Dudek89 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ja jakoś ufam teraz, temu kolesiowi co wczoraj już pisał na polski i się sprawdziło, ale jak piszę, po co z anglika ? słuchania ani czytania i tak nikt nie poda, a pisanie chyba nie jest aż tak straszne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 ludzie. przeciez to jest probna matura. nie rozumie czego tak spinacie poslady. tak wogole CKE poplynelo z tymi probnymi. jedni pisza wtedy, drudzy wtedy. ciekawe czy z oficjalna tez beda takie cyrki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 ciekawe czy z oficjalna tez beda takie cyrki.Oby. :D Poznamy temat dzień przd maturą z polaka :lol: Z moim humanistycznym uzdolnieniem tylko wtedy mam szanse zdać :D (chodź grudniową niby zdałem bez pomocy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 I już na angielski są, ale sam sobie wole sam jutro napisać. Na polski miałem te pytania, myśle sobię, że użyją mózgownicy nie dadzą wszystkich takich samych i się przejechałem :P bywa Ja też tak patrze, o znowu jakiś przeciek, znowu ktoś robi furrore tamatami podając je na forach, które sam przed chwilką wymyslił :) A tu otwieram maturke na wypracowaniu, i oczka jak 5 złotych. Ale może to i dobrze? to w końcu wiadomo jakie były pytania na podstawie z anglika , bo w necie już różne bzdury piszą i ciężko o wiarygodną odpowiedź B-)Na angielskim akurat bardzo mi zależy więc nie będę na nic patrzył... gdybym wiedzial ze z polaka będą takie tematy - z pewnością looknąłbym na streszczenia, celem nie dostania wp.. od polonistki [; Ale angielski broń boże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ja to bym z checia poznal ang... moze ktos poda to co ma... ?? Zeby nie bylo to w spojleze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Znalezione na innym forum. Prosiłbym o nie wlepianie warna, tylko ewentualnie usunięcie » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Angielski - Podstawa : 1. (120-150 słów, 10pkt) Przeniosłeś/łaś się z rodzicami do nowego domu na wsi. Napisz list do kolegi/koleżanki z zagranicy. - Poinformuj o przeprowadzce na wieś i podaj powód zmiany miejsca zamieszkania. - Wspomnij kim są Wasi nowi sąsiedzi i w jaki sposób Was przyjęli. - Podaj DWIE zmiany w Twoim życiu spowodowane tą przeprowadzką. - Zaproś kolegę/koleżankę na wakacje i zaproponuj wspólne zwiedzanie okolicy. 2. 5pkt Napisz ogłoszenie o spotkaniu z pisarzem organizowanym dla uczestników Klubu Miłośników Języka Angielskiego. - Podaj informacje o organizowanym spotkaniu. - Wyjaśnij jakiego rodzaju książki pisze zaproszony autor. - Poproś o przygotowanie się do wzięcia udziału w dyskusji. - Poinformuj o upominkach dla uczestników. 3. "Czytanie było jedno o Oliverze złodzieju, druga jakaś historia Lincolma, trzeciego nie pamietam, słuchanie jedno nagłowki tekstów, głownie o rodzinie, dzieciach, nastepne to wywiad o modzie." Angielski - Rozszerzona : "było wypracowanie, na temat kolegi którego zmienił sukces, zmienia wygląd, cechy charakteru. Niestety wiecej nie wiem" Edytowane 5 Marca 2008 przez Dudek89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Moze ktos potwierdzic autentyczność ?? Widzialem ta wersje w internecie... jest to wersja krazaca ogolnie po internecie.... wersja podstawowa... mam obawy co do pewnosci tego zrodla. Znalazlem takze pytania otwarte z roszerzonej z ang. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 1. Napisz krótkie ogłoszenie o sprzedaży samochodu. -poinformuj o stanie samochodu -dlaczego chcesz go sprzedać -podaj cene -jak z tobą się skontaktować 2. Napisz list formalny w którym zareklamujesz sprzęt audio - Dlaczego oddajesz sprzęt do reklamacji - Kiedy kupiłeś sprzet - Jakie rozwiązanie proponujesz - Podaj jak sie z toba skontaktowac Macie moze niemiecki podstawowy ?? Edytowane 4 Marca 2008 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 po 1. angielski podstawowy jest dosyc latwy po 2. to jest matura probna, nikt tu nie umrze jak straci kilka procent po 3. te z rozszerzenia niektore to sa jakies glupoty, bo nie pisze sie tam ogloszen lub jakis listow formalnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 po 3. te z rozszerzenia niektore to sa jakies glupoty, bo nie pisze sie tam ogloszen lub jakis listow formalnych... No wlasnie mialem o tym wspominac... cos tu nie tak... A kilka % w tą, czy w tamtą... wplywa w istotny sposob na ocenę koncowa w niektorych szkolach. Co nie zmienia faktu ze oszukujemy sami siebie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Na rozszerzeniu możesz mieć recenzje, rozprawkę, opinion essay albo opowiadanie. Tak w ogóle ja próbną mature piszę jakoś po 10 marca ; o. Edytowane 4 Marca 2008 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 A kilka % w tą, czy w tamtą... wplywa w istotny sposob na ocenę koncowa w niektorych szkolach. mozesz nam wytlumaczyc jak to mozliwe? skoro wyniki z tych matur beda tydzien przed matura wlasciwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 