Skocz do zawartości
lspider

Polityka i politycy

Rekomendowane odpowiedzi

co do polityki ktoś kiedys powiedział coś o tym że kraje mają tylko wspólne interesy [oczywiście Polandii to niedotyczy - dlatego jestesmy tam gdzie jesteśmy]

no to wg ciebie Litwini powinni ruszyć na PL bo przecież kiedyś zarypalismy im wilno 

co do teori spiskowych to pilot był czechem  :ploom:  ci tez nas nie lubią  - jednak z tą polityką to ci nie wyszło [co do zdrady francuzów - przecież oni podpisali kapitulację z niemcami i dobrze im się żyło - tak to jest jak sie przegrywa wojnę i podpisuje papiery

Jak już cytujesz to do końca - to odnośnie więźniów - takich bez ręki trzebaby leczyc [bo co to za zysk jakby tak zmarli z powodu zakarzenia], do kopalni się nienadają za mało wydajni ja tam widzę same minusy

i jeszcze w kapoku byl w wodzie. 

to mnie naprawdę rozśmieszyło  :banana:

ps

dla mnie dziwne by było jakby jej nie miał  :zonk:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, ze nasz gen. nie byl w srodku poturbowany + jakies zapiski, ze kgb mialo dostep do samolotu przed jego startem. A pilot jakby nigdy nic sie wydostal?

I nie, nie mowilem o trzymaniu zlodziei w wiezieniu po wymierzeniu kary, ale chyba dedukcja zawalila jak przy historii z gen? Nvm.

Co do francji to z tego co kojarze to nie tylko podpisali pakt z niemcami ale jeszcze dla nich walczyli, wiec tez imo minales sie z prawda. 

Co do polandii to najwieksza cegielke do naszej historii i aktualnego stanu rzeczy dolozyly sprzedajne kur***szony. Tak jak nowoczesna i PO obrzucaja Polske gownem bo wybory przegrali. Przynajmniej PiSiory robia ostre porzadki w armii i wypie**rzaja komuchow jednego za drugim.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobają mi śie twoje teorie prawie jak macierewicz  - można się pośmiać  :banana:

francja fajny kraj przegrali wojnę podpisali kapitulację z niemcami [ale jakąś taką dziwną bo tylko pół kraju okupowane, również dla nich walczyli] a potem byli w wielkiej czwórce której niemcy skapitulowali jakoś chyba lepiej wyszli na IIws niż my :ploom: i co zastanawiające nie robili laski usa

w PL trzeba czegos więcej niż wype..... komuchów [ jakby nie patrzeć to już mineło ponad 25lat jak komuna padła, a to ostatnio chyba  jakaś pisowska menda krzyczała "komuniści i złodzieje" Lenin się w grobie znaczy w mauzoleum ze śmiechu przewraca] potrzeba wyrżniecia połowy społeczeństwa przez drugą - może bedzie wtedy normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy slyszales, ale pewien rusek kiedys powiedzial: "Polakow nie da sie podbic sila. Trzeba ich sklocic i patrzec jak sami siebie wyniszcza". I tak oto sie dzieje od bardzo dawna. Jednoczymy sie tylko gdy cos nam zagrozi lub poruszy caly narod (aka smierc papieza/najazd wroga). 

A co do moich teorii, to dziwne ze umarlo juz ponad 15 osob co badalo sprawe w smolensku - a to na zawal a to na wylew. Nie jestem jak Macierewicz by krzyczec, ze to zamach ale jednak cos w tej sprawie smierdzi. Dodatkowo czemu Ruscy nie mieliby nam oddac kilku blach? Przeciez to nie jakis nowoczesny samolot co by robic badania i probowac odtworzyc a zlom.

Po za tym ktos mowil, ze PO to partia sfinansowana przez Merkel aby nas tu lupic - chyba nawet sam Kolonko. Niemcy podbijaja nas prasa i kreuja rzeczywistosc. Natomiast ruscy agentura swoja (aka informacje, ze Komoruski ukladal sie z ruskimi agentami i ze wlazili i brali co chcieli z naszych sluzb bez nawet sprawdzania tozsamosci). Czyli Ribentrop-Molotow dalej w akcji... :/

• Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do francji to z tego co kojarze to nie tylko podpisali pakt z niemcami ale jeszcze dla nich walczyli, wiec tez imo minales sie z prawda. 

