Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

X1800XL :)

No mam też i zasilacz ? I 1 odpelenie i pytanie działa, czy nie :)

Działa :)

Jak pisałem wcześnie pamiątki są 1,4 NS. Zainstalowałem Ati Toola i Eweresta najnowszego. I w obydwu programach liczba potoków :) "16" więc napewno tak jak pisze X1800XL i tak mi się wyświetla. Podkręcanie dzisiaj wieczorem, gdyż jeszcze po pracy musze powalczyć z TPSą "NeoZdradą" Narazie 560 Mhz na rdzeniu i 620 Mhz na pamiątkach, bez zmiany biosu i podbijania napięcia.

Xibi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu chce potestować programy do podnoszenia napięć:

Bawił się ktoś tym?

Overclocker przyjazny program do zmiany taktowań oraz napięć rdzenia i pamieci.

Czy trzeba podmieniać bios na jakiś zmodowany, czy odrazu można podnosić napięcia w Overclocker?

Xibi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu chce potestować programy do podnoszenia napięć:

Bawił się ktoś tym?

Overclocker przyjazny program do zmiany taktowań oraz napięć rdzenia i pamieci.

Czy trzeba podmieniać bios na jakiś zmodowany, czy odrazu można podnosić napięcia w Overclocker?

Xibi

Można od razu tylko program sie sypie trochę. Przynajmniej u mnie jak lece w górę z mhz to czasem tzn jak za dlugo lece suwakiem do podnoszenia mhz to wraca spowrotem do default i znow trzeba czekac az sie podniesie o 200 mhz np memory. Dla mnie troszkę kicha lepsze att.

Luki za 600 zł to chyba netto ;) , a tak pozatym za 550 zika to sie typowi opłacała i chyba jestes zły, że Cię wyrolował :).

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie za 555,55 zł to i tak dobra cena, nawet jakby miało OC = 0 to wtedy możesz sprzedać za tyle samo i nie stracisz. :)

Z drugiej strony sprzedawca ma konto zawieszone i dostał negatywa ostatnio. Może z drugiej strony dobrze, że nie wylicytowałeś bo może byś dostał Cegłe z nalepką ATi :)

Edytowane przez XibalbaPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn, nie zloszcze sie, bo juz przed koncem aukcji zrezygnowalem ze wzgledu na wydajnosc(mam swoje w pewnym sensie zasady przy kupnie np grafy, zeby nowa byla conajmniej 2xwydajniejsza).

A co do ceny to wg mnie porazka, bo karta bez pudla z gwarancja 12m-cy, ktora jest pewnie realizowana w Niemczech.

A co do tego sprzedawcy to pewnie sprowadza sprzet z zagranicy co by tlumaczylo to, ze jest bez pudla.

659zł pelna 2-letnia gwara

Macie jeszcze jakies watpliwosci?? :wink:

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie mój X1800XL na rdzeniu 630Mhz, pamiątki nie katuje, gdyż czekam na radiatorki więc 600Mhz.

Jutro dalsze testy.

Zatanawiam się czy przykleić radiatorki klej termiczny dwuskładnikowym, czy na taśme dwustronną termiczną?

Radiatorki mam własnej roboty dość duże i nie wiem, czy lepiej klejem je potraktować.

Radiatorki to pocięty Spire RamCool http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10725

Edytowane przez XibalbaPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jesli macie jeszcze ten kosmiczny bios :] autorstwa jonathan'a to prosilbym o podeslanie mi go na poczte Kwilk1987@intria.pl ,nie prosilbym o to ale te biosy z faq za nic nie chca sie prawidlowo rozpakowacciagle jakis blad

Pozdrawiam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jesli macie jeszcze ten kosmiczny bios :] autorstwa jonathan'a to prosilbym o podeslanie mi go na poczte Kwilk1987@intria.pl ,nie prosilbym o to ale te biosy z faq za nic nie chca sie prawidlowo rozpakowacciagle jakis blad

Pozdrawiam :]

Mozna je jedynie rozpakowac total commanderem ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhhhhhh cos mi sie z chlodzeniem na moim Hisie stalo :( wentyl zaczal cholernie halasowac. Strasznie terkocze. Temperaturki sa w normie no ale troche mnie to wkurza. Stalo sie to od jakiegos czasu. Nie wiem moze przez to ze kkompa mam na biurku i wentyl nie dziala do dolu. Ehhhhhhhhh szkoda........ i tak karta bedzie niedlugo wodowana.

Chyba rozkrece wentyl i co pokombinuje. Moze jakies sugestie??:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra problem rozwiazany :D

Zrobilem tak wywalilem caly ten plastik czyli obudowe. zostawilem tylko HP z reszta i dalem nawiew. Wentylato super cichy nie jest ale spelnia swoja role. Nie trzeszczy i nie halasuje. Jutro fotki wrzuce

Edytowane przez mib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie dzis znalzlem chwilke wolnego czasu i potestowalem swojego Gigabyte'a X1800XL :D Napiecia podnioslem odpowiednio dla rdzenia 1.25 V i dla pamieci 2.05V. Marki na ustawieniach 650/1400 oprocz 2006 bo on byl robiony na 650/1260. Juz wiecej niz z tej karty nie wycisne. To jest max na co ja stac i Zalmana V700Cu :D

post-9454-1163029644_thumb.jpg

post-9454-1163029656_thumb.jpg

post-9454-1163029665_thumb.jpg

post-9454-1163029673_thumb.jpg

Edytowane przez Crusio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ jonathan

Słuchaj bo masz chyba takiego szafirka jak mój o ile mnie pamięć nie myli. Dziś zamontowałem pentagrama xc-70cu ale to nie o to chodzi tylko co ujrzałem napisanego na rdzeniu!!! Na rdzeniu mam napisane mobility radeon x1800 !!! Masz takie samo gpu czy może normanie r520 tam u Ciebie jest napisane?? Acha pamięci właśnie też odkryłem ze mam 1,4 ns ale za chiny nie chca przekroczyć szatanskiej wartości 666mhz :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi