humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam wszystkich Ostatnio postanowilem zakupic jakieś perfumy ale z tych droższych. Interesuje mnie DIOR Dune. Myślicie że takie perfumy opłaca się kupywać ? Czy jest duża różnica między takimi perfumami a zwykłymi ? Proszę o wasze spostrzeżenia, opinie itp. Które polecacie , oraz który zapach odpowiedni jest na określony wiek. Mam 18 lat :? Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 kupisz raz to juz przy kolejnych nie bedziesz mial watpliwosci ze warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 markowymi jak sie pokropisz to koszula jeszcze po praniu pachnie :lol: jatam jade na tanszych (mó łolet jest ostatnio cienki jak siki węża) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Pewnie, ze sie oplaca :) Ja uzywam obecnie tommy hilfigera - polecam, ale i tak zapach sie dobiera do konkretnej osoby, pory roku, celu uzycia :lol: itd. Aha i jak kupowac to albo w strefie wolnoclowej, albo z jakiejs wyprzedazy (np ostatnie sztuki), ja np ostatnio kupilem wlasnie tego tommiego wode + dezodorant za 2/3 tego co kosztuje sama woda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 co myślicie o takich ?? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=59968415 A zapach jest jakiś dużo, dużo lepszy ?? Czy ogólnie to samo co te tańsze tylko tak szybko nie wyparowywują ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) Zapach DUZO lepszy. Dluzej trzymaja, ale to tez zalezy jakie sobie dobierzesz. A z allegro uwazaj, bo czesto podrobki sa :/ aha i jeszcze jedno jak bedziesz wybieral to nie sugeruj sie pierwszym zapachem, psiknij sobie troche na nadgarstek, i powachaj, pozniej 2 raz po ok 20 min i pozniej po godz. bo sa rozne nuty zapachowe uwalniane. Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez MIR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) No ale zobacz, z tego linka co podałem to nawet w folii są te perfumy. Znalazłem strone : www.perfumeria.pl Jak myślisz czy tam są oryginalne ?? Ten DIOR Dune 100Ml kosztuje tam 255zł , słono ale jestem w stanie tyle dać. Niestety mieszkam w takiej miejscowości że jedynie internetowe zakupy wchodzą w gre :( Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) ten wyglada akurat na uczciwego (pelno komentarzy i 0 negatywow co do perfum), tylko tak ogolnie mowie :) edit: no to kiepsko masz :/ ja zawsze kupuje jak juz pisalem na wyprzedazach czy promocjach w centrach handlowych lub w stefie wolnoclowej, nie znam tego sklepu wiec nie wiem Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez MIR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Ale mnie teraz zestresowałeś. Miałem je kupić te perfumy. W Perfumeri są 100zł droższe, więc sam nie wiem. Wiesz 100zł w kieszeni zawsze się przyda. A czy podróbki też robili ofoliowane ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) dokladnie takie same opakowania maja oryginaly i podrobki, ale ten faktycznie wyglada na oryginal, jakby gosc sprzedawal podrobki to ktos by sie zorientowal i dal negatywa, wiesz moze gosc wlasnie przywozi z jakis promocji czy strefy wolnoclowej i ma przez to tansze (podobno tez ze stanow woza) Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez MIR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 No ale o to się rozchodzi że ja bym się pewnie nie zorientował czy oryginał czy podróba :( sam nie wiem czy dokładać 100zł i kupować w perfumerii. Interesują mnie: Christian Dior Fahrenheit Christian Dior Dune Któryś z tych trzeba wybrać. Ciężki wybór... i pytanie ALLEGRO czy PERFUMERIA ?? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Fahrenheity polecam jak najbardziej, od 3 lat uzywam tych i nawet sie nie zamierza na zmiane. PS. Coraz ciekawsze topici na tym forum sa [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 @narcyz A gdzie kupowałeś swoje perfumy ? Na allegro widziałem tego Fahrenheita 200Ml za 239zł. Powiedzcie : ALLEGRO CZY PERFUMERIA ? Sorry że zaśmiecam forum takimi tematami, ale tutaj na tym forum jest jak w domu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
global Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja za o polecam meskie Allure (zwykle oraz Sport). Allegro. Trzeba tylko wiedziec od kogo kupowac :) Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez global Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A masz jakichś swoich pewniaków ?? Chodzi mi o Dior Fahrenheit, u kogo na pewno dostane oryginał ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Fahrenheit fajny zapach ale IMO za duzo podrobek na rynku i co drugi fsiok w tym chodzi ;] Ja tam am akurat szczescie bo mam wtyki w hurtowni i kupuje sobie testery . Kto jest w temacie wie , ze testery dluzej trzymaja ale nie sa na sprzedaz :lol: (co w sumie mi wychodzi na dobre bo mam je w dobrej cenie ;] ) Jesli chodzi o podrobki to jesli kiedykolwiek miales oryginal to poznasz po 2 min spogladania na taki... Widac , ze nabijany , rozkrecany itp... No ale trzeba siedziec w temacie zeby to zauwazyc... Z moich i znajomych doswiadczen wynika , ze 70% perfumow na allegro to podroby , zazwyczaj tureckie lipy itp... Psiknij sie takim to raz , ze zostawi ci piekna plamke na koszulce a dwa , ze spaach wywietrzeje po paru godzinach (z reszta co do samego zapachu tez mozna miec pewne watpliwosci...) lol normalnie sie poczulem jak sprzedawca w Saphorze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) A mógłbyś mi załatwić taki tester ?? :D Bo ja chcem 100% oryginał, boje się kupować na allegro. Co myślicie o tym sprzedawcy: Sprzedawca nr 1 i tym Sprzedawca nr 2 Myslicie ze oryginaly ?? @Heat Jakie perfumy polecasz ?? Może XS (Paco Rabanne) ?? Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 @narcyz A gdzie kupowałeś swoje perfumy ? Zazwyczaj staram sie wyszukac jakeis tansze zrodlo. Czesto mozna spotkac w promocjach, niestety raczej w naszym kraju nie ma zbyt sensownych cen. Kiedys kupilem we Włoszech, a ostatnio w Irlandii (duze za 29Euro). W PL staram sie ich nie kupowac, bo na allegro sie nie skusze, a w perfumerii sam widzisz jakie sa ceny. Raz kupilem od pasera tez, niby tanio, ale jakos nie bardzo jest teraz do nich dosep zreszta nie mam ochoty kpowac krojonych rzeczy. Podrobki raz kupilem- zaplacilem wtedy 30zl i stwierdzielm ze lipa jakich malo. Zapach sie wogole nie trzyma i wcale nie jest taki sam. Wiec poszly w odstawke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Co do Fahrenheita to podróbki są duuużo słabsze od oryginału, ale mi to nie przeszkadza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 odradzam allegro raz się już na Diora naciąłem taka podroba co nawet koło oryginalu nie lezala :/ kolo tez mial same pozytywy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Ja osobiscie nie kupuje oryginalnych z bardzo prostej i jasnej przyczyny. Dostalem jednak kiedys od dziewczyny GIO DI AQUA (Giorgio Armani) i to jest jeden z genialniejszych zapachow jakie dotychczas wachalem. Oczywiscie nie ma co porownywac podrobek, ktorych jest mnostwo tegoz perfumu (to jest perfum czy woda kolonska ?). Tak jak ktos powiedzial, czuc koszule bylo nawet po praniu. Teraz dostalem znow oryginalny Christian Dior i rowniez jest ogromna roznica miedzy nim a podrobkami. Jednym slowem jakby mnie bylo stac to kupowalbym tylko oryginalne, a nie oszczedzal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Czyli ok, perfumy kupić trzeba. Mówicie że nie warto na allegro brać ... hmm, czytałem wszystkie komentarze tego gościa, ma same pozytywy i wszyscy pisza że oryginalne (w komentarzach). Sam nie wiem. Moglibyście zobaczyć ten linka i sprawdzić fachowo czy warto dać mu 239zł za te perfumy(mój wybór padł na tego użytkownika): http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60910653 Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Ja osobiscie nie kupuje oryginalnych z bardzo prostej i jasnej przyczyny. Dostalem jednak kiedys od dziewczyny GIO DI AQUA (Giorgio Armani) i to jest jeden z genialniejszych zapachow jakie dotychczas wachalem. Oczywiscie nie ma co porownywac podrobek, ktorych jest mnostwo tegoz perfumu (to jest perfum czy woda kolonska ?). Tak jak ktos powiedzial, czuc koszule bylo nawet po praniu. Teraz dostalem znow oryginalny Christian Dior i rowniez jest ogromna roznica miedzy nim a podrobkami. Jednym slowem jakby mnie bylo stac to kupowalbym tylko oryginalne, a nie oszczedzal. 1598202[/snapback] Perfum. Dodatkowo ostatnio zobaczylem na polce aftershave z tej linii, nabylem i tak samo rewelacyjny jak perfum. Sa jeszcze zele ale co za duzo to niezdrowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Sprawdzał ktoś z was perfumy Dior Fahrenheit ? Bo jak ktoś wcześniej wspomniał jest to stary zapach już, ale chyba dalej dobry, jak ludzie kupują :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Sprawdzał ktoś z was perfumy Dior Fahrenheit ? Bo jak ktoś wcześniej wspomniał jest to stary zapach już, ale chyba dalej dobry, jak ludzie kupują :) . 1598304[/snapback] ale chyba nie kupisz tego zapachu tylko dlatego ze ludzie go kupuja i ze jest popularny.. najlepiej pojsc do jakiegos sklepu - "potestowac" - a potem ew. zakupic z pewnego zrodla na allegro. Jesli takie sa :| btw. uwazam ze o wiele lepiej kupowac perfumy za granica.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 No właśnie o to chodzi że nie mam możliwości iść do jakiejś perfumerii. Mieszkam na zadupiu i tyle. Sugerowałem się komentarzami z perfumerii, a jak to pachnie to ja nie mam pojęcia, ale pewnie nie gorzej niż moje badziewne Bond , które miałem do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Jesli chodzi o intensywnosc i dlugotrwalosc zapachu to z pewnoscia lepiej. Ale czy sama kompozycja bedzie lepsza dla ciebie i twojego pH to juz mialbym watpliwosci. Kupowanie perfumow w necie, bez wczesniejszego ich uzytkowania to dla mnie absurd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Jesli chodzi o intensywnosc i dlugotrwalosc zapachu to z pewnoscia lepiej. Ale czy sama kompozycja bedzie lepsza dla ciebie i twojego pH to juz mialbym watpliwosci. Kupowanie perfumow w necie, bez wczesniejszego ich uzytkowania to dla mnie absurd. 1598481[/snapback] To jeszcze gorsze niz kupowanie okularow bez wczesniejszego przymierzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Jesli nie masz mozliwosci powachac to faktycznie kiepsko :/ Jak koniecznie chcesz ryzykowac i bez testowania kupic, to moze allure chanela? Ten zapach sie z reguly wszystkim podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Jesli nie masz mozliwosci powachac to faktycznie kiepsko :/ Jak koniecznie chcesz ryzykowac i bez testowania kupic, to moze allure chanela? Ten zapach sie z reguly wszystkim podoba. 1598611[/snapback] Mówisz że jest dobry ?? Czy to chodzi o tego ? Chanel Allure Homme Sport ?? Strasznie drogie te perfumy. Mówisz że są naprawde dobre ? Założyłem ten temat żebyście mi pomogli , jestem otwarty na wszelkie propozycje. Chciałem Dior Fahrenheit ponieważ on jest w buteleczce 200ml czy dużo. Ten Chanel lepszy będzie od Diora ? Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...