Piszesz o rzadzie Vichy, ktory kolaborowal z Niemcami.

Co do paktu - poddali sie, aby zachowac w jakims stopniu "niezaleznosc" zgodzili sie na warunki, finansowali dzialania wojenne Niemiec, itd. Nam sie moze nie podobac, oni widzieli to inaczej i tyle. Do sojuszu osi nie dolaczyli.

Walka dla Niemcow - zalezy od punktu widzenia - po kapitulacji, kontrole nad koloniami przejelo Vichy, strategiczne miejsca probowala zdobyc Wolna Francja prowadzona przez de Gaulle'a i wspierana przez Brytyjczykow - to sa te walki o ktorych wspominasz - technicznie bronili posiadlosci, ktore kontrolowali i posiadali , po co Niemcow do tego mieszac?

Jezeli mieliby dla nich walczyc, to dlaczego zatopili wiekszosc wlasnej floty w Tulonie w momencie, kiedy Niemcy probowali ja przejac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczyli z aliantami w Syrii i jeszcze gdzies.

powiedziałbym że za bardzo upraszczasz historię ba robisz ją prostacką a świat nie jest czarno biały

Syria to ciekawa sprawa nawet dziś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do paktu - poddali sie, aby zachowac w jakims stopniu "niezaleznosc" zgodzili sie na warunki, finansowali dzialania wojenne Niemiec, itd. Nam sie moze nie podobac, oni widzieli to inaczej i tyle. Do sojuszu osi nie dolaczyli.

Dołączyli za to do akcji "Endlösung der Judenfrage", ochoczo pakując francuskich żydów z biletem w jedną stronę do tak uroczych miejsc jak Auschwitz na przykład. Tacy Węgrzy, którzy dołączyli do Osi, knuli w przeciwną stronę, ekspediując swoich żydów w miarę możliwości za ocean. Ot żabojadzkie pojęcie solidarności i bohaterstwa. Karma to pamiętliwa sucz, dlatego teraz będą mieli kalifat.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/norweski-wariant-30,2295371,4199

Warto przeczytac. Az dziw bierze, ze na niemieckiej Interii to puscili biorac pod uwage ostatnie wydarzenia. Jasno pokazuje, ze LSD i miller to najzwyklejsze, najtansze, sowieckie kur... sprzedajne, co dostaly telefon od sojuza mowiacy "Nu pagadi"... Przeciez ta kur... sowiecka powinna spleśnieć w najciemniejszej celi do konca swojego marnego życia. A ten jeszcze w glorii i chwale w TV jako wielki spec występuje ze swoją ekipą... Kiedy ten nasz kraj w koncu wyjdzie na prosta...

Ale przecież tamten kontrakt z Norwegami został podpisany. Nie było tak?

- Tak było. To był podpisany, wiążący kontrakt. Ze względu na skalę inwestycji kontrakt przewidywał, że obie strony będą się nawzajem informować o wypełnieniu swoich obowiązków umownych i według precyzyjnie określonego harmonogramu, zwłaszcza w pierwszej fazie budowy gazociągu podmorskiego do polskiego wybrzeża. Chodziło o podstawowe rzeczy - takie, jak zgody korporacyjne na poszczególnych etapach, inwestycje w infrastrukturę gazową po naszej stronie itp. Niestety, jasną intencją idącego wtedy po władzę Leszka Millera, było utrzymanie dostaw gazu z Rosji, nawet za cenę pogorszenia stosunków z Norwegami. Z konstrukcji umowy wynikało, że nie trzeba było nic specjalnego robić, by kontrakt nie wszedł w życie. Wystarczyło nie zawiadomić w przewidzianym momencie Norwegów o spełnieniu przez Polskę uzgodnionych przez obie strony warunków.

