język, rzecz prosta ale może przeoczona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Moss Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 mam dziwny problem (z dyskiem?) mianowicie czesto jakby dysk sie zatrzymuje, i po chwili slychac dzwiek jakby odpalal od nowa i na koncu "pyk" (jak juz zaskoczy :P ) w tym czasie wiele programow ma zwisa. Troche to upierdliwe bo czasami zdarza sie co okolo minute kilka razy z rzedu. Problem wystepuje gdzies od tygodnia, jakies sugestie co moze byc przyczyna? vista 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 mam dziwny problem (z dyskiem?) mianowicie czesto jakby dysk sie zatrzymuje, i po chwili slychac dzwiek jakby odpalal od nowa i na koncu "pyk" (jak juz zaskoczy :P ) w tym czasie wiele programow ma zwisa. Troche to upierdliwe bo czasami zdarza sie co okolo minute kilka razy z rzedu. Problem wystepuje gdzies od tygodnia, jakies sugestie co moze byc przyczyna? vista 64 Po prostu dysk Ci pada, mialem tak kiedys ze starym hdd. Sprawdz temp. , jesli sa w normie to przebadaj go programem HD Tach, zeby sie upewnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...