mR4ZI3L Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Int..._Core_Duo2.html hyh x6800 w iscie diabelskiej cenie :twisted: , a na reszte trzeba poczekac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) Nic tylko dzwonić do przyjaciół w Londynie ;) ---------- Tak przy okazji to na egiełda trwa cały czas najlepsza polska recenzja C2D wyniki po o/c oszałamiające :lol2: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1536 Edytowane 16 Lipca 2006 przez glo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 A co do katody - to też rozwiązania "praktyczne" - większość czasu przy kompie a więc i przy testach robię w nocy (praca od 9 do 19 :P ) kiedy syn i żona śpią - jak trzeba cos pogrzebać, podpiąć, ClearCMOS zrobić itp. to katoda wtedy się przydaje :D no i do fotek, które też w nocy są robione :)A czym zasilasz katode z nie gasnie Ci po wylaczeniu kompa? (chyba ze ClearCMOSa robisz przy wlaczonej maszynie :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 testy każdego sprzętu robię w budzie z bardzo prostego względu - półtoraroczny synek i platforma na biurku to tragiczne połączenie :D A co do katody - to też rozwiązania "praktyczne" - większość czasu przy kompie a więc i przy testach robię w nocy (praca od 9 do 19 :P ) kiedy syn i żona śpią - jak trzeba cos pogrzebać, podpiąć, ClearCMOS zrobić itp. to katoda wtedy się przydaje :D no i do fotek, które też w nocy są robione :) ;) wytlumaczyles sie ;) (trzeba było chociaz zrobic dla picu fotki na biurku :D ) ja sie zasatnawiam czy teraz przesiasc sie na celka, ddr2, jakies p5wd2/p5ld2 czy poczekac na cos budzetowego pod conroe.... ewentulanie gdyby była pewnosc co do revizji p5wd2-e, ktora bedzie obslugiowac conroe (na razie jest info, ale nikt nic nie slyszal) i ubic ja w celu dostania z gwary nowej revizji.... no nic jeszcze chwilke poczekam ;] @ent: :lol: słusznie zauwazone ;) // szczerze mówiąć to bardzo ciekawe O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 ;) wytlumaczyles sie ;) (trzeba było chociaz zrobic dla picu fotki na biurku :D ) ja sie zasatnawiam czy teraz przesiasc sie na celka, ddr2, jakies p5wd2/p5ld2 czy poczekac na cos budzetowego pod conroe.... ewentulanie gdyby była pewnosc co do revizji p5wd2-e, ktora bedzie obslugiowac conroe (na razie jest info, ale nikt nic nie slyszal) i ubic ja w celu dostania z gwary nowej revizji.... no nic jeszcze chwilke poczekam ;] Z P5WD2-E jest wogole dziwna sprawa, raczej nie zanosi sie na to zeby rewizja obslugujaca Conroe stala sie bardzo popularna. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=107106 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 o ile wogole wyjdzie tak jak pisalem 1.03g to na niej pisze ale to chyba jest 1.02g albo jakas jeszcze inna bo dziala tylko z 0601 beta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Intel Core 2 Duo E6300 + ASUS P5W DH Deluxe: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...2duo-e6300.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 @kszonek Cena spadnie po premierze SKLEPOWEJ. 900zł w tej chwili to cena zawyżona bo to normalka: 1)nowości 2)wkońcu to kompuszrot... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 ... i ubic ja w celu dostania z gwary nowej revizji.... Typowy polak :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Cóż, pomysł może i dziki, ale życie to życie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 ja sie zasatnawiam czy teraz przesiasc sie na celka, ddr2, jakies p5wd2/p5ld2 czy poczekac na cos budzetowego pod conroe....kombinowałem jak ty z mobaczem pod conroe a w końcu p5wd2 pocztą do mnie już jedzie...cielaka mam przed sobą :wink: mysle ze jak w dobrej cenie kupisz p5wd2 to i za jakis czas sprzedasz to z małą stratą-po drodze mozę jeszcze sie na 930 czy coś mozna by załapać jak stanieją B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam wszystkich Po przeczytaniu calego tematu , dochodzę do wniosku,że na dziś dzień nie warto jeszcze zmieniać platformy. Jak sami zauważyliście wiele informacji nie jest jeszcze pewne, ciagle pojawia sie temat o dobrych płytach głownych, o współpracy tych troszkę straszych z nowymi procami itd. Moim zdaniem póki co nie należy popadać w euforię... Wydaje mi sie ze odpowiedni czas na zmianę platformy jeszcze nie nadszedł, warto poczekać aż ceny sie ustabilizują , wejdą nowe (lepsze??) płyty gł, itp Ale to tylko moje przemyślenia :-P Pozdrawiam , wszystkich oczarowanych nowymi intelkami B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 dokladnie jestem tego samego zdania co popszednik. chociaz nie powiem ze korci i juz sa przemyslenia co sprzedac zeby nowej platformy sie dorobic :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mernest Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam co myślicie o tym teście, bo dziwne że tylko tu nie ma kosmicznej wydajności w grach bo w każdym innym portalu jest kosmiczny skok a tu 1 fps .. ps. przypomina mi to trochę zamieszanie z serią radeonów X-1000+ które w F.E.A.R miały robić o 120% więcej FPS a ile było.. każdy wie. http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/Inte.../strona-12.html a tu macie błędy conroe: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam co myślicie o tym teście, bo dziwne że tylko tu nie ma kosmicznej wydajności w grach bo w każdym innym portalu jest kosmiczny skok a tu 1 fps .. ps. przypomina