chase1 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 a gdzie w polsce w sklepie kupic HZ albo ZX -> we "w miare dobrej" cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 a gdzie w polsce w sklepie kupic HZ albo ZX -> we "w miare dobrej" cenie ? obawiam sie ze w sklepie ich nie dostaniesz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 polecam allegro za ~1000 Jeden z userw z tweak.pl napewno tez bedzie mial conieco na sprzedaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 o allegro to ja wiem... pozatym koles z bialegostoku (nie pamietam nicka z allegro) przywozi duzo roznych pamieci z us a moze w niemczech/danii/norwegii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Dziwna rzecz. Pamiatki na AUTO wszsytko i HTT 250 z mnoznikiem 10. KLAPA. Nie funguje. 240 spokojnie idzie, ale 250 juz nie smiga... Dalem ustawienia bachusa z testu, na ktrych uzyskal 280 w 3Dmarku2001 i 250 tez nie dziala !! Teraz mam 216 i jakos leci... Zmienilem razem z ram procka, i narazie procka testuje...pozniej jednak ram. Bo juz nie wiem co z czym nie za dobrze dziala... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Jeden z userw z tweak.pl napewno tez bedzie mial conieco na sprzedaz Taaa, nawet wiem ktory :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Napisz zdziebko jak ci idize z tymi HX, bo ja jestem w powijakach.... Zato procek obiecujacy, ale po amputacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 A może wie ktoś czy w Belgii gdzieś się kupi te gskill'e? Znajomy tam siedzi to bym miał je moment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 @ kiss Proszę bardzo: http://www.bytesatwork.be/ A wiecie, co jest najlepsze? Że G.Skille można kupić w Rumunii! Polska to widać kraj zupełnie innego świata :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 @ kiss Proszę bardzo: http://www.bytesatwork.be/ A wiecie, co jest najlepsze? Że G.Skille można kupić w Rumunii! Polska to widać kraj zupełnie innego świata :wink: Dzięki za linka! Rzeczywiście są, tylko strasznie drogo tam mają. Za HZ 280 euro, ale jeszcze może warto gdzieś poszukać? Znalazłem tam ciekawą alternatywę dla GSKILL HZ mianowicie: OCZ EL DDR PC-4000 Gold GX XTC 2GB Dual Channel 500MHz DDR CL 3-4-3-8 2.7V …i to w prawie tej samej cenie Co sądzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 @ kiss Proszę bardzo: http://www.bytesatwork.be/ A wiecie, co jest najlepsze? Że G.Skille można kupić w Rumunii! Polska to widać kraj zupełnie innego świata :wink: Maly rynek i sami jestesmy temu winni... Chcial bys zostac dystrybutorem G.SKILLa na polske? Osoby które kupuja te pamieci w 90% je kreca :) Teraz pomysl sobie ile roboty bezdie mial serwis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 A zupełnie już OT ja sobie myśle że żły czas jest na inwestowanie w pamięć DDR1... lada chwila wyskoczy DDR2 dla A64 no i co zrobimy z kostkami DDR1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 To ja ci przypomne ile trwalo wdrozenie A64 od momentu pojawienia sie na rynku... Rok ?? Wiecej ?? Spokojnie. Rok temu kupilem pierwsze s939, co wymusilo zmiane graficzki. Teraz wymiana na M2 wymusza zmiane pamiatek...To do przelkniecia tylko dla maniakow, a maniakow stac na zmiany. Prawda pmp ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Czy jest szansa że G.SKILL'e nie pójdą na mojej płycie? ABIT IC7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) A zupełnie już OT ja sobie myśle że żły czas jest na inwestowanie w pamięć DDR1... lada chwila wyskoczy DDR2 dla A64 no i co zrobimy z kostkami DDR1 :) Zauważ, że jak na razie to porządne DDR1 drożeją, więc myślę, że może być podobnie jak z SD RAM, za jakiś czas sprzedaż DDR1 będzie bardziej opłacalna niż teraz i pewnie będzie można za uzyskaną kasę kupić DDR2 podobnej klasy. A poza tym może się okazać, że M2 nic nie wniesie (poza np. obsługą 4xdwustronne co ludziom którzy teraz mają 2x1GB nic nie da, na jakiś czas, zanim nie będzie potrzebne 4x1GB :lol: ), i przez pewien czas spora część ludzi nie będzie wcale miała ochoty się przesiadać dla tych kilku MHz na pamięciach. Pozdr P.S. Z drugiej strony moim zdaniem lepiej by było jakby jednak AMD zamiast wprowadzać w M2 obsługę DDR2 poczekało trochę i od razu w DDR3 wskoczyło, bo tak znów po zmianie na DDR2 za jakieś półtora roku będzie trzeba na DDR3 się przesiadać. A prawdę mówiąc jest sporo rzeczy które można by jeszcze w s939 poprawić i na jakiś czas by to wystarczyło. EDIT: Z drugiej strony ma to swoje plusy, bo jak wejdzie M2 to ceny np. X2 zapewne spadną... Edytowane 17 Stycznia 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ...Znalazłem tam ciekawą alternatywę dla GSKILL HZ mianowicie: OCZ EL DDR PC-4000 Gold GX XTC 2GB Dual Channel 500MHz DDR CL 3-4-3-8 2.7V …i to w prawie tej samej cenie Co sądzicie?? poruszałem ich temat wcześniej odrobine. Zakupiłem sobie te pamiątki i mam je w domu. Niestety wciąż czekam na dostawe procka i obudowy więc komp leży w częściach i jeszcze nie testowałem. Tzn odpalałem je u kumpla na DFi żeby sprawdzić czy ok (i jak to często na DFI bywa nie odpaliły na default tylko trzeba było ręcznie timingi ustawić ale wtedy wszystko działało prawidłowo). Troche się grzeją ale nie są gorące. Oczywiście nominał działał prawidłowo i od razu było czuć różnice w gierkach :-) W ciągu najbliższych dni dziś może jutro powinienem dostać reszte i zacząć składać i testować :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 poruszałem ich temat wcześniej odrobine. Zakupiłem sobie te pamiątki i mam je w domu. Niestety wciąż czekam na dostawe procka i obudowy więc komp leży w częściach i jeszcze nie testowałem. Tzn odpalałem je u kumpla na DFi żeby sprawdzić czy ok (i jak to często na DFI bywa nie odpaliły na default tylko trzeba było ręcznie timingi ustawić ale wtedy wszystko działało prawidłowo). Troche się grzeją ale nie są gorące. Oczywiście nominał działał prawidłowo i od razu było czuć różnice w gierkach :-) W ciągu najbliższych dni dziś może jutro powinienem dostać reszte i zacząć składać i testować :-) Czy kupiłeś je w Polsce? Jaką cenę dałeś? Ciekawi mnie jak te Ocz'y i G.SKILL'e chodzą na Intelu? Wie ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Jesli kogos interesuja zakup G.Skilla ZX lub HZ to zapraszam: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=178247 Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witka. Widzieliście tą aukcje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81725049 G.SKILL 2GB PC 3200 2.5-3-3-6 warto się w to ładowac , na co można liczyć, może ktoś czytał o możliwościach OC tych pamięci , konkretnie tego modelu ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witka. Widzieliście tą aukcje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81725049 G.SKILL 2GB PC 3200 2.5-3-3-6 warto się w to ładowac , na co można liczyć, może ktoś czytał o możliwościach OC tych pamięci , konkretnie tego modelu ? Pozdro opinie na newegg: http://www.newegg.com/Product/CustRatingRe...N82E16820231047 topik na xs: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...highlight=2gbns według GSTechnician 240 to max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Wszystko zależy, ile by miały kosztować. Moim zdaniem do 700zł można spokojnie brać, nic lepszego się w tej cenie nie dostanie. Chyba że trafi się na dobre samsungi uccc, a te są nawet tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Może zna ktoś czeski? Znalazłem coś takiego TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Może zna ktoś czeski? Znalazłem coś takiego TUTAJ a po co czeski??? do zamówienia??? cena podobna jak u nas na allegro wiec zadna rewelacja :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Crucial says no more 2 gig balistix will be sold: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=86788 U la la ... :blink: Na stronie Cruciala nie ma tych pamięci w ofercie: http://www.crucial.com/store/listmodule.asp?family=DDR Edytowane 20 Stycznia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Chyba mieli za dużo reklamacji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam, probowal ktos oc z kosciami z allegro 1gb od samsunga? sa na UCCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, probowal ktos oc z kosciami z allegro 1gb od samsunga? sa na UCCC look na pierwsza strone ;) Ranking 1x1GB: 1 dzej | 1x1GB Samsung PC 3200 - Samsung UCCC: | 3,0-4-4-8 1T @ 280MHz | 2,70V | TEST | SPi32M Edytowane 20 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 ja jakos nie umie zmusic aby te moje pamieci szły na cl 2.5 w tej chwili 9*323 div150 cl3-3-0-2 2.86v ,dam cl2.5 winda sie nie wczytuje[ jakby mial ktos jakis pomysl to prosze pisac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_s Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Kupilem ;-) CPU AMD|OPTERON 165 1.8GHZ 2M RT HD 74GB|WD 10,000RPM 8MB WD740GD % VGA EVGA|GF 7800GTX 256-P2-N527-AX MB DFI LP UT nF4 SLI-D NF4SLI 939 MEM 1Gx2| G.Skill D500 F1-4000USU2-2GBHZ z pierwszego dnia testow moge sie pochwalic tym: http://idcaro.com/gskill/270.jpg jestem poczatkujacy i jest juz 1 w nocy wiec na poczatek chyba niezle, po przesiadce z gforce4mx i athlona 2200+ moja szczeka opadla do samej ziemi :D w przerwach miedzy robota a battlefield2 moze dokrece jeszcze bardziej i wsadze pare testow W 3dMarku05 wykrecilem na tych ustawieniach 8005 :-) a kto sie napalil na te pamiatki to zapraszam na www.idcaro.com Edytowane 21 Stycznia 2006 przez wojtek_s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 wojtek_s Na tym screenie nie widać taktowań pamięci. Zakładka "Memory" i może "SPD" w CPU-Z. Jest już wersja 1.31 CPU-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...