sparda Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Wysokie nie kluja uszu bo ich za wiele nie ma :) Przynajmniej z przenoszeniem tych najwyzszych dzwiekow [>10khz] sluchawki te maja pewnie problemy. Ale faktycznie - sa to najlepsze sluchawki przenosne jakie slyszalem. Porownywalem je w sklepie z Kossami Porta pro, Akg k24p, Akg k26p i nie ma o czym mowic - px100 zmiazdzyly wszystko. Co ciekawe zmiazdzyly nawet px200 - ktore sa ponoc wyzszym modelem. Tylko cena... hmm... mi szkoda by bylo wydac 200 zl na sluchawki do mp3 :wink: w sumie zawsze bylem do nich przychylniee nastawiony :) jeszcze taka mala kwestia, mysle ze raczej jestem wybredny jesli chodzi o jakosc dzwieku bo ta z cresynow mnie w 100% nie zadowala , na tych px100 bedzie widac naprawde duza roznice w porowaniu z cresynami??nigdy nie sluchalem muzy na lepszych sluchawkach niz mam chodzi mi o to czy dzwiek plynacy z irivera na px100 zmasakruje mnie :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Ale na domowe, przenośne, do pracy, do szkoły, do mp3 już nie będzie szkoda, wprost przeciwnie :P Z jakiego Irivera ? Chociaż domyślnie jeśli chodzi o Iriver + PX100 to na pewno będziesz zadowolony. A tak poza tematem to jakie to Creasyny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ale na domowe, przenośne, do pracy, do szkoły, do mp3 już nie będzie szkoda, wprost przeciwnie :P Z jakiego Irivera ? Chociaż domyślnie jeśli chodzi o Iriver + PX100 to na pewno będziesz zadowolony. A tak poza tematem to jakie to Creasyny ? iriver h10 junior napisalem w 1 poscie ;p cresyny to sa pchelki dodawane w zestawie z iriverami sa to sluchyawki na licencji czy cos takiego Senhaisera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Haha dobre ja myślałem że chodzi o jakieś stacjonarne creasyny bo tak napisałeś dziwnie ze 400 zł dałeś za nie :P Ale mniejsza z tym... Powiem tak te creasyny to badziewie, MX500 z mojej sygnatury robią z nich miazgę ;] Miazgę z MX500 robią HD201 ;];] A już totalna miazgę z HD201 robią PX100 ^^ Więc jak usłyszysz te słuchawki to będziesz sie brzydził wsadzić te kapsle do ucha ^_^ Różnica będzie taka jakbyś przesiadł się Fiata Seicento do Audi A6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Haha dobre ja myślałem że chodzi o jakieś stacjonarne creasyny bo tak napisałeś dziwnie ze 400 zł dałeś za nie :P Ale mniejsza z tym... Powiem tak te creasyny to badziewie, MX500 z mojej sygnatury robią z nich miazgę ;] Miazgę z MX500 robią HD201 ;];] A już totalna miazgę z HD201 robią PX100 ^^ Więc jak usłyszysz te słuchawki to będziesz sie brzydził wsadzić te kapsle do ucha ^_^ Różnica będzie taka jakbyś przesiadł się Fiata Seicento do Audi A6 no mam taka nadzieje :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
restyk Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Witam, mam takie pytanie, może lamerskie... Co to znaczy, że słuchawki są monitorowe ? Czym różnią się te (Technics RP-F600) słuchawki, od tych (PHILIPS HP8500) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Polecicie cos lepszego do 200zl od Philipsow shp8900? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 posluchajcie sobie wokalu Amy Lee (EvaneScence) na shp8900 ;) cos pieknego, zwlaszcza na plytce "The Open Door" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) posluchajcie sobie wokalu Amy Lee (EvaneScence) na shp8900 ;) cos pieknego, zwlaszcza na plytce "The Open Door"Mam do Ciebie pytanie, czy duza jest roznica w dzwieku miedzy wyjsciem sluchawkowym Live'a! twoim ampem? Edytowane 13 Lipca 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 tak, zwlaszcza jesli chodzi o niskie tony, poza tym dzwiek z ampem jest bardziej dynamiczny. Chociaz bezposrednio z live nie jest strasznie, ale rockowe utworki juz nie brzmia tak samo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 A jakiego masz ampa? Ten od Esh'a moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 nie, cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Sam sobie go zlozyles czy kupiles? Jesli tak to ile takie cus kosztuje? :) Edytowane 13 Lipca 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Potrzebuję tanie słuchawki głównie do Skype'a, czasami do filmu, rzadko do gry. Na razie mam dwa typy: http://4play.pl/product-pol-932-SL8781-Med...tereo-Jack.html http://www.allegro.pl/item213083492_wyprze..._do_skype_.html Normalnie korzystam z głośników, więc słuchawki nie byłyby nadmiernie eksploatowane. Nie chcę tylko, aby rozpadły się przy trzecim użyciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Polecam te Logitechy - jakość dźwięku nie jest w nich genialna (chociaż i tak niezła), a są dość wytrzymałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Panowie jakie słuchawki do amplitunera yamaha (podłączonego dodatkowo z komputerem poprzez spdif z x-fi). Zastosowanie muzyka powiedzmy że rock (coś awaryjnego bo cisza nocna i kolumn nie idzie używać). Słuchawki mogą mieć dużego