chemiczny_ali Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Nice cooling ... ... Chciałeś napisać nice hoover :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 512MB, co do potokow to nie szukalem Wyglada to jak okrojona wersja X1800XT 512MB a nie X1800XL 256MB :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Dzwonilem dzisiaj do formy gdzie kupowalem. Mam jutro podjechac z Szafirkiem, i moze mi go zamienia na His'a. Bede musial tylko poczekac pare dni. To akurat nie problem bo i tak nie mam plyty bo jest w serwisie. Wtedy powalcze i pokombinuje troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Ale co ma fajniejszego MSI?? JAkos nigdzie nie widzialem aby ludzie sie nim jakos szczegolnie bawili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Ale co ma fajniejszego MSI?? JAkos nigdzie nie widzialem aby ludzie sie nim jakos szczegolnie bawili A te potoczki mozna odblokowac czy nie?? No i jestem w kropce..................zmieniac czy nie zmieniac?? :? Edytowane 17 Lipca 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Jak znajde jakies artykuly to poczytam Ale tak jak pisalem nie widzialem aby sie ktokolwiek MSI zachwycal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 512MB, co do potokow to nie szukalem ... Było już o tym :-| http://www.bit-tech.net/news/2006/06/27/sa...ases_x1800gto2/ no i będzie GTO2 :D Wydaję się być ciekawą propozycją aktywne 16 potoków i 512MB vram po o/c będzie coś jak x1800xt :) Jeżeli cena będzie rozsądna (powiedzmy 1k) to bardzo ciekawy produkt :wink: Niestety jako sceptyk myślę, że cena urwie nam łeb :sad: pozdro :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Jak znajde jakies artykuly to poczytam Ale tak jak pisalem nie widzialem aby sie ktokolwiek MSI zachwycal Sa na kilku polskich portalach: nvision Pclab itp nie szukalem jeszcze na stronkach anglojezycznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 ale mi się udało :) po 790zł zamówiłem a teraz: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=4691 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) ale mi się udało :) po 790zł zamówiłem a teraz: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=4691 Hehe ja bralem u nich Szafirka. Jak HIS podrozal to olewam to, nie mam "luznej" kasy Edytowane 17 Lipca 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Racja wiec coraz bardziej sie zastanawiam czy zmieniac mojego Sapphire'a na Msi. Wydaje mi sie ze male OC jest spowodowane po prostu za malym odbiorem ciepla orzez radiator i za szybkim nagrzewaniem sie karty. Ale co ma fajniejszego MSI?? JAkos nigdzie nie widzialem aby ludzie sie nim jakos szczegolnie bawili Jak znajde jakies artykuly to poczytam Ale tak jak pisalem nie widzialem aby sie ktokolwiek MSI zachwycal Jeśli mowa o MSI X1800GTO to obawiam się, że nie ma ich już w Polsce do kupienia. Może ma jakiś sprzedawca na stanie, ale dzwoniłem kilka dni temu do polskich dystrybutorów MSI (wszystkich trzech) i każdy odpowiadał, że MSI nie ma już tych kart w ofercie. Nie wiem czy czasowo czy na amen, ale chyba to drugie niestety. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Hehe ja bralem u nich Szafirka. Jak HIS podrozal to olewam to, nie mam "luznej" kasyJa uważam, że warto dołożyć te parę groszy do His-a w zamian dostajecie dobre chłodzenie i pełne zasilanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 pewnie bardzo duzo bylo zamowien przez weekend na tego HIS'a w esc.pl wiec podniesli cene :) podobnie bylo z X-Fi Etreme Music/GigaWorks'ami G500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Szyt dopiero teraz zauwazlyme ze maly blad popelnilem :oops: Raz pisalme His raz MSI nie wiem jakim cudem. Mialem na mysli zamiane Szafirka na HIS oczywiscie a nie MSI. Sorry za blad :mur: Nadal nie wime czy jest sens dokladac okolo 70PLN aby miec HIS'a Mam jeszcze troche czasu na podjecie decyzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 IMHO warto. Po pierwsze masz możliwość odblokowania dodatkowych potoków, po drugie dostajesz całkiem sympatyczne chłodzenie do karty w komplecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 IMHO warto. Po pierwsze masz możliwość odblokowania dodatkowych potoków, po drugie dostajesz całkiem sympatyczne chłodzenie do karty w komplecie... Chlodzenie to hmmmmmmmm tylko na jakis czas. Mam zamiar zrobic sobie WC wlaczajac w to grafe (Gpu+pamieci). Pisalem o tym kilka stron wczesniej. Bardziej