Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

wyrko

nie :P. Dziwne sa te predkosci max. Ja na tej samej prostej moge ninja jechac max 345 a później w ta sama strone na tym samym odcinku rozpedza sie do prawie 360 :blink:.

A tak btw. Nie liczac średnich dźwięków i monotonii w singlu to TDU ma jeszcze jedne minus. Strasznie KANCIASTE wzniesienia ;0. Najgorsze jest to ze na autostradach tez tak jest. Zamiast ładny łuk to sa straszne 'schody' i czesto widać jak samochody z traffic'u rysuja sobie podwozie albo co lepsze rozbijają własne światła itp :lol:. W sumie dobrze z TDU ma dla mnie tylko takie minusy ;p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyrko

nie :P. Dziwne sa te predkosci max. Ja na tej samej prostej moge ninja jechac max 345 a później w ta sama strone na tym samym odcinku rozpedza sie do prawie 360 :blink:.

A tak btw. Nie liczac średnich dźwięków i monotonii w singlu to TDU ma jeszcze jedne minus. Strasznie KANCIASTE wzniesienia ;0. Najgorsze jest to ze na autostradach tez tak jest. Zamiast ładny łuk to sa straszne 'schody' i czesto widać jak samochody z traffic'u rysuja sobie podwozie albo co lepsze rozbijają własne światła itp :lol:. W sumie dobrze z TDU ma dla mnie tylko takie minusy ;p.

Nigdzie w sieci nie widzialem wiecej, bez ruchu ulicznego pomykam 445.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dziwnego, wystarczy że przez chwile znajdziesz sie za jakimś samochodem, a opór powietrza sie zmniejszy przez co jedziesz szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dziwnego, wystarczy że przez chwile znajdziesz sie za jakimś samochodem, a opór powietrza sie zmniejszy przez co jedziesz szybciej.

Negative. Miałem wtedy wyłaczony traffic ;]. Moze pogoda ma na to jakiś wpływ albo wiatry :lol: kto wie.

Ja jechałem max F1 tylko 441 ;d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah, a ja mam problem z dźwiękiem. Ot nagle, włączam grę, intro itd muzyka jest, uruchamia się menu i koniec, dźwięku zero. Wchodziłem w różne opcje i patrzyłem, zmieniałem i nic to nie daje, dźwięku jak nie było tak nie ma, echh....zajrzałem do faq, nie pomogło wejście do mapy i backspase. Jakieś pomysły ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah, a ja mam problem z dźwiękiem. Ot nagle, włączam grę, intro itd muzyka jest, uruchamia się menu i koniec, dźwięku zero. Wchodziłem w różne opcje i patrzyłem, zmieniałem i nic to nie daje, dźwięku jak nie było tak nie ma, echh....zajrzałem do faq, nie pomogło wejście do mapy i backspase. Jakieś pomysły ??

ALT+tab ;]. Dźwiek powinien wrócić. Tez mi kompletnie zanikł i to pomogło. Niestety po alt+tab czesto pojawiaja sie arty wiec stukaj alt+taba do oporu az bedzie dźwięk i nie bedzie artów ;p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa.. ja tak kiedys "stukalem" to po 3 razach przewaznie BSa dostawalem ^^

Zmiana sterow od grafiki i bluescreenow nie ma :)

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam taki problem. Ponieważ grałem w pirata i dzisiaj kupiłem sobie oryginała i chciałem zagrać online. Nie wiem jak to zrobić.

Tworze profil online i wszystko jest OK ale teraz jak przywrócić moje sejwy ze starego profilu?? Jak kopiuje cała zawartość starego profilu to widzi go jako ten stary profil a nie jako nowy z opcją online.

Co zrobić?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz zaczac grac od nowa. Kazdy po zakupie pelnej wersji musial.

Hee poważnie??

Ale jakto pełnej, przecież też grałem na pełnej...

Cholercia sporo już przeszedłem i głupio by było że bym musiał od nowa, nie ma sposobu na użycie sejwów??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol, profil multiplayerowy to co innego niż single player. Nawet na oryginale grając w singla po przejściu na multi musiałbyś grac od nowa.

Już znalazłem jak to zrobić:P

Jak mi się uda to moge opisać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra takie coś uwzględnia ?

