tom256 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) Dnia 3.03.2019 o 17:08, Raptor napisał: tom256 nie pisałem bo dla mnie to oczywiste że po korekcie zabezpieczamy lakier ;) położona jest powłoka FX Protect Poland #GlassCoating Tak mi się właśnie wydawało bo ładnie się świeci :D Edytowane 4 Marca 2019 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Taka zabaweczka do weekendowych przejażdżek i trzymania zimą w garażu. Zawsze marzyłem o civicu w coupecie. Najbardziej o V genie tym co występował w pierwszej części Szybkich i wściekłych. Przeglądając ogłoszenia trafiłem na ofertę gdzie gościu sprzedawał VI gena praktycznie po sąsiedzku. Max 1km do niego miałem. Nie sądziłem, że uda się jeszcze kupić egzemplarz w tak dobrym stanie blacharskim. Podłoga cała zdrowiutka, podłużnice progi tak samo. Nie mierzyłem jej miernikiem, ale wydaje mi się, że nadkola z tyłu nie były jeszcze robione. Fura w 2006 przypłynęła z USA. Pewnie jeździła po jakimś ciepłym i suchym stanie takim przyjaznym dla japońskich samochodów. Dwaj właściciele przede mną może też ją oszczędzali zimą i tak się uchowała. Ogólnie grzechem było nie wziąć. W autko sporo zainwestowane, praktycznie gotowe do jeżdżenia, ale i tak pewnie znajdę masę rzeczy do podłubania. No i co najważniejsze ten silniczek całkiem fajnie zapodaje. Lekkie koło zamachowe robi robotę. Obrotomierz chodzi jak w motocyklu. Może kiedyś nagram jakiegoś onboarda. Jak wsiadam do Aerodecka z tym 1.4 i kręcę go do końca to czuję jakbym stał w miejscu a wcześniej mi się wydawało, że to takie całkiem żwawe autko. Model: Honda Civic VI Coupe EJ6 1996r. Silnik: D16W3 + głowica Z6 Minime VTEC SOHCUkład dolotowy - stożek Simota z odgrodzeniemElektronika - remap - procedura startuUkład napędowy - skrzynia S20 - lekki zamach - shortshifter - felgi Japan Racing 15", opony Yokohama Układ wydechowy - kolektor 4-2-1 ebay - przelot 2" z kwasówki - tłumik końcowy Twin LoopZawieszenie - sprężyny Eibach Pro-kit -35mm - amortyzatory Monroe - wahacze tył Skunk2 - rozpórki przód góra, tył góra , tylna dolnaHamulce seria - przód tarcze Brembo 262mmWnętrze -el. szyby -el. szyberdach -el. lusterka - podłokietnik - przednie fotele od prelude IV - kierownica prelude IV Zdjęcia: 02.06.2019 Pierwsze naprawy/wymiany eksploatacyjne: Przewody zapłonowe NGK, kopułka i palec aparatu YEC, świece OEM Honda NGK BKR6E-11, filtr oleju OEM Honda, olej silnikowy Valvoline 10W40, uszczelniacze półosi Corteco, olej do skrzyni Honda MTF Wymiana uszczelek zaworu vtec + wyjęcie przepustnicy i silniczka krokowego celem wyczyszczenia i montaż na nowych uszczelkach OEM Honda (nie zrobiłem fotek) Kiera z Preludy odebrana od tapicera Pokrywa zaworów pomalowana proszkowo Edytowane 2 Czerwca 2019 przez ReaspowN Podmiana zdjęcia 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Robisz nim skoki na tiry :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Coś Ci się pomyliło chyba. Napady na tiry robili syfikami v gen z zielonym podświetleniem od spodu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 1.6 z podtlenkiem :E ilosc miejsca mnie przerasta w porownaniu do Z 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Jaki zysk z eurogąbek, taka fura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 dom kupilem za gąbki, na auto niestarczylo, poza tym do przebiegow 2-3k ROK nie ma sensu droszego brac zeby tracilo na wartosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Domniemywam, że to do okazjonalnego wożenia gruzu? Nie lepiej byłoby wypożyczać jakiś gruzowóz wedle zapotrzebowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Np. taki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) do gruzu, rowerow, komputerow i psów, niestety do Z mało wchodzi a jescze tylna rozpórka zabiera miejsce Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) On 8/17/2019 at 1:50 PM, jonas said: Jaki zysk z eurogąbek, taka fura. pozdro600 Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez Maniakalny 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 W dniu 17.08.2019 o 15:53, Maniakalny napisał: poza tym do przebiegow 2-3k ROK nie ma sensu droszego brac zeby tracilo na wartosci No i jak tam przebiegi albo utrata wartości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) 3 hours ago, jonas said: No i jak tam przebiegi albo utrata wartości? mam 3 dni i juz 800km 😉 takze teraz troche wiecej jezdze Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Trzymasz ciągle te DOGE Maniakalny?🤑 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2023 (edytowane) Szukałem Volvo s60R lub gen 2 T6 AWD lub S80 T6 AWD. Ale, że temat kupna takiego Volvo był bardzo ciężki ( zazwyczaj salvage z USA) no to padło na Saaba. Zawsze chciałem spróbować Saaba, a że trafił się krajowy z przebiegiem 116 tys. km to się długo nie zastanawiałem. Fabryczny tuning BSR Stage 1 i lekko zmodyfikowany wydech. Oczywiście Manual. Jazda nim daje więcej frajdy niż się spodziewałem. Edytowane 12 Lutego 2023 przez KiloKush2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...