mi to trochę zamieszanie z serią radeonów X-1000+ które w F.E.A.R miały robić o 120% więcej FPS a ile było.. każdy wie. http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/Inte.../strona-12.html a tu macie błędy conroe: wniosek - nie kupować :mrgreen: ja tam się cieszę wydajnością i nie zauważyłem nic niepokojącego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 hMMMM, grafa ich blokowała i tyle :) na 7950GX2 @ 550/750MHz różnica jest i to IMHO gigantyczna :) Ja się teraz użeram z 975XBX :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 hMMMM, grafa ich blokowała i tyle :) na 7950GX2 @ 550/750MHz różnica jest i to IMHO gigantyczna :) Ja się teraz użeram z 975XBX :/ nie wiem co tam jest do użerania się ? to jedna z najsympatyczniejszych mobo jakie męczyłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 nie wiem co tam jest do użerania się ? to jedna z najsympatyczniejszych mobo jakie męczyłem :D hMMMMM, na E6700 brak wogóle ustawień co do OC - jedynie ClockGen wchodzi w gre, na X6800 niby wszystko jest ale szybko się kończy proc (przy 1,4~1,45V osiąga mniej niż E6700 na def), przy BIOS 0908 niby wszystko wraca do normy ale wtedy ma problemy z 7950GX2 i nie bardzo postuje :P chyba będzie trza OC Debug Moda mu założyć tylko jutro mam płytę odesłać :( a to E6700: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Sa jakies testy conroe vs. x2 zrobione na viscie? Interesuje mnie wydajnosc tego proca w 64 bitach. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mernest Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 heh to widze żeby mieć jakąś wiekszą różnice w grach to trzeba wywalić z 2500 zł na grafike i drugie tyle na proca i mobo (jak nie więcej) więc taką rewelką to nie jest :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Sa jakies testy conroe vs. x2 zrobione na viscie? Interesuje mnie wydajnosc tego proca w 64 bitach. :) podobno bardzo marnie w 64bit w porownaniu z AMD, ale swoja droga dobre pytanie, nikt tego nie sprawdza... chociaz z 2 str to jeszcze z rok dwa zanim wejda na stale aplikacje 64bit ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) podobno bardzo marnie w 64bit w porownaniu z AMD, ale swoja droga dobre pytanie, nikt tego nie sprawdza... chociaz z 2 str to jeszcze z rok dwa zanim wejda na stale aplikacje 64bit ;) ludzie przecież było ... zegar w zegar jest nie gorzej niż A64 (w 64 bitach) teraz weźcie sobie choćby potencjał OC porównajcie i ceny ... zreszta - nie kupujcie :D Edytowane 16 Lipca 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) podobno bardzo marnie w 64bit w porownaniu z AMD, ale swoja droga dobre pytanie, nikt tego nie sprawdza... chociaz z 2 str to jeszcze z rok dwa zanim wejda na stale aplikacje 64bit ;)Ja zmieniam sprzet co 3-4 lata wiec dla mnie jest to wazne i dla wielu innych userow pewnie tez jest to nie bez znaczenia. ;) Co mi z dobrej wydajnosci w 32 bitach jak za rok/dwa lata po przesiadce na viste procesor bedzie duzo slabszy od swojego konkurenta ze stajni AMD. Moze posiadacze conroe zrobia testy wydajnosci na viscie? Mozna sobie wersje beta pobrac i potestowac. ;) @Niemiec Jednostka to rok. :D Edytowane 17 Lipca 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 @Mernest Jeżeli to robił benchmark to średnio uważam to za wpłeni piarygodne źródło informacji aczkolwiek niektóre info są jak najbardziej słuszne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Ja zmieniam sprzet co 3-4 ja tez zmieniam sprzet co 3-4, nie wiem jaka jednostke przyjales, ale ja miesiace ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Mnie zastanawia czy E6300 w swojej normalnej predkosci moze dzialac pasywnie ? czy np ninja w stress bedzie wystarczajaca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) Witam co myślicie o tym teście, bo dziwne że tylko tu nie ma kosmicznej wydajności w grach bo w każdym innym portalu jest kosmiczny skok a tu 1 fps .. ps. przypomina mi to trochę zamieszanie z serią radeonów X-1000+ które w F.E.A.R miały robić o 120% więcej FPS a ile było.. każdy wie. 2230635[/snapback] Mnie zastanawia czy E6300 w swojej normalnej predkosci moze dzialac pasywnie ? czy np ninja w stress bedzie wystarczajaca ? Moim zdaniem jeżeli chodzi o e6300 bez oc to można byłoby sie pokusić o pasiwa. Co do stressa ninija byłaby dobra tylko zależy to od "wartości stressa" :P Edytowane 16 Lipca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Hm jakby ninja była tym pasywnym coolerem to myślę, że by się wyrobiła. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Hmm. Ten artykuł dał mi sporo do myślenia. Ciekaw jestem jak jest na innych kartach (typu 7950) albo 79xx SLI. Jak jest podobnie to już nie jest tak rózowo dla conroe szczególne dla "gracza" :?. Nadejda obniżki x2 i bede miał niezły dylemat co kupić :/. Przydało by sie wiecej testów szczególnie 6300 albo 6400 w grach i 3dmarku. co prawda E6300 jeszcze nie miałem ale za to 7950GX2 był B-) http://www.frazpc.pl/artykuly/467/INTEL/CO...miar/wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) A co w tym niby zaskakujacego , ze do gier karta graficzna jest glownym ograniczeniem ? Jakby zrobili testy to pewnie P D 930 @stock by spokojnie wystarczyl. No i podobny artykul: http://enthusiast.hardocp.com/article.html...W50aHVzaWFzdA== Edytowane 17 Lipca 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...