Hee poważnie??

Ale jakto pełnej, przecież też grałem na pełnej...

Cholercia sporo już przeszedłem i głupio by było że bym musiał od nowa, nie ma sposobu na użycie sejwów??

Grałeś na Becie nie na pełnej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem pojezdzic ze znajomym. Widze go na mapie, klikam na niego, ale nie widze go w grze lecz widze innych graczy. Takie same objawy ma on. Wszystkie opcje onlinie powlaczane. U niego net 512 u mnie 6Mb. O co chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem pojezdzic ze znajomym. Widze go na mapie, klikam na niego, ale nie widze go w grze lecz widze innych graczy. Takie same objawy ma on. Wszystkie opcje onlinie powlaczane. U niego net 512 u mnie 6Mb. O co chodzi ?

O patch'a chodzi :mur:

Miał być w maju i co :unsure: Odwrócili kota ogonem na squela,a to co ważne przycichło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Forum Atari:

Potrzebny będzie Hex Workshop (Download)

1. Backup the offline profile

2. (in TDU) delete the offline profile

3. (in TDU) create the online profile

4. Play till you get to your house (after the first race) and it says " saving, please wait..."

5. Quit TDU

6. Just to be sure, Backup that profile also

7. open up hex workshop go to "tools - compare"

8. browse to offline profile\playersave

9. then to your newly created online profile\playersave

10. select "resynch compare"

11. go to " Edit > Goto".

12. Input "50" as the offset

13. select "Dec" as the measurement (it's below the text box).

! NOTE: make sure you choose "From beginning of file" !

14. Select all data from the beginning of the file uptill the 50th byte.

15. Go to "Edit > Copy".

16. Use "Goto again" to go to the 50th byte of the offline file

17. Select from the beginning 'till the 50th byte again,

18. Go to "Edit > Paste".

19. save & close these files

If you backed up the profiles, which i assume you did, you can just overwrite the playersave file in your test drive unlimited\savegame\new online profile.

20. copy the files inside the now corect online profile and past them in to the playersave2 directory, overwriting the excisting files.

Now everything should be working like a charm!

I'm going to have lunch now, so I'll check back here in about half an hour.

Good Luck!!!!

Ja tym sposobem sobie przerobiłem save'a z offline na online i wszystko działa (wersja 1.45A, polska).

Jak nie będę wyjątkiem, ktróremu to zadziałało to może dodać do FAQa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś wie jaki plik odpowiada za ustawienia kontrolerów ??

bo mam problem ze skonfigurowaniem pada, poprostu gdy chce ustawić ruchy na lewo i prawo, to mi wyświetla komunikat, żeby nie naciskać dwóch klawiszy, mimo, że naciskam tylko jeden, ruchy do przodu i do tyłu bez problemu ustawia, to samo inne klawisze, tylko z tymi dwoma mam problem i chciałem ręcznie w jakimś pliku to ustawić :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moze mi ktos powiedziec w jaki sposob odblokowac reszte salonow samochodowych ? Np. stoje pod salonem lexusa (D-4 - mapka z faq) i nie wyswietla mi sie zadne info typu "wcisnij enter aby wejsc". O co chodzi ? Musze cos wczesniej przejsc ? Postep - 33%

Screen:

http://my.creativeinfo.org/~basik/lexus.jpg

Edytowane przez basik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś wie jaki plik odpowiada za ustawienia kontrolerów ??

bo mam problem ze skonfigurowaniem pada, poprostu gdy chce ustawić ruchy na lewo i prawo, to mi wyświetla komunikat, żeby nie naciskać dwóch klawiszy, mimo, że naciskam tylko jeden, ruchy do przodu i do tyłu bez problemu ustawia, to samo inne klawisze, tylko z tymi dwoma mam problem i chciałem ręcznie w jakimś pliku to ustawić :mur:

Niestety ale ta gra ma jakieś problemy z rozpoznaniem osi X, również u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pisz :) Od dosc dawna poszukujemy sposobu na to :)

Pojawił się opis po angielsku, ale jak obiecałem też wkleję co znalazłem.

Jest to opis stworzony przez Goofy'ego z forum tdu.