mozesz nam wytlumaczyc jak to mozliwe? skoro wyniki z tych matur beda tydzien przed matura wlasciwa?z tych, które piszemy teraz (tj, 4, 5, 6 marca)? Coś mi się wierzyć nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 przeciez ta mature nauczyciele sprawdzaja wewnatrz szkoly, wiec moga nawet i byc na jutro wyniki matury -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) skad masz takie info ? przeciez to sa oficjalne probne od cke, wiec ode mnie matury sa wysylane do krakowa i tam sprawdzane. przynajmniej tak mi sie wydawalo Edytowane 4 Marca 2008 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 delikatnie mówiąc OKE nas olało, maturki będą poprawiane przez nauczycieli w szkole. A przecieki są jak najbardziej prawdziwe(mówie o polskim) wczoraj czytałem te tematy, powiedziałem sobie "e bankowo nie będzie" a dzisiaj zonk na maturze jak były :] Np. mój znajomy w Dukli jutro zaczyna dopiero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Na stronce mojej szkoly jest napisane, ze wyniki z probnych beda jeszcze przed Wielkanoca :). Zalezy jak tam w szkole ludzie sie uwina. Edytowane 4 Marca 2008 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 znając moją panią z j.polskiego to na jutro już pewnie będą poprawione :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Z ang. na probnej temat sie pokryl... tyle ze i tak pisalem z glowy, bo w miare proste bylo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Nie OKE olało, tylko zawsze próbne matury są sprwadzane przez nauczycieli, to raz. Dwa, jaki jest sens w ogóle próbnej, skoro i tak wszyscy mają tematy i bardziej, lub mniej się ich spodziewają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Dwa, jaki jest sens w ogóle próbnej, skoro i tak wszyscy mają tematy i bardziej, lub mniej się ich spodziewają?Ja np. nie sprawdzałem tenatów z niemca wczoraj - i pomimo tego, że list na ten temat pisałem już w szkole na klasówce (z dobre pół roku temu :P) to dziś chyba oblałem... :( Jutro "finały" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 A ja nie mam próbnych w szkole poza majcą. Jutro jestem zwolniony z 3 pierwszych lekcji bo piszę maturę, a potem idę normalnie na lekcje. Jakaś dziwna ta moja szkoła ;o. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zax880 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 A ja nie mam próbnych w szkole poza majcą. Jutro jestem zwolniony z 3 pierwszych lekcji bo piszę maturę, a potem idę normalnie na lekcje. Jakaś dziwna ta moja szkoła ;o.Nie tylko u Ciebie sa po maturze lekcje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) U mnie za to są na początku lekcje, a dopiero od 4 godz piszemy matury ;) Edytowane 5 Marca 2008 przez davvid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Czy ktoś ma może jakieś przecieki na jutrzejszą rozszerzoną matę :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Sory, ale jak se czytam o tych przeciekach to mnie skręca... matura próbna po to jest żeby sprawdzić swoje umiejętności a nie żeby ją napisać jak najlepiej chyba? Czy mi się coś pojebało? Czy wy macie nadzieje na przecieki z normalnej matury jak ją będziecie pisać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Ja mam akurat tak, że z próbnej matury wystawiane są oceny z danych przedmiotów i to o bardzo wysokim priorytecie (że tak powiem). Nie zaszkodziłoby więc jak bym trochę znał zadania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Nie pochwalam takiej praktyki... na pewno nie pomaga ona uczniom twojej szkoły, a może zaszkodzić (jeśli się jakieś "przecieki" znajdą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 przeciekom winne sa szkoly, ktore zorganizowaly w roznych dniach mature. jedni zaczynali od poniedzialku, inni od wtorku, a jeszcze inni od srody jak tak koniecznie chcecie to tu cos jest: http://forum.e9.pl/matury/materialy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 noo u mnie w szkole juz o tych przeciekach wiedza nauczyciele.. moze byc lipton.. ja osobiscie z nich nei korzystalem.. a teraz jestem po chemii rozszerzonej była średnio-trudna licze na jakies 80-90% skonczylem wszystko po ok 100minutach i mialem jeszcze 50.. w 10 sprawdzilem wszystko i zawinelem do domu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Hmm, a ja dzisiaj pisałem rozszerzoną matę. Oby główna nie była trudniejsza to będzie luks :D Problem miałem tylko z bryłą (nie mieliśmy stereometrii jeszcze) i jednym podpunktem zadania na prawdopodobieństwo (jakie jest prawdopodobieństwo, że suma kwadratów liczb oczek wyrzuconych w 3 rzutach kostką sześcienną będzie podzielna przez 3). Próbowałem wypisywać przypadki, ale zapomniałem o kilku opcjach :P Śmieję się z siebie, bo pole czworokąta w jednym z zadań liczyłem jako sumę trójkątów ze wzoru Herona zamiast zastosować twierdzenie cosinusów xD I mimo tego, że wszystko mi się ładnie poskracało, to chyba walnąłem się rachunkowo... cóż, czekamy na wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...