mnie to zasilanie interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Dołóż te 70pln przekonasz się, że warto po odblokowaniu potoków ta karta potrzebuje v. klik Edytowane 17 Lipca 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Nadal nie wime czy jest sens dokladac okolo 70PLN aby miec HIS'a Mam jeszcze troche czasu na podjecie decyzji. Jak juz ktos mówił na jakis czas masz fajne chlodzenie, lepsze zasilanie (6 mosfetów :blink: czy jakoś tak) i możliwość @16p więc IMO warto dołorzyć 70 złociszy B-) Edytowane 18 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Chlodzenie i tak pojdzie do wymiany :D jak bedzie krecil Jedyne za dla mnie to te 16p i 6 mosfetow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 przy czym nie do konca wiadomo, co ten 6'ty mosfet daje :P wiec poco sie o nieo spierac ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Mam X1800GTO Power Color i próbowałem różnych BIOSów: - HISa z artykułu PCLab - ASUSa z linku w tym temacie (porównanie X1800GTO do X1800XL) - Power Color z XL niestety żaden nie odblokowuje pozostałych potoków. Kartę udało mi się na referencyjnym chłodzeniu podkręcić z 500/500 (GPU/mem) do 550/580 i chodzi bez zwisów i problemów. To tak gwoli informacji dla tych zainteresowanych produktem Power Color. Ciekawe są tylko pomiary Everest Ultimate Ed. - pokazuje, że mam X1800XL z 16 potokami... podczas gdy ATI Tray Tools i ATI Tool pokazują aktywne tylko 12. Domyślam się, że faktycznie mam tylko 12, ale ciekawe skąd wynik w Evereście? :huh: On ściąga info z BIOSu karty tylko? :unsure: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 No niestety tylko Pobaw sie biosem. Zwieksz napiecie i krec dalej. Sproboj moze atitool pokaze ci ile maksa mozesz z niej pociagnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 To tak gwoli informacji dla tych zainteresowanych produktem Power Color. Ciekawe są tylko pomiary Everest Ultimate Ed. - pokazuje, że mam X1800XL z 16 potokami... podczas gdy ATI Tray Tools i ATI Tool pokazują aktywne tylko 12. Domyślam się, że faktycznie mam tylko 12, ale ciekawe skąd wynik w Evereście? :huh: On ściąga info z BIOSu karty tylko? :unsure: Pozdrawiam Moze Everest identyfikuje ze karta jest na tym samym GPU co x1800XL wiec musi miec 16p. lub jak mnie pamiec nie myli x1800GTO ma 16TMU i 16ROP dlatego everest moze identyfikuje ja jako 16 potokowiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 No dobra to sie przekonaliscie mnie do wymiany Szafirka na Hisa!!!! Jutro jade po odbior Hisa i Dfi infinity. Nie bylo problemow z wymiana no moze poza aspektem finansowym :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 nie przesadzaj - 70zl to nie majatek... a masz teraz praktycznie xt 256mb. oby tylko sie chciala podkrecac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) nie przesadzaj - 70zl to nie majatek... a masz teraz praktycznie xt 256mb. oby tylko sie chciala podkrecac No teoretycznie nie ale...... sporo ostatnio kaski wydalem i moje oszczednosci sie hmmmmmm skurczyly :P Mam nadzieje ze sie bedzie krecic :> Tylko czy na razie procek wyrobi (3200+ seria NBBWE 0613GAC)?? Licze na co najmniej 2600MHz na znosnym napieciu. Edytowane 18 Lipca 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 powiem tak - zmien wreszcie info w sygnaturce :] a tak na powaznie - nie bedzie zle. nawet jak sie bedzie kiepsko krecila, to moze sie okazac, ze dodatkowe 4p dadza jej podobnego kopa jaklepsze oc (choc bez przesady) na 12p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 przy czym nie do konca wiadomo, co ten 6'ty mosfet daje :P wiec poco sie o nieo spierac ?! Wiadomo conajmniej od grudnia zeszłego roku, co ten dodatkowy mosfet daje. Wiele x1800xl z początków produkcji miało 5 mosfetów i wysiadało podczas równoczesnego zwiększania napięć dla gpu i mem. W xt tego problemu się nie odnotowuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ale X1800XT 256MB tez ma 5mosfetow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 A powiedzcie mi czym objawia się brak prądu? U mnie w XT 512MB mam 6 mosfetów i nie mogę wyjść poza standardowe OC z CCC 690MHz/800MHz. Jak przekroczę 700 na rdzeniu i dołożę napięcia to odrazu mam szachownicę w 3D. Jedynie zmiana biosu na XT PE daje pełną stabilność przy 700MHz a rdzeniu. Marna sztuka? :) Pozdro i wybaczcie, że w Waszym temacie ale dotyczy tego samego. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...