1. Zróbcie backup pliku z savem offline (Moje Dokumenty/Test Drive Unlimited/savegame/profil_offline). Najlepiej zróbcie dwie kopie tego katalogu.

2. Włączcie grę i w grze skasujcie profil offline

3. Stwórzcie nowy profil online

4. Grajcie dopóty dopóki nie dojedziecie do swojego domu (po pierwszym wyścigu - powinien pojawić się napis 'Zapisuję, proszę czekać')

5. Wyjdźcie z gry

6. Tak dla pewności zróbcie backup tego nowo utworzonego profilu online

7. Teraz musicie ściągnąć skądś program Hex Workshop

Możecie ściągnąć np. stąd: http://www.shareup.com/getfile.php?v=&...%2Fhw32v423.exe

8. Otwieracie Hex Workshop i otwieracie w nim tools -> compare

9. Jako pierwszy plik(source) otwieracie profil_offline/playersave/playersave , a jako drugi plik (target) otwieracie profil_online/playersave/playersave

10. Zaznaczacie opcję 'resynch compare' i klikacie ok (powinny otworzyć się 2 okienka)

11. Kliknijcie na okienko, które znajduje się niżej, po czym otwieracie menu Edit -> Goto

12. W okienku, które się pojawiło wpisujecie 50, zaznaczacie opcję 'Dec'

! Upewnijcie się, że jest też zaznaczona opcja 'From beginning of file' !

13. Zaznaczacie wszystkie cyferki od początku aż do miejsca do którego przesunął się Wam kursor (czyli do 50-tego bajta)

14. Klikacie prawym przyciskiem i wybieracie opcję 'Copy'

15. Zaznaczcie teraz okienko, które znajduje się wyżej i wybierzcie z menu Edit -> Goto

16. Tak jak za poprzednim razem wpisujecie 50, zaznaczacie 'Dec' i 'From beginning of file'

17. Zaznaczacie wszystkie cyferki od początku aż do miejsca do którego przesunął Wam się kursor - czyli do 50-tego bajta

18. Klikacie na zaznaczone cyferki prawym przyciskiem myszy i wybieracie opcję 'Paste'

19. Teraz musicie zapisać plik - klikacie na symbol dyskietki, program powinien zapytać się czy chcecie zrobić backup, kliknijcie na opcję 'tak'.

20. Teraz kopiujecie plik 'playersave' z folderu profil_offline/playersave, po czym kopiujecie ten plik do katalogu: Moje Dokumenty/Test Drive Unlimited/savegame/profil_online/playersave oraz do katalogu Moje Dokumenty/Test Drive Unlimited/savegame/profil_online/playersave2

Teraz włączacie grę i wszystko powinno działać jak trzeba - Wasz profil offline powinien być teraz profilem online!

Sposób działa na 100%.

Należą się za niego wielkie podziękowania twórcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moze mi ktos powiedziec w jaki sposob odblokowac reszte salonow samochodowych ? Np. stoje pod salonem lexusa (D-4 - mapka z faq) i nie wyswietla mi sie zadne info typu "wcisnij enter aby wejsc". O co chodzi ? Musze cos wczesniej przejsc ? Postep - 33%

Screen:

http://my.creativeinfo.org/~basik/lexus.jpg

Name: Lexus Is 350

Size: 6.00 MB

Cars Included:

- Lexus IS 350

Price: Free!

------

Lexus jest do zassania na X360. Jeśli chodzi o pc to nie wiem jak sprawa wygląda. Ale chyba Atari nie dała jeszcze możliwości ściągania aut z neta?

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALT+tab ;]. Dźwiek powinien wrócić. Tez mi kompletnie zanikł i to pomogło. Niestety po alt+tab czesto pojawiaja sie arty wiec stukaj alt+taba do oporu az bedzie dźwięk i nie bedzie artów ;p.

alt+tab nie działa.... próbowałem wiele razy, jak napisałem, przeczytałem faq i próbowałem się do niego dostować i nic nie pomagało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety przestalem grac - czekam na patcha (ciekawe ile).

Swoja droga smieszne sa rozwiazania w stylu "klikaj do oporu moze zadziala". Po prostu podejscie producenta do swoich klientow jest niepowazne. Szkoda slow :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi