Tomsonx1983 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 W Sli DR-EX plusik jest zawsze po prawej stronie, czyli biały kabelek zawsze z lewej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 nowy fajny skin do ITE by my http://rapidshare.de/files/28094997/ITE.rar.html prosze od dodanie do faq :D no [ciach!]a !! co za lol !! to ja zrobilem ten skin !! tylk oze lepiej .... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207561 i uwazam ze moj jest ladniejszy !! aa ty sie bujaj z tym swoim.. brak ci pomyslow ?? myslenie nie boli .. aa nie kradniesz prace innych ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 No po dacie widac która była pierwsza. A róznice są wielkie na jednej jest "by KamilCom" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Nie ładnie tak palgiatować.... A teraz pozostaje wstyd i hańba. Ech, dzieciuchy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 ale mi cisnienie podskoczylo bo sam mu pokazywalem to co zrobilem .... wyjechalem na wczasy wracam aa tu prosze by kamildupa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) A ja mam uno problemo z moją dfi. A mianowicie nie moge sobie ustawić w biosie taktowania fsb z 230 na 300 (lub dowolnie z okolic 200 na 300) zmieniając przy tym dzielnik pamieci na 150, 166 itd tak żeby system zaczął się ładować :/ poprostu jest restart zamiat bootowania windy - a napiecia ustawiam tak jak trzeba. Dopiero po kilku próbach i kombinacjach z mnożnikiem proca i dzielnikami pamięci jakoś się udaje - czasami. Bios mam najnowszy jakby co. Wiecie jaka może być tego przyczyna?? Pozdr. Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 z wlasnego doswiadczenie wiem ze jak przestawialem ze standardowych ustawien odrazu na maxa to tez byly zwiechy trzeba stopniowo .. i powinno wszytsko byc pieknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 no niby tak, ale nie zawsze to działa :/ i nie wiem co jest grane. Czasami wogóle nie idzie ruszyć taktowania magistrali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Maximum Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Swego czasu, miałem bardzo podobną sytuację. W biosie żąglowałem, dzielnikami pamięci, timingami i czym się tylko dało. Nic nie skutkowało. Winowajcą okazały się pamięci. Zmieniłem na inne i od tego czasu, zapomniałem o problemie. Jednak z tego co widzę, masz całkiem niezłe kostki i wątpię, aby to one były przyczynkiem tego bałaganu, jednakże warto to sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, czy do tej plyty podlacze dysk ATA66? jakie ATA obsluguje plyta? Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Maximum Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Tutaj znajdziesz odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Czyli tylko ATA133? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 A zastanów się na jakim ATA latają napędy optyczne (dla ułatwienia dodam, że przeważnie ATA33)? To, że jest napisane, że płyta obsługuje ATA133 to znaczy, że obsługuje też niższe (także ATA66) bo ten standard jest kompatybilny wstecz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenox Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Witam Mam ostatnio problem z wieszającym się komputerem w momencie gdy temperatura procesora spada poniżej 25'C Jesli komp jest czymś zajęty to wszystko jest OK, ale wystarczy że na chwile zostanie bezczynny i łapie freeza. Nigdy nie wiesza się gdy gram, przerabiam filmy lub je oglądam, ale wystarczy dać pauzę i już wisi. Dodam tylko że mam wydajne WC wspomagane siłami natury więc miewałem już temperatury poniżej 10'C na obciążonym procesorze (zimą), tak było na starej płycie a teraz zaczynam sie martwić i myśleć o powrocie na AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Witam, Na poczatek prosze modera o usuniecie tego tematu. Niedawno kupilem zestaw Microsoft Wireless Laser 6000 i niestety nie moge odpalic kompa przez klawiature USB (DFI Lanparty nf4 Ultra-D). Poprzednio mialem Microsoft Natural Keyboard Pro i wszystko smigalo bez problemow (PS/2). Dodam tylko, ze: - JP5 jest w pozycji 2-3 - w setupie jest wlaczona opcja wake on keyboard (any key) i wake on mouse (click) - w setupie jest wlaczona opcja USB keyboard support Moze ktos wie jak rozwiazac ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) I co w tym dziwnego :D ? Z tego co wiem to nikt nie potrafi DFI odpalić z klawy na USB... Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 I co w tym dziwnego :D ? Z tego co wiem to nikt nie potrafi DFI odpalić z klawy na USB... Ta to fakt... Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 jak na tej mobo wyglada wspolpraca dyskow ata+sata ? wlasnie doklupilem dysk sata i zastanawiam sie czy nic nie bedzie blokowalo w oc itp - poprostu cos kiedys czytalem o tym ze z sata sa problemy przy oc i nie wiemczy to przypadkiem nie dotyczylo tej mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Dotyczło - ale to były błedy orginalnego Biosu - w nowych problem zanika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 @robot Miałem podłączone przez jakiś okres dyski sata+ata i nic się nie działo. Ale nie mogłem zainstalować systemu na dysku sata po OC musiałem dać default a na ata instalował się bez problemu :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 U mnie non stop pracują Caviar SATA + Hitachi PATA - BIOS najnowszy fabryczny - nie zauważyłem żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 dzieki za odpowiedz . no czyli jakies wlasnie problemy po oc jednak sa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ja też mam SATA i PATA i czy po OC czy bez żadnych problemów nie zauważyłem. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 no czyli wszystko jednak ok:) jest roznica do ktorego portu sata sie podlaczy czy wszystko jedno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Hdd SATA mam pod jedynką i jest ok, na innych nie testowałem. Chyba w pierwszej części topicu o LP ktoś wspominał , że na niektórych może wystąpić problem. Nie pamiętam na których. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 I co w tym dziwnego :D ? Z tego co wiem to nikt nie potrafi DFI odpalić z klawy na USB...Sama przelotka USB-PS2 zalatwi sprawe? Uzywam Logitecha UltraX Flat podlaczonego przez taka wlasnie przelotke do przelacznika KVM i dziala tip-top. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam... Pytanko: Znalazlem ostatnio pamiatki "IMRO" PC2700R-25331-CO 2x1GB DDR PC2700 CD2.5 ECC czy plytka je obsluguje... bo jakos nie chce wstac... Kwestia biosu czy jak !? Mam 04/06/2006 6.00PG... no chyba ze to kwestia proca. Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Polish... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Na DFI LanParty UT nF4 nie działają pamięci ECC, już jedna osoba chyba niejaki Pure poczuł to na sobie i na własnym portfelu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Na DFI LanParty UT nF4 nie działają pamięci ECC, już jedna osoba chyba niejaki Pure poczuł to na sobie i na własnym portfelu :wink: A tu pisali że działaja... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=189368 To w końcu jak to jest na DFI tylko nie działają czy jak :mur: :?: -przecież kontroler i chipset teoretycznie obsługuję to nie powinno byc problemów :?: Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Na forum znalazlem opis typu: dzialaja... i nie dzialaja, ogolnie skrajnosci. Ciekawe od czego to zalezy :P Moze ktos bardziej wtajemniczony sie wypowie... Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Polish... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...