Jump to content
Sign in to follow this  
pentliczek

Lody :d

Recommended Posts

Są takie jedne carte dor czy tam garden party o smaku wiśniowo czekoladowym. Te lody wymyślił geniusz! Intensywny smak czekolady (taki prawie prawdziwy... :D ) W lodzie wtopione są prawdziwe wiśnie i to posypane kuleczkami z prawdziwej mlecznej czekolady. Lody poprostu wymiatają. Musicie spróbować. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostatnio jak sobie kocomliłem fajke naszła mnie chęc na lody :) to skoczyłem migem do sklepiku nieopodal żeby wybrać sobie coś smakowitego i trafiłem na Algide Milke - omfg to istne cudo - ojebałem całe pudło delektując się każdą łychą :D

Każdemu polecam jak lubi czekoladowe :rolleyes:

Edited by -Caleb-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa takie w duzych pudelkach, chyba carte d'or 'szarlotka' - jablka,cynamon,wanilia, z wierzchu polane sosem i posypane malymi biszkoptami. Wypas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zwykłe czekoladowe, w sporej ilosci. Ale nie jakies taniusie bo te nie maja zbyt intensywnego smaku itd ;)

A poza takimi rozniaste .. rolady, gałki(coz, nie jadłem ich od dawna wiec nie wiem jakie mi najbardziej smakowały) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystkie w duzyc ilosciach byle nie zielona budka. Ale ostatni kosztuje sie chyba w najlepszych lodach na swiecie marki HagenDaz niebo w gebie, nikt mi nie wmowi ze sa jakies lepsze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kwaśne lubię ;]

 

Z Zielonej Budki są gałkowane dobre ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Algida - La Cremeria czy jakoś tak (smak praktycznie dowolny!)

niestety nie są tanie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorbety wszelkiego rodzaju najbardziej mi podchodzą no i nie są aż tak kaloryczne jak tradycyjne lody :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystkie w duzyc ilosciach byle nie zielona budka. Ale ostatni kosztuje sie chyba w najlepszych lodach na swiecie marki HagenDaz niebo w gebie, nikt mi nie wmowi ze sa jakies lepsze.

HaagenDazs'y dobre... tylko drogie okrutnie (tu u mnie 6 euro za 500ml). Nie na moja kieszen takie frykasy, zreszta az takim smakoszem nie jestem :)

 

zabajone chyba ;]

 

to jest nic innego jak malaga, też lubie

A czy czasem nie jest tak, ze malaga = z rumem, a zabajone = z advocatem? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odświeżam bo właśnie wcinam lody Ice Mastery Garden Party o smaku ananasowym (są w takim czarnym 8-kątnym opakowaniu) i muszę powiedzieć, że jedne z najlepszych lodów jakie dane mi było jeść :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uwielbiam włoskie kręcone i do tego lane czekoladą która zastyga i jeszcze z orzeszkami

Nie wszędzie robią takie same, ale w mieście mam punkt gdzie robią wyśmienite, takie typowo śmietankowe i czekolada dobra, bo niektóre to taką wodą aż smakują, a punktów takich w mieście mam kilka to ten lubie najbardziej.

 

A prócz tego to Solero kiedyś były ekstra, już nie ma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

buraki... :|

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dołączona grafika

 

I jak znalazłeś? :lol:

Edited by KAX_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ide do sklepu po Cassate od Favora :D

kurna tylko gdzie to dostane o 2 w nocy? e chyba jednak musze isc spac :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dołączona grafika

 

I jak znalazłeś? :lol:

Znalazłeś i zjadłeś :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostatnio odkrylem na nowo Romero od Algidy, naprawde pyszny lód.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja to tam lubię lody innego rodzaju :D

gay?

 

Czasem mozna trafić na podróby duzo lepsze od markowych, kiedys były takie w liderprice :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

idę do zamrażalnika , mam MaxFruit truskawka (bardzo dobre, kwaskowate) + Algida śmietankowo - śmietnikowa (też fajna, słodziutka) i nugaty od korala (również OK). Żyć nie umierać 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A robicie sobie czasem sami loda? Ile radosci i zabawy

Raz robilem i mi nie wyszlo, pozniej juz zrezygnowalem z jakichkolwiek prob

ja tam słyszałem, że to trzeba sobie dwa dolne żebra wyciąć oO nic dziwnego, że nie wyszło :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mysle, że tutaj jest odpowiedniejsze miejsce dla was :D

MaSell no wiesz... jak możesz :blink:

 

by nie robić OT to...

 

Wracając do lodów to na A4 przy wylotówkach są dość tanie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomimo że pogoda nie nastraja ja jem Manhattan Icde Dream Double Vanilla, pycha :P

Edited by Grzechu_1990

Share this post


Link to post
Share on other sites

eee tam nie znacie sie wcinacie jakies masówki dla plebsu :wink: u mnie pod domem jest lodziarnia która sama fabrykuje własne lody. MMMM niebo w gebie tiramisu sa świetne a bananowe smakuja jakbys jadł banana (serio) Nikt mi nie wmówi ze są lepsze. Jest tylko mały problem do tej lodzianri sie pól miasta zjeżdża (taktak bardzo znana jest ) i w sezonie letnim trzeba czekac ok 30min zeby dojsc do okienka. Ale warto Aha jakby ktos byl w brukseli to niech zajdzie DO Capoue glaces artisanales(to jest ta lodziarnia) Tuż obok polskiego konsulatu. Plecam :rolleyes: :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.