jack'a, narazie wygoglałem sobie Sennheiser hd555 (miałem okazje słuchać i nie są takie złe) ale jedna osoba tu na forum polecała tonsile sd426. Nie jestem na bieżąco więc proszę o jakąś poradę. A i cena powiedzmy do 500zł (uwaga nie muszą one kosztować 500zł, mogą mniej, ważne żeby jakość dzwięku była dobra :) Edytowane 20 Lipca 2007 przez EP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Mysle, ze to Cie zainteresuje :) Klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeq11 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Witam, Po przejrzeniu tego wątku prawie zdecydowałem się na słuchawki Sennheiser MX 500, jednak mam pytanie do użytkowników tych słuchawek: Czy dobrze trzymają się w uchu? Biegam z mp3 i zależy mi na tym żeby nie wypadały. Jeżeli jednak nie nadają się do biegania to jakie inne modele byście polecili? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Mam zamiar zakupić PX100. Czym sie róznią pod względem opakowania (zielone, pomarańczowe)? Słyszałem o podróbkach, ale to chyba jest oryginał... PX100 z allegro Słuchawki będą używane zarówno w domu, ale kupuje je dlatego (pozbywam sie koss ur40) żeby wykorzystać je również na spacery z muzyką :) Myślę, że dadzą rade... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Mam zamiar zakupić PX100. Czym sie róznią pod względem opakowania (zielone, pomarańczowe)? Słyszałem o podróbkach, ale to chyba jest oryginał... PX100 z allegro Słuchawki będą używane zarówno w domu, ale kupuje je dlatego (pozbywam sie koss ur40) żeby wykorzystać je również na spacery z muzyką :) Myślę, że dadzą rade... W wersji w niebieskim pudełku zmienili przetworniki co podobno nieznacznie poprawiło dźwięk (osobiście nie sprawdzałem, sam się dopiero do px'ów przymierzam) Wg. mnie wydawanie >200zł na te słuchawki to już przesada, spokojnie za 170zł kupisz nowe z gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Wg. mnie wydawanie >200zł na te słuchawki to już przesada, spokojnie za 170zł kupisz nowe z gwarancją. Gdzie kupie za tyle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Na allegro - tylko poszukaj dobrze... http://www.allegro.pl/item219282750_nowe_s...gwar_2lata.html Ale kiedys widzialem nawet taniej. Oczywiscie te za 129 to podrobki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Na allegro - tylko poszukaj dobrze... http://www.allegro.pl/item219282750_nowe_s...gwar_2lata.html Ale kiedys widzialem nawet taniej. Oczywiscie te za 129 to podrobki. Dzięki, troche inaczej powinienem po prostu poszukać. Tamtych za 129 nawet pod uwage nie biore, ale te wydają sie w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WildWolf Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 A ja potrzebuję słuchawki do gier, filmów i muzyki. 90% czasu przy pc spedzam z tym ustrojstwem na uszach. A no i najwazniejsze - musi być świetnej jakości mikrofon jako że używam Teamspeaka i czesto gadam w grze a do tego jesszcze skype. Szukam czegoś do 130zł najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 powiem tak, nie szukaj sluchawek z mikrofonem, nic ciekawego nie ma. lepiej kup porzadne sluchawki a mikrofon kupisz za 10zl osobno(taki na stojaku) i wg mnie to jest najlepsze rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WildWolf Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 powiem tak, nie szukaj sluchawek z mikrofonem, nic ciekawego nie ma. lepiej kup porzadne sluchawki a mikrofon kupisz za 10zl osobno(taki na stojaku) i wg mnie to jest najlepsze rozwiazanieTo ty chyba nigdy nie grałeś w żadną gre obslugującą voip'a albo nie słyszałeś o teamspeaku jeżeli twierdzisz że jakiś mikrofon na patyku będzie najlepszym rozwiązaniem :) Może Creative HS600 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 :lol2: nie polecam czegos z czym nie mialem kontaktu ;) to tak na przyszlosc. Uzywam sluchawek z siga (shp8900) i do tego mikrofon na pałąku za 10zl w teamspeaku i uwierz mi ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Gralem tak w tdu z ludzmi z tego forum i wszyscy mnie bardzo dobrze slyszeli, no ale jak wolisz kupic szmire z zintegrowanym mikrofonem to prosze bardzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WildWolf Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 W tdu to można grać z zamkniętymi rękami, oczami i uszami ;> Ale ja mówie o grze w fpp gdzie musisz miec wolne rece i raczej wszelkie badyle przeszkadzaja. Do tego powiem Ci ze jak na voipa wejdzie jakis leszcz ze słabym miciem (np takim za 10zł) to mam ochote mu go wepchać do gardła bo tak go słychać jakby gadał spod kanapy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 brak mi juz cierpliwosci, sorry :? moze ktos inny ci cos poradzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Ale on ma sporo racji ;) Wszystkie te pożal sie boże "pro gamer'skie" słuchawki to straszna lipa i IMHO szkoda na takie cos pieniedzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...