I nie zawiadomili?

- Nie zawiadomili. Mało tego, nasi norwescy partnerzy dwukrotnie oficjalnie dopytywali, czy Polska na pewno odrzuca tak korzystny dla siebie kontrakt. Istnieje korespondencja z tamtych czasów. Norwegowie kontaktowali się ze mną już po usunięciu mnie z zarządu PGNiG. Chcieli dowiedzieć się, o co tak naprawdę chodzi. Rzetelnie informowałem, że już jestem poza PGNiG, ale nalegałem, żeby próbowali zachęcić stronę polską, żeby próbowali porozmawiać wprost. Problem był taki, że do władzy w PGNiG doszli - oględnie mówiąc - ludzie mało profesjonalni i nie można się było z nimi dogadać nawet na płaszczyźnie pojęciowej. Obrazując - nie dla każdego termin "make up" znaczy to samo. Kolokwialnie to makijaż. W gazownictwie "make up gas" oznacza część surowca, która zostaje do późniejszego odbioru... Dla Norwegów nagła rezygnacja z tego kontraktu była gigantycznym zaskoczeniem, bo kiedy go podpisywaliśmy, determinacja obu stron była jednakowa...
Edytowane przez DziubekR1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy wyjdzie na prostą? Kiedy zrobią rachunek sumienia i wszystkich bandytów działających przez ostatnie 26 lat na niekorzyść Polski wsadzą do pierdla, a prawo zmienią (ale nie tylko to, bo zmiany musiałabyć bardziej ogólne), że urzędnik będzie odpowiadał za wszelkie niekorzystne decyzję swoim majątkiem. Lub w ekstremalnych sytuacjach (jak ta powyżej) będzie mógł trafić do więzienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śledzę na bieżąco, ale mam nadzieje, że zostało już wydane oficjalne potępienie i zaniepokojenie ? Poczułbym się bezpieczniej.

Miałem właśnie o tym wspomnieć...Nic tak nie uspakaja jak potępienie,szczególnie te wydane przez watykan i pape smer..franca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniliście już kolory zdjęcia profilowego na fejsiku? Przecież nie będziemy siedzieć bezczynnie patrząc, jak wylatują w powietrze potomkowie ludobójców z Konga, no nie? No nie?

Nie mam fejsa, ale może chociaż jakąś wstążkę sobie owinę na ramieniu, czy chociaż świeczke w oknie zapale, no coś musze zrobić z tym terroryzmem przeciez.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

makrela już się zsolidaryzowała? bo nic nie czytałem na ten temat.

Oczywiscie:

Szok, jakiego doznaliśmy, jest równie wielki jak nasza determinacja, by pokonać terroryzm

— oświadczyła Merkel we wtorek w Berlinie.

Będziemy współpracowali na wszelkich możliwych płaszczyznach z belgijskim rządem i belgijskimi organami bezpieczeństwa, aby znaleźć, zatrzymać i ukarać odpowiedzialnych za dzisiejsze zbrodnie

— zadeklarowała szefowa niemieckiego rządu, zapewniając o „całkowitej solidarności” Niemiec z Belgią.

Clintonowna oczywiscie wychwala Muslimow jako pokojowych i toleranyjnych, a islam nie ma nic wspolnego z terroryzmem.

CeNdIecWsAA_9d5.jpg

Ehh, lewactwo powinno byc uznane za chorobe umyslowa, a takich zamykac w pokojach bez klamek.

Tymczasem oni rzadza swiatem i mediami.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lewactwo jest jak rak z przerzutami, niszczy organizm, dzięki któremu żyje i w rezultacie doprowadza do jego śmierci samemu ginąc. Ja już nie widzę ratunku dla Europy, poza wojną, której bym nie chciał. Receptą dla Polski jest odcięcie się od UE i uzyskanie suwerenności. Zobaczcie jak kwiczą lewaki w UE kiedy Polska przestała ich słuchać, odejście Polski z unii byłoby potwierdzeniem upadku "zjednoczonej lewackiej Europy".

Edytowane przez OCM4n14k
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi